Fua o le gaosiga

O le a le mea e fai i le aū pe a faʻaumatia le togi? Fautuaga mo le teuteuina o le aʻa i le maea ai o le paʻu o le bud

Orchid - o se tasi o fale matagofie pito i totonu o fale. O se fugalaau e le mafaamatalaina na te faia ai lona fugalaau matagofie. Ina ia ausia, e tatau ona e mulimuli i nisi o tulafono o le tausiga o le orchid.

O le tala o loʻo taʻu mai ai le mea e fai i le fugalaau e tupu mai pe a uma ona paʻu le pipi, ma pe faapefea foi ona tipi le meaʻai saʻo ina ia le afaina ai le fugalaau.

Faʻasologa o le gafa

O le ponuncle o se vaega o le aʻa e foliga mai ai pusa.. O le fugalaau fuga e aofia ai le moe ma fugalaau. O moe momoe e moe pea seia oʻo i le faaiuga o le fuga. I le amataga o le atinaʻe, e mafai ona fenumiai ma aʻa poʻo le pepe. Mai aʻa e mafai ona iloga i foliga. I aʻa o le fomu e lapotopoto, o le sima - o le kesi. Mai tamaiti lauiloa e mafai ona iloga e le pito i luga, pe a matua, o le a foliga mai o se vaa.

Peduncle - o le vaega sili ona taua o le orchid. E maua uma ai le matagofie o le fugalaau, aua mai fuga o fugalaau i le lumanaʻi ua faia. Ua faia i luga o ni nai masina.

I faleoloa fugalaau e mafai ona e faʻatau se togi i le 3 pua, i le fale, o le numera o le a faalagolago i le tausiga ma le tulaga o lona soifua maloloina.

O le fuga e tupu faatolu i le tausaga.. E lua masina mai le tupu aʻe o le limasusu i le faʻavaeina o pulumu. Afai o le vaʻalele ua fausia ai tulaga talafeagai, o le a faʻavave ona fausiaina le faagasologa. O le vaitau o le tuputupu ae o le limasini e taua tele, aua o le a faalagolago i le tele o le togalaau o le a tausia fugalaau.

Ata

I le ata e mafai ona e vaʻaia pe faapefea ona foliga le fugalaau fugalaau fugalaau.

E tatau ona aveese pe a uma ona tupu?

A maeʻa le fale, e tumau lava lona le lavalava. E tatau ona aveeseina ma le faaeteete le arrow gau.

Pe a aveese le sosola ese, e tatau ona gauai atu i le mea moni e le manaia. E mafai e le vai ona ulu i le lua pe a uma ona tipi, ma mafua ai ona pala. Ina ia aloese mai le pala o le vavalalata, e sili atu le paʻu vavalalata.

Afai o le a tumau pea le lanu meamata, e sili atu le le paʻi i ai.. A maeʻa sina taimi, e ono tulaʻi mai fou fou.

E teuteuina pea i taimi uma se tatau?

  • O le teuteuga e faia pe afai o le fugalaau e samasama ma e mate. I lenei tulaga, ua vavaeina i le faavae, ma o le tipi ua fusi i le penisina po o fafie.
  • O le mafuaaga lona lua mo le teuteuina o le na o le apical bud e mamae. O le paranesi e tatau ona tipiina i le pito muamua pito i lalo.

O le a le mea o totoe ai le a?

  1. Mo le toe faʻaleleia. O nisi taimi e oso mai fou fou i luga o le totoa.
  2. Tuʻu le ponuncle mo faʻalaʻau faaopoopo. Ae e mafai lava pe afai e tumau pea le lanumeamata pe a uma ona tupu.
  3. Mauaina o pepeIna ia maua mai tamaiti mai le fale, o se mea taua e fuga mai le laau, ma o le peduncle e le matua atu i le 2 tausaga.

    O pepe ei ai foliga o se fatugaʻo, o loʻo i luga o le aū. E sili atu le faʻaleleia o lona tuputupu ae ia Fepuari. Ina ia faia lenei mea, tuu le togi i le itu i sasae poʻo sisifo, ma lau laʻau e sili atu ona lelei, ia mafai ai e le la ona na o luga lava o le puipui. A uma ona fafagu i luga le fatuga, ona ave lea o le laau i se nofoaga mafanafana, ae paolo. A maeʻa le 5 masina, o le a maua e tamaiti laulaʻau ma aʻa, ona mafai lea ona vavaeeseina ma tuʻuina i totonu o se ulo.

  4. Mo le faapipiiina. Laʻau - vaevaeina o le fugalaau i vaega. O lenei metotia o se tasi o mea masani.

    E sili le amata o le faapipiiina i le tautotogo o le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana. A o lei faia i luga o le laau, ua aveeseina laulaau pito i lalo. Tuu fasi pepa faʻafefiloi i fafie poʻo gaʻo faʻamalosia. A maeʻa foliga o aʻa fou, ona vavae ese lea. O le taunuuga o le totoa ua tuu i totonu o le meaʻai ma fatu ai se aʻafiaga o le kiona. O le faʻasalaga e amata ina ua mavae le 2 aso. O laau fou o le a aliali mai i ni nai masina.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga: o le a le mea e fai i le aū, pe a māgogo?

Mafaufau pe o le a se mea e fai i le meaʻai pe a uma ona fuga mai le orchid. I lenei tulaga, e mafai ona sui le lanu samasama pe solo.

O le a le tatau ona vavae ese vave, ao agi, o le a maua mai e le orchid meaʻai mai ia, lea e talafeagai mo le fugalaau mulimuli ane.

O le teuteuina e naʻo le taimi lava e mūmū atoa ai le gaʻo ma avea ma lanu samasama-lanu enaena.

O le auala mo le tipiina:

  1. Mo le teuina o le sili atu le lelei o le faʻaaogaina o le aufaʻataʻitaʻi, o le vaeluaga o lea mea e faʻasoa i le ava malosi.

    E tatau ona faia faʻataʻitaʻiga ma totigilima. O lenei mea o le a puipuia ai ou lima mai sua o fugalaau, lea e mafua ai le mu.

  2. I le taimi o le teuteuina, e tatau ona aveese na o na vaega o le laau ua soloina ina ia mafai ai ona faʻatautaia uma ona malosiaga i le fausiaina o ni vaovao fou.
  3. E lua auala e faʻapipi ai. Muamua o le faʻapipiʻi lea o le puipui i lona lava faavae. I le taimi lava e tasi o le ai ai se paʻu e oʻo i le 3 inisi le umi.

    O lona lua o le vavaeina o le pononisi 1.5 cm i luga aʻe o le paʻu moe. I lenei tulaga, ei ai le tulaga lamatia o le tuputupu aʻe o ni aʻa fou o le a faʻagesegese, talu ai o le a faʻatonuina e le laau ona malosiaga uma i le atinaʻeina o pamu i luga o le mea tuai.

  4. A maeʻa ona seleseleina, o le fasi pepa e togafitia i vali lanu meamata, faʻafefeteina i le gaʻo faʻafefeteina poʻo le kannamon.

Mo le alualu i luma lelei o se orchid, o le tagata e ona lenei fugalaau manaia e tatau ona ia iloa le auala e tausia ai. Ioe tausiga talafeagai i le taimi ma pe a uma le fugalaau e fesoasoani i le faʻaalia mai o le afifi. Ma i le lumanai, o le a fiafia le matagofie i ona laulelei matagofie.