Laʻau

Panicle Hydrangea Candlelight - Faʻamatalaga

E masani lava, o hydrangea o se teuteuga o se togalaau i itulagi o Rusia. O lenei laau ua ola manuia e oʻo lava i tulaga ogaoga. O nisi o ituaiga o hydrangea e tupuga lelei i Siberia. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i le fausiaina o nei meaʻai, o le galueaina o lenei meaola lanu meamata e tusa lava mo se amataga. Ae, ei ai tulafono patino e tatau ona mulimulitaia pe a totoina ma tausia se fugalaau. O le tusiga o loʻo suʻesuʻeina le Candlelight panicle hydrangea ituaiga meaʻai ma fesoasoani ai i le vaovao e aloese mai le faʻatoʻaga mai mea masani e masani ona tupu.

O le moligao o le sili lea masani ona ola i Rusia. O se tasi e tosina i foliga vaaia o le matagofie matagofie, e talitonu se tasi i mea leaga o le laau. I aso anamua, na talitonuina o le hydrangea e aumaia le fiafia i ona tagata ma puipuia mai mata leaga. O le mea e ono mafai ai, o le maelega ma le faigofie o le galueaina o uiga autu ia e tosina atu ai le toatele o tagata fai togalaau.

O Hydrangea o se togalaau malulu e mafai ona teuteuina soo se togalaau

Amataga ma foliga vaaia

Panicle hydrangea moligao o se ituaiga fou o tupuaga Dutch. O le igoa ua faaliliuina moni lava e pei "o le susulu o se moligao mumu." O inflorescences e manaia le lanu mumu, i le taimi o le fuga o le a latou maua ai se lanumeamata, ona paʻu samasama. O le maualuga o le pale e oʻo i le 2 mita, o le maualuga o le vao e mai le 1 i le 1.5 mita. O le maualuga o le au e oʻo i le 1 mita. O pine mamago e umi ma vali i le paʻu. I le tautoulu, e maua mai ai e se tasi se mea mumu ma e le aveesea ai le lalelei ma le faaitiitia o le vevela. O le Hydrangea Candelaite e afua mai ia Iulai ia Oketopa ma faapaleni muamua gutu. Ae o laulaau, o loʻo i ai i se foliga o se ellipse ma se pito faʻamaufaʻailoga ma valiina i se loloto lanu meamata lanu meamata.

I le tau malulu, e sili atu le matagofie o peti hydrangea ona o le lanu piniki

E maua e le laau o le hydrangea se foliga matagofie e tatau ona mafua mai i le vaivai o le paʻu o le lanu lanumoana lea e fuga mai pea seia oʻo i le malulu. O le faʻaogaina o le foliga o se paʻu, e aofia ai fugalaau e fetaui lelei. Faʻamatalaga E ese mai le vailaʻau o le candelight hydrangea mai isi ituaiga o le ituaiga o fugalaau ma fesuiaiga lanu e fuafua i le taimi o le tausaga. O fua o se fugalaau e le o se fugalaau e foliga mai o se atigipusa pusa fatu lea e tupu mai i le faaiuga o Aukuso po o le amataga o Setema.

Se mea manaia! O le ituaiga o panicle hydrangea Candlelight e tatau ona i ai lenei igoa i se malu e le masani ai na maua e laau toto i le faaiuga o Aokuso. O se lanu auro manaia, e manatuaina ai le mumu o se moligao, taʻu atu i tagata e le o toe mamao ona latou le toe fiafia lea i le fugalaau. O se lanu mumu po o le mumu e taʻu mai ai ua vaivai le togavao.

O lenei fugalaau e mafua ai lona igoa i mea e le maua ai se mea e maua mai ai se lanu samasama ma le kene e pei o se moligao

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

Hydrangea Bombshell paniculata - faʻamatalaga

Aʻo leʻi toe faʻapipiʻi le moligao hydrangea i le eleele palapala, e tatau ona e filifili i le taimi, nofoaga ma le metotia o le faʻaleleia o le laau. Afai e sese le tuu o laau totō i le eleele poʻo le totō i le vaitau malulu, ei ai se tulaga lamatia e le fetaui le laau i tulaga masani. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e suʻeina le fagafao i le eleele i le amataga o le tautotogo po o le tautotogo.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Mo le totoina, e mafai ona e filifilia fatu, vine po o mea e seleseleina ai, e fautuaina e le au fai togalaau le gauai atu i fua o le lima tausaga talu ai. O lenei mea mo le totoina e talafeagai mo i latou e mananao e faamemelo i mea vaivai i le tausaga muamua ina ua maea le totoina. Mo tagata faʻamaoni e galulue i le togalaau, o le filifiliga ma fatu e talafeagai, talu ai ona o le a faʻatali le fua muamua 2-3 tausaga. O lenei metotia e talafeagai mo le totoina o ituaiga o hydrangea masani.

Tulaga sili ona lelei

O le nofoaga sili mo le tuputupu ae masani ma le fuga o Candy Light hydrangeas o le eria puipuia mai le malosi o matagi ma tusi. O le eleele e tatau ona lelei ma faʻamaʻiina. Ua fautuaina le fugalaau e aloese mai eleele oneone, talu ai e le mauaa i lenei laau.

E tatau ona puipuia le nofoaga o le gaosiga o hydrangea mai le malosi o le matagi ma le susulu o le la

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

A uma ona filifilia e le fai togalaau se nofoaga talafeagai ma filifili i le metotia o le toe gaosia, e mafai ona e alu i le faiga o togalaau lava ia. Ina ia faia lenei mea, ia faia le mea e fai ai galuega nei:

  • Ia saunia se lua avanoa i luma ma ia sulu lelei i vai;
  • Liligi i totonu o le lua ni minerale poʻo ni mea faʻasaina. Sasaa oneone, ona paʻu ai lea. Faʻafefiloi faʻasusu i le eleele lelei;
  • A o lei totoina, faapuupuu aʻa o le fatu;
  • Faʻamuʻu le fualaau i le eleele e aunoa ma le ufiufi o le ua;
  • Toe faʻaleleia le laau ma faʻasusu i le humus poʻo le peat.

Taua! E i ai tulaga faʻapitoa ma vaega. Afai e filifili e le fai togalaau le filifiliga lona lua, o le mamao i le va o laau e le tatau ona sili atu i le 3 mita.

Tofiga

Hydrangea Levana (Levana) paniculata - faʻamatalaga

E faʻapefea ona iloa e le tagata fai togalaau fua muamua o lona togalaau le auala e faʻaleleia ai le fugalaau. E tele auala e fai ai fatuga o meaola: tipi, fatu, tuʻuina ma vaeluaina le vao.

Laʻau

Mo lenei auala e gaosia ai, na o le lau lapopoa laʻau e talafeagai. I le amataga o le tautotogo, e tatau ona e toli ese le matua ma totoina i totonu o se ulo. A maeʻa ni nai masina, ona toto ai lea o pupu, e mafai ona vavae ese mai i latou. O laʻau pito i luga ma lalo e manaʻomia ona vavaeina, tuʻu ai na o le vaega autu o le laau ma ia faʻapipiʻiina i totonu o le eleele lelei. E tatau ona ufiufi togalaau i paʻu palasitika e fatu ai se ituaiga greenhouse.

Fatuina o fatu

O lenei metotia e seasea faʻaaogaina e faʻaleleia ai le malamalama o Kendle. A o le totoina fatu e tatau ona saunia. E tatau ona e ave se tamai ipu, ufiufi i se vaega o fulufulu mamoe ma tuu fatu i luga. Ona ufiufi lea o fatu i se isi apa ma sasaa vai inu. E tatau ona tuʻu le pusa mo ni nai aso. O fatu e mafai ona ufiufi i se vaega o kulimi, lea e tatau ona fufuluina aʻo le i totoina. Mo le totoina, e mafai ona e ave se atigipusa laitiiti i le palapala, pe a uma ona e faʻaleleia le eleele. E tatau ona salalau fatu i luga o le eleele ma pipiʻi ma le eleele.

Tausiga

E ui lava i le mea moni o lenei ituaiga o hydrangea e le lelei, e tali lelei i le tausiga, ma tuʻuina atu ai i ona tagata ni faʻafitauli. O lenei togafitiga mama e manaʻomia ai lava le faʻaofuina o luga ma le teuteuina vave o tipu. Faafetai i le tausiga lelei, e mafai ona e faʻaleleia le malulu o le fugalaau ma faʻalautele le vaitau o le vavao.

Tulaga faʻatau

Faʻalumaina Hydrangea Grandiflora (Grandiflora) - faʻamatalaga

Ua lauiloa o le Candlelight hydrangea e fiafia ile palapala faʻamaʻalo i taimi o le gafa. Pe a faʻafeinu, e tatau foi ona e siaki le maualuga o le vai, lea e le tatau ona sili atu i le 5.6 pH. Mo lenei, 1 tbsp. o se sipuni o le vineka e tatau ona faʻavaivai i le 5 lita o le vai. Afai e vevela le taumafanafana, e manaʻomia lou tuʻuina atu o hydrangea i le tele o vai.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai ona maua ni mea e le mafai ona maua, e tatau ona fafaga faavaveina le laau i ia ituaiga faisuala:

  • Malati minerale (25 g vaifofo i le pakete vai);
  • Fugalaʻau faʻasusu - laʻau manua pe pala.

Taua! E mafai ona ausia lau vaomatua i le potassium, uria ma superphosphates. E tatau ona fafagaina le laau fa fa i le tausaga: i le amataga o le tautotogo, o le masina muamua, ogatotonu o le taumafanafana ma aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

I le taimi o le fuga

I le taimi o le fugalaau, o nisi taimi e ono aʻafia ai hydrangea e faʻamaʻi. Ina ia aloese mai lenei tulaga le lelei, e tatau ona e saunia ni fofo faapitoa e togafitia ai le vao. E masani lava o laulaau o lenei laau e 'ai ai le aphids. Ina ia faʻaumatia lenei meaola, e tatau ona e faia se siʻosiʻamea tioka. Ina ia faia lenei mea, ia ave le 200 g o le kākalo tafe ma fufulu i le vai mafanafana. Fafaga le paluga mo se aso. Faʻaaogāina o se fana e moli ai le togavao i le tolu taimi i le vaiaso.

I le taimi malologa

I le taimi o le taotoga, e manaʻomia foi le tausiga o Candlelight hydrangea. E fautuaina e le faifaatoaga le totoina o laau ma fufulu pine. O le taimi sili mo le peritomeina o le amataga lea o le tautotogo, pe a fulafula mai pupuʻu o le vaivai. Ina ia lelei le ola o le laau i le taumalulu, ia le itiiti ifo ma le fa o taoto e tatau ona tipi.

I le taimi o le taotoga, e manaʻomia e le hydrangea le teuteuina o le oti

<

Sauniga o le taumalulu

O le moligala o loʻo faʻamaluluina hydrangea o se togalaau faʻamaʻi, ae o loʻo manaʻomia pea se fale saogalemu i le taumalulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatumu le humus fou ma faʻamafanafana aʻa o le vao. O le laulau i luga o aʻa e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 cm.