Aseta

Kruporushka (rushka) mo sana e fai oe lava ia

O le kuliga e taua tele o se tasi o meaʻai taua mo tagata ma meaola, ona o lona maualuga o meaʻai.

Pe a faʻatupulaia e avea ma meaai, e tatau ona vavaeese fatu mai le pusa. O lenei faagasologa e faigata.

O le mea lea, ina ia faafaigofieina, e mafai ona e faia se kalu faapitoa faapitoa i lou lava lima.

O lea la o le a matou faʻaali atu ia te oe pe faapefea ona faia.

Faamatalaga ma vaega autu

O le masini mo le fufuluina o sana mai le pusa e tele igoa: uʻamea, uʻamea, taʻavale, sima, toso, ma isi. O lenei masini o se masini lea e faʻapipiʻi nifo ma se afi. Faia e le lima, e mafai ai e oe ona faafaigofie ma faatelevave le faagasologa o le paʻu, vavaeina o le saito i le toetoe lava o ni nai minute. I lenei tulaga, e manaʻomia le tagata naʻo le faʻatumu o taliga i le masini.

O se masini mo le fufuluina o sana atonu e lapoa, fuafua mo le tele o siaki (tasi pe lua taga), ma laiti, pe a tuu ai le ulu.

E te iloa? Fuga - o se tasi o aganuu masani ma masani. O le mea lea, o le Mekisiko toharite e faʻaaoga pe tusa ma le 90 kilokalama o sana i le gasologa o le tausaga, ma le 73 kilokalama i Amerika taʻitasi.
O le sana e fai i sana e fai ma saito ma saito, matou te taʻu atu ia te oe, e aofia ai:

  • amo faʻamalosi faʻatasi ma tolu pu (tasi mo le moe i le uʻamea, o le isi (faʻatasi ai ma se afaina) mo le alu ese mai o lauʻau, o le tolu mo le aluese o fatuga vavaeese) ma le tapuni;
  • lalagaina faʻamaʻi faʻamaʻi ma nifo;
  • togi mo le alu ese mai o fatuga vavaeese;
  • afi (1.5 kW, e oʻo i le 1450-1500 faʻaaliga i le minute);
  • laina faʻamau ma le uʻamea;
  • laupepa feʻaveaʻi;
  • se malosi;
  • vae ma vae.
Auiliiliga ma elemene o se keke mo sana ma ou lava lima e mafai ona maua i le vitio.
O le aoga i luga o le faatoaga e mafai ona avea ma se tagata e sili atu i fafo, o se failaʻau, o se pulu hili, o se pateta, se mea e maua ai le meli, o se ovoscope, o se mea e faʻavevelaina, o se taʻavale, se moa.
O le tino e faia mai se masini fagu kesi (e talafeagai foi le paʻu kesi), o le pito i luga e ufiufi i se tapuni. Lua pu e tatau ona faia i le mataupu: e tatau ona tapunia se tasi i luga o le fusi ma se matau poʻo se totini - o le a lele mai i lalo ia taliga, e tatau ona faʻafefiloi i le isi - o fufulu fufulu mama o le a aluese ma le faʻaeteete. I le ogatotonu o le pito i lalo, o le isi tamai pu mo le va. O le mataupu e tuʻu i luga o le tulaga i luga o vae. I le ogatotonu o le tino o se pulou pulou o loʻo faapipii i luga o le pa, lea e mafai ona faia i ni auala. E faia i le uamea ma le mafiafia o le 4 mm. I le vitio o loʻo e ofoina atu, na faia e le tufuga ni laina se valu o nifo pe a ma le 8 mm le maualuga. E tusa ai ma le matai, e faʻafetai i lenei masini e le faʻaleagaina le sana, ae o le 100% o loʻo totoe. I luga o le 'ie uma e tatau ona faia ni pu e sasaa ai fatu. I la tatou tulaga, o pupu uumi e faia tuusao i laina taʻitasi o nifo.

O le disk e tatau ona 1.5-2.5 cm le laʻititi nai lo le pito i lalo. O va i le va o le vaʻa ma puipui o le itu ua fuafua e maua ai ni fatu ma tuʻuina atu i totonu o le paʻu.

E i ai foi fautuaga i le auala e suʻe ai pu i totonu o le pulou ma faʻasolo i totonu ia puipui, lea o le a soloia ai le saito mai le pusa. E mafai ona tele naua pe na o ni nai fasi vaega.

E taua! E fautuaina le faʻapipiʻiina o vaega uma faʻamau i le tutusa o le diamita ina ia mafai ai ona e faʻaogaina se tasi ki mo fesoʻotaʻiga uma..

O se afi ua faʻapipiʻiina i lalo o le tulaga i luga o vae, ua faʻamautu le pa. I le pito i tua o le laulau o loʻo faʻapipiʻi ai le amataga o le kuluma poʻo le pule o le iunite. E tatau ona tapunia le tino i se tapuni ina ia mafai ona lele i fafo i le taimi o le masini. E i ai se filifiliga manaia pe a faapipiiina se fata pusa i le pito i luga o le tapuni, o le pito i lalo e tapunia i luga o le tapuni.

O lenei mamanu o le a faʻapolopolo sina taimi, aua o le tasi o le poloka o loʻo i totonu o le pusa, o le isi i lenei taimi ua mafai ona utaina i totonu o le fata ma faatoa tatala ai le afaina ina ia latou momoe i totonu o le iunite. I soo se tulaga lava, e tatau ona faigofie ma faigofie ona tatala le tapuni, ae le tatau ona siitia i le taimi o le paʻu.

Mataupu faavae o le faagaoioiga o le masini

O le taʻiala o le faʻaogaina o le galueaiina o le sana i fale e faigofie. O loʻo faʻafefete mai i luga i luga le tino o le masini. Ona fuli ai lea o le afi, lea e amata i le fusi o le uʻamea ona fesuiaʻi le laau ma, e tusa ai ma lea, o le mea e teu ai.

E taua! O le CD e le tatau ona sui vave atu nai lo le 500 tala i le minute, a leai, o le a matua leaga le fatuina ma o le a gau le pupuʻu. E le tatau i le afi ona faia le sili atu ma le 1500 tala i minute taitasi. O le mea lea, o le saoasaoa o le laau e tatau ona faaitiitia i le tolu taimi.

Laʻau po o isi tuputupu aʻe i luga o le fatu tuʻituʻi fatu mai fafo. Latou te paʻu i totonu o pu ma vaʻa, paʻu i le pito i lalo o le tino ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o le fesuiaʻiina o le tasi poʻo le sili atu laulaʻau, faʻamalosi o le malosi ma le lele i totonu o le paʻu, ma o le a alu i totonu o le koneteina muamua poʻo le ato faʻamau.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le malosi o le kalave ma le malosi o le toto, o le au uma e alu i lalo ma ua nutimomoia i nifo, ma ua leai se mea - alu i luga. A e tatalaina le avanoa e alu ese ai mai le mea e mama ai, latou te felelei i le eleele.

O mea teuteu e mafai ona mata ai mata e mafai ona avea ma: fualaau o le togalaau, o se vai matutu, o se moega o maa, o se alpin slide, o se punavai, gabions, puʻu, fugalaau, wattle, mea papa, ma se solo.

Fautuaga ma togafiti mo le faia

  1. Ae e te leʻi faia se mea e teu ai masini ma lou lima, tusi se ata tusi ma mafaufau ma le totoa pe faʻapefea ona faʻapipiʻiina auiliiliga uma. O lea o le ae malamalama ai i mea faigaluega e te manaʻomia ma mea e te faʻaogaina.
  2. O le avanoa mo le alu ese mai o mea mama e mafai ona faia i se auala e mafai ona tuʻuina ma nonoa i le ato. O lenei mea o le a faʻatagaina ai oe e vave faʻaputuina le pusa i se tasi nofoaga ae le o le taimi e faʻapotopoto ai le aofaʻi o le fanua.
  3. Afai e te faʻaaogaina se paʻu kesi e pei o se mea faʻapipiʻi, ona e tatau lea ona e matua faʻaeteete muamua ae leʻi seleina, aua o le a totoe le kesi. Faatasi ai ma tekinolosi, pe faapefea ona faamamaina lelei i latou mai le gafatia, e tatau ona e faamasani muamua i le upega tafailagi.
  4. E masani lava o le eletise eletise e liua le uʻamea ma se fusi, ae afai e le malosi tele le afi, e mafai ona e faʻapipiʻi tuusaʻo i le uʻamea. O le mea autu - ia fetuunai le vaʻa ina ia le sili atu i le 500 le numera o faʻalavelave o le disk.
  5. Mo le faʻaogaina o le siitiaina o le iunite o le seleselega mai le potu pito i tua i le auala, o uili e mafai ona pipii i vae.
E te iloa? I le faʻaopoopoga i le mea moni o le sana e faʻaaogaina e avea o se oloa gaosia, o loʻo faʻaaogaina foi e fai ai vali, faʻalanoa, palasitika, kelu, ava malosi, ma mea teuteu.

O lenei ua e iloa le faʻafefeina o le sana i le fale i se taimi vave ma aunoa ma se faʻalavelave. O le vaega na faia e oe lava ia na ofoina atu ia te oe e le tele le malosi ma e le manaomia ai se poto faapitoa i le gaosiga. E mafai ona faia i le tasi aso. E lava le faʻaaogaina o ata tusi ma faʻataʻitaʻiga, faʻapena foi ona faamasani i le ituaiga ma le mataupu faavae o le galuega o le lelei i luga o le vitio.

Afai e leai ni mea talafeagai, pe leai foʻi se taimi e te "gafatia" ai, e mafai ona e faʻatau se masini ua uma ona fai. I soʻo se tulaga, o le mea sili, pe na faʻatau pe faia e le lima, o le a avea mo oe le tali i le faʻafitauli o le faʻafefeina o sana i le fale.