Laʻau

Faʻamatalaga - tuputupu aʻe o le fale ma le tausiga, ata o meaola ma ituaiga

Episcia - laʻau teuteu matagofie mai le aiga Gesneriaceae. Faatauaina mo ituaiga eseese o laulaau lanu: fugalaau i le siliva siliva, malamalama lanumeamata ma se laulau, lanu meamata ma vela paʻu.

Lafoaʻi elliptical faʻatasi ai ma sina tamaʻi susu. I luga o laulaau laulaau, e fai ai e le laau ni lapisi e faʻaaoga mo le toe gaosia. O fugalaau e tuʻufua, o loʻo i ai i totonu o laʻau. Faamatalaga a le aiga i nofoaga o le telefoni o Central ma Amerika i Saute.

Vaʻai foi i le auala e tupu ai i totonu totonu o le hirita ma columna.

Tau maualalo maualalo.
E fuga mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le tautoulu.
E faigofie le ola i totonu o le fale.
E fautuaina e faʻafou i le 3 tausaga.

Mea aoga

O loʻo i ai le gafatia e faʻamamā ai le ea, faʻapipiʻiina i le okesene. O le malosi o lenei tamai laau e fesoasoani i galuega fatufatuaʻi ma aumai ai le fiafia o le avea. O le mafuaʻaga lea e sili ai le faʻamatalaga mo ofisa ma potu o fale. Ina ia faʻaleleia sootaga i le va o ulugalii, e fautuaina le laau e tuʻu i totonu o le potumoe.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

E manaʻomia e le aiga le tausiga:

Tulaga o le vevelaI le tausaga, 23-25 ​​°.
Faʻamamaga o le eaManaomia le faʻaauau pea ona faʻaleleia.
MalamalamaGoto, faamalama o sasaʻe sasaʻe poʻo sisifo.
FaʻasaFaʻaauau, faʻalelei. E le tatau ona faʻamago le eleele.
SooMalamalama, respirava substrate i sina tali malie.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le tautotogo-taumafanafana 1 taimi i le masina.
Episplant TransplantI le tautotogo, 2-3 tausaga uma.
TofigaLueina o mustache ma seleselega, lulu fatu.
Tulaga TutupuE fiafia o ia e lele, ae e le faʻafeiloaʻi ata.

Faamatalaga: tausiga ile. Auiliiliga

O le tausia o le faʻamatalaga i totonu o le potu e le sili atu ona faigata. E oo lava i se tamaititi e mafai ona taulimaina le totoina o lenei laau.

Fuga

O le vaitau fuga o le epistomy e amata mai i le tautotogo o le tautotogo i le tautoulu. Fugalaau maʻoti, e faalagolago i le ituaiga, e mafai ona mumu, papaʻe, lilac poʻo samasama. Ma le tausiga lelei, e fuga tele. O tamai fugalaau e pei o le logo e toetoe lava a ufitia uma le laau.

Aisea e le fuga ai?

E mafai e Me ona mumusu e fuga pe a leai se malamalama ma le le tausisia le puleaina o le suavai. O le fagu ma le laau e tatau ona toe faʻaleleia i se mea malamalama, aʻo faʻatulagaina taimi talafeagai e fafaga ai. Pe a faʻamaʻaina faʻamaʻi faʻamaʻi, o le a totoina e le laau tele le tele o lālā i le faʻaleagaina o le fuga. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina e tatau ona taofia mo sina taimi.

Tulaga o le vevela

O le fale faʻamatalaga ua tupu i le vevela o + 23-25 ​​°. A faʻaitiitia i le 15 °, o le a amata ona mate le laau. O le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi eseese ua faʻalauteleina foi.

E tatau ona puipuia le laau mai pusa ma suiga vave o le vevela.

Lafoaia

E pei o le toʻatele o tagata mai le vailaʻau, e manaʻomia le maualuga o le faʻamafanafana. I le taimi lava lea e tasi, e matua le manaomia lava le suluina o le laau lava ia. Hai mai le faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma le vai e vave ona pala. Ina ia faateleina le maualuga o le susu, o se fagu ua i ai se laau ua faapipiiina i luga o se paʻu ma le susu mafolafola lautele.

Malamalama

O loʻo faʻatautaia se faʻamatalaga i lalo o le faʻasalalauga. Mo lona faʻatulagaga, e fetaui tonu lava ma faamalama o sasaʻe ma sisifo. I le itu i saute, e tatau ona ufiufi le laau.

Faʻasa

E manaʻomia e Episcia le faʻaleleia masani ma le faʻamafa. O le eleele i totonu o le ulo e le tatau ona faʻagogo. E taua tele le taofia o le faʻamaʻaina o vai i totonu o le apa.

1-2 i le maeʻa ai o le fagasolo o le itula, e tatau ona faʻafefe le susu o totoe.

Pot

O le faʻamatalaga o loʻo i ai se faʻaogaina o aʻa o loʻo i totonu o le eleele maualuga. O le mea lea, o laulau lautele ma papaʻu e sili ona fetaui lelei mo lona totoina. O le mea e manaʻomia mo i latou o le i ai lea o se numera talafeagai o lua faʻavaivai.

Soo

O laau i totonu o loʻo ola aʻe i le malamalama, eleele lelei. E mafai ona aofia ai vaega tutusa o humus, peat, fanua laupepa ma le perlite. Mo le galueaina, e mafai foi ona e faʻaaogaina le mea faigaluega faʻapitoa mo le faʻaaogaina lautele ma le faʻaopoopoga o le oneone mama.

Fertilizer ma le faʻamalolo

A o faagasolo le vaitau o le tuputupu ae malosi, o le faʻamatalaga fafagaina faʻatasi i le masina. Pe a filifilia fomaʻi, e tuʻuina atu i le phosphorus-potassium complex. E manaʻomia le Nitrogen i ni laʻititi laʻititi.

Suiga

O le faʻaaogaina o se epistemia e faʻatinoina ao tuputupu ae. I le averesi, o laau matutua e le toe sili atu i le 1 taimi i le 2-3 tausaga. O aʻa e leaga tele, o lea e faigofie ai ona faʻaogaina le laau i se pusa laititi.

Teuteu

E tatau ona faia pea. O ona laʻau fetolofi e masani ona vave maua aʻa, aʻo faia ni vao vao. Mo se taimi umi, o le tuputupu ae malosi o pine ma seleulu mafiafia e faapuupuu e tusa ma le tolu. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona tosoina i fafo o vaega o fafo, ma puipuia ai i latou mai le ola aʻe i luga o le eleele.

Taimi e malolo ai

E leai se vaitaimi faʻalauiloa o le malologa i le faʻamatalaga. Afai e lava le malamalama i le taumalulu, o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe le laau. E le gata i lea, o se faaitiitia o le vevela e oo lava i le + 15 ° e matua leaga lava.

Tuputupu ae o se Fua mai Fatu

E faigofie lava ona tupu mai fatu, ae e tatau ona manatuaina o nisi o uiga eseese e ono leiloloa. O lo latou totoina o loʻo faia i le faaiuga o Ianuari poʻo Fepuari. I lenei tulaga, e totogo laau i le taumafanafana o le tausaga lava e tasi. O le luluina o fatu e faia i totonu o se mea e le gaogao, meaʻai e aunoa ma le tuufaatasia.

I le pito i luga o le koneteina e ufiufi i se fasi tioata po o se ata tifaga. E tatau ona tausia le vevela ile + 20 °. O pi muamua na aliali mai i le mavae ai o le 2 vaiaso.

O fualaau e totoina ma le malosi, pe a uma le 2-3 vaiaso e mafai ona latou ola.

Faʻalautele lela

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻalauiloa le faʻamatalaga e ala i laulaau. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se vaʻavaʻavaʻa, palapala lelei ma se pusa palasitika. O se laulaau mai se faʻaleleia lelei, faʻaleleia le toto, pe a uma le amataga o le mago, ua totoina i le loloto o le 0.5 cm. Mo aʻafiaga, e mafai mai le tasi i le lua masina.

Faʻaauau i aʻa aʻa

O vao vao malolosi o le faʻamatalaga e mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia. I le taimi o se fuafuaga fuafuaina, o vaega laiti e vavae ese ma le vaʻaia mai ia i latou, lea e vave ona totoina i totonu o pusa eseese.

E faʻafefea ona aʻa i tua o le vai?

O le aʻafia o le itu itu e faia e aunoa ma le teteʻa mai le fale o tina. O la latou pito i lalo o le faʻafefiloi lea i se fagu vai. A maeʻa le atinaʻe aʻa, ona vavaeeseina ai lea o le rosette mai le fana ma totō ile eleele.

E faʻafefea ona aʻa i tua itu i le mea o iai?

A aunoa ma le vavae ese mai le fale o tina, o le itu i fafo e totoina i se pusa lata ane. A uma ona amata ona tupu, ona vavae ese lea o le ata.

Maʻi ma meaʻai

O le le tausisia o tuutuuga mo le tausiga atonu e mafua ai le tele o faafitauli:

  • Laʻau mumu i laulaau. O le tele lava o taimi o ni taunuuga o le fatu o le vai malulu aʻo faʻaleleia. E manaʻomia le faʻasaga i luga o le pito o le fagu i le mafanafana, vai na faʻamautu muamua.
  • Faʻaauau le tuputupu ae. O le faʻafitauli e tupu i le leai o le susu. E tatau ona mataʻituina le puleaina o le suavai ma e le mafai ai ona faʻamago malosi le palapala.
  • Ua tosoina fatu. Laʻau feʻai ma laumei faʻasalalau e matauina ma le leai o se malamalama. O le fagu ma le laau e tatau ona toe faʻaleleia i se mea e sili atu le malamalama, faʻapuupuuina ai le eletise ua tafola e tusa ma le tolu.
  • O laulaau o loʻo faapipiiina. O le mea lea e tali atu le laau i le maualalo o le susu. O le fagu ma le laau e tatau ona toe faʻaleleia i luga o se paʻu ma le susu mafolafola lautele, ma o le ea o loʻo siomia ai le laau e masani ona sosolo mai i se tamai fagu vali.
  • O lauusiusi o laʻau e malogo. O le oti o pito o laulaʻau e tupu ona o le vevela o le ea. Masalo o le laau na tuu i autafa o se laititi poʻo se isi mea vevela. E tatau ona siitia le ulo i se nofoaga e sili atu ona talafeagai.
  • O lau e lanu samasama ma pala. O faailoga faapena e taʻu mai ai se vanu o le laau. Siaki mo lua faʻavaivai.
  • Na amata ona ou le fiafia. E foliga mai, o le laau na teuina i lalo o tulaga o le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susu. Ina ia laveaʻi le mea na tutupu, e tatau ona faia ni mea e selesele ai.
  • Brown i luga o laulaau. O le auala lea e foliga mai ai le la. O le laau e tatau ona toe faʻaleleia i totonu o se nofoaga e faʻasalalauina ai le malamalama poʻo le faʻavasegaina o le ufiufi.
  • Lea lanu samasama faʻamatalaga. Faatasi ai ma le umi o le vevela ma le maualalo maualalo, o le a amata ona liu samasama lauusiusi. E tatau ona fetuunai tuutuuga o le taofia.
  • Pusa gutu i lau faʻaalia le atinaʻeina o se maʻi faʻaleaga. O le laau e tatau ona togafitigaina i le maʻi.

O meaola faalafua, o le mea e masani ona masani ai: spider mite, iniseti iniseti, mealybug. Insecticides e faʻaaogaina e faʻafefe ai i latou.

Ituaiga o mea na faia i fale ma ata ma igoa

I totonu o aganuu i totonu, o meaola nei e sili ona taatele:

Fuʻu poʻo le Kupa Pulu

O se vaaiga ma lapoa tetele, lanu veveve ma se mamanu siliva. O le lanu lapopoa o laupepa lau lanu meamata e lanu meamata ma se lanu apamemea. Fugalaau e tusa ma le 2 cm i le lapopoa, mumu mumu ma le lanu moli.

Silver susulu

O lau o le siliva o le lanu, lapoa, ma le lauolaola ma faʻailoga o le lanu lanumeamata lanumeamata. O fugalaau e moli-mumu.

Pupii

Laʻau mumu-violet. O fugalaau e tele, pale lilac poʻo lavender.

Blue uma

Varietal ituaiga o viole. E eseese i fugalaau tetele o le lalac lanu vaivai. O laulaau e matua tupu mai ma se faʻamaʻi mai o le lanu olive.

Silver skies

O se ituaiga o ola e vave ona ola ma uluai fasi siliva. O fugalaau e manaia moli.

Faʻailoga poʻo le Carnation

Aotelega eseese ma laulaau o lanu lanu-lanumeamata. Pepa lapisi e pei o se pepa e le sili atu nai lo le 3 cm le tele. Ona o le vavalalata uiga o petals, o fugalaau e foliga mai o ni meaʻai laiti.

Folau

Faʻapupii faʻamalo ma fusi uumi umi. O paʻu e oʻo atu i le 10 cm le umi. I totonu o le paolo, o lau o le lanu siliva, ma le malosi tele, latou te mauaina se lanu enaena.

Pink panther

Varietal eseese, talisapaiaina mo le le faʻaleagaina o tulaga faʻalautele. O lapoa e lapopoa, lanu paʻu o le maʻalamera. I le malamalama tele, latou te maua ai se paʻu kopa.

Seilati fitafita

O se mea e sili ona fiafia i ai ma le sukalani suka. O lanu auro o loʻo i ai i luga o papatusi pepa. O fugalaau o maroon, laiti.

Faitau nei:

  • Kolumneya - tausiga ile, toe gaosia, ata
  • Gloxinia - tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Maranta - tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Stefanotis - tausi fale, ata. E mafai ona tumau i le fale