Savoy kapisi

Ia faamasani i ituaiga lauiloa o le savoy kapisi

O le kapisi savoy mo le tele o togalaau ma fai togalaau o se mea e le mamao ma aumai mai mea mamao, pe a talitonu isi o ona ituaiga eseese o ni paʻu o le kapisi masani masani. O le mea moni, o se faʻavaega lenei o se fualaau faisua lea e masani ai i tatou uma, faʻapitoa i ona lava tulaga faʻapitoa o le tuputupu ae ma le tausia. Ona o ona foliga vaaia uiga ese, e tosina mai ai le tele o le gauai.

O faʻaaliga uma lava, o le kapisi Savoy e foliga mai o le kāpeti paepae, na o se laʻititi laʻitiiti, ma o ona ituaiga ma hybrids o loʻo faʻatusalia e se vateatea lautele ma eseese. O ona laʻau e sili atu ona maaleale ma manifinifi. O laʻau kapisi e mafai ona tupu i ni ituaiga eseese - mai le taamilosaga e faʻataʻoto, o mea uma e faʻamatalaina e ituaiga eseese. E mafai ona eseese le mamafa o fualaau mai le 500 kalama i le tolu kilokalama. I le kapisi Savoy, e le pei e pei o se kapisi paʻepaʻe, ae o le gaogao ma le gaogao, e pei o apaau o iniseti. E tele ona laʻau opaque ma se faʻagasologa o le tosoina.

E taua! O le kapisi savoy e itiiti lava le osofaia e faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi nai lo lona aiga vavalalata.
O laulaau i luga o ulu o le kapisi Savoy o loʻo faʻafefe-ulu, feʻeseʻeseaʻi, ma mimiti. E masani ona valiina i lanu meamata, ae faʻalagolago i le eseesega, e ono eseese lava. I tulaga faalenatura o Iukureini, o lenei suauu papae paepae e ola e aunoa ma se faigata tele. E sili atu ona puipuia i le malulu nai lo isi meaola. O le tele o ituaiga o kapisi Savoy e faapitoa lava le malulu.

O lana fatu e faigofie ona amata ona ola i le vevela o + 3 ° C. I le vaega o le cotyledon, o le laau e tu i le malulu e oo i le -4 ° O, ma totogo totogo e oo lava i le -6 ° C. O le gaosiga matutua o le seleselega o ituaiga o fualaau aina e tupu i vaitau o le autumn i -12 ° C. O le kāpeti savoy e mafai ona tuʻu i luga o moega o le kiona. Aʻo leʻi faʻaaogaina na ulu mo meaai, e tatau ona eliina, tipi ma faʻaaoga i se vaitafe malulu. O fesuiaiga o le vevela maualalo e afaina ai le tofo o le kapisi savoy, o lea e tumau ai ona mea aoga uma.

E taua! O le kāpisi savoy e lua taimi e sili atu le soifua maloloina, faʻafefeteina faʻamaʻi ma 25% le sili atu le fiber nai lo se aiga papaʻe.
O le kapisi savoy e faʻafefeina le lāmala nai lo isi. ae i le taimi lava e tasi e sili atu le faigata i le faʻaleleia o vai, talu ai o le eria o le vevela o loʻo i ai le lautele. O lenei laau e matua malamalama-alofa. Tetee i meaʻai e oso ai laʻau. Mo le savoy kapeti e talafeagai lelei le palapala. E tali lelei foi o ia i fefaʻatauaiga, lea e faʻavae i luga o minerale poʻo mea faʻalapotopotoga. O vaitau o vaitau ma aso e tuai ona fua e matua manaomia lava mo se ituaiga o meaʻai laiti.

E te iloa? O le kāpisi savoy o loʻo i ai se malosi malosi faʻaleaganuʻu - glutathione. E puipuia ai siama puipuia, ma e fesoasoani foi i le toe faaleleia o le tino ma lona toe faʻafouina.

Uluaʻi ituaiga o kāpisi savoy

Vienna vave

O se uiga masani o lenei ituaiga ituaiga eseese o loʻo faʻasolosolo faʻasolosolo ona o sina laititi. O lapisi e lapotopoto le lanu uliuli i lanu. Fualaau taʻitasi e oʻo atu i le 1 kg ma o loʻo i ai se paolo lanu uliuli. O le kapeti vave o Viennese e sili ona manaia, o lea e masani ona faʻaaoga i le kuka. O le tele o iloiloga o fai togalaau e malilie i le mea e tasi: O le ituaiga sili lea o kāpisi savoy.

Golden muamua

O lenei vāega o loʻo aloaia aloaia e avea ma sili atu o laupepa uma a Savoy. Pupuni puipui 800 keli ma ripoti i le 95 aso. Latou te teteʻe i le momoe ma teu umi. O le kapisi Savoy Muamua ua faʻaaogaina e fai ai sala ma isi mea suamalie ona o lona tofo faʻafuaseʻi.

Komparsa

O se ituaiga vavao tele lea e tupu i le 80 aso, e faitau mai le taimi sa totoina ai i le eleele puipuia. Vaʻa lanu-lanu meamata i le maualuga o le mamafa. O lenei vailaʻau e lelei le puipuia i le osoosoina, faʻapea foʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Mira

Ulumatua ma ulu, oʻo atu i le mamafa o le 1.5 kilokalama. E maua ni mea manaia ma e le o se mea e tupu.

Faamanatuga

O se tasi o ituaiga sili ona lelei o le savoy kapisi. E mafai ona e sasae ese pe a mavae le 102 aso. E na ona latou oʻo atu i le maualuga ma maua ai le maualuga o le 800 kalama. O laulaʻau o ulu e maeʻaeʻa, pulapula lanu, lanumeamata ma se gutu grayish. Eseese laʻau pipi Iupeli e faʻapitoa i le taʻe.

E te iloa? Soʻo se mea faʻapitoa o kāpeti Savoy e mafai ona suia le masani papaʻe i totonu o ipu uma, vagana ai le faʻamalosi, lea e le talafeagai. Ae mai ona laupepa e faia ai se laʻau paluga matagofie, lea e sili ona afifi ma uuina le fomu.

Tausaga ogatotonu o le savoy kapisi

Twirl

O le umi o le fua o fualaau aina ma laulaʻau lanumeamata, lea o loʻo ufiufi i se paʻu. O laʻau kapeti e fai mafolafola ma taʻamilomilo, e oʻo atu i le 2.5 kilokalama. E tele le mamafa ma e mafai ona teuina seia oʻo i le taumalulu.

Chrome

Umi laititi o laʻau o le savoy kapisi ma laʻau lanu meamata. O ulu e ola faʻataʻamilo ma tumu ile lapisi e oʻo i le 2 kilokalama i luga o se fatu laʻititi. E filifili le ituaiga i fafo atu.

Melissa

O se uiga iloga o lenei ituaiga o lona tulaga mautu ma maualuga. O ulu e le oso ma tupu e tusa ma le 3 kilokalama. O le kapisi savoy o loʻo i ai se kapisi eleelea o foliga lanu lapotopoto. O le isi mea iloga o lenei ituaiga, o laʻau e matua malosi lava, ua tumu i le tele o fuʻa. O loʻo i ai i le Cobs le lelei o le tofo ma le tele o fiva. Melissa o se kāpisi savoy eseese e talafeagai mo le teuina o taimi uumi. O lenei aganuu foi e tupu lelei i le leaga o le tau ma le malulu.

Tasmania

Ole vaeluaga o le vaitau o le kāpeti savoy, e mafai e ona tagata matutua ona ufiufi i le 1.5 kilokalama. Tasmania o se vailaʻau o le malulu. E tupu lelei i luga ole lapalai o eleele ma se mea maualalo maualalo o le nitrogen.

Laulaga

O se uiga iloga o lenei ituaiga o loʻo i ai laulaʻau lanumeamata lanu lanu meamata o le ulu o le kapisi. O i latou o ni auala i totonu o le gasologa. I le tulaga o le fua o le laʻau ma le lanu samasama. O fualaau faisua e gaosi i le 2.5 kilokalama. Taumafa iloga e ala i le i ai o tusi malie.

E te iloa? I New Jersey, o loʻo i ai se tulafono manaia e faʻataga ai le faʻatau atu soo se kapisi i Aso Sa.

Lisi Vaitafe Kalama Kafai

Alaska

Fautuaina mo le faʻaaogaina i le sauniuniga o meaʻai fale. O le ituaiga ua tuai ona fai, e mafai ona teuina mo se taimi umi. O le soʻo e faʻatūina, faʻatasi ai ma lapotopoto lapisi, laʻau laʻititi, lanu-lanumeamata ma le vevela malosi o le 'ie. O lo o gaoioi ma taufaamilo i itu. Ulu o kapisi ma ona laʻau fetaui lelei. Fua e oʻo atu i le 2.3 kilokalama. E matagofie lona tofo. Fua o le faatauina mai o le 5.9 kl / sq. m

Cosima

Late-hybride faʻatasi ai ma se laina uʻamea po o se laulaau maualuga o laulaau o lanu lanumeamata lanumoana ma le vevela o le vevela tele. O laupepa uma e faʻapipiʻiina i sina vaega o moli ma le gaogao i autafa. O le maualuga o le maualuga o laʻau ma e oʻo atu i le 1.7 kilokalama. Faʻamau i latou i foliga o se fuamoa liliuese. O le fua e samasama i totonu o le vaega ma se fausaga lalelei. E lelei lezhkost.

Ovasa

O se vaomatua lelei o kapisi savoy, ua vave ona matua, o lona uiga taua. O le maualuga o le mamafa ma le mamafa o le tusa ma le 2 kilokalama. O le fesuiaiga e sili atu ona lelei le faʻaogaina o tulaga o le tau, ma e toetoe lava a le afaina ai le fusarium ma le bacteriosis. Ovasa o se ituaiga gaosiga savoy maualuga ma gaosia.

Stilon

O le kulimi o le matua, e fai ma sui o ulu lanumoana-lanumeamata-ulu. O lona uiga autu o le maualuga o le vevela. E mafai ona faʻafeteʻisa i le -6 ° C. O le seleselega e faia ia Oketopa. Le mamafa o ulu taitasi e le sili atu i le 2.5 kilokalama.

Uralochka

Vaʻaia o le fua o le ola e tupu ile 100 aso talu ona totoina. E i ai lau lanu matamata lanumeamata lanumeamata o loʻo faʻamalosia tele. O ulu o fualaau aina e lapotopoto ma pala, samasama i le vaega e oo atu i le 2.2 kilokalama. Savoy ituaiga o kāpuni Uralochka e faʻafefe i le tatagi ma e manaia lona tofo. E sili atu le faʻaaogaina o fuamoa i foliga fou. Gaosia o le 8-10 kg / sq. m

E te iloa? Sagra ua taʻua o le faafiafiaga Italia, na faamanatuina e faʻaaloalogia ai soʻo se oloa faapitoa. I le faamamaluina o le savoy karate sagra na faia i Udine ia Ianuari. Faʻapitoa faʻatautaia lelei, o fea mo se totogifuapauina, e mafai e tagata uma ona tofo ipu mai lenei oloa pe faʻatau ni nai ulu o latou lava fale. Musika ma fiafiaga malo i le aso malolo.