Fua o le gaosiga

Faamaumauga o le tuputupu ae tele: totoina ma le tausiga

O laau Coniferous i vaitau uma e mafai ona teuteu ai ni fanua, fale, paka. Ona o lo latou matagofie ma e le o se mea e sili ona taua, latou te taʻutaʻua uma i latou o loʻo i ai fanua faʻatagata, ma i totonu o tagata o loʻo galulue faʻapitoa i le faʻasologa o fanua. O se tasi o mea e le masani ai ma matagofie larch (lat. Larix) - laau malosi (e oo atu i le 35-40 mita le maualuga) mai le aiga pine. O le eseʻesega o lenei matagofie taiga e taoto i totonu o nila mafolafola malulu, lea, e le pei o uso, o lenei laau e pau i luma o le taumalulu. I le autumn, o laau e lanu samasama pe moli lanumeamata. O le mea lea, o le larch e le o se laau faʻamalosi faʻamalosi.

O le ituaiga o ulu e tusa ma le 20 ituaiga e ola i mauga ma vaomatua o le Northern Hemisphere. E aʻafia ai laau-toto-ola - ola 500 tausaga pe sili atu. Ona o lona malosi, le tumau ma le tetee i le pala, o laau o laau e taua tele, ua faaaogaina i le fausiaina o vaa, mo le fausiaina o fausiaina o eleele, le gaosia o fale ma meaafale. Mai i nila o le larch maua ai le suauu taua. O se resini aoga e maua mai le paʻu. A maeʻa se faʻamatalaga uiga matagofie o le laʻau, atonu o le a mananao le toʻatele e totōina i lo latou fanua, i luma o le fale, i totonu o le atunuʻu poʻo totonu o se fugalaau fugalaau. O faʻamatalaga auiliiliga e uiga i foliga o le totōina, faʻatupulaia, tausiga ma le faʻaaogaina o le lalelei tele e mafai ona maua i lenei tusiga.

E te iloa? E lua ituaiga o meaʻai e puipuia laau: Polish ma Olgin.

O le a le mea e te suʻeina pe a faʻatau mai

E faʻapefea ona tupu aʻe? E lua ala - laʻau poʻo fatu. O fualaau e manaʻomia ona filifili i le lua i le fa tausaga. E lelei tele le faʻatau o laau i totonu o pusa. A e faʻatau, faʻalogo lelei i le faʻamalosi o nila - e le tatau ona faʻamago. E tatau ona punou lala ma aua le punou i itu.

E taua! A e faʻatau se fatu, aua nei e alu i faleoloa faʻatautaia faʻatau, ae i totonu o le vasega pepe poʻo le nofoaga faʻatoʻaga. O lea o le ae maua ai le faʻamaoniga saʻo e faʻatau ai se suauʻu maloloina lelei ae le o le lafoina o tupe.

Ae ui i lea, o nisi taimi e faʻatau ai le larch seedlings e matua faigata lava. O le mea lea, e masani ona lūlūina i fatu, lea e maua mai motu mai i le faaiuga o Oketopa poʻo le faʻatau i faleoloa faapitoa. A o lei totoina, e tatau ona teuina i se taga pepa. Faʻatoʻa tuʻuina fatu laau faʻamaʻi mo le lua i le tolu tausaga.

Filifilia se nofoaga e tulaueleele ai

E tatau ona faʻafeiloaʻi le filifiliga o se nofoaga mo le totoina o le vao ma le atoaga o le matafaioi, talu ai o le laau e matua le mafai ona ola i le paolo. Aua e tatau ona filifili se tulimanu matagi.

E te iloa? E na o le tasi le ituaiga o larch e mafai ona ola i le uila malamalama - Iapani.

Afai e te moemiti i le totoina o lenei matagofie, ae i totonu o le atunuu e leai se avanoa mo se telē tele ma totoga, e mafai ona e faia se laau laitiiti mo oe lava e ala i le teuteuina. O le mea e lelei ai, e masani ona faʻafeiloaʻi e le larch lenei faʻatinoga ma e vave lava ona toe faʻaleleia. O le mea lea, ae e te leʻi faʻaogaina lenei konekarate, e tatau ona e saili mo faʻamatalaga e uiga i le ala e tipiina ai, ma, atonu, ia e faamasani i le ata o le boneai. Mo le totoina foi, e mafai ona e pikiina ituaiga eseese o mea laiti. Larch e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le eleele. E le fetaui ma eleele palapala, o le mea lea, afai o le fanua na fuafuaina mo le eleele o le eleele, e tatau ona lalagaina aʻo le i totoina. Faʻataʻutia, e aʻafia le laʻau i oneone palapala ma oneone. E le gata i lea, o le a le sili atu le le iloa o le aʻa o le larch e le taliaina le latalata ane o le vai. Ina ia mafai ona vave nofo lelei le laau, e tatau ona totō i totonu o se eleele mago lelei i le humus. E faʻamaonia lelei e le papa ia tulaga o le aai, e mafai ona totoina i paka a le taulaga, sikuea, ma lotoa. Faʻamataʻu tele i le malulu.

Lelei sili i le fanua

Afai e te fuafua e toto se fatu laau, ona tatau lea ona fai i le tautoulu, pe a uma le lau, pe i le amataga o le tautotogo, pe a vevela le eleele. O fatu e totoina i le tautotogo i totonu o se laueleele e sili ona mafanafana, pe a iai le mutia.

Lapataʻi laufanua

Mo le totoina o fatu muamua aʻo leʻi saunia se pu e iai le 50 i le 50 cm. Afai e toto se laau mai se atigipusa, e tatau ona faalua le lua ma lautele atu nai lo le fagu. Ua tuʻuina lelei i totonu le laau, e taumafai e le faʻaleagaina le paʻu o le eleele ma aʻa. Maualuga moe faatasi ma le faʻafefiloi o fanua o sodoma ma paʻa tutusa i le tutusa. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona tumau le ua i luga o le pito. Afai e mamafa le palapala, e mafai ona faaopoopo le oneone (tasi vaega) i le paluga, ma e tatau ona tuu vai i le pito i lalo o le toto toto. A uma ona totōina, e faʻamalūlūina le tele o le laau, e faʻaaoga ai sina pakete vai. E ono mafai ona fai le faapalaga poo le humus. O le totoina o laau e tatau ona malupuipuia mai le susulu o le la ma le malulu o le tau.

E taua! Pe a totoina laau toto e tatau ona matua faʻaeteete ma ia aua neʻi paʻi atu i le vaʻai. E oo lava i se paʻu malamalama e mafai ona afaina ai le laau - taʻitaʻi atu i lona vavau, lea o le a tumau pea i le falesa mo le ola.

O le tele o taimi e faʻaaogaina o le totoina o fatu. Mo le lelei atili o le germination, o fatu laʻau e tatau ona faʻamaonia (peitaʻi, o lenei faiga e filifili). Mo le faia o lenei mea, o le masina muamua aʻo leʻi totoina, tuʻu i totonu o le vai i le vevela o le potu mo le 48 itula. Ma le isi, e tatau ona e faia la latou faʻanoanoa: aveese fatu na faʻafefe. Pe a uma lena, i totonu o soʻo se fagu e tatau ona fefiloi ma le oneone susu (1: 3) ma tuu i totonu o se pusaaisa, i luga o le pito i lalo, fetuʻunaʻi le vevela mai le 0 i le +5 ° C. O le umi o le soltification e 20-30 aso.

O le faʻatoʻaga e faia i le faaiuga o Aperila - i le amataga o Me. E loloto le loloto o fatu i le eleele e ala i le 0.5-1 cm. O le mamao i le va o laina e 10-12 cm. Mai luga, o fatu o loʻo sosolo i le oneone ma le pito i luga ole fasi (3: 1). Fualaau mulch. A maeʻa ona totogo, pe tusa ma le lua vaiaso, ona aveese lea o le mulch layer. O le tausiaina o laau o le vao e aofia ai le fafagaina masani, togafitiga ma fomaʻi e faasaga i faamaʻi ma meaola faalafua o conifers, vevela ma veleina. A oʻo i le lua tausaga le matutua o laau laiti, e faʻapipiʻiina i se nofoaga tumau.

Larch togafitia le totoina o le faigata ma le umi. Ae peitaʻi, a oʻo mai aʻa, o le a faʻafiafiaina i fua faʻatupulaia - mai le 1.5 i le 3.5 cm i le tausaga mo uluaʻi 20 tausaga. I le fa i le lima tausaga, e oʻo i le maualuga o le 1.5 m. I le 10 tausaga, i lalo o tulaga alualu i luma, e amata ona fua mai.

Tausia ma le galueaina o le larch

Larch e le manaʻomia tele le gauai pe a tupu. I le faʻamuamua, pei o le tele o isi laau totō, e manaʻomia ona faʻafeinu i taimi uma, tatala le eleele i totonu o le liʻo faataamilo i le ogalaau, faʻamalo ese vao vao lata ane, fafaga i latou i meaʻai ma pipi pe'ā tatau ai.

Faʻasaga, veleina ma faʻamalo le eleele

Larch e iai se mea e pei o le lamala. O le mea lea, o le fausiaina o laau laiti (seia oo i le lua tausaga), faapea foi ma tagata matutua i aso vavave, e tatau ona faamalosia. Faʻaaogaina le suavai - 20 lita i le tasi laau taʻitasi pe faalua i le vaiaso.

E te iloa? E fautuaina le laʻau ia faʻafeinu i le vai, lea sa faʻaaogaina mo le fufuluina o pulou.

Ae mo le tatalaina ma le veleina, na o tamaiti laiti e manaʻomia. E mafai e tagata matutua ona fai e aunoa ma lenei faiga. O le faia o ni ituaiga o matagofie matagofie matagofie, e mafai ona vavaeina ona lālā, faʻafeiloaʻi foliga faʻalelei i pale (faʻapipiʻi puipui, palealii, polo, ma isi) ma taofia le tuputupu ae. E naʻo ni tamaʻi laiti e tiaʻi.

Faʻatauga

I le tausaga muamua talu ona totoina, i le masina o Me, e mafai ona faʻamaʻiina le laau toto i le faʻalavelave faʻapitoa - Kemira Universal (20 g / 1 sq. M) o le a faʻalatalata mai poʻo meaai e aofia ai le pasela ma le magnesium. I le amataga o le taumafanafana, e faʻaleleia ai uiga teuteu o nila, e sasaa le pale i le faʻafeinu ma se vaifofo o le Uurea (10 g / 10 l). I le lumanaʻi, e mafai ona e taʻitasi tausaga i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tutupu aʻe le vaʻa, e faʻaaoga ai le fugalaau mo conifers.

Laʻau palapala

O le eleele e mulimulitaʻi i se laulau o le 5-6 cm i le taimi lava e uma ai le totoina, faʻaaoga togafiti, peʻa, sawdust, nilala pine. E oʻo lava i mafuiʻe sili ona ogaoga e sili atu ona lelei le lelei ma e le manaʻomia ni fua faʻaopoopo e sauni ai mo le malulu. Ae ui i lea, o laau laiti, aemaise lava i luga o le ogalaau, e sili atu le afifiina o le fufulu. O nisi ituaiga o meaola o le a manaʻomia foi le puipui o paʻu ina ia latou le paʻu i lalo o le mamafa o le ufimata o le kiona.

Laka i luga o le ogalaau ma le mamanu

Larch e masani ona faʻaaogaina i le mamanu. Ona o le mea moni e faapea e le gata i le tele o laau, ae faapea foi i ituaiga laiti, o lona vaega o le talosaga e matua lautele lava. Ua totōina i vaega ma soliternyh totoga, pei o puipui, i toga papa ma togalaau papa. E faʻasaina e le laau le vaʻai ma isi laau totō. O paaga lelei mo ia atonu o le conifers, rhododendrons, linden, birch, maple, ash ash, juniper, viburnum, barberry.

O le laʻau faʻapitoa i luga o le ogalaau e matagofie ma le masani ai. E masani lava mo le faʻaleleia i lenei auala e faʻaaoga ai ituaiga o le Euroke o le Kornik, Repens, Japanese: Blue Dwarf, Stiff Weeper. E mafai ona latou maua ituaiga palealii eseese: tagi, fetolofi, foliga o se aluga, faapea foi lanu eseese o nila: lanu meamata, lanumoana-lanumoana. E ese le matagofie o ituaiga o meaola eseese e lata i nofoaga e malolo ai, luga o le mutia, i le faitotoa o fale, i luga o mauga maumaututu, tatala faitotoa.

E tele ituaiga o larch (mo se faʻataʻitaʻiga, Wolterdingen), e lelei tele mo le totoina i totonu o pusa ma maua ai le faʻaaoga i le mamanu o togalaau Iapani.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻapalapala o le larch, metotia e feagai ma i latou

E pei o conifers uma, o le larch ei ai le tele o fili e foliga mai o meaola faalafua, meaʻai ma siama. O le faamai sili ona matautia mo se laau o le kanesa o le pa, lea e aafia ai laulaau ma le ogalaau. Latou te faia ni lanu paʻepaʻe lamolemole, o maiva e aliali i totonu o le cortex, ma le tafe toto. O le sili ona vaivai mo lenei faʻamaʻi o laau ia mai le 3 i le 40 tausaga, ituaiga Europa ma Siberia. O fualaau e mafai ona puʻe fusarium. Ina ia puipuia lenei faʻamaʻi, togafitiga o eleele ma fatu meaʻai faʻatasi ma se vaifofo o le paluga faʻasalalau, sauniuniga e aofia ai le kopa, "Fundazole" e faʻaaogaina. E afaina ai le tele ma le matamuli. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e mumu mumu i laulaʻau, nila i Me. Mulimuli ane, e lanu samasama ma pauu. Mo le puipuia o lenei faʻamaʻi e faʻaaoga ai le tautotogo totoina "Zinebom" Bordeaux vai, o se vaifofo o le colloidal sulfur.

Faʻasaga i le meaʻai, aʻafia le aʻa na faʻaaogaina togafitiga "Nitrofen", copper sulphate. Faatasi ai ma meaola faalavela, o moa moa, o ana anufe fafaga i nilala, e mafua ai le afaina tele i le teuteuina o le larch. Ina ia faʻaumatia i latou, faʻaaoga togafitiga ma iniseti. Ua aveeseina lala ua aafia.

O loʻo faʻaleagaina foi ni nila pine i ni manulele laʻau, ma ni miti paʻu o le apogaleveleve. O le sua o le laau e fafaga i aphids brown ma greenish hermes. O nei nila e lanu samasama ma fao. Insecticides, aemaise Fozalon, Chlorofos, e faʻaaogaina e tau ai.

E le gata i lea, o le laau e mafai ona afaina i osofaiga a anufe. O le paʻu ma le pale ua faʻamaʻiina i paʻu o paʻu, paʻu, ma pipi. E faʻafefe i latou i le faʻaleleia o le tautotogo e puʻeina "Karbofos", "Nitrofen". Cones ma fatu e 'ai le anufe o le moa. E mafai ona fesoasoani i ai meaʻai ma teuteu o laau iniseti. Larch - o se laau e tumu, ae peitaʻi, afai e te faʻamalieina uma ona manaʻoga, ona umi lea e te fiafia ai i lona lalelei matagofie ma ona laʻau vaivai, nila e le mafai ona gau.