Laʻau i totonu

Nertara: faʻafefea ona tausia le pusi i le fale

Nertera (moa) - o le telefoni tele ua tupu i totonu o tatou latitudes e pei o se tausaga e tasi le tausaga teuteuina o meaola. O se laau ofoofogia na sau i Europa talu ai nei, i le vaomatua, lauiloa i Niu Sila, Ausetalia, Asia i Saute ma Amerika i Saute.

Faamatalaga faʻamalosi

O le ituaiga o laau o le nerter e mafua mai i le aiga o Marenov, e tele ituaiga, i le Latina o le igoa o le fuga e pei o Nertera granadensis. Faaliliu mai le upu Eleni "nertera" o lona uiga "maualalo" pe "maualalo." O le laau e taua, tapuni palapala. Natura masani - o mauga i Amerika i Saute, Venezuela, Colombia, Ekuatoa, Chile ma Peru. I le tau felelei o Rusia, ua tupu le laau e avea ma mea teuteu.

Saili po o fea laau toto e sili ona talafeagai mo ofisa, fale tausi maʻi, potu moe, mo faletotolo.

Laʻau

Nertera o se vavalalata puupuu ma se mutia vao ma le umi, moli vevela mai le 10 i le 25 cm le umi, lea e faalagolago i le mea e teu ese ai. O laʻau o loʻo ufiufiina i luga o lau lanu meamata lanu meamata. Laʻau i laau totō, o le lautele o le lau lau o le 0,5 cm.

I le piriota mai ia Aperila ia Iuni, e fuga ai le laau, ma luga o luga e foliga mai e le mafaamatalaina fetu fugalaau. Fugalaau fufulu e le faʻapotopotoina i ni vaega, e faʻapitoa ona faatulaga. Faʻapei o se tamai lanu paʻepaʻe, o loʻo i ai se faʻamalo po o se faʻalanu e pei o se lauulu lanumeamata.

Nerters e le suitulaga i le teuteuina o fugalaau. E oʻo atu i le ogatotonu o le taumafanafana o le a oʻo i le umi o le umi ma e matagofie le ufiufi i laulaau laititi. O lenei laʻau teuteu e lelei tele mo le olaola i le lautele, ipu papaʻu.

E te iloa? Pe a maʻi le togavao, o la latou tali i le faʻamaʻi e foliga tutusa ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi i tagata: o le vevela o gaʻo e faʻapupula, faʻavavevave le manava (manava).

Berries

I lalo o tulaga lelei o le totoina o laau, e totoina ai e le laau le tele o vine ia mai se mamao e pei o se ipu ma ni lanu moli. O fuālaʻau suamalie e tumau pea i luga o le paʻu seia oʻo i le taumalulu O i latou o loʻo faia se mea faapitoa o le teuteuga o lenei laʻau faʻaleleia, e lanu piniki, moli, papaʻe poʻo le samasama samasama. O latou lalata e oʻo i le tasi centimita. O fualaau mai lenei togalaau e matua leai lava.

Manua laʻau

E faʻatau e tagata lenei fugalaau teuteu i se fale fugalaau mo le tasi vaitau ina ia teuteu ai le folasini, uila poʻo patios. O le taumafanafana uma, e fiafia ai le laau i tagata o loʻo i ai le meaʻai, e ala i le tautoulu latou te lūlūina, ma lafoina le laau.

Ae afai e te taumafai, e mafai ona e faʻasaina le fugalaau seia oʻo i le isi tausaga - mulimuli ane, o le nertara o se mea aloaʻia. E i ai le tele o ituaiga o nerters, o loʻo i ai le manaʻoga ma le taʻutaʻua i le au faʻailoa o meaʻai o le fagu. Bioenergetics ua mafua ona o le tagata nate e nofo ile fale o se aoga aoga i luga o tagata e ona. E tusa ai ma i latou, o le tele o laau toto e ola i tafatafa ane o laau e lafo atu ai se tau o galuega lelei i tagata o loʻo nonofo i totonu o le fale.

Fafao i lalo

Nertera O le igoa Latin igoa o le "Nertera depressa". O le laau o se laʻau faʻapitoa, o le faʻavaa eleele, e aumai mai Amerika i Saute. I luga o ia i le faaiuga o le fugalaau o fugalaau e liua e le o ni lapoa lanu mumu lapotopoto.

O le fufuluina o vine o loʻo taofiofi i le tele o masina, seia oʻo i le tautotogo. E salalau le laau i totonu o se fagu po o se pusa ma fai ai se lanu lanumeamata lanumeamata e tumu i fualaau suamalie moli.

E te iloa? E tele mea e iloa e geologists e uiga i fugalaau vao. Afai e te iloa o latou foliga, e mafai ona e iloa pe o fea minerale poʻo mea o loʻo i totonu o le palapala. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le alo o le alo o loʻo ola i luga o le eleele, ma o le a vave ona tuputupu aʻe violetisi pe afai e tele le sinimi i totonu o le eleele.

Balfour

Nertera Balfour, igoa Latina "Nertera balfouriana". O laau e pupuu, o loʻo ola i lalo o le eleele, o laulaau e lapotopoto, lanumeamata. E tele taimi e umi ai ona aʻa (pe a faatusatusa i isi ituaiga o nerter) ma i le ogatotonu o le taumafanafana latou te oʻo i le 20-25 cm. O fugalaau e laiti, e le mautonu, i foliga o asterisks.

O le suamalie o vine e foliga mai o le lanu, o lanu lanu moli. O lenei laau teuteu ua tupu mo le faatauina atu i ni fugalaau lanumeamata. I totonu o le vao, o le laau e lauiloa, i totonu o Europa ua tupu aʻe e avea o se tausaga tausaafia.

Granadskaya

Nertera Granada, i le Latina o le igoa e pei o le "Nertera granadensis". Na aumai le laau mai Mekisiko i saute. Laititi le olaola ma le olaola, lauusiusi, e le o le lignified, faʻafefeteina, fetolofi. Ufiufi i lau lanu meamata lanu meamata, lanu faasolosolo, umi mai le 3 i le 7 mm.

Ia Me - Iuni, e fuga mai le laau ma ua ufiufi i fugalaau fugalaau lanumeamata lanumeamata. I le faaiuga o le fugalaau i luga o le laau na fausia i luga o vine o lanu moli sesega. E le faigofie ona pauu mai le vao ma mo se taimi umi e taofi ai le teuteu o le lalelei.

Vaʻaia

Nertera Ciliated, Latina igoa "Nertera ciliata". O lenei vili ituaiga na aumai i Europa mai Niu Sila. E le o se mea e masani ai le tuputupu ae, o le masani masani o le paʻu lanumeamata o le vao e le sili atu i le 25 cm. O fugalaau ma lau o le Cernitra nerter ei ai le microscopic cilia, lea na maua ai le igoa i lenei ituaiga. O laulaau e lanumeamata, leai se mea. O fugalaau e laiti, e le mafaamatalaina, papaʻe-lanumeamata. O vine suamalie e lapotopoto ma foliga lanu moli.

Cunningham

Nerter Cunningham, e tautala i le Latina e pei o "Nerure o le taufaaleaga". O lenei tulaga masani o se tagatanuu Niu Sila, na aumai i Europa i le silia ma le 100 tausaga talu ai ma e sili ona lauiloa, faafetai i fualaau lanu mumu lapotopoto lea e teuteu ai ie puipui lanumeamata mo le tele o masina.

O fua o nei laʻau matagofie e lanu meamata, lauusiusi. Laʻau faʻapipiʻi e ola e oʻo i le 20 cm le lautele. Fugalaau i luga o lenei mea e le o vaaia ma e le mafaamatalaina, faapea foʻi ma isi ituaiga o lenei laau.

I luga o faigata o le tuputupu ae o le aiga

O le lauiloa e tupu tele lava ona o lona matagofie ma le susulu o fualaau o meaola, ae o mea e tele e manaomia ai le lelei o le vevela o le ea ma le fafagaina masani.

O le faigata aupito sili ona faigata i le faʻaleleia o le faʻaleleia o nerters o le manaʻoga ia maua se potu mo se laau ma se malulu mo le taumalulu. O le potu masani masani e le fetaui ma ia, e vevela tele mo ia.

Afai o le vevela i totonu o le potu "taumalulu" e tumau pea i le itulagi o + 20 ... +26 ° C, o le a le mafai ona ulufale i totonu o se taimi malolo, lea o le a mafua ai le leiloa atoatoa o le lanu "lapo".

E taua! O aʻafiaga o le tausiga e aofia ai le faʻaleleia o le laʻau faʻatasi ma le suamalie poʻo le kuka (suamalie) vai. E tatau ona manatuaina o le sprinkling e mafai ona faia i na o le vaitaimi e le fuga ai le laau.

O tulaga sili ona lelei mo nerters

O a tulaga e sili ona fiafia i ai le sili ona maualuga o le gaosia o gaʻo? Afai e te maua se laau toto i le tautotogo i le nofoaga tutotonu, pe afai e mafanafana le tau (vevela i luga + 12 ... +15 ° C), e tatau loa ona e tuu le fugalaau i luga o le faapaologa, aua o fale mafanafana ma malogo o le a le tumau le matagofie mo se taimi umi. lush.

E le tatau ona galo o le laau na faʻatauina na totoina, atonu e iai i totonu o se fale koli. O le mea lea, e tatau (i le taimi muamua) i aso uma mo se itula poʻo se lua e faia i luga o le faletusi mo le tineia. O aso uma o le taimi o le auala "savali" e manaomia ona faateleina ma i le vaiaso e tatau ona tuu le laau i le faapaologa mo le "nofomau" tumau. I le tulaga o fulufulu faifaipea, e tatau ona aumai i totonu o le potu ma tuu ai iina seia oʻo ina taufaamatau le malulu e le faʻaitiitia.

Malamalama

Nertera e manaʻomia le susulu, ae le o le susulu o le la. O teuteuga teuteu e tupu lelei foi i le paolo. E le mafai ona tu saʻo le la, e mafai ona mafua ai mumu i luga o lau.

Latou te fiafia i le paolo ma e le mafai ona faʻatagaina le susulu o le la mai le laʻau, chlorophytum, fagala, monetra, anthuriums, spatifillum, ficus, aspidistra.
I le taumalulu, o le le lava o le malamalama masani e totogi e le faʻalauteleina o moli, lea e tuu mamao atu i le afa mita mai le fugalaau. E taua lenei mea ona o le le lava o le malamalama e aafia ai le teuteuga o le lalelei: o le mutia e amata ona tupu ma tupu, o le "moa gaʻo" ua leaga.

Lave malulu ma le susu

  • I le mafanafana, o nei fugalaau fugalaau e ola lelei ma fuga i le vevela o +22 ° C.
  • I le amataga o le autumn, o le vevela o le auala e pa'ū ifo i le + 12 ° C, ae o le nerta e lagona lelei i le maualalo o le vevela.
  • I le amataga o le tautotogo, o le taimi lava e vevela ai le vevela o le ea e oo atu i + 7-8 ° C, e ave ai le nerter i luga o le auala, lea e nofo ai seia oo i le tau o le autumn. Afai e faʻafuaseʻi ona toe foi mai gutu o le tautotogo, o le fugalaau fugalaau e toe faʻavaveina i le fale.
E te iloa? Fugalaau, e pei lava o isi mea ola o le paneta o le Lalolagi, e ola e tusa ai ma se ola malosi - o latou ipu ua tatala i le taeao ma le oso ae o le la ma e latalata i le goto o le la. O lenei paʻu o loʻo faʻatulaga ai le suiga o le Lalolagi e faʻataʻamilo i lona axis.
Aoao pe faapefea ona fatuina ni aiaiga mo euharis, shefflera, dracaena marginata, pelargonium, havortiya, cyclamen, crossander, geranium, diploadien, euonymus, epicea, givia, calceolaria, gloriosa i le taimi malolo.

Tulaga mo le taumalulu faamanuiaina:

  • Afai e manao le tagata fugalaau e ola lenei laau mo le tele o tausaga, ona tatau lea ona ia mafaufau e uiga i se potu malulu lea e faʻaalu ai le taumalulu. O le taumalulu e tatau ona malamalama lelei ma iai se vevela e le maualuga atu nai lo le 10 +12 ° C. I le taumalulu, i ia tulaga vevela, o le a tumau pea le atoatoa o le laau ma i le tautotogo o le a mafai ona faaauau pea lona tuputupu ae.
  • O le potu e tatau ona faʻailoaina ai lenei nofoaga faʻanoanoa 2-3 taimi i le vaiaso, ae e tatau ona e mautinoa le leai o ni pepa.
  • Afai o le fagu o loʻo i ai le "moa gaʻo" faʻapipiʻi i luga o le faamalama, e tatau ona vavae ese (faʻaaogaina se ata palasitika) le avanoa o le faamalama sill mai le avanoa lautele o le potu. E mafua ona o le mea masani e iai faʻasalalauina i lalo o le faamalama, e vevela ma vevela le ea i totonu o le potu. O le palasitika meataini i luga o le faamalama o le a avea ma pa puipui i le va o le vevela vevela o le potu ma le nerter.
  • O le faʻasalaina o meaʻai i se nofoaga malolo e tatau ona laʻititi, ae i le taimi lava e tasi, e le tatau i le tagata teu oloa ona faʻatagaina le eleele e faʻamago i totonu o se ulo.

O le a le palapala e manaʻomia mo se laau?

O Nertara o soo se ituaiga e sili ona fiafia i ai, eleele eleelea. O le avanoa o le okesene i aʻa mo le faʻaaloalo e tutusa lava le taua e pei o le maua o le susu.

Aoao pe faʻapefea ona faʻaaoga le perlite ma le vermiculite, sphagnum, peat, hydrogel ma pe faʻapefea ona toto laau i hydroponics.
Mo le sauniuniga o le fanua tulaʻi i le tutusa sea ave:

  • turf ma laʻau lau;
  • tolu tausaga humus;
  • maualuga peat;
  • vaʻa lelei le oneone.
I le pito i lalo o le tane mo le totoina, e tatau ona i ai se alavai, mulimuli ane o le a moe le mea toto (ae le o le faatusatusaina). O le maualuga o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona muta e aunoa ma le oʻo atu i le tasi ma le afa senitimita mai le pito o le tane. E talafeagai lenei mea mo le sili atu ona faigofie ile fausiaina o laau.

E taua! O le eleele pH mo le nerter e le tatau ona aliali, o le laau e pei o le le paleni pe o le eleele. Ina ia aua neʻi faʻapalapalaina le palapala, e le manaʻomia mo se tagata fugalaau faila ona faʻaaoga vai maualuga mo le faʻaleleia o le vai.

Faʻatoʻaina tulafono: pe faʻapefea ona toto se paluga ola

O lenei tulaga masani e mafai ona faʻaleleia i le tele o auala: fatuga (maua mai i fatu), vavaeʻesea o aʻa ma le aʻafia o lanu meamata.

Fanauina o fatu

  • O le luluina o loʻo faia ia Fepuari - Mati, o fatu e totoina i totonu o le meaʻai e tutusa ma vaega o peat, palapala (leaf, sod and humus) ma le oneone lelei.
  • E tuʻuina le alavai i le pito i lalo o le suāsusu (faʻalautele le palapala, lala mafiafia, fasi puafiti), ona tumu lea o le eleele iina.
  • A o le lūlūina fatu, o loʻo faʻamaluina le fogaeleele ma na o le taimi lava na faʻataʻapeʻapeina ai fatu laiti o le manava (taumafai e aua le faʻafefe) luga o le palapala.
  • Ona ufiufiina lea o fatu i se fasi manifinifi (2-3 mm) o le eleele faʻamamaina ma ufiufi le pusa faʻapipiʻi ma se ata vali. Ua faia lenei mea ina ia aua nei alu ese le susu mai luga o le eleele.
  • A maeʻa, ona tuu lea o le pusa fatu i se nofoaga mafanafana.
  • O le faʻaleleia atili o togalaau o le faʻamautinoa o le tumau o le vevela i le range mai le +22 i le +26 ° C.
  • Ina ia faatali mo taamilo muamua, e tatau ona onosai le tagata fugalaau. O fatu o lenei laau e tupu malie lemu ma e le fiafia. O fuʻa muamua lava o fualaau o le a foliga mai na o le 30-35 aso, ma o fatu uma o le a tupu i totonu o le tolu masina.
  • O le taimi lava e amata mai ai le tupu muamua, tuu le pusa fatu i luga o le faamalama, lata i le ao (mai le mafai ona oso i le la), ae le o le fausua, e masani ona pala. A tutupu aʻe laau, ia faʻamalosi ma faʻasao ni laʻau moni, ia toso i luga o ipu taʻitasi.
  • I le popofou o le tautotogo, e le lava le laulauina o le la, atonu o le a faʻamalamalamaina ai pine mamago ma afifi mo le 4-7 itula i aso uma.

E te iloa? O fugalaau fugalaau i le tele o vao (vao ma ola) e maua ai le lanu o le ultraviolet e le o vaaia e mata o le tagata. O le natura ua taumafai e faatosina mai iniseti eleelea e oo lava i fualaau laiti ma le le mafaamatalaina. O nisi ituaiga o fugalaau fugalaau e iai ni lanu o le UV, o isi e maua ai ni paʻu po o ni zigzags.

Faʻapenaina e ala i le vaevaeina o aʻa

Aokuso - Setema (o le taimi lava e amata ai ona paʻu muamua fua), o le aʻa o le "moa" e mafai ona vaevaeina i ni vaega mo le toe gaosia. Ua vaevaeina le rhizome i ni vaega, o lea e vavae ai laau taʻitasi mai le ava ava malosi. Ona nofo ai lea o le delenki i ni ipu eseese ma paluga paleni.

O le toe totoina o se laau i totonu o se fagu fou e tatau ona faia i le tautotogo poʻo, atonu foi, i le taumafanafana (ia Aokuso), pe a mafai ona vaeluaina se togavao, ona i le fale, o le auala sili ona faigofie o le toe gaosia o le vaevaega.

Ona o le papaʻu ma le tele o aʻa o le totoina o laau, e ave ai e le nerters se ipu mafolafola mafolafola ma se alavai e taatia muamua i le pito i lalo, mo se faataitaiga, i le foliga o le pala o palaka ua faateleina, ma pupu i le pito i lalo e tafe ai le susu o le susu i totonu o le apa.

Faʻaleleia e tipi

Nerteru faigofie ona aʻa ma se lanu lanumeamata. Aʻo lei oʻo i lenei mea, ia seti le tipi i totonu o se ipu vai ina ia 2/3 le umi atoa o le ogaumu na faatofuina i le vai. Mo le vave ona maua aʻa, e mafai ona e faʻaopopoina se sauniuniga faapitoa mo le aʻafia (mo se faataitaiga, Kornevin) i le vai.

A maeʻa vaiaso e lua, o le a aliali mai aʻa papaʻe i luga o le mutia. Pe a oʻo atu i le umi o le tasi senitimita, e mafai ona totoina se laau fou i se isi ipu ma se meaʻai fua. O le tausia o se fugalaau e faia i se laʻau lanu meamata e foliga tutusa lava ma le tausiga o tagata matutua matutua.

Aoao pe faʻapefea le laumua, plumeria, orchids, petunia, geranium royal, cacti, tolauapiga, dieffenbachia o loʻo paʻu.

Totoga Laʻau

I le taumafanafana, o le tausiga o le laau o le:

  • i le taimi e faʻasusu ai;
  • i faʻaopoopoga o masina i meaʻai ma minerale;
  • i le aveesea o mea matutu po o mea mamago;
  • i le vavaeeseina o laau toto e sili atu ona lautele i nisi o laau iti;
  • totoina mai eleele palapala i se mea fou fou.
Ae ui i lea, e tatau ona manatua, e ui lava e maualalo le vevela o le nerter, pe a pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le +5 ° C, o le a taofia le tuputupu ae o laau. O le mea lea, faatasi ai ma le toʻafilemu, e tuʻuina atu i se potu malulu ma malulu mo le taumalulu. Suavai i lenei taimi e faʻaitiiti ona faʻaitiitia ma itiiti ifo le tele, ae aua nei faatagaina le meaʻai i totonu o le ulo e faʻamago atoa. O le laau e tatau ona faanatinati.

E te iloa? I le senituri lona 19, na totoina e le Katoliko Irish ia fugalaau paʻu papaʻe i luga o le moega i le faitotoa o le fale, ae o tagata Irish na lolotu i le lotu Protestant na totōina fugalaau i fugalaau moli. Ma mai se mamao e mafai ai e se tasi ona iloa le igoa o le aiga o loʻo nofo i totonu o le fale.

E faʻafefea vai

  • I lalo o le natura masani, e tupu ai le nerta i vaomatua o vaomatua, o le mea lea i le fale e tatau ona sosolo le fugalaau i le vai mafana, o lenei manaoga e taua tele i le taumafanafana. I le taimi o le fuga o le nerta e le o le vai i le pepa. Tuu le fugalaau i luga o se fata faʻailoa e faʻaopopo ai le vai mo le fausiaina. Sasaa le vai i totonu o le fagu e pei o le mumu i totonu o le ulo.
  • Зимой почва увлажняется только по мере необходимости и весьма умеренно.
  • С наступлением весны, когда начинается бурная вегетация нертеры, нужно возобновить нормальный режим полива.
  • I le tau mafanafana, sei vagana ai le vaitau o le fugalaau, e aoga le fuiina o le fugalaau i le vai mafanafana i luga o le lau. O sea "timuga o le tau mafanafana" o le a aoga i le laau, faʻafefe mai le vevela ma fesoasoani e taofi le meaʻai ile susu. Mo le faʻaleleia o le vai e sili ona lelei le faʻaaogaina o vai inu vevela.

Faʻafefea ona fafaga

I le tau mafanafana, e fafagaina ai le tagata i masina taʻitasi, mo lenei faʻamoemoe, o soʻo se mea e faʻaaogaina ai minerale faʻapitoa e talafeagai mo fugalaau kuka ma le maualalo o mea e maua ai le nitrogen.

O le vavalalata i le amataga o le tautotogo (Mati - Aperila) ua totoina i se mea fou, e leʻi faʻaitiitia e vao muamua, eleele. E tatau ona faia le fesuiaʻi ao le i fuga.

Afai na muai faaaogaina se laufanua lafulemu i le sauniuni o le mea e sui ai, ona le manaomia ai lea o le "fagalaʻau" i meaʻai muamua i le lua masina talu mai le gafa.

Faʻaleleia eleele

Faalua i le vaiaso, o le pito i luga ole palapala i totonu o le faatoaga toto e tatau ona tatalaina. Ua faia lenei mea ina ia maua ai aʻa o le manaia o le tino i le okesene. A maeʻa lenei faʻagasologa, e mama le palapala ma sili atu le faʻaleleia, o le susu ma le ea e tafe lelei i aʻa o le fugalaau, ma le tele o vai e tafe atu i totonu o le vavao e aunoa ma le faalavelaveina (tatou aloese mai le vai oona). Ina ia faʻamalo le eleele, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻapitoa faʻapitoa mo fugalaau o le fale poʻo le laulau masani.

Suiga

Mo le totoina o tagata matutua, e mafai ona e faʻaogaina le ipu e tasi lea na tupu aʻe ai le fugalaau ao lei toe totoina. Ina ia puipuia le faaleagaina o le laau, e tatau ona aveese ma le faaeteete mai le mea e teu ai meaai faatasi ai ma se paluga eleele. Ina ia faia lenei faiga e le mafaamatalaina e mafai ona faia mo ni tagata e teu, e tatau ona e uuina se naifi i le va o puipui i totonu o le ulo ma le paʻu eleele e tupu ai le fugalaau.

Ona (uu lea o le laau) liliu le ipu ma tuʻituʻi le pito i lalo o le lima o le naifi. O mea o loʻo i totonu o le koneteina e faigofie lava ona vavae ese mai puipui. Lue lemu, e tatau ona e toso ese mai le ulo uʻu clod i aʻa o se fugalaau ma lulu lemu le palapala lea na tupu aʻe ai le nate.

O le taimi nei ua amataina le gaosiga:

  • I le pito i lalo o le ulo o loʻo tafe ai alavai (faʻalautele le omea, fasi fasi puafiti).
  • Faʻapipiʻi le mea e faʻaaoga ai laufanua (o lona tuufaatasiga na tuʻuina atu i luga).
  • Laʻau nate.
  • Faʻaleleia le faʻafeinuina (200 ml o vai).
E tatau ona faʻatali e le tagata fai togalaau seʻia oʻo ina faʻafefe le suavai tele mai le ulo i le paʻu pe a uma ona faʻafeinu, ma pe a maeʻa ona faʻalatalata le pusa fugalaau i le malamalama (i luga o le faamalama sill).
E taua! E tatau ona manatuaina i totonu o le fitu aso pe a uma ona faʻavasegaina fugalaau faʻamalosi e tatau ona ufiufi mai le susulu o le la, e mafai ona tuʻuina i totonu o le paolo. Afai o le fugalaau e tu i luga o le faamalama o le itu i saute, e tatau ona ufiufi i se nusipepa mai le la.

Auala e taulimaina ai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi

A oʻo ina tupu aʻe lenei fugalaau e ono mafua ai faʻafitauli i faʻamaʻi poʻo iniseti:

  • lanu enaena (mafuaʻaga - suamalie laʻau);
  • aʻa aʻa (mafuaʻaga - vailogging);
  • o le faʻaalia mai o moli vavave (o le mafuaʻaga - vaʻa vevela ma vevela);
  • isi meaola faalafua (punavai - latalata i totonu o fale).

Auala e taulima ai faʻamaʻi tetele:

  • Afai o le tele o laulaau laititi ma tipu e aliali mai i luga o le nertare, ae le fuga mai le fugalaau ma e leai ni fua i ai, o lona uiga o le laau e vevela ma vevela. E tatau ona ave le fagu i totonu o se potu ma maualalo ifo le vevela ma faʻafeusuaʻi i taimi uma i se auala e faʻaleleia ai le susu i le ea.
  • Laʻau o le vao e pala i le mea e faʻafesoʻotaʻi ai le palapala - atonu e mafua mai le suavai, ma o le eleele i totonu o le ulo ua liua i se "aau". I totonu o le 7-10 aso e le mafai ona faʻamaina le fale. Faʻafouina (faʻalelei) e faatoa faafouina pe a maeʻa le palapala o le palapala i totonu o le ulo.
  • O le aoga o le mutia e mumu ma laititi - ua susunuina le fugalaau e le la ma o le eleele i totonu o le ulo ua matua vevela lava. O Nerter e tatau ona siʻitia i se mea malulu ma lelei le vai.
  • O lau o le manaia na amata ona le lavava ma ua le toe maua ai - o le fugalaau na nofoia e iniseti leaga. E tatau ona faia togafitiga o le laau ma soʻo se iniseti. Auala e faia ai le faʻataʻitaʻiga: faʻapipiʻiina se taga paʻu i le pito i luga o le fagu ma meaʻai, ona togi lea o le laau i le iniseti i lalo o le taga. E totoe i lenei setete mo le afa itula. Ona (pe a leai se kiona) e tatau ona ave le laau i fafo o le faapaologa po o luga o le auala, aveese le afifi ma lelei le ea mo le 5 minute.
E te iloa? O ituaiga eseese o nerters nerters e faʻaaogaina e fatuina ai togalaau a Iapani laʻitiiti. O tagata Iapani e mafaufau i le matagofie ma e le fiafia i le manogi, ae o le "foliga" o le laau.

O mea oona o vine

O fualaau aina e le afaina, pe a uma ona 'ai, e le mafai ona oti, ae mafua ai le faʻalavelave i le galuega a le manava ma le gastrointestinal tract. Afai ei ai ni tamaiti laiti i totonu o le fale, ona tatau loa lea ona faʻapipiʻi ipu i le mea e faʻamalieina ai latou te le oʻo i ai. O tamaiti e tosina atu i le lanu matagofie, "vine", ma e tatau ona faʻaesea la latou faʻafesoʻotaʻiga ma le laau e lamatia ai le ola maloloina.

O se laau matagofie matagofie o le a teuteu le patio poʻo patio, o le a teuteuina foi le potu i totonu. Nerteru e mafai ona faʻapipiʻi i so o se fale, o le mea autu: ia tuʻuina atu ia te ia le malamalama faʻale-natura poʻo le faʻamalama. I le iloa pe faapefea ona tausia faalelei le teuteu o le tino, e faigofie ona tupu. O se fale talimalo matagofie o le a fiafia ia te oe ma aiga ma lona matagofie i le taimi o le taumafanafana.

Vitio: pe faʻapefea ona tausia le nerter

Faʻafefea ona tupu se tausimaʻi i le fale: iloiloga

Ae faʻapefea pe ae totoina i luga o le eleele teuteu?

Sa ou ola mo le 2 vaiaso. O lea, na ou tago i se ipu ipu tioata, pei o se tamai aquarium. Sa ia tuu ia tamaʻi maa i totonu ma tuu le suauu i luga o maamaa. O aʻa e le vavae ese mai le eleele, o lea sa na o loʻu luluina ma tuu ai le malologa i luga o le alikeli ma se faaputuga eleele. Ou te sasaa le tele o vai, o aʻa ia le itiiti ifo ma le kuata po o le afa foi o le vai. O le uluaʻi aso na ou tu i le eleele - na toetoe a ou oti. Ona ou siitia atu lea i le pusa tioata, i le taimi muamua na ou sasaa ifo sina vai mo ni nai aso, e le fiafia le nerter, toe mamae ma amata ona malogo. E inu tele le vai i le tele o taimi, i ni nai taimi i le aso, e pala.

Ae o lenei ua toetoe lava a leai ni laʻau pala, lelei, naʻo luga o itu o se ulugalii pe afai. Ma o vine !!!!! O nisi na foliga mai ua sasaa, skukozhennye faasaʻo i luga sina mea itiiti! O nisi tagata e faia moni lava, ae ou te manatu o se faiga masani lea.

Ou te popole pe afai ua vaivai le eleele i luga o aa, nai lo le fafagaina ... ma aʻu lisi fou foi o loo aliali mai) ma o mea tuai ua malogo lemu)

Vertigogo

//forum.bestflowers.ru/t/nertera.2904/page-2#post-849805

Ma ou te fia inu ma pulu. ;)) Nertera, mai lona lava poto masani, e fiafia tele i le aau. ;)) E oo lava i le manogi e patino ia te ia. ;)) Atonu e te pamuina se tali Epin? Ma fatuina ai ni lauʻeleʻele tulaga? Ou te manatu e le lava lau susu. (I le auala, ou te leʻi vaai i au ata.)

@ nn @

//iplants.ru/forum/index.php?s=74586fdab9a5d151f5c5615bda4cfc1a&showtopic=25827&#entry260931

o lea i le vaiaso e nofo loʻu tamaititi i le eleele ma se pulu biogel tele.

e mafai ona vaaia i totonu o lala laau i le ogatotonu o le pito i luga o aʻa, lea e le o fesoʻotaʻi ma le eleele, faʻapala. Ae o le lanu ma le manuia e pei o lenei e le afaina. Ae foliga mai ia te aʻu e sili atu lona lelei i le vai ma le biogel.

O laulaau fou e foliga mai i luga o le pito o le vao, ma o le ogatotonu e ese mai fafo ma ua toso ese. ae ou te le manao e talitonu o se fuga e tasi-fugalaau)) o loo tatou faatalitali mo le fuga)

Vertigogo

//forum-flower.ru/showthread.php?p=62461&postcount=19