Fua o le gaosiga

Tausiga lelei o le laau Pachira Aquatika (Vai) i le fale mo se fale toto, ata ma tau faasaga i faamaʻi

E masani lava i totonu o le faleoloa fugalaau e mafai ona e maua ai se laau totino, o le ogalaau o loʻo faʻasolosolo i le mulimuli i le faʻataʻitaʻiga o se ufiufi.

O Pahira lenei, o le tele o mataupu o loʻo faʻatusalia e le vaaiga Aquatica, poʻo le Pachira Water.

Faatomuaga

O le vaega o le vaomatua o lenei matagofie tele laau toto Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. Pahira ona o lona uiga taua ua taʻua o le fagu, ma e afaina i le aiga baoba.

O le laumei lamolemole laʻau e ola i luga o petioles umi, ma o puaʻa e amata ia Iuni ma faaiuina ia Novema, ae i suiga suiga, e mafai ona suia le taimi e tupu ai lenei vaega. Fugalaau tetele ei ai le manogi manogi ma e aoina i totonu o le faʻaoga - o se panicle.

Ata

Vaavaaia iloilo le fugalaau Pahira Aquatika e mafai ata lalo.

Tausiga ile

Pahira Aquatika e manaʻomia le tausiga lelei ile fale.

E faʻapefea ona tausia Pachira i le fale, ma o le Pachira Aquatica faleplant e tumau pea lana apili pe a maeʻa le faʻatau, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono laiti o tausiga.

Lulu

Mo Pakhira, o le vevela e sili ona lelei i le vaitau o le tautotogo ma le taumafanafana. mai le 20 i le 25 ° C, i le taumalulu - tusa o le 15 ° C.

I ia tulaga, o le a le faʻaloloa le paʻu. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona tuʻuina ipu i le laau i autafa o faʻamalama o le faʻavelaina o le afi ma mataʻituina le leai o ni faʻataʻitaʻiga e mafua ai ona maʻi.

Faʻasa

O le faiga o le fausua i le vaitau mafanafana e tausia talafeagai. Mo lenei, o le eleele i le pito i luga o le ulo e tatau ona faʻamago. Mai le ogatotonu o le autumn seia oo ia Fepuari, e tatau ona le masani le fafaga, ae le faatagaina le fausia o se coma malo. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o lau e tali mai e ala i le tuu ifo o le tau, ae a tele, e mafai ona pala le aʻa. E faʻamaʻaina le suavai i se vai mafanafana faamaluluina ile pito i fafo o le ulo e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi ma le pito i lalo o le falala, poʻo le pusa.

Suiga

Na totoina le talavou Pakhira tasi i le tausaga i le tautotogomatua manaomia e le tagata matua tasi i le 3 tausaga. Mo le gaosiga, o se paʻu papaʻu ae lautele e filifilia - 5 cm sili atu nai lo le muamua.

Tofiga

Aua na faʻaaogaina e le laau 2 auala o le toe gaosia:

  • Laʻau, na faia i le faaiuga o Aukuso. Mo lenei mea, e tatau ona vavae ese le taʻavale mai le mulivae.

    O le taʻavale e fai i le vevela ma le maualuga..

  • Fatu, faaaluina i le amataga o le tautotogo. E le tatau ona teuina se meaʻai mo se taimi umi, ae o le a oʻo i le taimi ua faʻaitiitia lona aʻafia.

    Ina ia faia lenei mea, o fatu e salalau i totonu o se ipu lautele, e toetoe a leai se ufiufi o le eleele, ma sulu i le vai mafanafana.

    Ma le isi, o le ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata, mai lea taimi i lea taimi e tatalaina mo le faʻaleleia o le eleele ma le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le susu.

    Faʻatasi ai ma le maualuga o le vevela o le eleele pe a ma le 26 ° C, e alu aʻe pe a uma le 3 vaiaso.

Malamalama

Laʻau manaʻomia malamalama telea le o lea, o le a faʻaosooso le au ma teuteu ese. E mafai ona faatagaina se aofaiga o le malamalama tuusaʻo, ae sili atu pe a fai faataapeapeina. E tupu lelei Pachira mai sisifo poʻo sasaʻe, ae mai le itu i saute o le a manaʻomia i le ao.

O laau laʻau o loʻo mulimuli mai o loʻo tutupu i le fale: Abidjan, Eden, Tineke.

I le taumafanafana, e tuʻuina le fagu i totonu o le togalaau i se nofoaga e puipuia mai le timu, matagi ma le la. Faatasi ai ma sina numera o aso susulu i le tautotogo ma le taumalulu, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, ua aoaoina ai Pakhira i se malamalama sili atu ina ia aloese ai mai le la, e pei o le tuusao i le susulu o le la e mafua ai le faaleagaina o laau e le o faaaogaina.

Eleele

O le sui mo le totoina o loʻo saunia e ala i le faʻafefiloi i le tutusa o le lapisi ma le eleele masima i oneone. I le pito i lalo e tatau ona faʻatulaga le alavaiLe mea e manaʻomia e faʻaopopo ai se mumu o piliki mumu ma malala, e mafai ona gase le susu mai le palapala. Faʻaaogāina o tuʻufaʻatasiga sauniuni mo pama ma laʻau faʻasolo e mafai ona faatagaina.

TAITAI! E le fiafia le laau i eleele palapala, ma e le manaʻomia le fafagaina e le aunoa. Ae e manaʻomia se mea e leai se mea e maualalo i le maualalo o le eletise.

Teuteu

O le fua o le maualuga ma le maualuga o le au o se laau ua fausia ona o le aafiaga o tulaga i fafo.

O le tele o vaiinu ma le leai o se malamalama e tosoina ai le ogalaau, ma foliga mai ai o Pakhira e pei o se moa faigofie.

Faʻasoʻoto le pale i le tautotogo, aveese le faʻalauteleina o lala. O le faʻapipiʻi e tupu i le tipi, e faʻapupula ai le pale.

I le avea ai o se tulafono, o le faʻamoemoe o le teuteuina o le tuʻuina atu lea i le laau le foliga o se oval poʻo le polo.

O le maualuga o le laau e faʻatulafonoina e ala i le faapipiiina o le pito i luga, e faʻamalosia ai foi foliga o lala pito. O le tele o laʻau e faʻaitiitia i le tele e mafai ai e ala i le teuteu aʻo lei oʻo i se vaitaimi o le tuputupu ae malosi.

O se taunuuga, e amataina le faʻalapotopotoga malosi, o le pale mafiafia ma faia i luga o se foliga matagofie. O le pakete Pakhira e fai i nisi o taimi i totonu o se pusa puaa, tuu ni nai laau i totonu o se ulo ma lalagaina faatasi ao latou tuputupu ae, aveese le laʻau pito i lalo.

FAʻATASI! O le faia o se laau o se ituaiga foliga, e taua le aua neʻi faaleagaina le pale i le fusi tele ma le fesoasoani a twine. Ina ia faʻaleleia le tagata faʻamalosi, ua lava lea e toe faaleleia ai, ma o le aluga o le taimi o le a mafiafia ai le ogalaau, ma o le pepa o le a taofia e aunoa ma se fesoasoani.

Faatoaga aoga

I tulaga o le fale, o le galueina o Pakhira Aquatika e na o se mea teuteu e mafai ona faia, e mafai foi ona faia ni aitalafu. I lo latou atunuu i Amerika, o fualaau o le laau e faʻaaogaina e fai ma meaʻai, fagu ma falai, latou te olo falaoamata ma tao falaoa, inu vai. Fua, e le gata o fua, ae o fugalaau ma lau.

Maʻi ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi sili ona leaga o Pakhira talita ma le apogaleveleve. E masani lava ona tupu le faʻamaʻi pe a timu. O le laau e suʻesuʻeina i lea taimi ma lea taimi, ma pe a maua meaola faalafua, o le a gaosia e Aktar poo se isi auala 2-3 taimi ma se vaitaimi o le 7 aso.

A oʻo ina totoina laau e mafai ona feagai ma faigata nei:

  • Paysia e lafoaʻi samasama. O lenei mea e faʻaalia ai faafitauli i le aʻa, o le mafuaʻaga atonu e loloto le totoina, le lava o meaʻai i totonu o le eleele, faʻavasegaina ona o le suavai pe faʻaleagaina e faʻamaʻi.
  • Lafoaʻi paʻufaia o ni lanu enaena vaivai. E tupu lenei mea i se vevela vevela poʻo se paʻu tele vevela i le aso / aso;
  • Tuʻuina lala ma lau. O lenei aʻafiaga e mafai ona tuʻuina atu ai le le lava ma le soona inu. Pe a faʻamamaina le eleele vevela pe faʻagogo pe a uma ona toe faʻafeiloaʻi vai inu.

Faaiuga

E sili atu ma le tasi le tausaga e manaʻomia ai se laʻitiiti talavou e avea ma se laau umi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e onosaʻi, ma le faaeteete mulimuli i tulafono uma o le tausiga.

A maeʻa sina taimi, o Pakhira o le teuteuga o le fale ma se punavai o le faamaualuga, ma avea ma sini o le vaʻaia lelei o uo ma paaga.