Faʻatoʻa totoina laau toto

Tuputupu ae samasama laka i le dacha

O laʻau lanu samasama ma lanu samasama o lenei laau e le manaia tele. Ae peitai, o fai togalaau, e pei o se maneta, e tosina mai ai lona manogi malosi ma le aoga. I totonu o le togalaau o le a mauaa i luga o soʻo se 'upega tafaʻilagi, e aofia ai le tele o nofoaga e le mafaamatalaina ma puipui le teritori. Ae o le aoga sili o se tamai laau o ona faʻamalologa ma vave togavao. E te manaʻo e maua se aganuu faapena? Ona e sau iinei: o le a matou taʻuina mea uma e uiga i le laca samasama, o lona totoina ma o le a matou tatalaina tala faalilolilo pe faapefea ona maua se manuia mo le toto mai se laau e le lelei.

E te iloa? Sa matauina e saienitisi le laka samasama o se tasi o fualaau sili ona malosi e tetee i ai. Faʻamālōlōina maʻi, faʻaitiitia le fiva, faʻaleleia le toto ma le paʻu o le paʻu, toe faʻaleleia paleni, faʻamalosia le faʻapipiʻi ma faʻamaloloina maʻi o le cardiovascular, allergies, bronchitis, ma faʻaumatia mai le mamafa. Mo togafitiga faafomaʻi, faaaoga le paʻu, rhizomes, laʻau ma seasea fugalaau.

Yellow acacia: uiga

I totonu o tusi faʻavae samasama acacia ua taʻua foi o le "Caragana treelike", ma i le faʻamatalaga faʻamaonia e pei o se laʻau maualalo laʻititi, o le lau o laau iti e tusa ma le ituaiga o laumei. O le aganuu aganuu maualuga e tusa ma le 2-4 mita, ma o lona lautele e oʻo atu i le 2.5 m.

O le ogalaau e ufiufi i le paʻu lanu sinasina-lanu meamata, moli felafolafoaʻi, faʻalaina. Laua e oo atu i le 58 cm le umi, paipa-pinnate, e aofia ai, o se tulafono, 4-7 paila o laulaau laititi 10 mm le umi ma 4 mm lautele. O i latou uma lava e foliga mai o se mea e sili ona manaia, e foliga mai o le lanu lanumeamata lanumoana. O faʻamalosi e prickly. E masani lava ona malepelepe, e seasea lava le laupapa.

Ia Me ma amataga o Iuni, e tele fugalaau lanu mumu e iai le umi e oo i le 20 mm. E faʻaputuina i ni nai fasipepa i totonu o faʻafitauli. O le tagata lava ia, o fugalaʻau taʻitoʻatasi uma lava o foliga faʻalelei-e pei o nifo laiti ma petale e lima. A maeʻa ona totō i lo latou nofoaga ia tupu fua, o ni fatu laititi-palaniki e oʻo i le 7 mm le umi. I fatu taʻitasi o le 5 - 8 e oʻo mai i Iulai.

O Siberia, Mongolia, Kazakhstan, ma Saina i Saute e masani lava i tulaga masani. Latou te iloa foi e uiga i le laau i le Iunaite Setete o Amerika; na aumai e tagata malaga a Eurasia iina o se punavai o meaai i le taimi o la latou malaga. I nisi o setete, o Caragana ua manatu sese o se ituaiga meaola matautia, o lona uiga, e ono afaina ai le faataamilosaga o le eletise i le eleele. O le mea moni, o le acacia e iai na ituaiga o meatotino, ma o le lanu samasama ua saogalemu atoatoa mo meaola faanatura.

I tulaga o le tau Iukureini, o le samasama acacia e matua tumau ma e le masani ai i le tausiga ma le galueaina. Aganuʻu e le afaina mai osofaʻiga o iniseti faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E faigofie lava ona faʻafefe malulu ma malulu, faʻapea foʻi ma nofoaga le lelei ma eleele leaga ma faʻataʻitaʻiga. O le tele o fai togalaau e fiafia ia te ia i le le fiafia ma le faamalologa.

E taua! Afai oe faʻaleagaina le tutumau a Karagana i timuga, o le laau, e oo lava i le ogatotonu o le taumafanafana, o le a togi ese le laʻau, lea o le a faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu ma fesoasoani e foia le vevela.

Aso ma le filifiliga o le nofoaga mo le tulaueleele

Acacia, pe, e pei ona taʻua ai, o Caragana e tumau i le tele o eleele, ae e le fiafia i alavai lelei ma le le i ai o vai e lata ane. O le mea lelei mo ia o le a avea ma se la e tumu i le la ma oneone fou. Mo le faʻatoʻaga, e masani ona faʻaaoga faʻamalosi e faʻafefe ai le eleele, faʻafefeina, faʻamalosia ma le eletise, ma avea foi o se paʻu maulalo i le tele o laina.

Aganuʻu faigofie ona faʻafefeteina matagi malolosi ma e oʻo lava i afifi, e paʻu masima masima, matuia malulu. Ae ui i lea, o le a amata ona le lelei i eleele malulu mamafa. Tuuina atu nei meatotino pe a totoina le laca samasama, fuafua se nofoaga lelei mo oe. Atonu e talafeagai le tapunia o isi aganuu e fiafia i le ogaumu ma laau vevela mai le la, poo le faia o se puipui mai ai.

O le laau e totoina e fatu ma tipi pe a vaevaeina aʻa.

O le taimi aupito sili mo le auala o le fatu e totogo, pe a totogo laau totō ma totoina i totonu o ipu eseese, ma a maeʻa le masina ma le afa, latou te maumaututu i se nofoaga tumau i le laufanua.

Auala sili atu ona aoga o le faapipiiina. E mafai ona faʻaaoga i le tautotogo. O fualaau o le ai ai le taimi e fausia ai aʻa ma lala, lea o le a mafai ai oe i le malulu malulu. E amata ona totoina i le faaiuga o Aperila - amataga o Me, pe a maeʻa le malulu o le eleele ma mafanafana mo acacia. Hassle e manaʻomia le tele o le suāvai o le seedling e faʻasaoina aʻa mai le faʻamamaina. E le gata i lea, aʻo le i totoina i le tautotogo, e manaʻomia foʻi e le aʻa le susu. E manaʻomia ona tuʻuina mo le aso i totonu o se fagu vai, ma ao tulaʻi e tatau ona fafagaina seʻia maeʻa ona faʻafefe le susu ile lalolagi.

E te iloa? Angina, ARVI, maʻi, gasegase maualuga ma le siʻomaga o le a fesoasoani e faʻamālōlōina ai le 10 g o le lala lanu samasama vaivai ma le 1 ipu vai. O meaʻai e teu i le vevela vevela pe a ma le 5 minute, ona faʻamalosi lea ma faʻafefiloi ole gaʻo mo le ½ cup 2 taimi i le aso poʻo le fufulu ese le ooto tautala.

Totoga o le Autumn e mafai ai e le fua o le lanu samasama acacia ona fetuutuunai aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ola lelei i totonu o le palapala, atiaʻe ma faamalosia aʻa.

I le taunuu mai o le tautotogo, o le a tupu vave ai se laau ma vave ona atiina ae. E le gata i lea, o Caragana ua taʻua o se agavaʻa televave.

O le tele o taimi, o le faagasologa e amata i le amataga o Oketopa, ina ia maua e aʻa le taimi e masani ai i le sogi. E taua le amanaʻiaina o uiga maualuga o le itulagi.

E tatau ona tulaʻi mai le maualuga o le lua vaiaso aʻo lumanaʻi muamua le kiona. O le Autumn e faateleina le aʻafiaga o le pala. E mafai ona oti le tamaititi a Saragana ile eleele malulu.

Totoina o laula samasama acacia

O le tele o tagata e ona fale e malamalama i le faigata ona tupu o le acacia mai fatu, o le mea lea, latou te fiafia ai e toto fatu.

I le tautotogo po o le tautoulu, e vavae ese le aʻa o le aʻa ma se suo uila mai le togavao ma vave amata ona toto. Afai ei ai ni laau totō, o le mamao o le afa mita e matauina i le va oi latou.

E amata i le, eli ai lua i le maualuga o le 50 cm. E tusa ma le 2 kilokalama o iliili, faʻalautele le gaʻo po o piliki piliki o loʻo taoto i le pito i lalo o le lua, faʻafefeteina ile palapala i luga. O laau talavou e manaʻomia ona fafagaina i le faʻaaogaina o mea faʻaleleia o minerale poʻo le faapalaga, lea e le talafeagai mo faʻamatalaga tuai.

O mea totō e tuʻuina ifo i totonu o le lua, ina ia totoina le ū (o le nofoaga o le fesuiaiga o le ogalaau i le aʻa) e loloto senitimita e loloto. Ona faasaʻo lea o le rhizome ma le vai i le laau, sasaa i luga ma le eleele ma sulu i ai. O se laau i le taimi o le totoina e tatau ona matua luluina e faʻatumu ai le vavaega o loʻo faia i le va o aʻa. O le eleele e solipalaina lelei, a leai o le a magumago aʻa ma o le a leai ni aʻa o le vao. I le faaiuga o le totoina, o le palapala i le ogalaau e mulimulu i se 5 cm-cm o vaomatua, nila o le pine, silasila po o le paʻu.

E taua! O le aoina o vailaʻau faʻasaina e faia mai le ogatotonu o le tautotogo e oo i le faaiuga o le taumafanafana. Fugalaau e seleseleina ia Me, laʻau - ia Iuni, fatu - ia Iulai. O aʻa mole e tatau ona faʻamago atoa, ma faʻamaʻi le mamafa i fasi.

O le a le tausiga e manaʻomia e le lanu samasama?

E ui lava i le fetuunaiga o le lanu acacia i tulaga leaga, o le tetee atu i faʻamaʻi, e manaʻomia pea e tagata laiti le tausiga muamua.

I le tausaga muamua o le olaga, e manaomia e le vao se tau malulu ma mafanafana. E le tofotofoina e le au tausi togalaau le laau mo le malosi, ma le vaivai i tulaga ogaoga. Mo le atinaeina atoatoa o le Karagany, e pei ona manaomia e laau uma:

  1. Malamalama - o se aganuu o le la-alofa, faatasi ai ma le tele o le ultraviolet e le maua ni mu.
  2. Suavai palapala - o le acacia samasama e manaomia e le sili atu i le tolu taimi i le vaiaso. E le mafai ona faʻamagaloina oe e le mea faʻamalosi i lau meaʻai suamalie. E faigofie ia te ia ona ola i se lamala nai lo aʻa. O le palapala e tatau ona matala lelei, vele e aunoa ma le faʻaaogaina lelei. O laau taʻumatua uma e manaʻomia pe tusa ma le 12 lita vai. Taulaʻi i le maualuga o le faʻafefe o le susu ma le tau.
  3. Laei pito sili ona talafeagai mo na o laau talavou i amataga vave o le atinaʻe. O le taimi aupito sili ona lelei o Mati - Aokuso, e faalua i le vaiaso ona faʻatautaia. Aʻo faʻaaoga e le fugalaau mo le acacia se vaifofo o le moa moa poʻo mullein ile fua ole 1:50.
  4. Faʻapipiʻi fua - amata i le tausaga lona lua o le olaga. A le o lena, o le a liua lau laau toto i se laau tetele, e pei o le paepae acacia.
O le tausiga o laau toto matutua o le teuteuina ma le faʻamalosi taimi. O le aganuu e seasea ona maua i faʻamaʻi ma osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi, ma o le mea lea e le manaʻomia ai le faʻaleagaina. I mataupu o faʻamaʻi pipisi, leaflets, flaps, branches e togafitia i le "Rogor". I luga o le ogalaau, i lalo o le paʻu, o nisi taimi ei ai le mustache, mea tioata, ma le auro. Ua faʻaumatia e Phthalofos. A paʻu le laʻau, ona sau lea o Bordeaux i le laveaʻi.

Faʻamaʻaina Acacia

Masalo e na o le pau lea o le manaoga ogaoga o laau o le loto faafetai. Ma ia faʻaaogaina i le sili ona e fiafia i ai, talu ai o loʻo ola malosi le Caragana laau. E lelei tele le tipiina o lālā i le tautotogo, pe a uma le fuga o le acacia. Ina ia le faʻamaʻaʻaina le pale, e masani lava ona aveeseina i le lua tausaga le matua, ma tuu ai le tolu togi i luga o le ogalaau. O lenei faiga e fesoasoani i le atinaʻe o aʻa. I le lumanaʻi, o le laau e ave le foliga o se togavao.

E ui lava, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaleleia e pei o se laau laʻititi. Aganuʻu e sili atu le faʻaogaina o lima o le au faifaatoaga ma e le o toe mamao, i lalo o vine teuteu, ua liua i ni foliga eseese. I tausaga mulimuli ane, a oʻo i le taimi e faʻapipiʻi ai le laca samasama, o le mea autu e taulaʻi i ai le aveʻesea o lala vevela ma faaleagaina.

E taua! Ina ia faatelevave le fetuunaiga o laau iti i le maeʻa o se teuteu malosi, e manaʻomia ona fafagaina ma fafaga atili i faʻamaʻi faʻamalosi.

Faʻaaoga i le mamanu ma le puipui

O le karagan e mafai ona vaaia e le gata i togalaau totino: ua totoina le laau i totonu o le atunuu i paka, puipuiga o vaomatua puipuia, puipuia o le palapala mai vao ma le oneone, e faamalosia ai le fausiaina o slopes. Vine vaovao e faʻaaogaina e tagata faʻatau tagata mo ato faʻailoga ma talipupuni.

O le lauiloa, e ui ina lauiloa mo lona malosi malosi, e le taofia ai le tuputupu ae o numera teuteu. O le laau e faʻapupulaina le aisa, faʻamaoaigaina ai eleele matitiva. O fai togalaau faʻapitoa faʻatasi ai ma le fesoasoani a Caragana e faia ai ni mea lelei atoatoa.

O le fugalaau o le acacia e foliga matagofie. E oʻo lava i se tagata amata o le a mafai ona faʻapipiʻiina i luga o lona 'upega tafaʻilagi. Ua lava le totoina o togavao i se auala e le mautonu i se mamao e 25 cm i le tautoulu ma faia muamua le teuteuina i le taimi. I le mamanu o le paka, e faʻaaogaina le laau mo togalaau teuteu faʻatoʻaga.

Yellow acacia - fualaau meli

I le fale, o le acacia ua leva ona lauiloa o se meaʻai meaai ma o se fale matagofie o le meli. E faʻaaogaina e le au faʻaaoga lenei meaalofa alofa o le laau toto ma totōina faataamilo i le nofoaga o le apiary. O loʻo taloina e Beekeepers le vao i le tuai o le toto o le suavai ma talisapaia le mea moni o fugalaau e aliali mai i se vaitaimi i le taimi o le tele o mea totō ua mou atu, ma o le fuga o le taumafanafana ua mamao ese.

A maeʻa le acacia, o le a fafaga lelei mai pi i mea manogi sili ona manogi. O le faʻatauvaʻa e laiti. I le averesi, mai le 1 hectare o se asoa e aoina pe tusa ma le 300 kilokalama o le meli. O ona foliga vaaia e manino manino le lanu samasama, o le tofo maaleale ma le manogi lelei e le mafaatusalia. O le oloa e mafai ona faʻauʻu i le tausaga ae le o le tioata. Afai i isi ituaiga o meli, o lenei mea moni e taʻu mai ai se mea sese ma le le lelei, ona i lea tulaga ua faamatalaina mea uma i le tele o le fructose (40.35%) ma le kulukose (35.98%).

Acacia le meli e sili atu lona taua nai lo le lime, ma ua manatu o se ituaiga o le maualuga. I le fomaʻi, e fautuaina mo faʻalavelave faʻalavelave o le tino, faʻalagona lagona vaivai, faafitauli o le vaʻai, fatugao, pilia ma le faʻamaʻi, faapea foi ma tamaiti ma meaai o le maʻisuka.

E te iloa? Laʻau samasama acacia e aofia ai: 285 - 400 mg o le vaitamini C, 138 mg o garotene, 21 - 35% o porotini. I fatu sa maua ai 10 - 40% gaʻo gaʻo gaʻo.

Ua faʻamaonia o le meli mai le acacia samasama e le afaina ai ni mea e afaina ai le tino, e faʻamalosi ai le puipuiga o le tino. O lana togafiti togafitiga na faamalosia ai le sili atu ma le tasi augatupulaga o saienitisi e sailiili i mea e sili ona faigata i le tino o le tino ina ia malamalama ai i le auala e faamamafa ai moni e se pusa oloa mai tagata mai. Peitai, o le mea lilo e lei faailoaina mai, ae o le mea moni e tumau pea.