Faatoaga faatoaga

O le a le mea e foliga i ai se peʻa papaʻe paʻepaʻe?

E iai ni manulele e sili ona matagofie i luga o le paneta. I le lalolagi, e na o ni nai ituaiga ituaiga, ae o le ituaiga e masani ona tupu - o le lanu paepae e tatau ona gauai faapitoa.

Faamatalaga ma faʻamatalaga mai fafo

E tusa ai ma le faʻavasegaina o saienitisi, o le ituaiga paʻepaʻe masani o le peʻa masani, e pei o isi tagata uma, i le aiga Fazanov, le poloaiga a le Curonidae.

O le faamoemoe o le olaga e luasefulu tausaga. O manu felelei lanu moana ei ai le lapoʻa tele: o le male o le tino e eseese mai le 1 i le 1.25 m, o lona mamafa e oo atu i le 5 kilokalama, o le siʻusiʻu e oʻo atu i le afa mita, o fulufulu matagofie o le nadhvost e mafai ona oʻo ile 1.7 m. . E ui lava i pupuʻu uʻu na paʻu i le tino, e mafai ona lele lelei le peʻa papae, ma o ona vae pupuu e le faʻalavelave ai i le gaioioiga malosi i soʻo se teritori.

I le tele o atunuu, o lenei ituaiga o manulele ua manatu o le tupu mo o latou vaaiga matagofie: o le ulu laititi e faapaleina i se mea malie e pei o se pale, o le tane, e pei o le fafine, o se fulufulu paʻepaʻe, ae i luga o fulu o lona siʻufofoga e mafai e se tasi ona maitauina laina laiti o mata o loo i totonu o ituaiga manulele.

E te iloa? I le Hindu, o le tagava ua taʻua o manulele paia, ma o se faailoga faʻaleʻeleʻele o Initia ma Iran.

Nofoaga

O le mea na fanau ai papaʻe papae papaʻe ua taʻua o Initia anamua. E oo mai i le taimi nei, o le ituaiga ua laugatasia, ma o ona sui ua ola i tulaga masani o Pakisitani, Saina, Nepal, Taialani ma Aferika.

O le tele lava o manulele e ola i aʻa i vao laʻau i luga o le vaitafe, i vao ma vao. Ia fiafia foi e tu i luga o le mauga e sili atu i vao ma laau.

Matou te fautuaina oe ia iloa po o a peo peki, pe faʻapefea ona fafaga pepe peʻa i le fale ma faʻafefea ona fafagaina

Soifuaga ma masani a manulele i lo latou natura natura

Paseka paepae ola i tamai lafu. I le ao latou te ala, savavali i luga o le eleele, lata ane i le po - latou te o ese ma maualuga i luga o laau ina ia aua le avea ma mea e faaleagaina e tagata taufaasese. O a latou amioga e mafai ona faamatalaina manino o le tauagafau ma le toʻa, ae o le lagona e mafai ona suia tele ona o le oʻo mai o se faititili - ona amata ai lea ona mataʻituina manufelelei ma le leotele, lapatai atu i mea matautia e ono tulaʻi mai.

Taumamafa i le vaomatua

I lo latou natura natura, e sili atu le fiafia o laumei papaʻe e 'ai laau ma meaola manu: vine, fualaau ma aʻa o laau totő, nati, fualaau laiti, iniseti, ma e oo lava i gata laiti.

E te iloa? I le itu i sasaʻe, o vaʻavaʻa ua manatu o se faailoga o le faamaualuga ma le tino ola pea, i la tatou aganuʻu latou te faʻaalia ai le faʻasoesa ma le faamaualuga.

Taaloga taʻavale

E tusa ma le lua ma le tolu tausaga le matua, e mafai e manufelelei ona gaosia. O le vaitaimi o le "taaloga faaipoipoga" lava ia e amata i le ogatotonu o Aperila ma e mafai ona faʻaauau seia oʻo ia Setema. O lona uiga leaga o le uiga lea o le tauvaga tane ma "taua" mo le mafaufau o tamaitai. A maeʻa ona tuʻu faʻatasi na o tagata uma o le itupa, e faʻamavae e le tane lona siʻusiʻu ma faʻatali mo se "faailoga" faapitoa mai le fafine.

Mo le vaitau atoa, e mafai e le leoleo mamoe ona nofo i tafatafa o lima e tolu, e fa i le sefulu fuamoa i le taimi, i luga o le eleele. E foliga mai o le a vave ona tupu mai Chicks i totonu o le masina, ma e tolu vaiaso e mafai ai ona e filifilia le feusuaiga o manulele faatoa fananau mai.

O moa teuteu, manu felelei, pheasant pheasants, pusi mandarin, moa manu, salu, anufe vao e sili atu ona matagofie mea teuteu.

Tafeaga

I le olioli sili o le au faifaatoʻaga, o le tausiga o pea papaʻe papae e le o se faafitauli. O manu felelei e le lelei i le tausiga. Ma e ui lava i lona itu i saute, e faigofie lava ona faʻafetaui i tulaga o le paʻu ogatotonu. Ae ui i lea, o le tausia lelei o fale ma mea taumafa i le lumanaʻi, e manaʻomia mo lo latou soifua maloloina ma le umi o loʻo ola pea, e manaʻomia pea.

E taua! Afai e filifili se faifaatoaga e fai sana pepe, o le aiga manulele i le saunia o le aviary e tatau ona aofia ai le 1 alii ma le 3-5 tamaitai.

Manaʻoga Aviary

I le avea ai o se "fale" lelei mo manulele, o le a alu ese mai ai le tamaititi a le tagata lava ia, o lona umi ma le maualuga e tatau, e le itiiti ifo i le 5 m ma le 3 m. E taua tele le matauina o lenei maualuga, talu ai o pine e masani ona faʻaaogaina le tasi ma le afa mita mai le eleele.

I totonu o le pa puipui e tatau ona tuʻuina i le taele ma le lefulefu, faʻapena foi ma se fagu suavai manaia, e masani ona tumu i vai mama.

O nai tulafono sili atu ona taua mo le tausiga:

  • o le pa puipui e tatau ona tausia mama ma ia faʻaleleia pei ona tatau ai;
  • tagata fafaga ma meainu inu e faʻamaʻi i vaiaso taʻitasi;
  • Aua le faʻaalia manu i le le tatau ona faʻalavelaveina: le aofia ai musika leotele, faʻalavelave, galuega toe faaleleia, ma isi;
  • tuu le moli i totonu (aemaise i le vaitau o le taumalulu) mo le itiiti ifo ma le 15 itula, lea e talafeagai fetaui lelei moli.

Tuaʻoi ma moa ma pheasants

E le fautuaina le vaevaeina o isi laumei manulele paʻepaʻe (tusa lava pe "aiga" - moa ma pheasants). O le mauaina o se manatu faapito, latou te mafaia, i le mea sili, ona osofaia se tauiviga matautia, i le sili ona leaga - taia le tuaoi e oo i le oti.

I le faaopoopo atu i moa, pato, kusi, turkey i le fale o loʻo faʻapupulaina pea manu felelei - o pheasants, ostriches, quails, guinea fowls.

O le a le mea e fafaga

I le faʻatagataotauaina, e mafai ona fafagaina manu felelei ia lava meaai e tasi e pei o moa uma: aʻa o fua, millet ma karite. E tatau ona fufulu ma le faaeteete le millet ona fufulu ai lea. O nisi taimi e manaʻomia e faʻamalosia ai le taumafa o manulele e sili ona aoga, fatu fatu ma nisi "ipu":

  • kuka pateta ma greens;
  • fufuluina fualaau faisua;
  • falaoa mago;
  • meaʻai kuka;
  • vaovao vaovao.
Fafagaina e tatau ona faalua faalua i le aso, ma i le taeao e tuʻuina atu se masamu susu, ma i le afiafi o fatugogo mamago.

E taua! I le taimi o le faʻaleleia ma le paʻu, e tatau ona faʻafeiloaʻi pea peki i tolu taumafataga i le aso. 200 g o saito ma le 400 g greens e tatau ona fuafuaina i tagata taitoatasi i le aso.

E pei ona taʻua i luga, o le tausia o laumei paʻepaʻe e le tuʻuina atu i tagata faʻatoʻaga (ma e na o ni tagata alolofa) ni faʻafitauli faʻapitoa, ma, e faaopoopo atu i tulafono faavae o le tausiga, e tatau ona faia ma le faʻalagolago ma le alofa le manufelelei, ona latou maua ai lea o le fiafia, latou te fiafia ai i latou , soifua maloloina ma tamaiti.

Faʻaaliga mai le Initaneti

ua uma ona ia faatuina le mataupu o le nofomau, ae ... e mafai ona latou maua lenei mea faalilolilo?)) a itiiti mai o le itulagi o loʻo faʻaalia. E toafa tamaitai i le tane i totonu o le aviary, o le fugalaau e sili ona lelei, i fuamoa mulimuli ia Iulai-amataga o Aukuso sa i ai sina mea itiiti. latou te momoe lava i lalo o le faʻavalava mo le tausaga, oi latou o loo i totonu o le aviary ma i latou o loʻo saoloto o loʻo momoe i luga o taʻavale.
cfif
//ferma.org.ua/threads/pavliny.143/page-18#post-74784

O le tamaʻitaʻi o tamaʻi papaʻe papae e sili atu ona faigata, ae i le 4-6 masina ou te manatu e vaʻavaʻa, o tane e sili atu le tele, ma o le tele o peʻa laiti e tatala o latou siʻusiʻu, e tasi loʻu tausaga, o lea o loo faʻalavelave pea.
Alexander D
//fermer.ru/comment/1075675886#comment-1075675886