Fua o le gaosiga

Birch: afea ma pe faʻapefea ona totoina, faʻaaogaina i le mamanu laufanua, tausiga

O se laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie, e ufitia i se pale lanu meamata, e foliga tutusa lelei, e tusa lava po o fea e tupu ai: i tafatafa o le fale, i totonu o se togavao, tuua toatasi i le talafatai. Ae i le faʻamatalaga o lenei laau o le mea autu o le birch o se ituaiga o faailoga o avanoa avanoa a Russian. O se tasi o le muamua ina ua maeʻa le taumalulu e ufitia i laula o le emerald, o le mea lea, o le tele lava o taimi, e amata ona manatuaina lenei laau, pe a talafeagai ai, e teuteu ai le togalaau pe totōina se auala, o se nofoaga e lata ane i le fale fale.

Uiga o le Botanical

O lenei laau o le Birch family o le aiga Birch. O le aʻa o le aʻa e matua faʻaleleia, e manaʻomia le tele o meaʻai ma le susu. O le mea lea, e le o faanatinatiina e le au fai togalaau le totoina o se laau i luga o lo latou fanua, aua o le a latou faaopoopoina nisi faafitauli i le fafagaina faaopoopo ma le faʻaleleia o vaiinu pe afai e itiiti le susu i le palapala.

Ma o nisi ituaiga e umi tele. I le faʻaopoopoga i lona teuteuga, o le laau e aoga tele, toetoe lava o ona vaega uma o loʻo i ai faʻamalologa o meatotino: tumutumu, lau, tautaliga, paʻu, lea e mafai ona e maua ai le talo ma mea faʻapitoa faʻamalolo. Ole palach Birch moni e aoga tele mo lo tatou soifua maloloina. Brooms mai se birch - o tagata moni. O le nofoaga tele o le tufatufaina atu o lenei matagofie o le ogatotonu o Rusia.

E te iloa? E tusa ma le selau ma le luasefulu ituaiga o birch. Toeitiiti lava oi latou uma e masani i la tatou tau. O le tele o ituaiga o nei laau e ola umi nai lo vao ma laau afu.

O le ituaiga o Birch e vaevaeina i ni vaega se fa: Albae (ma le paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, o le maualuga e le sili atu i le sefululima mita); Nanae (ituaiga o ituaiga); Costata (ituaiga mea teuteu ma lanu lanu eseese); Acuminatae (laau uumi ma laulaau tetele).

Faʻaaogaina i le mamanu

Faafetai i le palealii, punavai lanumeamata ma le tau mafanafana ma samasama lanu samasama, o le birch foliga matagofie i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe ma le eseesega o lanu uliuli. O le mea lea, ua faʻaaogaina atili le faʻaaogaina i le mamanu o le mamanu. Mo lenei faamoemoe, e masani ona latou totoina laau e maualalo le olaola: o laau laʻau po o ituaiga. O ituaiga meaola teuteu o le paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki, cherry, samasama ma le uliuli. O nei laau e foliga matagofie. I le tautotogo, o nei lalelei e foliga mai e manaia "tautaliga" ma laʻau paʻepaʻe ma se lanu lanumeamata, i le taumafanafana ua ufitia uma i latou i lau mafiafia o le ararald, ma i le tautoulu o le pale auro o le kiona-paʻepaʻe po o le paʻu lauulu. Faʻataʻitaʻiga ma ituaiga o laau e ala i le tipiina o lālā, ae manaʻomia e le au fai togalaau ona iloa pe faapefea ona tipi le pala. E le gata i lea, o lenei laau e tosina mai ai manulele, ma mo i latou e fiafia i le latou pese i le taeao, e leai se isi filifiliga sili atu mo le teuteuina o lau fuafuaga poʻo le tulaʻi i luga o le auala latalata i le fale.

E te iloa? E sili atu i le selau tausaga le ola o manulele, ae o nisi e pulea le fa selau tausaga.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

E faigofie ona totoina manulele i le fesoasoani a latou "tautaliga", o lea e mafai ona eliina i totonu o le vaomatua. Ae o le a avea ma Birch masani. E mafai ona faʻatau sau ituaiga, e fuafua i manatu ma manaʻoga. O ituaiga uma o laau teuteu e ese mai i le lanu ese o le paʻu ma laʻau. O le mea lea e manaʻomia ai ona latou faʻatau mo le faʻamoemoe o le resitalaina o le 'upega tafaʻilagi.

O le tele o meaola ola e umi atu nai lo isi meaola, ae e le tele le puipuiga i le matagi o le matagi ma faigofie ai le fatuina o le tagata lava ia. Ae afai e tatau ona faʻamago se nofoaga faapitoa i luga o se fuafuaga a le tagata lava ia, ona filifilia loa lea o le filifiliga mo le totoina o se laau. O se fatu laau mo le totoina e tatau ona matua laiti, o laau matutua e le mafai ona maua aʻa pe a suia, o aʻa e matua faaleagaina i le tele o tulaga. O le mea autu e fesoasoani i le manuia o le nofo i luga o se laau i se nofoaga fou, e tatau ona faʻatau atu ma se aʻa o loʻo i totonu o se vaʻa tele o le lalolagi.

Mo le mamanu o le laufanua, iberis, kupena, silverweed, lychnis, talavou, fescue, alissum o le a avea foi ma se filifiliga lelei.

Filifilia se nofoaga

Birch e le faapitoa le taua, e mafai ona tupu i le toetoe o soo se tulaga. Ae e manaʻomia e ia le malamalama ma le susu, e le fiafia o ia i le palapala "pipisi".

E taua! Birch e le lava le malosi i le malosi o le matagi.

O nei mea uma e tatau ona mafaufauina pe a filifilia se nofoaga mo le totoina o nei sui o le fugalaau. O le nofoaga e tatau ona susulu, ma lelei le maualuga o le suavai, ae aunoa ma le faaleagaina o vai o le vai e matautia mo le atinaʻeina o nei laau toto, ma ia lava le mamao mai fale ma pa puipui i tulaga o meaola faalenatura, ma ia aua le faʻaalia soʻo se faʻalavelave i tuaoi.

O le filifiliga aupito sili o le a totoina i le palapala, o le tuufaatasiga o le sili ona talitutusa ma le mea na ola ai le laau. Ma e mafai ona ola i soʻo se eleele - i totonu o le loam ma le fanua peaty. O nisi ituaiga o meaola e sili atu ona lelei le palapala. O tali o le eleele e mafai foi ona fesuiaʻi: le faaituau, maualuga maualuga, ma e oo lava i le paʻu.

Galuega sauniuni aʻo lei tulaʻi

A o le totoina, muamua, e tatau ona fuafua le taimi e toto ai se birch. O le amataga o le tautotogo e talafeagai lelei mo le totoina, i lenei tulaga, o aʻa o le fatugaina e tatau ona i ai i se vaega tele o le eleele, ma e leai se tulaga e sili atu i le tolu tausaga. E faatagaina foi e toto se birch i le fitu o tausaga i le taumalulu faatasi ai ma se clozen tio o le eleele. O fatu, i le ala, e mafai ona lūlū uma i le autumn ma le tautotogo. E tusa ai ma le au fai togalaau, o le taimi sili lava e toto ai se birch o le autumn.

E te iloa? O le manuia lona lua o le maʻi, o le lona lua o le malamalama mai le pogisa. O le lona tolu o le faʻamalolo o le faʻamalolo, ma o le lona fa e lelei mo tagata. "

A o leʻi amataina le togalaau, e tatau foi ona iloilo le tulaga o le eleele, ma e ui lava e le o faigata tele le birch, o le a le afaina le saunia o le fugalaau. Atonu e eseese, ae o lau laufanua e sili ona lelei. E tatau foi ona e teu i luga le vai.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuina o le Totoina o Fatu

E tele ma sili atu tagata e fiafia i le auala e tatau ai ona totoina birch i luga o le fasi fanua. O le polokalame o le totoina e toetoe lava leai se eseesega mai le faasologa o le totoina o laau aina. Muamua, tatou teliina se pu o le telē e mafai ona uuina uma aʻa. Matou te tuu se laau i totonu, matou te suavai ai aʻa. Ona sosoo ai lea ma le faatumuina o le lua i luga o le maualuga o le aʻa aʻa, aua nei galo e faaopoopo le fulu. Ina ua uma ona matou sasaa atu le eleele tanumia i tafatafa o le ogalaau. E mafai ona e oloina i le humus, peat, eleele matutu ina ia puipuia ai le susu. I le taimi muamua, e tatau ona faʻaleleia vai fou mo le ola lelei. Afai e tele ni laau e totoina, o le mamao i le va oi latou e tatau ona le itiiti ifo ma le fa mita.

Faʻafefea ona vave tupu

O se tasi o vaega autu o nei laau o lo latou tupu vave tele. A uma le lua poʻo le tolu tausaga talu ona totoina, e mafai ona e vaʻaia le toeititi lava o le fiafia o tagata matutua.

E taua! O se tasi o mea matua le lelei i le galueaina o birch o lona vave gaosia. I le tautoulu, i le vaega o le galueaina, o lala o le talavou, e totoina i le taimi o le fuga o le birch. Afai e te le aveeseina, ona fai loa lea o le fanua e mafai ona avea ma se togavao.

Tausiga Tausi

E le manaomia e le tausiga o togafitiga faapitoa. Ae ui lava i lea, o nisi mea taua latou te lagona ai le sili atu ona lelei.

Faʻasa

O laau talavou e manaʻomia faapitoa lava ma masani ona faʻamafa. Ae o le taimi lava latou te tutupu aʻe ai ma faʻamalosi, e mafai ona fai sina mea itiiti ma itiiti ifo, ma i le aluga o taimi e le manaomia e le birch laau ona faʻafeinu. A uma ona totōina laau laiti e mafai ona fufuluina lala, laau toto, ufiufi mea, lea e aveesea i le afiafi.

Laʻei pito sili

O le fafagaina o se birch, e pei o se isi lava laau, o le a le sili atu lava. Ae maise lava i le muamua o tausaga talu ona totoina, e manaʻomia e laau laʻititi nisi faʻatoʻa. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o mullein e oo atu i le tasi le kilokalama, sefulu i le sefululima kalama o le urea, ma sefululima kalama o le ammonium nitrate. O isi ituaiga o fugalaʻau e talafeagai mo le faʻalau.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

O nei laau totō e le iloa se teuteuina. O le mea lea, e tatau ona e iloa pe faapefea ona fai saʻo, pe mafai ona faʻapipiʻi le maualuga o le birch. O nisi taimi e puleaina e le fai togalaau le tipiina o le laau ma maualuga ai le foliga mai. O nisi taimi e tatau ai le teuteuina mo le saogalemu. Ae e tatau ona tatou manatu e leai se mea e tatau ona vavaeina i le taimi o le suavai. Pe a tupu laʻau i le tautotogo, e mafai ona e amata tipi lala paʻu. I le taimi lava lea e tasi e mafai ona faʻamaeʻaina le pale i sina mea itiiti, ae le silia le kuata o le aofaiga atoa. O aʻafiaga e tatau ona ufiufi i totonu o le lotch garden, poʻo le faʻaaoga mo lenei faʻamoemoe le vali i le varnish masani. O lālā mamago e mafai ona 'aveʻeseina i le tautoulu. E tele taimi e fiafia ai le fai togalaau pe mafai ona tipiina le keke i le taumafanafana. O le teuteuina i le taumafanafana e le fautuaina.

O le faigata o le taumalulu

Birch i so o se laasaga o lona atinaʻe o se taumalulu-mafiafia. Ae mo le sili atu le talitonu i se taumalulu faamanuiaina, e mafai ona e ave le pa'ū o le aʻa aʻa. I le taumalulu, o matafeʻai e afaina ai le paʻu e matautia mo ia.

E te iloa? O fualaau Birch o loʻo tuʻuina i foliga o ni nai fatu, ma o fatu e matua malamalama lava e tusa ma le lima afe fatu i le kalama.

Faamai ma meaola faalafua: puipuiga ma togafitiga

Birch ei ai ona tagata faʻatau i ituaiga o meaola faalafua ma faʻamaʻi. I luga o lenei laau e ono foliga mai o ni anufe, lea e mafua ai le faaleagaina i le fafie, o lea e tatau ai ona aveese. E mafai ona 'ai aʻa ma o latou aʻa, o lea e tatau ona eliina le eleele (e le o loloto), ma aveeseina ai ia vaega. Pe a oʻo mai ni pipi, e tatau ona aveese ma susunuina laulaʻau, ma o laau uma e togafitia i vailaʻau. Birch, pei o soʻo se isi lava laau, e manaʻomia le gauai atu, ma e tatau ona faʻaumatia faafitauli pe a aliaʻe faafitauli.

E tele lava ina tatou faʻaaogaina mea totino teuteu i luga oa tatou nofoaga. Ae e tele a tatou laau moni e mafai ona taulimaina mea teuteu ma e mafai ona latou aumaia le tele o faamanuiaga. Birch e naʻo se matagofie, onosaʻi ma le le lelei le laau.