Faatoaga

Tuputupu ae i Norway e sili atu i le eria

Maple o se laau lauiloa tele. E mafai ona maua i soo se mea: i paka a le taulaga ma sikuea, i totonu o fafie, i luga o fale mafanafana. E tosina atu ai le mafaufau ona o lanu lanu matagofie ma palealii, fua e le masani ai. E sili ona manaia i le tautoulu, pe a vali ona lau i lanu o le autumn: samasama, moli, lanu viole. O se tasi o ana mea manaia ma taatele o le fua o Norway, o le tausiga o le a talanoaina i lenei tusiga.

E te iloa? O Norway e taua foi o le platanovidnym, platanolistnym, ona o lau laulaau e foliga tutusa ma foliga o le vaalele.

Nouei faʻataunuʻuina: uiga faʻa-natura

Nouei e tutusa pe taatele - O se laau laʻau, lea e salalau i Europa atoa ma Asia, i vaeluaga ma vaomatua, tuʻufaʻatasi poʻo ni vaega. E tele taimi e maua ai i le mea e lata i le efuefu, oak, birch, chestnut. Na maua lona igoa ona o laulaʻau na tusi i pito.

E te iloa? Nouei o le gagana Latina o le Acer platanoides. Aser i le faaliliuga o lona uiga o le maʻila, malosi.
O le pale o lenei ituaiga o mea manogi e mafiafia, spherical, shirokoraskidisty. I le lautele, o lona maualuga o le 15-20 m. O lala e malolosi, lautele, tupu aʻe i luga. O le pulou o Palale, malosi. Nouei e matua tupu tele - o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 30 mita. I le averesi, o le ogalaau e oʻo i le 12-28 m.

O le paʻu o laau totō e lauulu-enaena, faʻapogisaina ma le taimi ma ua ufitia i vavae.

O laulaau e faigofie, palmate, ma le lima i le fitu o lobes serrated. E tele la latou lapoa - e oʻo atu i le 18 cm le uumi ma oʻo atu i le 22 cm le lautele. O le vaega pito i luga o le laulau laulaʻau e lanumeamata, o le vaega pito i lalo e mama. I le autumn, o lau e lanu samasama, moli, auro.

O le fugalaau e tupu i le masina o Aperila ma le afa muamua o Me ao leʻi oʻo mai le pepa. O fugalaau e samasama-lanu meamata, e aoina mai i vaega o le 15-30 vaega. Maua se manogi manaia. O Norway o se mea eleelea o se laau eletise. Pe a fuga mai le maple, e tatala fugalaau male ma tamaitai i luga o laau eseese. O le faʻafitauli e tupu i le fesoasoani a iniseti. O le fua e lua-lima. O lona fausaga e mafai, i le taimi o le matagi, ona sosolo fatu mo mamao mamao mai le laau. Fruiting e tupu ia Setema-Oketopa i tausaga taitasi mai le 17 tausaga o le olaga.

O le aʻa o le eleelea o Nouei e le maualuluga, ma toe toso i le palapala ile 20 cm. E masani lava ona latou matauina le oʻo i luga o le eleele. O le vaeluaina o se laau e 150 tausaga. E ui o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i le 200-300-tausaga o sui o ituaiga.

O le maple Norple Norway o loʻo faʻaleleia e le fatu, aʻa o faagasologa, fatuina. O fatu e manaʻomia le faʻamalosi. I le vaomatua, e maua ai le tele o le totoina o le tagata lava ia ma le tele o le tuputupu aʻe mai le tumutumu.

A o laʻitiiti, e vave ona ola faʻateleina - faʻateleina le siʻitia o le 45-60 cm le maualuga ma le 30-40 cm le lautele. E oʻo atu i le fitu tausaga le oʻo i le 2 mita ma le maualuga. I le tuputupu ae malosi i le 25-30 tausaga, o le tuputupu ae o le maualuga o le maualuga o le a faasolosolo malie, ma o le a amata ona ola le laau i le lautele. I le mavae ai o le 50 tausaga, o le tuputupu ae lemu pe taofi atoa.

E tatau ona faʻaopopo i uiga o le laumei o Norue, o se mea lelei tele, o le malulu ma le mafai ona tatalia le malulu o le taumalulu e oo atu i -40 tikeri, faʻafefe o le matagi, faigofie faʻafefe le vevela ma le lamala, e mafai ona faʻaaogaina e avea o se palapala-faʻaleleia le ituaiga, e le fefe i le totoina o taulaga, i tulaga o le eleelea eleelea.

E te iloa? O le maple mea o le maple o le 150-200 kg i le 1 ha. Mai le tasi laau, o pi e aoina mai i le 10 kilokalama.
Nouei e tusa ma le 150 ituaiga, e aofia ai le tele o foliga teuteu, e eseese i le tele, foliga ma lanu o laulaau, ituaiga o pale, fua faʻatupulaia. O le sili ona lauiloa i le togalaauina o togalaau e pei o le "Purple King", o foliga o Drummond, Schwedler, spherical, standard, cut-cut and others.

Filifilia se nofoaga mo Norway tele: manaoga mo eleele ma moli

A filifilia se nofoaga mo le totoina o le Maple Maple, o lona sootaga i le malamalama e tatau ona amanaia, ma talu ai o le malamalama-e manaʻomia, filifili nofoaga e faʻamalamalama lelei. E ui o le laau e mafai ona faapalepale ma totoina i totonu o le penumbra.

E taua! E le talafeagai le totoina o Norway i se vaega malosi. O le ata o le a aafia ai laʻau teuteu - o le a faʻaleaoga ma laiti. Faatasi ai ma le matua, o le gafatia e puipui i se laau e faaitiitia.
Manaomia o le manogi ma le palapala. E fiafia i eleele lafulemu lelei. Lagona le lelei i le lotomaualalo oneone fou. O le a le tupu i le saline, oneone, tagata tausi maʻi, eleele eleʻele. E le faʻafeiloaʻi vai inu.

Le faagasologa o le totoina o laau toto

O le taimi sili mo le totoina o se fua o le manogi o le a amata i le amataga o le tautotogo, pe a le o fuga mai le taamilosaga. Ma le isi, e mafai ona totoina le laau i le tautoulu, pe a uma le pau. E tatau ona saunia le eleele mo le totoina mai se paluga lelei. E tatau ona faʻafefiloi ma mea faʻalautele. Mo le mamafa o palapala, oneone poʻo le faʻaaogaina o alavai e taua. E sili atu ona lelei le faʻatauina o se fatu laau ma se aʻa faʻamaumau, ma se lapoʻa tele o le eleele, lea e le faʻaumatia pe a totoina. O ia laau o le a sili atu ona lelei i se nofoaga fou ma o le a vave ona tupu.

O le loloto o le toto toto e tatau ona itiiti ifo ma le 50 cm. O le fatugala e tuu i lona ogatotonu, faʻalautele lemu aʻa ma lulu i le palapala. Ona mama ai lea.

A uma ona totō, e tatau ona liligi le tele o le laau ma faʻaauau pea lenei faiga masani mo le lua masina. Afai e te fuafua e toto se vaega o mapu, ona fautuaina lea e tuu se mamao i le va o laau e 2-4 mita.

Tausia o laau mama

Mo laʻau laʻau, totoina ma le tausiga e le manaʻomia ai se poto faapitoa, tomai ma taumafaiga. O laau talavou e masani ona tele ma faasusuina. A maeʻa le lua tausaga, o le a mafai e le maples ona taulimaina i latou lava ni lāmala. I le tau mafanafana, e tatau ona fausiaina se tasi taimi i le vaiaso, i le tau vevela o le a avea ai le 1.5-2 pakete i le laau. I le tautoulu tautotogo, faʻafeinu i le masina.

E ui lava i le mea moni e faapea o le maple o se togalaau malulu tele, o talavou talavou Norway o le a manaʻomia ni fale i le taumalulu. Faatasi ai ma le fesoasoani a lala paʻu vela po o lau mamago e ufitia ai le ua. Lanu e leai se taimi e ufiufi ai i laupapa ao leʻi oʻo i le tau malulu e mafai ona malulu. Ae ui i lea, e le o se mea lamatia tele mo laau tetele - ona o le saoasaoa o le tuputupu ae o fua, o le a mafai ona ola fou, ma o le malulu e le afaina ai foliga vaaia o le laau. O tausaga taʻitasi o le a faʻamalosia ai le malosi o le malulu o le laau.

E mafai ona toe totoina se palapala seia oʻo i le 15 tausaga. E faʻatautaia faigofie le faʻaogaina o le gaioiga.

Tausia o laau mama

O laau matutua e manaʻomia naʻo le teuteuina lelei o le maple elo. E maua i le amataga o Mati. Ua faamamago le Prune, lala ua faaleagaina. I le taimi lava lea e mafai ai ona maua se pale paleni.

E lelei le tali a le Maple i se lauulu - e vave ona amata ona toto ma tupu. E mafai foi ona maua se paʻu papaʻu o le eleele i totonu o le taʻamilosaga latalata-lalo pe a uma le faʻavaivai ma le vaʻaia.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o laʻau lau

I lalo o tulaga lelei o le totoina ma le totoina, i le le maua o le susu, e seasea aafia i laau mama ma meaola faalafua. Ae peitai, o loʻo tupu pea.

O le mea pito sili ona lamatia i le laau o le 'amu, ma e faʻaalia i tamai lago i luga o le paʻu ma paʻu. Afai e maua nei faailoga, e tatau ona vave vavae ese lālā vaivai. Vaomatua vaomatua ma ufiufi i le togalaau. E le gata i lea, o meafaigāluega faʻatoʻaga na faʻaaogaina mo le teuteuina e mafai ona faʻauluina. Maple e afaina ai le tafrina acerina mushroom, e mafua ai le lanu enaena vaivai i laulaau.

O meaola faalafua e mafai ona faʻafefe ai le mafolafola. O ana anufe e fafaga i laulaau o le laau. Ina ia tau ai, e tatau ona faʻaumatia lala ua aafia. Faatasi ai ma se leona malosi na amata ona totoina ammophos.

Ina ia aloese mai le osofaʻiga o se mealybug, aʻo leʻi amataina le matua, e tatau ona pulupulu le lapisi i le 3% nitrafene solution. E le gata i lea, o lana gaioiga leaga i luga o le lapisi e mafai ona faia ai le laulau. I ana osofaiga, o togafitiga ma chlorophos e faʻaaogaina.

Faaaogaina o le Maple Maple i le Fuafuaina o Fanua

Talu ai o le laumei o Nouei o loʻo teuteuina i le taimi atoa o le vegetative, e faʻamaonia atoatoa ai tulaga o le taulaga ma le puʻupuʻu o lauulu pale, e faʻaaogaina i le mamanu o le taulaga i se auala lautele ma eseese. O se tasi lea o ituaiga taatele o loʻo faʻaaogaina mo le fausiaina o togalaau - e masani lava ona i ai i paka a le taulaga, sikuea, alatele, auala, auala. Ua totōina e pei o se taʻifalau ma i vaega faʻatoʻaga. E sili atu le matagofie i tua o conifers. Maples e faia i puipui, faʻaaogaina i paʻu alpine, rockeries. Tuputupu i latou i luga o se ogalaau, lalaga i le ituaiga o talo.

O le faʻaaogaina o Nouei i le faʻaaogaina o vailaau

O togafitiga faʻapitoa na faia i luga o le faavae o Norway, o loʻo i ai meatotino nei:

  • faʻamaʻi;
  • urinary ma choleretic;
  • tonic;
  • faʻailoga;
  • manuʻa faʻamaʻi;
  • anti-inflammatory;
  • antibacterial;
  • antipyretic;
  • fomaʻi;
  • tonic
O le paʻu e faʻaaogaina e avea o se mea e sili ona leaga mo faʻalavelave o le faʻaogaina o meaʻai ma faʻamalosi ai aʻa. O lapisi ma infusions o laʻau e mafai ona faʻaitiitia ai le vevela ma faʻamalosia ai le tino puipuia. A faʻaaoga e ARVI tupe mai fua o le maple. E le gata i lea, e faʻaogaina i luga o maʻa fatu. Fugalaau e faʻatagaina ai oe e faʻafetaui ma faʻafitauli o le vaega o meaʻai. O le sua o le vine o Nouei o se togafitiga masani. E togafitia i latou i manuʻa, maʻi o le tino, faʻapalapala i luga o le paʻu. Faʻafefiloi i le susu, e mafai ona faʻasaʻo le tale. Latou te inuina e faʻamalosia ai malosiaga puipui o le tino, e faʻasuina ai le fiainu. O le meli moa o se mea sili ona lelei le puipuiga o le tino. E fautuaina mo le anemia ma le atherosclerosis, e faʻateleina le lactation ma faʻamaonia le gaioiga o le tino.

E faʻaaogaina le maple tree i le dendrotherapy. E talitonuina e mafai ona ia faʻatauina se malosiaga malosi, e fesoasoani e taulimaina le atuatuvale, lagona le lelei ma le vaivai.

E taua! O tupe uma ua saunia i luga o le faavae o Norway, e tatau ona faʻaaogaina e avea o se togafitiga faʻapitoa ma a uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.
O le manogi o se fualaau lelei tele. E masani ona faʻaaogaina i le togavao faʻatoʻaga, e totoina i le tele o vailaʻau ma i totonu o tamai fale mafanafana. E talisapaia lona telē tele, o le pale matagofie matagofie, o laau ua vaneina, o fugalaau manogi ma fua e le masani ai. O lana fafie e mafai ona faʻaaogaina meafale, musika ma tufuga. E fiafia le pi mo lona manogi manaia ma le seleselega o le meli mai ia mea, o lea la e taua tele laupapa mo le tausiga o beekeeping. Laʻau, paʻu, fualaau aina ma le sua e faʻaaogaina e togafitia ai faʻafitauli eseese.