Fua o le gaosiga

Aloe Vera - le elixir o le soifua maloloina i lou fale!

Aloe vera talu mai anamua na faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Na manatu tagata Aikupito anamua o le elixir o le tino ola pea, o le au Saina - o "fualaau faasaina." I aso nei, toetoe lava o tamaitai uma o le faletua ua i ai le tasi kopi o lenei laau matagofie i luga o lona faamalama.

Uiga

Aloe vera (Latin Aloe barbadensis, English Aloe vera) poo le aloe vera, barbados - O se togalaau vao e faʻaaoga i fomaʻi ma le cosmetology.

Aferika o le nofoaga na fanau mai ai lenei vaega, o nisi o tagata suʻesuʻe ua talitonu o laau muamua na tutupu i luga o le Canary Islands ma Cape Verde Islands. I le natura, o le aloe vera o loʻo maua i na o Canary Islands. Ua faatupulaia pisinisi i Amerika, Asia i Sasae ma Saina.

Aloe vera e masani ona le mautonu ma le aloe. Faatasi ai ma le tutusa o meatotino aoga, o loʻo iai le eseesega i fafo. O laulaʻau o le Barbados aloe e tupu i luga o se laʻau eleelea ma le maualuga e oo i le 60 cm. I agavaʻa, o laʻau o loʻo i luga o se ogalaau malosi.

O laʻau o le aloe vera e pei o le pelu, tino, ma laau tuitui, e oʻo atu i le umi o le 75 cm ma le mamafa e oʻo atu i le 1000 kalama.

Le lanu o laulaau e mai le grayish i le lanumeamata lanumeamata, glaucous, ma le mamanu mama. O aʻa e pupuu, faateleina ma le matua.

Tuputupu ae i le fale


Aloe vera e le lelei ile palapala. Ae mo le tuputupu aʻe masani fugalaau nSucks i le malamalama ma le maualalo o le susu.. Ma le tausiga lelei, aloe ola mo le tusa ma le 20 tausaga.

Mo le totoina i tulaga o le potu, e mafai ona e faʻatau le eleele ua saunia mo mea e gaosi, pe faʻafefiloi se tasi vaega o eleele lauolaola, oneone paʻu, humus ma ni vaega se lua o le eleʻele.

E fautuaina e faʻaopopo sina laʻititi i le palapala. malala. E manaʻomia le vaʻaia.

Aloe vera faʻalauteleina e fatu, tipi ma pupu. I le tulaga muamua, o fatu e totoina i eleele oneone mama i le tautotogo. A maeʻa le masina, ona vevela lea o laʻau, pe a mavae le isi lua masina, latou te nonofo i potopotoga taʻitasi.

Mo le faʻalauteleina e ala i le tipi i lalo o se fale matua, o le aofaiga tonu o laulaʻau ua vavae ese ma le totoa. O fasi keke e tatau ona faʻamago, pe a uma le aso - lua powdered i le pamu puro. O le seleselega ua totoina i totonu o le oneone oneone i le loloto o le 1 cm. Leai se mea e tatau ona faʻaosofia ai le vai. A maeʻa le masina, e tatau ona faʻavasegaina i se nofoaga tumau.

Mo le toe gaosia o aloe vera, e tatau ona e filifilia se gaioiga e 2-3 laulaau ma se faʻavae aʻa. E tatau ona vavae ese ma le faaeteete mai le matua ma totoina i totonu o se mea susu poʻo se faʻafefiloi o vaega tutusa o oneone ma peʻa. I le gasologa o le vaiaso e tatau ona e fafaga le laau. Ona faʻagasolo lea i tausiga masani. Mea e fiafia i ai malamalama saʻoE sili ona tuʻu i tafatafa o faʻatalama i sasae poʻo le itu i saute.

I le tau malulu e tatau ona e faʻaaogaina moli uila. E talafeagai le tipiina o laulaʻau mamago ma faaleagaina i le taimi, i se taimi tatau e aveese ai ni auala fou.

Suiga

O le fuga na faʻatau ua suia i le 3 vaiaso talu ona faʻatau.

Aloe vera e tupu lemu ma e manaʻomia ona toe gaosia pe a oʻo i aʻa e tumu ai le fagu atoa.

O le aso ao leʻi faʻafeiloaʻi i se koneteina fou, e tele lava le suavai o le fale. O se ipu fou i le 1/5 ua tumu ile suavai. O loʻo tuʻuina i luga se vaega o palapala. O se fugalaau faʻatasi ma se paʻu eleele e tuʻuina atu ma le faaeteete i se fagu fou, pe a uma ona aveese aʻa. Ona faatumu lea o le eleele ma vai. Afai e le o aʻafia uma aʻa, e mafai ona e suia se vaega o le eleele i totonu o le ulo.

O lenei laau e le tatau ona matua suia le ituaiga palapala. I le maea ai o le totoina o le tele o le faasusu aloe vera e le talafeagai.

I totonu o le ono masina talu ona vaeluaina e le manaʻomia ona faʻafefiloi aloe vera pe a uma le taimi lenei, e fautuaina e fafaga faʻamaʻiina mo le cacti e sili atu ile tasi i le lua vaiaso.
I le natura, ei ai le tele o ituaiga o aloe, o le mea sili ona taatele oi latou na matou taʻua i lenei tusiga. Faitau foi a tatou mea e faʻaaogaina i luga o faʻailoga o le tuputupu ae ma le tausiga o aloe alofilima, fesuiaiga ma laau.

Maʻi ma faʻamaʻi

E seasea ona maʻi le Aloe, ae afai ei ai se masalosalo o meaola faalafua, e tatau ona vave vavae ese mai isi laau. Maʻi faʻamaʻi: mūmū mago, aʻa ma le faaleagaina o manu. E masani lava ona mafai ona vaaia meaola faalafua ma le le lava o mata ma ave ni mea talafeagai. Faatasi ai ma le faatoilaloina o se apogaleveleve, o lona tele e le sili atu i le milimita, e mafai ona e matauina se upega pepe i luga o laulaau ma se suiga i le lanu o le laau. Mo togafitiga fugalaau e tatau suauu acaricides, vaiinu vaiinu poʻo le silenisi.

Laʻau aʻa e pala ma le tele o vaiinu, lea e mafua ai le oti o le laau. Ua mamae le fugalaau.

Afai o loʻo aʻafia le aʻa, ua lava lea e aveese ai vaega ua faaleagaina. Laau maloloina e manaomia elefise ma le paʻu ola ma le totoina i se isi ipu. O le faaleagaina atoatoa o laau totō e tatau ona lafoai. E le tatau ona faʻaaogaina le fugalaauaua o le siama na maua ai i totonu e mafai ona faʻaumatia isi fugalaau.

O le pala pala e le faʻaalia i le amataga. A aunoa ma le suia o lanu, e mamae le fale. E le mafai ona laveaʻi ia te ia. I lalo o tuutuuga o le taofia, o lenei fugalaau o le a puipuia ai o ia mai siama ma faʻamaʻi.

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga


I vailaau ma le cosmetology e faʻaaogaina siʻosiʻomaga, vai fou ma mago. O aloe vera leaves e aofia ai le tele o vitamini A, C, E, B group, beta-carotene, antraglycosides, o suauu taua, enzymes, polysaccharides, o vailaʻau o loʻo i ai sona aafiaga faʻapitoa. O laʻau o loʻo mauoa i le calcium, zinc, magnesium, potassium, chromium, sodium phosphorus.

Totoga sauniuni faʻamamaʻa, faʻamaʻapeʻavaʻa. O fualaau e faaosofia ai le manaʻo, e fautuaina mo gastritis. Faʻaleleia le faʻaaogāina o le uʻamea i le tino. O fafo e faʻaaogaina i le togafitiga o dermatitis, ogaumu, tui o gaʻo ma manuʻa o le purulenti. E faʻaleleia ai galuega faʻalelei, faʻamalosia ai le toto, faʻateleina le faʻafouina o le tino. Aloe vera faʻaleleia le gaosiga o le faʻalapotopotogaO loʻo i ai sona aafiaga mamana malosi. O se faʻafefiloi o le sua sua ma le suauu castor, e 12 tausaga le matua, e faʻaaogaina e togafitia ai le paʻu o tagata o mafatia faʻamaʻi pipisi.

Mo nisi o faamai o le fofo, fomaʻi, intramuscular ma inisiua o le aloe e toe faatulaga.

I nisi ituaiga o alopecia, o le aloe vera juice ua fautuaina ina ia sisi i totonu o le paʻu.

Aloe vera o vailaʻau faʻasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation, faʻatasi ai ma le cystitis, o le afaina o le tino, o mea e afaina ai le tino ma le le faapalepale. E tatau ona faʻaaoga lelei i faʻamaʻi o le gallbladder ma le ate, faʻaleagaina.

O le faʻaaoga umi o aloe sauniuni e faʻafefe ai le paleni vai-masima.

Ata

Vaai atili i ata o le aloe vera:

  1. Vavega faʻanoanoa Aloe motley (tig)
  2. O mealilo o le ola o le aloe
  3. Aiga Alo Alo
  4. Aloe: totō, ola, faʻateleina
  5. E faapefea ona toto le aloe i le fale? Aloe Transplant Rules
  6. Aloe - mai le vao i le falemaʻi
  7. Aloe - lau fomaʻi fale
  8. O aʻa o lau aloe? Aoao e uiga i mafuaaga ma metotia o togafitiga!
  9. Faʻafefete le aloe i le tasi taimi i le selau tausaga? O le a le mea totino ua taua o le "Agave"?
  10. Faʻasalaga nofofale: O mea uma e uiga ile tausiga talafeagai
  11. Aloe Vera - mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga