Laʻau

Godson Rowley: tausia fale ma metotia o le toe gaosia

O se tagata lauiloa i Aferika i Saute, e pei o le Plantarium (i luga o le initaneti fuafuaina), o le mea lea o le Astrovian biological genus pei o le cineraria. O foliga masani e le masani ai ma manatua pea o le laau ampel e sili ona vavalalata i laulaau ma laulaʻau lanumeamata o loʻo faʻapipiʻiina i luga o laʻau eseese.

O ituaiga autu o le tusi

E faigata ona talitonu o sui o le aiga e vavalalata aiga. E taua tele a latou feeseeseaiga i fafo ma mea e fiafia i ai mo tuutuuga o le taofia. O le igoa o le genus Senecio e sau mai le upu "senex", o lona uiga o le "toeaina" i le Latina. O lenei igoa e tuʻuina atu i se vaega tele e matua le tutusa ma isi laau mo se faʻailoga masani - siliva (pei o le hina) pubescence poʻo le "balding" ituaiga o fugalaau.

Senecio rowleyanus

Le Atuason Rowley

O le paʻu o le lanu lanumeamata e lanu ma laulaau-polo e oo i le 6 mm le lautele, e masani i le toafa o Namib Aferika. Manaʻo e fuga. I le masina o Me, i lalo o tulaga lelei, na ia aveeseina fugalaau e tasi, e pei lava o se laumei fugalaau paʻepaʻe papaʻe ei ai se manogi manaia matagofie. I totonu o le vaomatua i totonu, e taua tele mo foliga vaaia teuteu o lanu lanumeamata.

Taua! O le laau o le mea oona, o le mea lea, e le o fautuaina e taofi i le mea oi ai meaola ma tamaiti e mafai ona 'aveʻeseina le "pi" ma' ai.

O le aʻa o le tino e le maualuga, lea e tele lava ina fuafuaina ai metotia o tekinolosi tau faatoʻaga. O loʻo manaʻomia le lapoʻa ma lautele, e leaga le palapala i meaʻai, ma o le maualuga o le eleele e 50-60%.

Rawley Variegate

O se ituaiga masani masani a Rowley, lea ei ai ni eseesega i fafo. "Paʻu" e susulu i le tele o lanu lanu meamata mai le pito sili ona malamalama i le lanu uliuli loloto. E mafai ona faʻapupulaina le tele o osofaʻiga e pei o se mea e maua ai le eleele. Homeland - Namibia ma le toafa o Aferika i Sautesasa, o le tele o laufanua mauga o loʻo toetoe lava a leai se vaʻaia. E le mautonu.

Senecio Rowleyanus Variegate

O laʻau i totonu o loʻo i ai le tele o papaa e faʻatuai ai le faʻaʻosoʻoina o le susu. O le fogaeleele e matua leaga lava. E i ai se mea itiiti i le pito i tua o le pepa. E faigofie ona ufiufi laina ma foliga foliga sili i le ampel form. O le fana e oʻo i le 1 m. O le fuga lanu papaʻe-violet i le ogatotonu o loʻo i ai se pisi lanu viole.

Folau lapopoa

E tusa ai ma le faʻamatalaga, o lenei uʻamea maualuga e maua ai laʻau tino ma e oʻo atu i le 8 cm le umi. Lanu lanu meamata poʻo le lanumeamata foi, o lanu samasama-paʻepaʻe ma mea lanu. O le foliga o le 'apa laupepa e tolu tafatafa, o le pentagonal e maua. Laʻau mūmū tele, petiole lanu viole. O le vaega tutotonu o le laupepa e faasolosolo malie, faia le aafiaga o le laulaufaiva, lea na faaigoa ai lona igoa.

O le laufanua o le macroglossus creeper o Aferika i Saute, ae maise lava le Natal, o le mea lea o le igoa lona lua o le laau o le "Natal Ivy". O le mea moni, o foliga vaaia e talitutusa lava ma le ivy, ae o le eseʻesega o loo i totonu o laulaau, e tutusa lelei lava i mea uma e gaosi ai: gaogao, tumu i le susu, ia i ai se vevela masani.

Senecio macroglossus

Mo faʻamatalaga! O le mea e ofo ai, o lenei meaola e tasi le igoa lona tolu - gluonia (Kleinia). O lea na faaigoa ai e K. Linney e faʻaaloalogia le lauiloa iloga J. T. Klein. E taua tele ia te ia i le suʻesuʻeina o ituaiga o lau fanau.

E fuga mai Liana i le taumalulu ma Mati faatasi ai ma ni lanu samasama laititi e pei o seisies. E pei o le toatele o isi fanau teine, o le tasi foi o mea oona. A 'ai, e mafua ai le oona, ma le faʻafesoʻotaʻi o le vai ma le paʻu e taʻitaʻi atu ai i le ita ma le faʻamaʻi.

Atuason puna

Se ituaiga o nivyanokolistnogo godson. Se tausaga faʻaletausaga pe luana e le sili atu i le 45 cm le maualuga. O le aʻa o filo-fibrous. E i ai se tasi pe sili atu faʻamau, e muamua lava faʻasalalau. Malamalama lau laʻau lanumeamata lanumeamata ma lobes serrated, e masani ona mate i le amataga o le fuga. O ato uumi e aoina mai fugalaau lanu samasama ma fuga. O loʻo iai i Europa, Asia, Aferika i Saute. E fiafia i luga o mauga, eleele oneone, ma e masani ona maua i auala.

Senecio leucanthemifolius

Fua - achenes ma se mea faʻalavelave. O le vailaʻau o loʻo i ai le maualuga o le fualaʻau, o le mea lea o le laau ua manatu o se otaota taatele. E fuga mai lava mai ia Aperila ia Setema, ma fua mai mai ia Me seia oo i Oketopa.

E iai isi sui o le aiga o Krestovnik o loʻo i ai muamua i latou faʻamatalaga mai fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga:

Mealy

O se tagata gaogao i Atenitina. O le foliga vaaia e matua aoga lava ona o le aloiafi o le lanu paʻu e sili ona malosi. E le pei o isi suauu, e mafai ona faapalepale e pei o le malulu.

Lalelei

Tausaga taʻitasi 60-80 cm le maualuga, e pei o se vao. O le aʻa e tasi - saʻo. O le pubescence e mafiafia ma paʻu. O le lau e umi (e oo i le 9 cm) le pine, lanu meamata i lanu. E tele ni ato latou te aoina i se gaogao samasama. Faʻasalalau tufatufaina atu i le sone, i Sasaʻe Mamao, e maua i Amerika i Matu. E sili atu le fiafia i vaitafe o vaitafe.

Senecio viscosus

Le tusi a Iakopo

E aofia ai Jacobae (Jacobaea), o nisi taimi e taua ai o se atua atua. Faʻailoga mataga faʻamaonia po o le lua tausaga. O loʻo i ai se malosi faʻalauteleina. I le maualuga, e mafai ona oʻo atu i le 20-100 cm. O nisi taimi e le lavalava ma maofa i fafo. O le saʻo saʻo o le fatu i nisi o taimi e iai lala. O laʻau o le basal ovoid e aoina i se rosette ma maliu ai ile amataga o le ola. O laʻau laʻau e faʻanoanoa pe logoina i le 8 cm le umi. O le faʻaogaina o se mea e maua mai le tele o ato samasama. O fatu e i ai se pulupulu pulou ma lauulu paʻu.

Jacobaea (Senecio) Vulgaris

Ashes godson

O le igoa lona lua o le talafatai o Iakopo. Laʻau mananaia ma le vevela po o le ogalaau e oo atu i le 60 cm le maualuga ma le malosi o laupepa, o loʻo i ai le malosi o le pubescence. E maua i le natura natura i luga o mauga papaʻe o le talafatai Metitirani. O suti o lanu samasama e foliga mai o taisies. Laititi laʻititi laʻititi e oʻo i le 15 mm.

Jacobaea Maritima

Herrein's godson

Lelei malie ma le faʻaloloa ma sina pulu laʻititi lau lau o loʻo i luga o filo filo. O pepa e talitutusa ma gooseberries ona o le umi umi o vaʻa vavalalata. O nisi taimi e taua o le ufiufi. Lanu e oʻo atu i le 1 mita le umi. E totoina faʻapitoa e pei o se fale o le ampel.

Senecio herreianus

Blue godson

Tagata suʻapala, e lauiloa foi o Senecio Talinoides. E tupu i le 45 cm le maualuga. Lea lanu lanu ma tutusa ma se pencil lima e oo i le 10 cm le umi. Tuputupu ae, fai se kapeta faigofie. E fuga i le tau mafanafana ma fugalaau paʻepaʻe laiti. Ua tupu i luga o le mauga mauga i Aferika i Saute i le va o le tele o le vevela mai le -1 ° C i le 10 ° C.

Senecio Mandraliscae (Blue)

Laʻau

O se laau e le masani ai o loo lisiina i le Tusi Pulu Mumu, lea na maua ai le faaaogaina i vailaau faafomai. O lapisi samasama e iʻu i le maualuga le maualuga i le 2.5 cm le umi o petals nai lo isi ituaiga. O le faʻavae e oʻo atu i le 2 cm le maualuga. Rhizome e malosi, fetolofi. Pelu laʻau uumi e iai le laina faʻamau faʻamau. E sili atu i le vaimatua o fagavai vai, laufanua lolovaia. E fuga mai ia Iulai ma Aokuso, ma fua mai i le faaiuga o le taumafanafana. O fua ile fuga e ave e le matagi i se mamao mamao.

Senecio paludosus

Folau toto

O le vao laʻau poʻo le laau laʻau e faʻapenei e pei o Astrov ma cineraria. E tusa ma le 50 ituaiga meaola. Homeland - Motu Canary. O le vaitau puupuu o le fugalaau e masani ona tupu i le taumalulu. I le maualuga, e masani ona laiti - 30-40 cm O se lapoʻa lapopoa ma se pito faʻamau i luga o le ogalaau umi e iai lona foliga fatu ma se lanu lanu meamata. O se faamalu lapoʻa tele e faia i fugalaau e ese le lanu po o le motusia o le lanu e oʻo ile 7 cm i le tasi.

Faʻalogo lelei! E salalau solo pei o se aganuu teuteu teuteuina.

Cineraria hybrida

O le faletua o le rhomboid

Faʻasologa o le polycarpic rhizome - faʻasologa o le Caucasus. E mafai ona oʻo atu i le 2.5 mita le maualuga. O le masani a le Petiole e lalaga lautele-ovateva ei ai le pubescence. O laʻau basal e tele atu, e oo atu i le 30 cm le umi, ma o pito i luga e laʻititi, e oʻo atu i le 8 cm. O faʻalavelave o le thyroid-paniculate e aofia ai ni laasaga samasama laiti. O fatu e laʻititi ma o loʻo i ai se vaʻai, e ave e le matagi. E fiafia i vaomatua mauga ma eleele tulaʻi i luga o le eleele i le maualuga o le 1500-2500 mita i luga aʻe o le sami.

Senecio rhombifolius

Erukolistny godson

O le aiga o Asteraceae Dumort. Laʻau faʻamalosi faʻamalosi o loʻo i luga o le fale pe a oʻo i luga o le fatu 40-100 cm maualuga, faʻatoʻaga o le meli. O mea faʻamalolo e masani ona lauiloa, e aofia ai vailaau Tibet. O le Basal e vave faʻamamaina laulaau o le liper pinicly form. O lapisi lanu samasama ua aoina i totonu o se faʻaogaina o meaola. E fuga mai ia Iuni ia Aokuso. O le nofoaga e nonofo ai e tele: Asia Tutotonu, le Caucasus, le Europa o Rusia, Siberia. E sili le fiafia i paso. Ave le eleele saline.

Senecio Erucifolius

Atuafather

O le togavao e lua-20 mita le maualuga i le laʻau-o le laasaga o le gataifale i le 20 cm. I le 2002, ua lisiina i totonu o le Tusi Ulaula a le Ryazan Region. I aʻa, o lau o loʻo i ai se foliga o le avoid pe sili atu foi, e faasolosolo malie lava ona taina i le petiole. O le lau laʻau e sili atu ona vaapiapi. I le tausaga muamua o le olaga, ua tupu ai se roetette o leafal leaves, ma na o le lua tausaga e aliali mai ai se pupu puaa. O lapisi samasama e tupu i ni nai numera i pito o pana. O le vaitau vavalalata e mai ia Iulai ia Aokuso. Ua faʻamamagoina laau mamago. E sili le fiafia i luga o vaitafe.

Senecio Integrifolius

Fusi faʻatau

O le laʻau o le Caucasian, e foliga tutusa ma le sui o le rhomboid, ma o le maota e fetaui lelei. O le mea saʻo na lipotia e oʻo i le 2 mita le maualuga i luga o rhizomes gisa-gray-brown. O lanu lanumeamata lanumeamata o loʻo i fafo. O latou foliga o le tafatolu-umbilical i le pito i lalo ma le ovoid-tutoatasi i le pito i luga. I luga o puʻe taʻitasi, e oʻo atu i le 300 inflorescences e mafai ona faia ma ni laasaga samasama e 8-14. E fuga mai i le afa muamua o le taumafanafana, o fatu e amata mai ia Aokuso i Setema, tufatufa e le totoina o le tagata lava ia. O loʻo faia ai ni vaomatua i luga o vao mutia umi i le maualuga o le 1500-2500 mita i luga aʻe o le sami.

Faʻalogo lelei! O meafaitino matagofie e faaaoga i vailaau mo le gaosia o fualaau.

Senecio platyphylloides

Godson Rowley: Fale tausi

I se tulaga lautele, o le tausiga vave o le masani. Talosaga masani o se laau ua fuafua e ola ai i tulaga o le umi o le lamala i luga eleele e le lelei i meaʻai.

Malamalama malamalama

Yucca: togafitiga o fale ma togafitiga faʻapitoa

Mai aso muamua o Mati e oʻo i le faaiuga o Setema, e tatau ona tuʻuina atu faʻamalamalama, ae faʻasalalauina. O le fale e fetaui lelei mo le faamalama i sasaʻe ma sisifo. Afai o totonu o le potu e faʻasaga ai pupuni, ona tuʻuina lea o fugalaau i le mamao. I le taumalulu, e faʻateleina itula o le ao (8-10 itula), o le faʻalauiloaina o le ata.

Taua! Afai e le lava le malamalama, ona faʻaosooso ai lea o pulapula, liliu ese ma leiloloa foliga matagofie.

Lafoga ma le susu

Mai le tautotogo e oʻo atu i le tautotogo o le autumn, o le pulega lelei o le vevela e i ai i le lautele o le 22-25 ° C. I le taumalulu, o se faaitiitia i le 10-15 ° C e manaʻomia. A faʻamalieina i lalo o nei faailoilo, ona mate loa lea. E le afaina le toʻimamafana mo ia, e le manaʻomia le suʻeina. Faʻamafanafana pe a uma le faʻamamaina o le eleele, ma i le taumalulu e le silia le 1 taimi i le masina.

Soʻo ma luga o laʻei

O le eleele ua filifilia le mativa i meaʻai, faʻamaʻi faʻatasi ma le paleni-faavae paleni (pH = 5.0). Ni mea talafeagai mo le cacti. E tasi i vaiaso uma 3-4 vaiaso, e faʻaaoga ai fugalaʻau, ma sili atu le malosi o le vailaʻau.

Totoina o laau

O se suiga o le ulo o le a manaʻomia pe a tumu le paluga eleele i aʻa. I lenei tulaga, ua faia se faaiuga ina ia toe faʻaleleia le faʻapitoa, vavaeese vaega sili atu, pe toe uta i totonu o se koneteina tele. E masani lava e faia i le tausaga pe a uma le tausaga.

Faiga faʻapipiʻi

Gasteria: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia
<

E faigofie lava ona maua i se auala faigofie. Afai e tuʻuina le fana i luga o le palapala, a maeʻa sina taimi puupuu o le a amataina aʻa.

Laʻau

E le faigata le maua o le aofaiga tatau o le totoina o laau, aua i lalo o le soifua maloloina lelei mo le laau toto, o lona tuputupu aʻe faaletausaga o le tuputupu aʻe e tusa ma le 30 cm. E masani lava ona totoina selesele i le tautotogo po o le taumafanafana. O lala e tipi mai pito i luga o le tipu e 5-10 cm le uumi. Ua aveese laulaau pito i lalo ma ua faʻamatiina le pito i lalo ile eleele. O le taʻavale e tusa ma le fa vaiaso. Faʻapipiʻi pito e faʻataunuʻu ai le pale.

Tuʻu

O le laʻasaga taʻitasi taʻitasi e faigofie lava:

  1. E lava le tuʻuina o se fagu i tafatafa ane o se fasi mea talafeagai, tuʻu se ata e leai se totogi i le pito i luga, faʻapipiʻi i le palapala ma se lauulu.
  2. A maeʻa le masina, ona vavae ese lea o le lālā aʻa mai le tina.

O le alofilima o se laau e le faigata ona tausia. O le tuputupu ae faʻateleina, le faʻasalaga i tuutuuga o le taofia - o ona malosiaga. O lanu matagofie o lanu meamata o le "teuteu" o le a teuteuina ai totonu ma tuuina mai ai uiga.