Faatoaga

Lima lelei - Merlot vine

Merlot vine o se tasi o le sili ona sailia ma lauiloa i le uaina. O aso nei ua tufatufaina i le lalolagi atoa. Atiae i atunuu ei ai se tau talafeagai: i le fale - i Falani, i Italia ma Sepania, i Potukale.

Mai i vaʻalele o Rusia, lea na latou taumafai ai e toto le ituaiga o Merlot, e sili ona tupu i totonu o le Territory o Krasnodar.

I totonu o Iukureini, i le itu o Odessa, ma i Moldova i tausaga taʻitasi e aoina ai se seleselega tele o lenei ituaiga. Mai isi atunuu e sili ona lauiloa ai Merlot, e tatau ona taʻu le Croatia ma le Montenegro, le talafatai Mediterranean o Algeria, faapea foi ma Amerika (Kalefonia) ma Chile. O fualaau "Merlot" e aofia ai ituaiga o Europa i Sisifo.

Merlot vine: fualaau eseese

"Merlot" o se ituaiga vine vine, o lona uiga, e faʻaaogaina e faia ai vini eseese. E mafai ona 'aina le fou, ae le mafai ona taua i ituaiga laulau: o le paʻu ua manatu e sili atu le manaia, e le fiafia tagata uma, ma i nisi o tagata e mafua ai le laulau ma le pala.

Faatasi ai ma mea tau tomai faapitoa e tatau foi ona tusia ai Levokumsky, Bianka ma Aokuso.

Igoa Merlot e mafai ona faaliliuina o se faapuupuuga o le upu Falani "Merle" - "blackbird".

Masalo, o le vine e maua lona igoa ona o le lanu ma le fua o vine e talitutusa lava ma le lanu o le plumage po o mata o lenei manu masani. O le isi mea e mafua ona o le fiafia o blackbirds i vine o lenei ituaiga ma e sili atu ona fiafia i isi tagata uma.

O vine e lapotopoto, foliga uliuli po o le toeitiiti uliuli, e sili ona suamalie, na faʻaputuina i se fuifui tele. O vine mamago ua ufiufi i se uila lanu enaena-siliva, e masani lava ona i ai se paolo o le lilac. E leai se lanu o fua.

O ia lava vine pogisa ei ai Athos, Moldova ma Delight Black.

I le fatu mai le tasi i le tolu fatu (fatu).
O le foliga o le fuifui o le faʻasalaga poʻo le vailaʻau, o le maualuga o le fua. O fuifui tetele e masani ona i ai se lala o le itu - o le apaau. Umi o fuataga ma le mamafa - 15-17 cm ma 120-150 kalama faasologa.

O laulaau e faigata ma matagofie le lima-lobed pepa, ma se faailoga semi-oval poʻo le faʻavae e pei o le loimata e latalata i le oti. Lanu lanu meamata lanu, e masani lava i le vavalalata o le malamalama. O le pito i luga o le laupepa e fai si vevela, ma se vaʻaiga lautele o veins. I luga o laʻau mumu mumu e aliali mai i lau lanu samasama. O le pito i fafo ole laupepa e aofia ai se faasologa o nifo tolu tafatolu, mafiafia pe lapotopoto. O le vaega pito i lalo o laulaau e pisi mai.

Ata

I luga o ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻai i foliga o le Merlot vine:

Amataga

O le lauʻeleʻele o lenei ituaiga o vanu vine Bordeaux ma o latou tulaga lelei o le tau.

I luga o le suʻesuʻega o le DNA, na faʻamautu ai o "matua" o ituaiga o Merlot o Cabernet Franc vine (fr. Cabernet franc) ma Madeleine Noir de Charente (Fr. Magdeleine noire des Charentes).

E le pei o le "tama" sili ona lauiloa, o le Cabernet Franc ituaiga, o le "tina" o le ituaiga "Merlot" na maua i le 1992. O se ituaiga o faʻalogona: mulimuli ane, o le itu i mātū o Brittany, lea na latou maua ai se ituaiga vine vine e le o iloa i le saienisi, e le o se vaega o le uaina. Peitai, o lenei vine sa lauiloa i tagata o le atunuu. Na vave ona selesele, i le aso 22 o Iulai, le aso o Maria le Makatala, ma maua ai se igoa e faamamalu ai lenei tagata paia.

Uiga

O nei faʻaaliga eseese ala mausali o teteʻe ma nofouta ile leai o le susu. I tausaga malulu e manaʻomia se faʻavaʻaiga faaopoopo.

O vaiinu faaopoopo e fiafia foi i le mafaufau o le mafaufau o le Negrul, Romao ma Gordey.

O le vaitau o le "Merlot" tuputupu ae o le:

  • mo keke o laulau - 152 aso;
  • mo vine suamalie - 164 aso.

Faatatauga gaosi vine "Merlot" ua fuafua i 47 centent / ha, maualuga - in 57 kg / ha. O le gaosiga ua manatu e maualuga ma mautu, ae o numera tonu lava e matua eseese pe a oo mai i itu eseese.

O le seleseleina e faia ia Setema poʻo Oketopa, e tele lava lona faalagolago i le tau o nofoaga taʻitasi e tuputupu ae ma luga o le tau i le taumafanafana ma le autumn.

Ina ia aua nei misia le taimi e sili ona fetaui lelei vine mo le uaina, o se aganuu le tofoina o vine mai aso muamua o Setema. E aoina i ni laasaga, ao faasolosolo.

Maʻi ma togafitiga

Merlot vine e sili atu ona puipuia milipi ma fuga vine. O le mea e leaga ai, e leaga le faaleagaina e se isi maʻi ua iloa - oumaum.

E puipuia lenei mea mala pe a totoina vine e amanaʻia le malamalama ma le matagi malosi. O laina e faʻasaʻoina ina ia tutusa uma le vavalalata o vao. Tau mamao mamao: 3.5 x 1.5 m poʻo le 4.0 x 2.0 m.

E taua le faʻaaogaina o laau toto e maua ai le malamalama lelei ma le faʻaleleia o le fale atoa. E tatau ona tatala le palapala i le taimi ma ia aua le faʻaleagaina fualaʻau oona.

Taua oumaum amata i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi tupu mai le taamilosaga. Laʻau faʻapipiʻiina i le lime-sulfur decoction, e mafai ona avea ma fofo DNOC (e lua uma le 1-2%).

I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e faʻaaogaina ai le pulumu. O ia gaioiga e tatau ona faʻatinoina ao le i amataina vine vine. I le vevela o le tau, e mafai ona suia le pulupulu e le eleele eleʻele sulfur (faia i le taeao po o le afiafi).

O le aafiaga o sauniuniga o le sulfur e le sili atu nai lo le 10-15 aso, ma a maeʻa timuga mamafa e manaʻomia le toe faia o togafitiga.

O sauniuniga o Sulfur ua maeʻa ona faʻaaogaina 55-60 aso aʻo lei fuafuaina le seleselega.

E le afaina le faia o ni togafitiga e faasaga i le anthracnosis, chlorosis, bacteriosis ma le rubella, o faʻamaʻi masani vine.

Faaiuga

I luga o le faavae o le sua o le vine vine "Merlot" e faia ai le tele o ituaiga o laulau ma vine mamago lelei. O vine vine "Merlot" e lauiloa mo le paʻu o le paʻu nai lo isi ituaiga vine vine, e itiiti le maualuga o mea e faalagolago i ai. tannins. O vine mai ai e sili atu le vave nai lo isi. E lauiloa i latou i la latou lanu lanu, esega masani, fausaga matagofie ma le manaia lelei.

I tausaga malulu, e sili atu le lelei o Merlot nai lo le "tagata pito sili ona tauva" - le ituaiga Cabernet Sauvignon, ma i tausaga vevela o loo i ai le sili atu o suka.

Merlot ma Cabernet Sauvignon - lua ituaiga vine, o le taatele ma lauiloa i le salafa o le lalolagi. Soo se mea, o fea e tupu ai le ituaiga "Merlot", mai i lea mea e maua ai ni mumu mumu po o ni roséina ma se manogi tulaga ese ma se manogi.

O le "Vine" ituaiga e masani lava ona taʻua o Rkatsiteli, White Muscat, Chardonnay ma Tempranillo.

Le aulelei asiasi! Tuu lau faʻamatalaga i le ituaiga o vine vine i Merlot i faʻamatalaga i lalo.