Faatoaga

O le tofo lelei ma le maualuga o fua o le gaosia o le a maua ai ituaiga o peleti Minx

O le fiafia i le peleina o se fualaau aina o fualaau aina e tumau pea ona maualuga ona o lona tulaga tulaga ese o meaola ma meaola oona.

O le taua tele i le faʻaleleia o lenei aganuu fualaau aina o le filifilia o ituaiga fou. O se tasi o nei mea fou fou e cherry minx.

E matua taua lava mo le au fai togalaau o loʻo galulue i le itu i saute ma se tau mafanafana ma lelei. E le gata i lea, o le Minx cherry, o se faʻamatalaga o le ituaiga ma le ata lea o le a e mauaina mulimuli ane i le tusiga, e sili atu le tetee atu i faʻamaʻi.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O se tasi o malo aupito sili ona pele i le Soviet Union sa i ai pea ma tumau pea Iukureini O iinei na fafagaina ai le ituaiga Minx.

Na tupu i luga o le faavae o le Melitopol Institute of Irrigated Horticultural them. Mf Sidorenko (o le Melitopol Exposal Station muamua, IS NAAS), e iloa mo le atinaʻeina o le tele o ituaiga muamua o cherries ma cherries.

Ae o le mea moni o le taimi nei e tusa ma le 90% o ituaiga eseese o meaola eseese na faia i Ukraine na faia i Melitopol e talanoa e uiga i le moni o lenei matafaioi faasaienisi ma aoga i le faasalalauina atu o aganuu faapelepele.

Faʻatinoina suʻesuʻega i le ituaiga Shalunya sa faia i le itumalo o Zaporizhzhya i le ogatotonu o le 1960 ma faaiʻu i le resitala aloaia o le ituaiga i le 1966.

O tusitala o lenei au pele o tagata lauiloa Ukrainian - Doctor of Sciences Sciences Nikolai Turovtsev ma lona faletua, o se tagata tomai faapitoa o le inisitituti lava ia, Valentina Turovtseva.

O le faʻavae o le filifilia o se ituaiga fou fou na faʻaaogaina na 'avea ma cherry Samsonovka ma Duke (oloa o le sopoia o cherry ma cherry cherry) ituaiga Kiev 19.

O se taunuuga o le sopoia malie o nei ituaiga laau toto, o se fatuga sili ona manaia ua tupu, ua iloga i le tele o uiga lelei, e aofia ai fua lelei, ae tele lapoa o lapoa ma fua tele, suamalie i se auala i saute.

Mai le taimi na fanau mai ai, ua salalau le eseesega i faatoaga vao o Ukraine.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega faaopoopo Minx i le 1997 na aofia aloaia i totonu o le Russian State Varietal Register ma lafo i le itu i Matu o Caucasus.

O ituaiga Podbelskaya, Black Large ma Toy e ola lelei i lenei vaega.

Faʻaaliga foliga peleina

O Minx Cherry o loʻo i ai uiga nei e iloagofie ai mai isi ituaiga meaola.

Laʻau

Faʻavasegaina vave totoina laau. Faʻasologa o le laau fesuisuiai mai le laʻititi i le maualuga. I luga o le paʻu o le ogalaau autu o lenei peleni, o loʻo i ai se lanu enaena-enaena-enaena, e mataʻituina le tatuʻeina ese.

Crown, lala. E lava le faʻalauteleina o laʻau o lenei ituaiga o pele e avea ma pale ma lapotopoto. O le pale e maualuga le maualuga i luga o le eleele.

Lanu. Faʻasaʻo, fai se lanu uliuli-enaena. O le mafiafia o le tele o vaovao o le ala. I luga o laau, aemaise lava i luga o laau talavou, o le tele o lauulu, lentils e matua iloga lava.

O le tuputupu ae o le tuputupu ae o le tasi le tausaga, faapea foi ma lala o le fugalaau. O lenei tulaga e tatau ona amanaia i le faagasologa o le tipiina o le laau, ina ia aua le faafuasei ona faaitiitia le vaega o le laau.

Lea. Mo le oval (obovate) i le foliga, ma le pito faʻasusu ma le pito pito i tua o laulaʻau e faʻaalia i le tele o le laʻau. O le lamolemole lamolemole o le laʻau e felafolafoaʻi ma se paolo lanu uliuli, o loʻo faʻagasolo malie i lalo le vaa.

I totonu o le ogatotonu o le mafiafia o le pito i luga o le lanu. O pupuʻu pupuu o loʻo i ai se faʻatonuga malosi, vave ona pa'ū. O laʻau taʻitasi e teu i se petiole pupuu, mafiafia ma gaʻo.

Fua

Sui lanu lapoa lautele lanu mūmū mūmū (paʻu), e toetoe lava o le lanu uliuli. O le pito i luga o le cherry ei ai lona foliga lapopoa, o lona faavae e faailogaina i se lagona atuatuvale, ma o se tamaʻi tino laʻititi, toetoe lava a le mafai ona faʻaalia e tumau i le manava.

Malamalama, Faletupe ma Dessert Morozova e mafai foi ona mitamita i le tele o vine.

O le pipi e ufiufi i se manifinifi, ae e sili ona eleelea, faatasi ai ma ni mea e le mafaamatalaina, o le paʻu, lea e mafai ona faigofie ona aveese mai le pulupulu. O le pulupundy pulp o loʻo i ai se mea vaivai-vaivai, e aofia ai le tele o le lanumumu lanumumu.

I totonu o le pulupulu o se ponaivi laitiiti. Fua o fua o le Kerry Minx fua ile 5-6 k. Faʻaalia e se faʻafouina tofo suamalie.

O ituaiga eseese e pei o Chernokorka, Frostbite ma Zhivitsa e faaalia ai le manaia tele.

Ata





Eseese uiga

E tusa ai ma le tele o tagata atamamai, o le ituaiga Shalunya o se peleni sili lea e faʻaalia ai meatotino o se pisinisi pisinisi aupito sili ona taua.

O le lalolagi atoa o Volochaevka, Griot Moscow ma Lebedyanskaya.

E faʻapitoa le tuʻufaʻatasia o le tofo lelei, maualuga o gaʻo, lelei le teteʻe atu i faʻamaʻi eseese.

O lenei ituaiga o fugalaʻau o le uʻamea o loʻo i ai i se faʻalapotopotoga tele. fualaau fualaau e leai ni fua. O loʻo taʻu mai ai e aunoa ma le fesoasoani o laau elemene e lata ane, o le faʻamaʻiina faʻatasi ai ma le fuaina mai mulimuli ane e le mafai.

O le manatuaina o Vavilov, Zhukovskaya ma Malinovka e le lelei foi.

O le mea lea, o faifaatoaga, oe faalagolago i le ofoofogia o aoina mai o sieli suamalie taua, ua fautuaina ina ia mataala muamua o isi ituaiga o cherries ua totoina i le lata ane o le laau o Shalunya.

O le au palota lelei mo Minx e eseese ituaiga o cherries. Samsonovka ma Chernokorkafaapea foi ma ituaiga peleni suamalie Winka ma Valery Chkalov.

E tusa ai ma le fua o le taumafataga o Minx e mafua mai i le gaioiga o fua o le vaitau o le vaitau. Vaitau o fua o ona fua faalagolago i le nofoaga o le galueaiina.

Aemaise lava, i tulaga o faatoaga o le fanua o Melitopol - o le laufanua o lenei ituaiga - o le matua matuitui masani lava e tupu ia Iuni 20-25.

Ae e tatau ona tatou manatuaina o uluai seleselega o lenei peleni e mafai ona ofoina atu 3 tausaga talu ona tulaʻi fua

Faatasi ai ma le tausiga masani o le laau ma i le tausisia o mea uma e manaomia ile agrotechnical, Minx, amataina mai le 5-6 tausaga, tuʻuina atu se vaitau ma se laau e tasi e oo atu i le 15-20 kilokalama o fua ma le 10 tausaga - e oo atu i le 35-40 kg i le laau.

O ituaiga ituaiga peleni e pei o Turgenevka, e tutusa lava tausaga, o Tamais foi o le a fiafia i le maualuga o fua.

O fua o lenei ituaiga o o se tasi o pine sili ona pelefiafia i ipu ma lona fualaau suamalie suamalie.

I luga o le 5-fuainumera o le tofoina o le matagofie o le pele, ua iloiloina e le au atamamai le Minx 4.8 points.

Manatu o lagona e ogatusa ma le tuufaatasiga o meaola o le fua, lea e foliga faapenei:

FaʻavaeNumera o
Suga10,4%
Aloalo0,94%
Mea vevela16,0%

E pei o isi "maa" pele, matagofie ma faafouina Minx o se mea maloloina lelei.

E aofia ai tele o vitamini vaega eseese lipine - O se punavai masani o le faagaoioia o le totoga ma le puipuia o faiga.

E le gata i lea, o fua e maua ai le tele o mea e tatau ai mo le tino o le tino e pei uʻamea, calcium, phosphorus, apamemea, magnesium, citric ma malic organic acids.

Faatasi ai ma le faapalepale o le lamala, o lenei pele ua manatu ua lava ma taumalulu taumalulu ituaiga. Ae peitai o le vaivai i iinei o le fugalaau.

O le malosi tele o le taumalulu e faʻaalia e ituaiga Vladimirskaya, Ashinskaya Stepnaya, Molodezhnaya.

O lea, pe a paʻu le vevela i le taumalulu i -25 ° C Talu ai o laau ma laau pine e masani ona aua nei togi, ae o le numera o aʻa e mate mai le malulu i le ulu o le totogo e toetoe lava a 58%.

Pe a tutupu mai gutu o le tautotogo, e oʻo atu i le 30% o fugalaau Minx e mafai ona oti.

O fualaʻau o lenei ituaiga e masani ona faʻaaogaina ma e mafai ona 'aina uma fou ma gaosia (jam, jams, compotes, veins, ma isi).

Toto ma tausi

Ina ia mafai ona faʻatupu saʻo le totoina o lenei aganuu, e tatau ona e filifilia muamua se nofoaga mo le togalaau.

O lenei nofoaga e tatau ona fetaui ma le tele o tulaga i le taimi e tasi. - e tatau ona malamalama lelei i le susulu o le la (o le tele o taimi e mafai ona maua lenei mea e ala i le tuʻuina o se laau i le itu i saute o le fanua), i ai e le tatau ona latalata atu le eleele i le 1.5-2 mita (o le soona gaogao ma o le mea lea e faigofie i le tele o le eleele malulu ona o se laau talavou), o le eleele e tatau ona vaivai pe oneone.

O nisi o manaʻoga ua tuʻuina atu i le faagasologa o le totoina o fatu. O lenei faiga e faʻatinoina i le tautotogo (aʻo lei tupu aʻe), poʻo i le tautoulu (e le sili atu nai lo le faaiuga o Setema).

Aua e eli le fatu lua e tusa ma le 50-60 cm loloto ma 60-70 cm le lautele

Pe a fuafua le loloto o le pu, e manatu o le taimi o le totoina o aʻa o le seedling e tatau ona saoloto, e aunoa ma le sasaina, tuu i le malolo.

Latou te eliina i se auala pe a uma ona moe ile eleele (o le eleele aʻo leʻi faʻafefiloi ma le humus, 30-40 g o le superphosphate ma le 20 g o le potassium chloride) o le aʻa o le fatu na totoina 5-7 cm i luga aʻe o le eleele.

A uma ona faʻapipiʻi le fatu i totonu o le lua, ma aʻa e ufiufi ile palapala, e tatau ona faʻatulaga lelei le vaega o loʻo i luga o le ogalaau.

Ona sosoo ai lea, ma se laina o le 30-35 cm, o se fao ua faia faataamilo i le ogalaau, o lona tuaoi e fai ai le paʻu eleele maualalo. I totonu o le faʻavao totoga 2-3 pakete o vai vavaeese ua sasaaina. O le eleele na nofoia ina ua uma le vai mulch 2-centimeter layer of compost or sawdust.

O tausiga faʻale-aganuʻu mo cherie le mama o se vaitaimi faʻamalolo le palapala ma ave faʻasolosolo otaota vao. E tatau foi ona faia masani ona teuteuina.

Aemaise lava, o lala tele ma vaivai ua masani ona teuteuina i le amataga o le tautotogo. I le vaitaimi lava e tasi E fautuaina e aveese ma sili atu aʻa tetele.

Ina ua mavae le 7-8 tausaga talu ona tulaʻi, pe a amata le magoina o lala autu, e fautuaina e tipiina. Ae ao lei aveeseina, e tatau ona saunia ni aʻa malolosi.

O le tausiga lelei o laau e aofia ai le mautu tonu o le lelei o le palapala ile togalaau.

Afai ei ai le sili atu o le eletise o le eleele e ono afaina tele ai le laau, ona oʻo lea i le palapala i vaitau o le 5 tausaga, e mafai ona e faʻaopopoina se fofo o le lime. E tatau ona faapaleni le maualuga o le eletise.

Mataʻituina le vitio e uiga i tulafono o le teuteu vine.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseesega Minx faʻaaliga sili atu le tetee atu i faamaʻi tetele fualaau maa, e aofia ai faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina pei coccomicosis ma moniliasis.

O le tetee i coccomycosis ma isi sigi o loʻo faʻaalia e Fairy, Hope ma Zhukovskaya.

E tusa ai ma le aʻafiaga o roi, lea e mafai ona 'ai lelei le paʻu o le laau i le taumalulu, o iinei e faʻaaoga ai metotia masani o puipuiga.

Ua lava le afifiina o le ogalaau ma lala laititi o le laau faatasi ai ma se upega faapitoa po o nisi mea eleelea.

Afai o tulaga uma o le anotusi sao o cherries e fetaui, ona fiafia lea o Minx i lona fou ma avea o se teuteuga matagofie o le laulau fiafia.

Afai e te manaʻomia se ituaiga o cherries eseese, faʻalogo i le Lyubskaya, Tamaris ma le Yenikeev Memories.