Faatoaga faatoaga

Faʻalapotopotoga o le fafagaina o moa moa: faʻapefea ona faia se meaai ina ia aoga mo le tuputupu ae ma le soifua maloloina o manulele?

I le olaga o moa matutua, o le fafaga lelei o se tasi lea o matafaioi sili ona taua.

Faatasi ai ma lana fesoasoani o le tuputupu ae o le moa e maua uma vitamini talafeagai ma elemene taua e saofagā i le tuputupu ae lelei ma le atinaʻeina.

Afai e le maua e le moa o le a lava le tele o meaai, o le a aafia ai lona soifua maloloina i le lumanaʻi.

O fafaga mo moa o le 6-8 vaiaso o le matua e tatau ona faʻatulagaina ina ia mafai ai e lafu uma ona faʻalatalata atu ia i latou.

Afai e le maua e ni moa ni taimi e alu ai i le fafaga, ona tatau lea ona e tuʻuina atu se numera tele o feeders. E leai se tulaga e le tatau ona faatagaina nisi o moa laiti ia vaivai nai lo le toʻatele o tagata.

I le lumanaʻi, e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga le lelei e pei o le faʻailoga poʻo le paʻu.

E tusa ai ma le nofoaga o tagata inu, mo moa o le 6-8 vaiaso o le matua, e tatala pe tafe vai inu. O le mea mulimuli e tatau ona i ai se pa puipui ina ia le mafai e le au talavou ona pauu iina.

E le gata i lea, o lenei puipuiga puipuia o le a puipuia ai vai mama mai le palapala ma le paʻu mai vae o se manulele.

Vaega o le fafagaina o moa

O le taimi lava lea e tatau ona ou fai atu e le manaomia e le moa chicken 6-8 vaiaso le tele o le tausiga mamafa e pei o alauni aso.

E le gata i lea, e le manaʻomia ona latou filifilia ma le faaeteete le fafaga, aua o ia manulele ua faigofie ona fafagaina i meaai mo moa matutua.

Soʻo se umukuka umukuka e lelei mo le fafagaina o moa matutua., ae leai se tulaga e tatau ona afaina i manulele. A le o lea, o le tino vaivai o le moa o le a le mafai ona feagai ma le tele o mea leaga.

Afai o loʻo ola aʻe moa moa i totonu o le vao, 2/3 o latou meaʻai e tatau ona fafaga, ma meaʻai - i le lautele 1/3.

I le matua o le 6-8 vaiaso, o loʻo ola pea le moa, o lea e manaʻomia ai ona tuʻuina ivi ponaivi. I le tulaga lelei, o le latou aofaiga e tatau ona tusa ma le 8% o le aofaʻi o meaʻai.

E faapefea ona fuafua le aoga?

Ina ia fuafua pe faapefea ona fafagaina lelei moa moa, e tatau ona e siakiina pea le mamafa o le tino.

Mo ituaiga uma o moa o loʻo i ai lana lava laulau o le mamafa o meaʻai, lea o loʻo taʻu mai ai le tele o le moa e tatau ona mamafa i se tulaga patino o le atinaʻeina.

I soʻo se tulaga, e le tatau ona matua vevela ma faʻafefe ia hename talavou. E masani lava o le maʻi pe vaivai le moa.

Muamua lava, e tatau ona e gauai i ai faatulagaga ma le saʻo lelei o atinaʻe o tamatamailima, tsovka ma le pi. Afai o nei vaega o le tino o manu laiti e matua vaivai pe i ai se foliga le mafaamatalaina, ona tatau lea ona e vaavaai mo le mafuaaga o le faafitauli o le le lelei o le fafaga.

E le gata i lea, o le lelei o le fafagaina e faʻamaonia e ala i le suʻesuʻeina ma le totoʻa o le taʻele ma ou tamatamailima. E tatau ona mausali ma saʻo. I le taimi lava e tasi, o le tulaga o se moa moa e tumau pea lona atoatoa.

O moa ua mamago e i ai faafitauli i le uuina oo latou ulu, ma le lael e vaivai. I le avea ai o se tulafono, o nei meaola laiti ua faigata ona faʻasaoina, o le mea lea i le tele o tulaga ua auina atu i latou mo le fasia.

O le a le mea e fafaga ai moa o loʻo ola?

Chicks 6-8 vaiaso o le matutua e fafaga i le toetoe lava o le auala lava e tasi e pei o moa matutua.

E lua ituaiga o fafagaina: faʻagogo ma susu. I le taimi o le vevela o le fafagaina, e maua ai e le au laiti ni mea fafaga tuʻufaʻatasia.

Ae ui i lea, e manaʻomia ona fafagaina manu felelei i lenei auala mai le 3 i le 4 taimi i le aso, ina ia latou vave maua le mamafa. Mo nei faʻamoemoega, fafaga atoatoa i se maualuga o mea e maua ai le protein.

I totonu o le tino o le manulele, o loo ia faatinoina le matafaioi o se tasi o "fale faufale" sili ona taua, o le mea lea i le laasaga o le matua matua, e taua tele le protein. I le avea ai o se tulafono, o ia felauaiga e maua ai le maualuga o le malosi, o lea o le tuputupu ae o le tuputupu ae vave.

O le tuufaatasiga o meaʻai na gaosia e se tasi o laau toto e mafai ona aofia ai uma meaola ma meaʻai. Ae ui i lea, o lenei mea e manino le le lava mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻeina o le moa ua tupu.

O elemene elemene e pei o le penisina ma le oneone e tatau ona faaopoopo i vaega taitasi o meaai mama. O le a fesoasoani Sand i le tuputupu aʻe o le moa e faʻailoa meaai vave, ma o le penisina o le a avea ma puna lelei o le calcium.

O nisi taimi e tuʻuina atu ai faʻasologa muamua i le fale gaosiga o moa. Latou te faʻatupulaia atili le faʻaogaina o meaʻai mai le fafaga, o lea e sili atu le saoasaoa o le tupulaga nai lo le fafagaina e aunoa ma ni mea faaopoopo.

O faʻafefiloi e fesoasoani foʻi i moa e faʻafetaui ai soʻo se mea oona e ulu atu io latou tino. E le gata i lea, latou te faamalosia le puipuiga o le talavou, ma atili ai ona puipuia i faʻamaʻi matautia.

Ina ia mafai ona maua mai moa e sili atu ona lelei, na taofi e le tama le fiafia i le natura ma amata ona fafagaina o ia lava. O le taunuuga o sea galuega o moa Hisex ma Landrace ma isi. E uiga i le mea mulimuli e mafai ona e faitau iinei: //selo.guru/ptitsa/kury/porody/yaichnie/landras.html.

O le mea e leaga ai, o le toʻatele o faifaatoaga, pe a uma ona faitau faʻamatalaga e uiga i mea faʻasoesa, amata ona fafagaina moa faʻatasi ma nei mea faʻaopopo. E toaitiiti tagata e iloa o manu laiti e mafai ona matua gasegase pe oti mai le maualuga o ia ituaiga fafaga, o le mea lea ua na o se mea faaopoopo i le fale fafaga.

E tatau ona malamalama o le meaʻai meaʻai e sili atu ona lelei i le moa moa nai lo le wholegrain.

O nisi taimi e faigata ai i tamaiti ona folo fatu tetele, o lea latou te tumau pea i le fiaai. Ina ia aloese mai i lenei mea, o fafaga e tatau ona totō ma le totoa. Ae ui i lea, o lenei mea e le o se mea e faafaigofie ai le fafagaina o tamaiti, ae ia faʻaleleia uma le faiga o meaʻai i totonu oo latou tino.

I le tulaga o se ituaiga susu o le fafagaina, masini masima e faʻaaogaina i taimi uma. O moa matutua e fafagaina 3 i le 4 taimi i le aso., ma o le voluma o le vaega ua fuafuaina ina ia mafai ai e le manulele ona 'aina uma meaai mai le fafaga mo le afa itula.

Afai o loʻo i ai se meaʻai fafaga i totonu o le fafaga, ona tatau lea ona faʻamamaina, talu ai e masani lava ona maua i totonu ia pathogens. O le isi taimi, e leai se fafaga e faaopoopo i le fafaga mo moa matutua.

Faʻafefiloi mo manulele talavou e masani ona susu i iʻa po o aano o aano o manu. O lenei elemene e aofia ai foi le aofaiga tele o polotini, lea e faatelevaveina ai le tuputupu ae o moa matutua. O nisi taimi e mafai ai ona faʻaaogā le vai poʻo le tua nai lo o le suka, ae tatau ona faaopoopo vitamini i nei vailaʻau e faʻaaoga atili ai le paluga.

O le aputi o loʻo faʻaaoga mo le fafagaina o moa e tatau ona faʻavaivai pea, aua o le tele o meaʻai e mafai ona afaina ai ma mumu ai le tama. E le gata i lea, latou te pipii i vae ma fulufulu o le manulele, ma atili ai ona eleelea.

Faaiuga

O le fafagaina o moa o le 6-8 vaiaso le matutua e talitutusa lava ma le fafagaina o manulele matutua. Ae ui i lea, o manu laiti o lenei tausaga ua fafagaina atili i le faʻaaogaina o fafaga puipuia. E le gata i lea, o loʻo tuʻuina atu i ai faʻasalalauga e aofia ai vitamini aoga ma elemene o loʻo aʻafia ai i faʻalapotopotoga tuputupu aʻe uma.