Fua o le gaosiga

Pink pentagram laʻau ma mea e tutupu mai: Hoya Obovata

O laau toto o le ituaiga o le ituaiga o Hoya Obovata o se ituaiga o igoa e igoa i le tagata Peretania o le faatoʻaga, o le faʻatoʻaga ma le fomaʻi o Thomas Hoy, o le na faigaluega mo le fasefulu tausaga ma fualaau aina i fafo o le greenhouse green o Duke o Northumberland.

O lenei ituaiga o talo o loʻo i ai se mea malosi, faʻafeiloaʻi, faatasi ai ma le matua o le lanu ma le tino (e oo i le 8 cm le lautele) lanu lanumeamata ma lanu susulu.

Fugalaau kulupu i luga o le 20-30 fasi vaega - mama lanu, lima lima. O le pale o le foliga tutusa, ae o se paolo sili atu ona matagofie, e teuteu ai le ogatotonu o fugalaau taʻitasi, e faʻaleleia le tele o le nectar.

Fugalaau manogi lava latou o le po e manogi malosi - suamalie manogi manogi faatasi ai ma se kuluga e ese i le khoi, lea e faamanatu ai nisi o vaimisi fou.

Ua tuputupu ae Hoya Obovata i tulaga masani i luga o motu Initonesia, i Initia, Taialani ma Fiti.

E ui i na tupuaga, ae o le laau e lagona le manaia tele i le aganuu.

Fatuina tulaga talafeagai mo ia mo le tuputupu aʻe, faʻatupulaia le atinaʻeina, toe fualaau vegetative ma le faʻaletausaga faaletausaga e le faigata.

Tausiga ile

Malamalama

O lenei ituaiga o toe sili atu O le a faia potu faʻamalamalama lelei faʻatasi ai ma faamalama o itu i saute, ae le tatau ona i ai i le la mo se taimi umi pe a uma: pe a tele le "lanu," o le lanu o laulaau e māmā, latou te faʻamagoina, mea lanu enaena - mumu.

"Suiga o nofoaga" ma, e tusa ai ma lea, o le suia o le natura o le moli o se mea e le manaomia: i le taimi o suiga, o le a leiloloa fugalaau ma tumutumu, ma lafoaʻi foi laulaau.

Lulu

I le tau mafanafana, o le tulaga lelei o le vevela - mai le 17 i le 25 tikeri, ma i le taumalulu o se taimi malolo i le vevela e aoga. 10-15 tikeri.

Faʻailoga e afaina ai le laau.

Eleele

Le eleele i lenei tulaga soʻo se mea talafeagai - O i latou o loʻo lava lelei, lafoaʻi, e leai se mea e le faʻavaivaia pe vaivai ile tali.

O loʻo ola lelei Hoya Obovata i le togalaau masani, ma i le lautele o le eleele mai le faleoloa, ma i le faʻafefiloi o laulaʻau ma eleele suauu i le peat, humus ma le oneone, lea o loʻo faʻaaogaina ai mea uma ile tutusa tutusa.

Faʻamasinoga


E le tatau ona telē tele le faʻaleleia o le faʻaleleia faʻatasi ai ma se pusa faʻapitoa.

O ipu tuai mai lalo o isi laau totō mo le totoina o talo e le talafeagai; O koneteina fou e tatau ona fufulu mama.

A o le totoina se laau, tuʻu i le pito i lalo o se fagu. alavai alavai (faʻalauteleina o le omea, tamaʻi tamaʻi tamaʻi maa, piliki poʻo le vete).

Ona liligi lea o sina vaega eleele, i luga ae o loʻo i ai le aʻa ma le faʻaolaina, pe afai e mafai, o le eleele clod.

Mo le alualu i luma lelei ma le fugalaau, e aoga le totoina o ni laau laiti i totonu o le ipu e tasi.

Apalai le paluga eleele i le tulaga manaomia, ma le faaeteete i lana toso.

Tuʻuina le lagolago mo totogo totogo.

Suiga

O tamaiti talavou e totoina i tausaga taʻitasi, kopi a tagata matutua - 2-3 2-3 tausaga.

Suiga e tatau ona e pei o se mea moni, faatasi ai ma se faʻafefeteina lea e teuina ai le potu muamua i le mea sili e mafai ai, ma o le fagu fou e filifilia e le o se mea tele.

E leʻi leva ona faʻatau ua totoina le laau, talu mai le taimi na faʻatau atu ai, mo se faʻamatalaga sili atu, e masani lava ona lagolagoina e aiga meaʻai. Faatasi ai ma se mea e faʻafeiloaʻi ai, o loʻo faʻapipiʻiina foi le masini mai le aʻa, ma i lenei tulaga e le o faasaoina le potu o le eleele.

Faʻasa

I le va o mataitusi susu, e tatau ona vevela le paʻu eleʻele; sili atu, ma sili atu i ai, o le le mautonu o le susu e le taliaina.

Faatasi ai ma se malulu malulu o le taumalulu e faʻaalu ai e itiiti lava.

Faʻamamaga o le ea

O le susulu o mea o loʻo i luga i le ea e mafai ona faʻaleleia, ae i le taumafanafana o le a manaʻomia le faʻaleleia.

Laʻei pito sili


I le taimi o le tuputupu aʻe o le tuputupu ae ma le taimi o le puaa puaa o lenei ituaiga, aemaise lava faʻataʻitaʻiga talavou, e ono mafai ona fafagaina i nisi taimi mea faʻalavelave mo le faʻaleleia o fuālaʻau poʻo le i ai foi o se vaifofo sili ona faʻavaivai o fomaʻi lautele.

Teuteu

Masalo o se vine vevela e mafai ona ola mo le tele o tausaga ma e vave ona tupu ai fatu 10 mita le umi. I le va o le aganuu, o lona tuputupu ae e tatau ona faatapulaa i le totoina o le tautotogo ma le pine.

E le gata i lea, faapuupuu se pikiapu tuputupu ae malosi e faʻamalosia ai le atinaʻeina o laʻau i le pito i luga, ma, e tusa ai ma le laʻau ma le matagofie o le lauolaola.

E masani lava, a maeʻa le fa fa, e mafai ona tipiina pe tipi le tipi.

E le mafai ona aveeseina pusa, aua o le a amataina ni mea fou fou i le taimi.

Fuga

O le taimi umi (e oʻo atu i le afa tausaga) e mafai ona faʻamautinoaina le fugalaau e ala i le matauina o aiaiga masani mo le tausia o lenei vine i le potu, ma le faʻatapulaʻaina o le vai i le tau malulu malulu.

Le malamalama lelei

E le gata i lea, e mafai ona e faʻaleleia le fugaina

, afai e te faatofuina le pusa o le pu mo le lua itula i le vai mafanafana ona fufulu lea o le liana i le vai i le vevela o le 30-40 tikeri.

Tofiga

Hoyas o lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻalauteleina ma sili ona faigofie e ala i le vavaeina ma le faʻavae. Le tele o le fatu ma le fatuina o fatu e sili atu ona faigata.

Fanauina o fatu


O fatu i luga o le potu e le mafai ona fausia. Ae peitai, o le fatu e tatau ia fou: E vave ona faʻaitiitia le fatuina o fatu.

E mamago le fatu fatu ona totoina lea i totonu o se fasi mea susu mafiafia ma se mea taua o le sphagnum. E foliga mai, e foliga mai o se tulafono, vave, ao faagasolo le vaiaso muamua, ae mulimuli ane o le tama talavou o loʻo tuʻuina atu le mea sili ona lamatia: suavai, pala ma oti.

E sili atu le maualuga o le vevela, maualuga le maualuga o le vevela, ma le malamalama lelei mo le faʻasolosolo ma le atinaʻeina o fualaau. Mo le puipuia o faʻamaʻi faʻaleagaina e faʻaaogaina ai le suavai Bordeaux. A maeʻa pe a ma le 3 masina, pe a maeʻa le tele o paʻu o laʻau moni, o fatu laau o loʻo nonofo i ni pusa eseese.

Faʻaleleia e tipi

O le auala faigofie lea e toe gaosia ai: tautotogo po o le tau mafanafana vavae ese mea puupuu, lea o loʻo i ai lua laʻau tuputupu aʻe ma nisi lau. O le vaega pito i lalo e togafitia i se aʻafiaga o aʻafiaga ma tuʻuina i totonu o se ipu pogisa i le vai ina ia faʻafefiloi ai le pito i lalo. E manaʻomia foi le faʻalauteleina o le susu.

I totonu o le lua vaiaso, ua maua ai aʻa, pe a maeʻa ona totōina le seleselega i totonu o se tane vai ma alavai ma paluga palapala.

E mafai ona e aʻafia aʻa i totonu o le eleele. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le oneone po o le perlite, saunia se paluga palapala ma le maualuga o le susulu o le susu. I totonu o lea mea ua tuʻuina ai se afifi, o loʻo gaosia e le vaega pito i lalo o le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa, ia tanu i le muamua puaa ma faʻasolo i le maualuga maualuga mo le lua i le tolu vaiaso.

O se laau fou e fuga mai, mauaina e ala i le tipi, i le fa tausaga.

Faʻapenaina i luga o alalaʻau

Mo lenei auala e gaosia ai faʻasolosolo le sola eseO le nofoaga o faʻasagaga e siʻosiʻoina i se masima susu ma afifiina i le palasitika.

A oʻo ina aʻafia aʻa ma faʻapupulaina e ala i le sphagnum, o le vaega pito i luga o le fana, faʻatasi ma le au ma le aʻa, ua totoina i totonu o se pusa eseese.

O le mea na tupu i le tausaga muamua.

Faʻatauga o le leʻa

E mafai ona toe faia faʻataʻitaʻiga ma se laulaʻau ma se laʻau axillary e tasi; e faia i le auala e tasi e pei o le taina o le tipi tuusaʻo i le eleele, ae pasi malosi atu; e masani lava ona amataina lemu le aʻa i le tuputupu ae pe a faamausali i le laasaga muamua o le tasi laulaau ma le tasi fatugao.

Faʻasalaga le tausiga


Hoya obovata lafoaʻi laʻau - o se taunuuga o le tolu "luga-": faʻaogaina ma / poʻo le maalili ma / poʻo le faʻamalolo.

E manaomia e Liana i soo se taimi e mafai ai aua le minoi, ia lelei le tulaga o le vevela ma le faʻamamaina, aua nei faʻaaogaina vai malulu mo le faʻaleleia.

E leai se fuga - maualalo malamalama, mafanafana mafanafana. E tatau ona faʻamalosia le faʻamalamalamaina ma faʻamaopoopo mea o le taumalulu i se nofoaga malulu.

O le laau e faʻafefeteina fatu ma fugalaau - vaʻaiga poʻo le malulu ma vevela le ea. E le tatau ona galo o le hoya obovata o se laau o "nofoaga e le suia," lea e manaʻomia ona sosolo i le taumafanafana.

Laititi le tuputupu aʻe, laʻau pale - o se taunuuga o le leai o meaʻai, e manaʻomia le toe gaosia.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le le lelei o le tausiga e faʻavaivaia ai le laau ma e mafai ona aʻafia e siama siama ma fungal.

I ia tulaga, o togafitiga ma fomaʻi fesoasoani e fesoasoani. - pei o le vai o Bordeaux.

I le avea ai o se puipuiga, e fautuaina e fufuluina laulaau i lalo o le fagu ma ia faʻamalieina tulaga o le taofia.

Le tausia lelei o masini faʻapitoa miti mumu miti, aphid, talita; I le avea ai ma auala o fesoasoani muamua, e faʻaaogaina ai se faʻaoga fasimoli, poʻo se fulufulu fulufulu 'ua faʻafefiloi i le ava malosi, lea e aveesea ai faʻamaʻi pipisi. O le faʻamaʻapeʻapeina o nei mea e mafai ona faʻaogaina ai iniseti.

Mo le puipuia o le faaleagaina o nematode, o le palapala ma le pusa e tatau ona faʻamaʻiina muamua aʻo le i totoina.

O se tagatanuʻu o motu i fafo, o le hoya obovata, e le manaʻomia tele.

Fuafua se nofoaga tumau e susulu ai, ia maua ai se malulu mālūlū, aua le faʻafefe, ia tipi i le taimi - ma o le a tupu vave, faʻasaʻoina fou lanu vali lanu ma faʻafiafia pea, faʻasalalau se tasi o na mea e le masani ai e manogi ai i le togavao mamao.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o Hoya Obovat.