Laʻau

Rose Lady Emma Hamilton - faʻamatalaga o le vasega

Rose Lady Emma Hamilton o se kopi tulaga ese na fatuina e David Austin ma o le sui o le vaega o boles. O lenei ituaiga e tuʻufaʻatasia ai uiga sili ona matagofie o se mea teuteu: o le foliga sili ona lelei o le vao, o meatotino lelei o ituaiga tuai, o se vaʻaiga umi ma vaʻaia lelei i faʻamaʻi.

Lady Emma Hamilton Rose na fafagaina i le silia i le 10 tausaga talu ai. O lea ua ia maua le lauiloa tele ona o lona lalelei ma le muamua manogi, faapea foi ma le le mautonu i le tausiga. Na faaigoa le rose i le tamaitai pele o Admiral Nelson. Ina ua mavae ni nai tausaga talu ona faaali mai le tamaitai tamaitai o Emma Hamilton, sa amataina i Amerika, lea na fafaguina ai le fiafia o tagata fugalaau fugalaau ma manumalo i le tele o faailoga mo lona manogi matagofie.

Eseesega na saunia e David Austin

Bushes e oʻo atu i le maualuga o le 100-150 cm ma se lanu tele o fugalaau, faʻalelei, faʻalaina, faʻamau saʻo. I foliga vaaia, o le rosa e pei o se laʻau tele o le fugalaau. Lafoaʻiina o le paʻu keleawe e tele fugalaau fugalaau, mulimuli ane maua se lanu lanu meamata lanu meamata.

O le faʻamavaeina o pulupulu o loʻo faʻaalia e se lanu paʻu ma se pulu moli. O totonu o petals o le aganuu ei ai se lanu moli. O fafo ei ai se lanu samasama po o le piniki. E mataʻituina le manogi o le manogi o fua, i le mea e palu ai manogi o vine, moli ma pea.

Taua! O le laau o se sui o le ituaiga Igilisi. E fuga mai i le taumafanafana, e teteʻe i le sogi, ae aʻafia ai le afaina. I aso vevela timuga, atonu o le a le fuga mai le tumutumu.

Lady E. Hamilton ma Admiral Nelson

Tamaitai o Shalott Rose - Uiga o se laau

O se rosa o lenei ituaiga e sili atu ona lelei nai lo le fesuiaiga. Faʻamatalaga:

  • uumi ma malosi lona tupu, ma se manogi tulagaese;
  • leai se tasi e alu ese;
  • tetee i le malulu;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

Pau lava le toe foi mai o le tau o le totoina o mea e maualuga tele.

Hydrangea Pink Lady (Hydrangea Paniculata Pink Lady) - faʻamatalaga

E tele filifiliga mo le faʻaaogaina o rosa e teuteu ai se nofoaga. O le a foliga lelei e faasaga i le pito i tua o se vaʻa, se nofoa i le togalaau, i luga o fale. O lenei laau e foliga lelei i luga o le fugalaau, ona o lona umi o le fugalaau, ma o le tumutumu mo se taimi umi o loo taofiofia ai foliga matagofie ma foliga lelei.

O le laau e faʻaaogaina i le faʻasologa o laufanua e teuteu ai mixborders. E le gata i lea, o lenei aganuu ua totoina i auala i greenhouses ma sikuea. O Roses e talafeagai lelei mo le faʻatulagaga, mo paʻu alpine ma greenhouses. O Rose o le a foliga totoga i soo se togalaau.

Faatoaga teuteuga

Rosa Princess Anne - faʻamatalaga o le ituaiga

I le pito i matu o Rusia, o le totoina o le rose e amata mai i le faaiuga o Aperila-Me. E mafai ona e totoina se rosa i le tautoulu, ma o le aʻafia o le aganuu e tele le taimi e tupu ai muamua muamua ile gutu. O le tafe i le taimi e tulaʻi ai e tatau ona oʻo i le 25 tikeri e faʻatatau i le lagolago.

Taua! A totoina laau toto e latalata i fale, e tatau ona e aveeseina mai puipui ina ia le pa'ū le vai tafe i luga o le laau, aua o lenei tulaga e afaina ai lona tulaga.

Filifiliga nofoaga

I totonu o le itu i saute, ua tuu le laau ina ia mavae le aoauli o le a faia se malu malu vaega. O le mea lea e taofia ai le mu o pala.

A o lei totoina laau, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i le filifiliga o le nofoaga. Rosa e sili ona fiafia i nofoaga e lelei le ea, o le a puipuia ai o ia mai maʻi pipisi. E le taliaina le totoina o lenei ituaiga i eleele maualalo, lea o le a malulu ai le ea o le ea, o le a mafua ai le tele o maʻi.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

A o le totoina le rosa, e tatau ona e galue i le faasologa lenei:

  • Taʻu le aʻa ma siaki mo le faaleagaina. Afai e iloa ia mea, ia togafitia nei nofoaga i vailaʻau faʻasaina.
  • Lago ma vevela umi vaega o aʻa. O lenei mea e mafai ai e le aganuu ona faʻaleleia aʻa fou, ma aʻa totoe e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o meaʻai.
  • Vaavaaia le fale mo vaovao mamago ma lala, aveese, pe afai ei ai.
  • Sook le aʻa i totonu o le vai poʻo se mea e faʻaleleia ai le alualu i luma. O le mea lea o le a maua e le laau le susu talafeagai.

Taua! Mo Roses, o le palapala ma se tali alkaline malie e talafeagai lelei. Afai o le maualuga o le eletise, e tatau ona faaitiitia. O se fofo lelei i le faafitauli o le faʻalauiloaina o le vai faʻapitoa poʻo le ofu laupapa i le taimi o le suaina o le tautotogo.

I le a le faiga e tulaʻi ai

O le totoina o rosa e faia i le faʻaaogaina o tipi e maua mai i le ola maloloina ma mamana ma totō aʻa. O le auala masani lona lua o le faʻaaogaina o fatu.

Toto faʻatasi ma tipi

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

Muamua e te manaʻo e eli se pu e afa mita le loloto. I le pito i lalo, tuu ni iliili poʻo se iliili, ona faʻaopopo lea o se apa o le faapalaga poo le totoga. Liligi i luga se palapala o le eleele 100 mm uʻamea luga.

Taua! Ina ia mafai ona lelei lelei aʻa, ma o le aganuu e faigofie ona fetuunai i tulaga fou, e tatau ona faia mo le 24 itula i se fofo o le Heteroauxin.

A uma ona totoina le rose Ema, e tatau ona faasusu i lalo o le aʻa. Afai i le faagasologa o le lalolagi e faʻaaoga sina mea iti, e manaʻomia ona faʻaopopo i le masani.

E le manaʻomia e se tamaʻitaʻi Peretania faʻapitoa soʻo se tulaga faʻapitoa o le taofia, ae o le tulaga o ona foliga vaaia e matua faalagolago lava i le tausia o ia.

Faʻasaina tulafono ma le faʻamafanafana

Ia faʻaleleia le laau i le tele o taimi ma le tele, ae aua le faʻatagaina le suavai, aua e aafia ai le tulaga o le aʻa. E tatau ona faʻafeinu i le taeao ma le afiafi ma se vai mafanafana, ma lelei.

Laʻei pito i luga ma lelei le palapala

I le tautotogo, e tatau ona faia ni fomaʻi faʻasaina ma le faʻamalosi e avea o se ofu pito i luga. I le tau mafanafana, pusa-phosphorus. I le tautoulu, latou te le fafaga.

Teuteu

O se laasaga taua i le tausiga o se rosa o le teuteuina. O taʻavale e tatau ona faʻasaʻoloto mai tuai, faʻamaʻi ma mama. O paranesi e tatau ona tipi ile tolu e fesoasoani e fausia se pale. A uma ona fuga le laau, e tatau ona e tipi ese uma mea mama ma amata ona sauniuni mo le taumalulu o le laau.

Taʻitoʻa Faʻatau

Talu ai o lenei ituaiga o roses e puipuia i le le lelei o le vevela, e mafai ona le faʻaeteete e le tapunia. Ua lava le mulimulu i totonu o le lua, ma o isi mea uma o le a lilofia i le kiona, lea o le a puipuia mai le malulu. Peitai, ina ia faaitiitia ai le lamatiaga, afai e le o timuga le taumalulu, e sili atu le ufiufi o le vao i mea e lei faia.

Rose ma ona fugalaau o le a teuteu ai so o se togalaau. O le tausiga i le taimi o le fugalaau e faigofie lava.

Fugalaau rosa

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le vaitaimi o le gaioiga e amata mai ia Aperila ia Setema. A o faagasolo lea vaitaimi, o le tausiga faifai pea, o loʻo faʻalauiloa i le lagolagoina o le tuputupu ae malosi o laau.

O le taimi e moe ai e amata mai ia Setema ia Mati, e manaʻomia le tausiga iinei, lea e taofia ai le tuputupu ae o le vaitau. E talafeagai lenei mea e sauniuni ai vao rimati mo le malulu. Faʻasalaga ma le amataga o le autumn e tatau ona faʻaitiitia, ma e amata mai i le amataga o Oketopa e matua taofia. Afai o timuga e timuga tele, o le mea lea ina ia mafai ai ona aʻafia le aʻa, e tatau ona e faia ni togalaau i luga o le vai e alu ai.

Taua! I le taimi o le taotoga, e manaʻomia se fesuiaiga lelei o le fafagaina o fafaga: phosphorus, potassium and magnesia.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

Iulai o le masina o le ola malosi o fugalaau. I le taimi lea, e le tatau ona galo ia te oe le aveeseina o pusi na mafai ona fuga. Afai e le faia lenei mea, ona amata ai lea ona amata fatu laau i le mea o le a faʻaaogaina ai le malosi o le laau, ma o le a taofia ai le fugalaau lua.

Luga o le fugalaau e le fafaga, ina ia le faapuupuuina le taimi o le fugalaau. Afai e vevela le tau, e tatau ona e faʻaleleia le vao ma le tele o taimi.

Taua! A uma le mou atu o rosa, latou te manaʻomia le lalaga o luga o le suka. I le taimi lea, o aʻafiaga mo aʻafia e mafai ona vavae ese mai le laau.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

E masani ona tupu o se rosa e le fuga mo se taimi umi pe leai foi. E tele mafuaaga mo lenei mea.

Afai e le fuga le rosa i le tausaga o le totoina, ona avea lea o se mea masani, aua e mafua mai i le tulaga o le atinaʻeina o le fatu. E tele lava mea e faalagolago i amioga sao a le tagata faʻatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faafitauli e mafai ona avea ma nofoaga e le talafeagai ai le tulaueleele. Afai o se rosa e pulumu e Austin e ola i luga o puipui, ma i lalo o le paolo o laau ma laau, o le a le fuga.

Le saʻo le teuteuina po o le le tausia lelei o tulaga e mafai foi ona afaina ai le leai o fugalaau. I ia tulaga, o le mafuaʻaga o faafitauli e tatau ona faʻaumatia.

O le toʻatele o tagata e talitonu e lelei tele le totoina ma le totoina o se rosa i le tautotogo, ae e le o lea. E sili atu ona lelei le gaosia i le taumafanafana, ae maise lava i nofoaga e masani ai le taumalulu mo le taumalulu. Ma le isi, o lenei mea e mafai ai ona vave fuga.

E faʻapefea ona tupu le rose?

O le auala aupito sili ona lauiloa o le faʻalauteleina o rosa o le tipi. Mo le faʻatinoga o lenei faiga, e tatau ona e tausisi i tulafono patino.

E amata i, a maeʻa ona filifilia le pito sili ona lelei, e tatau ona e faʻamaʻo sao. E aafia ai le fugalaau ma lona malosi i le tau ma le malulu. O le tipi e tatau ona faia i se mamao e 0.15 cm mai le fatugaʻo.

Taua! O le pito maualalo pito i lalo e tatau ona faia i se mea itiiti. Maualuga - saʻo.

E tatau ona i ai le itiiti ifo ma le tolu fatuga i le va o pito i luga ma lalo. E tatau ona e tipiina i ni mea faʻamalosi ina ia le afaina ai le laau. Mai le pito i lalo, ua aveese laulaau ma faapuupuu mai luga. Ave le vaega pito i lalo i le potassium i le taimi e tasi. I le gasologa o le aso, e tatau ona teuina le siaki i se fofo lea e faʻaleleia ai le fausia o aʻa.

O lea la e tatau ona aʻa le aʻa, aua o le mea lea e tatau ona teuina i totonu o se fale kati mo se mea e alu ai. A o faagasolo lenei vaitau, o le aganuu i le lumanaʻi e tatau ona maua le aofaiga tonu o le vevela ma le malamalama. O le eleele e tatau ona susu, ae o le mea autu e le o le faʻaaogaina, ina ia aua neʻi mafua ai le pala o aʻa.

Pe a totoina i eleele puipuia, e taua le fuafuaina o le loloto o loʻo manaʻomia. O le sili o le 10-15 mm. I le loloto atu, o le a faasolosolo lemu le taula.

Matutua matutua

<

O lenei ituaiga o laʻau o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O lenei uiga lelei e faʻavaivaia ona o le totōina o vaomatua. O le totoina o laau toto e faia ai le gaioiga o le tatalaina o le palapala ma faigata ai le fausua. O timuga masani i le taumafanafana e saofaga ai i le mea moni o rosa e aafia i le paʻu palapala.

O le laʻau o le rosa, na saunia e David Austin, o le teuteuina lea o soʻo se togalaau, fale lauʻeleʻele, faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o loʻo totoina i luga o falesa, i fugalaau ma atigi pusa o loʻo tuʻuina i luga o laufanua.