Toto le apricot i le tautoulu

Fautuaga mo le totoina o le apricot autumn

O moemoega a le togalaau uma o se togalaau teuteu ma matagofie, e pei o le vevelaina o vao, fugalaau matagofie, le tele o laau e fua mai fua ... ola i mata mata!

O se tasi o fua matagofie o fualaau aina e afaina, e fiafia o tatou mata i fugalaau matagofie, ma o le manogi ma le tofo o le apricot e le fetaui.

O le apricot e le o se laau e sili ona fiafia i ai, ma o le tausiga lelei tatou te maua, mo a tatou taumafaiga, ma le maualuga e maua.

Muamua, sauniuniga mo le tulaueleele

O le a le palapala e talafeagai

Apricot pito sili fanua i le maualuga, sola ma le mafanafana o le itu, i se nofoaga malulu mai le matagi malulu. I le itu i saute, e le fautuaina le totoina o apricoti, talu mai le vave amataina o le vegetative, ua leai se mea e mafai e le laau ona teena ai le kiona.

O le mea e manaʻomia mo le eleele o se manava manaia, ona o aʻa o le laau e manaʻomia se tafega faifaipea o le ea i taimi uma o vaomatua. Apricot ei ai sona aʻafiaga i le lolovaia o le 'upega tafaʻilagi i le vai mo se taimi puupuu, o le tele o le susu mo le aʻa e mafai ona afaina ai ma mafua ai ona paʻu le laau.

A filifilia se nofoaga mo le apricot i le lumanai, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le palapala. O le eleele lanu uliuli o le a sili atu ona lelei, ae o le oneone lalelei, o le lalelei o le eleele, o eleele e manava manava e talafeagai foi, o lea o le a vave ona faʻaleleia lenei eleele ma vave faʻafefe ai le ea ma le vai.

Aua e te totoina ni vao apricot i eleele palapala. Latou te taofia le susu, ma o le mafuaaga lenei, o le tuputupu ae o le laau e leai se taimi e muta ai i le amataga o le malulu o le tau, ma mulimuli ane e le taliaina le taumalulu ma lemu le fua mai o fua.

O le palapala palapala e tatau ona le faʻaituau poʻo sina pene. O eleele faʻapitoa e manaʻomia le vaivai. E le o se mea e sili ona lelei le faaopoopoina o le falaoamata a le lolomita i le eleele pe a tatala le eleele i le lio tafatafa ane.

Saunia o le eleele mo le totoina

Ina ia saunia le eleele mo le togalaau apricot i le lumanaʻi, e te manaʻomia 1 pe 2 tausaga aʻo lei totoina. O le eleele e tatau ona gaosia i le loloto e mafai ai. A uma mea uma, o le loloto o le eleele ua togafitia, o le sili atu ona lelei o le palapala faʻalelei. O laau ola lelei ma fiafia i fua lelei.

Faʻaleleia o eleele eleele suauu po o se galue vine i le loloto pe a ma le 10 cm O togalaau mulimuli ane o le eleele seia oo i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae ua faia i le loloto o le 8 cm. O le fuainumera o togafitiga eleele i le taumafanafana e faalagolago i le masani ona fainuina le togalaau, e tusa ma le 4-5 togafitiga.

I le tautoulu, e totoina le togalaau, o le loloto e tatau ona tusa ma le 20 cm i le va o laina, ma le 15 cm latalata i le laau lava ia. I le tau mafanafana, o loʻo faʻaleleia le eleele e le galue vine i le loloto o le 10 cm.

E le gata i lea, e le fautuaina le fanua mo se taimi umi e alu ai i le foliga o le uu eleelea, o ona meatotino faʻaleagaina e faʻaitiitia. O aʻafiaga le lelei o le uu e mafai ona faʻaititia e ala i le luluina o le lupine paʻepaʻe, pea poo le sinapi, ma le meaʻai e faʻaaoga i le eleele.

O le fanua o le lumanaʻi i le lumanaʻi e tatau ona tausia mama, e tatau ona vaʻaia vao i taimi talafeagai. Faʻasalaga faʻaputu pe faʻafefete.

E malie foi le faitau i ituaiga siliva o peaches.

Aua neʻi galo e uiga i le faʻamaʻi

I le autumn, o le eleele o loʻo faʻafefiloi ma faʻamalaʻau. Ma ao le i amata le taumalulu, e manaomia e le eleele le potassium ma le phosphorus, ma E le sili atu le manaia o le kesi. O le tele o mea pāmaʻi ma fulukalama e maua i totonu o fafie, ma o le tele o le calcium o loʻo i le penisina, pe mafai foi ona faʻatau i faleoloa faapitoa, sauniuniga e aofia ai le calcium.

Pit mo le totoina: loloto

O le totoina o laau e amata i le eliina o se toga toto, lea e tatau ona viliina ma saunia muamua, ia le itiiti ifo ma le tasi le masina. O le lautele o le lua e 100 cm, ma latou eli i le 70-80 cm le loloto. I le pito i lalo o le lua, o le alavai e faia mai lala ma le iliili, ma na o le taimi lava e sasaa ai le palapala sauni.

Faatumu ile pelenoemem, o loʻo faʻafefiloi ma le pakete se tasi o le humus, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o suauu ma mineral fertilizers. O le lua e tumu i palapala, ma i le taimi lava e tasi e sili atu le manaia o taʻiala taʻitasi i le fausiaina o se faaputuga puʻupuʻu, e tatau ona maualuga luga o le ua i luga o le eleele.

Filifilia o se fua mo le totoina

O laau apricot talavou e tatau ona faʻatau i fale faʻapitoa poʻo fale tausi maʻi. Pe a faʻatau mai ni togalaau, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le aʻa, ia mautinoa e leai ni aʻagogogo po o ni aʻa e le mafai ona fofo.

Televave i se nofoaga fou e ave laau ma aʻa aʻao loʻo ola i totonu o koneteina. E totoina i soo se taimi o le tausaga, e tusa lava pe o le a le tau o le eria.

E sili atu le faʻatau o le lua tausaga le matua, ona o le aʻa o latou tino ua lelei ona atiaʻe, e tusa ma le 3-4 aʻa autu. Ae e mafai foi ona e totō laau totō taʻitasi, e manaʻomia ona e mautinoa i le taimi e totoina ai, e leai ni aʻa.

Saunia o se fatu laau aʻo le i totoina

A o lei totoina se apricot, tipi le pito o le aʻa, aveeseina, o lea, o aʻa ua faaleagaina ma maʻi. O loʻo tuʻuina i totonu o se paluga na saunia lelei, lea e aofia ai vai, maʻa ma mullein mullein.

O le faʻafefiloi o le faʻafefiloi e tatau ona i ai i le vaomalo, o le mafiafia o le faʻaaogaina o le faʻafefiloi e tusa ma le 3 cm. I le tepa muamua o lenei taualumaga atonu e foliga mai e leai se aoga, ae o lenei mea e le o se tulaga. O le lalolagi o le a pipii atoatoa i le aʻa, ma mafai ai ona puipuia aʻa mai le vevela.

Totoina o apricot seedlings

O afea e mafai ai ona ou totoina?

Toeitiiti lava o fai togalaau uma o loʻo tumau pea o le taimi aupito sili o le tausaga mo le totoina o apricot o le autumnA maeʻa, faatasi ai ma le amataga o le taumalulu, o le gafatia o gaʻo eleele e matua taua le faʻaaogaina o galuega taua, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le afaina o le laau. Totoina o se apricot o le muamua ma le laasaga autu i le totoina o apricot.

Apricots ua totō pe a ma le 60 cm le loloto.

Fertilizing

Talu ai ona o le fesuiaʻiina o le fugalaʻau faʻasaina ua faʻaofiina i le totoina o le lua, I le tausaga muamua ina ua uma ona totōina se laau, e leai se faʻalaʻau e faʻaaogaina.. A uma mea uma, o a latou faasiliga faasili ma le tolopoina o le tuputupu ae, atonu o le a le lava le taimi e sauniuni ai mo le amataga o le malulu o le tau.

Mai le tausaga lona lua, latou te amata ona faia ni fugalaʻau ma se mea e maua ai le vevela (amataga o le tautotogo) ma le phosphate (ma le taunuu mai o le taumafanafana). O le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina e faʻalagolago i le tulaga i fafo o le laau, faʻatasi ai ma le tuputupu ae malosi ma fuʻa tetele e fautuaina e faʻaititia le aofaʻi o fugalaʻau faʻasaina, ma, i se isi itu, i le vaivai vaivai latou te faʻaopopo.

O se aofaiga tele o le oona, lea e manaʻomia e laau toto, e fai i totonu o le vao. E aumai i le amataga o le tautotogo po o le a oʻo i le taumalulu; i le taumafanafana, e le mafai ona faʻaaogaina le manu.

O lālā uma ua paʻu'ū mai le laau e aoina ma susunuina, talu ai e tele faʻamaʻi pipisi e mafai ona suʻeina i laʻau o le fua o le laau, aemaise lava le faʻaleagaina o le tino.

Mo le faʻavaeina o fugalaau, 2-3 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o lenei vaitau, apricot fertilize ma le eletise ma le phosphate fertilizers. E manaʻomia laau apricot ma fugalaʻau, e faia i le eliina o le palapala faatasi ai ma fuluʻi. E faʻaaogaina fomaʻi faʻasalalau tasi i le lua poʻo le tolu tausaga.

Tausia o se laau pe a uma ona toto

Muamua e uiga i le fafaga

Toto ina ua uma le totoina o le tautoulu e tatau ona faʻafeinuina tele i le tautotogo ma le taumafanafana. O le suāsusu masani e fesoasoani i le fausia o aʻa fou i eleele susu.

I le amataga o Aokuso, ua faaitiitia le numera o vai, ona faamaea loa lea o le suavai, ina ia le sao i le tuputupu ae e le tatau ai seia oo i le taumalulu. O le lalolagi i totonu o le uili o le laau o loʻo tausia pea i se tulaga mataga, e aunoa ma vao.

Laʻautusa lava po o le a le matua manaʻomia se faʻaopoʻopo faaopoopo i le masina o Meina ia maua ai le tuputupu aʻe malosi o ona faʻagasologa uma, e le afaina ai le susu. Ina ia toe faʻafoʻi le malosi na faʻaaluina i le fuaina o le fua, o le laau, pe a uma ona vavae ese le apricot mulimuli, ua faʻamaina.

O loʻo i ai se manatu e le manaomia e le apricot le suāsusu masani, aua e faigofie ona faʻafefeteina le lāmala. Ae, ina ia mautinoa ai tulaga lelei, o lenei ituaiga tausiga e matua le tatau lava ona le amanaiaina.

E tatau foi ona fafaga

Fuga o apricots i le tautotogo, fai le faʻasusu ile eleele. Pe a leaga eleele latou te faia i tausaga taʻitasi.

Mai le tausaga lona lua, i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu, pe a uma ona totoina le laau, latou te faia ni fugalaau faʻapitoa. E faʻaaogaina fugalaʻau taʻitasi ile 3-5 tausaga: fafie, peʻa poʻo le faapalaga. E mafai ona e faʻaogaina manulele o manulele o se ituaiga o fesuiaiga o meaola.

Ina ia lelei fua, faia ni mineral fertilizers. I le lona lua poʻo le tolu tausaga, o le ammonium nitrate e faʻaaogaina - 60 g, potassium chloride - 40 g, ma superphosphate - 130 g. Talu mai le lona lima, fitu tausaga o le tuputupu ae o laau, o le aofaʻi o faʻamaʻi faʻamalosi e faʻaititia.

Matou te puipuia la matou laau

O le apricot tree e manaʻomia le puipuiga mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, mai le amataga o le malulu o le tau. O manuʻa ma faʻamaʻaisa e togafitia i le toga toga. O lenei faiga e faʻatinoina i le amataga o Me.

O le faamai sili ona matautia mo apricot, e pei, ioe, mo isi maa maa, o monilioz. Amata le taua i le taimi lava lena. E mafai e Moniliosis ona faʻaumatia faʻatoʻaga vave nai lo le malulu malulu. Ina ia lafoaia, o le laau e liliuina pe tusa ma le tolu taimi faatasi ai ma se vaifofo o le sulfate copper. Faʻavave ma fufulu le apricots aʻo leʻi amataina le pepe.

Talu mai Aokuso, ua faʻaitiitia le tele o le faʻamaina ma faʻafefiloi ma le fugalatini-faʻamalolo faʻasaina mo le faʻaolaina lelei o le fafie. O le laau e paʻepaʻe mai le vevela, faaiu o le autumn po o le amataga o Fepuari, ma gauai faapitoa atu i le aʻa ma lala skeletal o le laau. O le copper sulfate ma le omea o loʻo faʻaopoopoina i le lime fefiloi.

Apricots e le ufiufi mo le taumalulu. O le kiona e lata ane i le laau ua afaina, ona o le faaleagaina o le vai ei ai se aafiaga leaga i luga o le laau nai lo sina malulu.