Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona fai se fafaga faʻanatura mo moa ma ou lava lima?

O le nofoia o le fausiaina o se aiga e tele taimi e alu ai ma e taua ai le manaomia o tupe teufaafaigaluega mo tagata e ona. O le faafitauli autu lea e tele se taimi e alu ai mai tagata e ona o moa o loʻo fafagaina i latou. O oloa e ofoina atu e le maketi, e ui lava e faigofie ona faʻaaoga, ae e maualuga le tau. O se tagata faʻanatinati e faia e ia lava o le a fesoasoani i tagata uma e teu a latou tupe.

Le faʻataʻitaʻiga o le fafaga manu i se taimi

FAʻATASI! O nei meaʻai e na o le fafagaina o fafaga faʻamafanafana, lea e faʻaalia e ala i le fesuiaiga. E mafai ona sasaʻa maso, palulaʻau, meaʻai faʻafefiloi i totonu o le atigipusa, ae leai se mea e mafai e se tasi ona faaopoopo ai mash poo fualaau faisua.

O nei masini e mafai ona eseese, ae e faʻavae i luga o le mataupu faavae lava e tasi o le taotoga.

Faʻafetai i le galuega a feeders, o meaʻai e tuʻuina atu i moa i se ala otometi., saʻo i le voluma na faʻaaogaina e manulele. O lona isi vaega o loʻo i totonu o le vaega o le masini.

O le mamalu o le fafaga manu e le gata i le faʻaauauina pea o manulele e maua ai meaai, ae faʻapea foʻi i lona puipuiga mai le faʻasalalau ma le faʻapalapalaina i le vaitau o le vaitau. E le gata i lea, o nei masini e teuina lelei meaai, ona o le sao saʻo.

O le gaioiga e tosina atu i le faletalimalo faʻamalosi, lea e mafai ona faʻatulagaina, faʻapea foʻi le i ai o se taimi. Faʻaaogaina le taimi, e mafai ona e seti le taimi e fafaga ai. I le faiga o le fafaga o loʻo i ai se fao, o le foga o le foga i le fata. Toeitiiti lava o faʻataʻitaʻiga uma o masini ma se timer e iai se masini faʻapipiʻi ma se mea e teu ai mo le faʻafefiloi o meaʻai. O le fafagaina o taimi e mafai ona oʻo atu i le valu taimi, o le malologa i le va oi latou e mafai foi ona faʻafetaui.

O le vaega o meaʻai e puipuia lelei ona o le tapuni tapuni. Ona o le mea moni e aveese le fata ile faigofie e mama. O le le lelei tele o lenei masini o se tau maualuga tele.

Filifiliga mo le faʻatau

I faleoloa faʻapitoa ma faleoloa i luga o le initaneti e mafai ona faʻatau uma masini faigofie, mo se faʻataʻitaʻiga, suauu, ma masini tekonolosi ma se timer ma le galuega o le faʻasalalau fafaga.

O le tau o le faigofie e eseese mai le lima selau i le tasi ma le afa afe rubles, ma o le lona lua o le a tau e lima i le ono taimi sili atu ona taugata.

O mea nei o nei masini e eseese: mai ABS plastic (tau e tusa ma le ono ma le afa afe rubles) ma le sila ma le paʻu paʻu (valu ma le afa afe rubles).

O fea e amata ai?

Faʻamatalaga moni e le fafagaina a latou lava lima mai i mea eseese. E masani lava, o laupapa, plywood poʻo palasitika e masani ona faʻaaogaina.

Ina ia mafai ai ona e fafagaina oe mea nei ma meafaigaluega e manaʻomia:

  • pepa plywood;
  • fafie laau;
  • mea faʻapipiʻi meafale;
  • lologa - 2 pcs.
  • vaai mo laau;
  • fofo fofo;
  • se penitala;
  • roulette wheel

A O mea o loʻo taua i lalo e manaʻomia mo le faia o se suauʻu suauu i ou lava lima. ma meafaigaluega:

  • Pusa palasitika (voluma mai le lima i le sefulu lita), aʻo mafai ona faia le galuega o le bunker i se pakete, fagu poo isi ituaiga fagu (pe faapefea ona fai le fafaga mo moa mai se fagu paʻu 5 lita, faitau i ai);
  • manaia lelei eleele;
  • le vaalele i lona itu;
  • fao;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • uaea.

E faʻapefea ona fai oe lava ia?

Faatasi ai ma le tufatufaina

A uma ona saunia mea uma, e mafai ona e alu i le gaosiga. O le taualumaga e faapenei:

  1. I luga o le pepa o le plywood e tatau ona e tusia auiliiliga o le mamanu. E tatau ona fitu ai latou:
    • pito i luma - lua sikuea 28 * 29 centimita ma le 7 * 29 centimita;
    • ufiufi - se laina faʻapitoa o le 26 * 29 centimita;
    • puipui o le itu - lua vaega le maualuga o le 40 centimita, le pito i luga o le 26 inisi ma le pito i lalo o le 29 inisi;
    • lalo - o se taʻatolu 29 * 17 senetimita;
    • puipui pito i tua - 41 * 29 centimita.
  2. Faʻasinotonu ma le faaeteete auiliiliga.
  3. Ma le isi, fai ni pulou eletise mo sikulima i vaega o le faapipii.
  4. Ina ia mafai ona saogalemu le mea e fafagaina ai moa, sandblast uma vaega.
  5. Faʻapotopoto le fausaga. E tatau ona manatua o le pito pito i luma ma tua o le puipui e tatau ona faʻatatau i le tu i le maualuga o le 15 tikeri.
  6. Vili le pito i luga i pito o puipui o le itu.

Matamata i se vitio i le auala e fai ai se faga fafaga mai le plywood mo moa ma ou lava lima:

Bunker model

  1. I le amataga e tatau ona filifili le tanoa lea o le a faaopoopo i ai le paluga fafaga, faapea foi le vaega pito i lalo.
  2. E pei o se fata e mafai ona faʻaaoga se tapuni e iai ona pito poʻo soʻo se atigipusa mo le totoina o fatu.
    E tatau ona sili atu le lautele o le lapoa i le 20-30 senetimita, e ese mai i le mea e fafaga ai meaai.
  3. Ma le isi, e tatau ona e tipi se pu o le semicircular ma se laina o le tusa ma le 4-5 simita, mo vaega taitasi, ma se naifi.
  4. Ona faʻaoga lea o screws e faʻafesoʻotaʻi ai vaega uma e lua o vaega.
  5. Ina ia mafai e le fafaga ona i ai le nofoaga sao i le tulaga manaomia ma ia mautinoa le sili atu le mafanafana mo manulele, fao ma le uaea umi e tatau ona faʻaaoga. I le tulaga o le leai atoatoa o le manaʻoga mo lenei mea, o le manu felelei na sau malosi ma mausali, ua lava lea e tuʻu ai i le falemoa i luga o le fola.

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻai i le ata., lea o loʻo tuʻuina atu ai manatu muamua o le fausiaina o le tagata lava ia na faia e ia lava:



E tusa lava pe o loʻo i luga o le meaai, o moa ua i ai se masaniga masani o le eliina. O le mea lea, latou te ulu atu i meaai ma o latou vae ma faataapeapeina. Faitau tala a le au atamamai pe faʻapefea ona faʻaogaina le fagu mai le faletaele, polypropylene, paipa paipa, ma mai se fagu paʻu 5-lita.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O nei masini uma, na faia faʻapitoa pe faʻatau i faleoloa, ua fuafuaina e fafaga ai manufelelei pe a latou 'aina atoatoa.

E faʻatagaina le faʻaleleia o le moa e faʻapipiʻi meaai i taimi uma mo lana fagafafusi anufe i le nofoaga faapitoa ua atofaina, o lona uiga, i le vaega o loʻo faʻaopoopoina ai meaai i totonu. O lenei nofoaga e tatau ona mausali - o le a faʻaolaina ai meaai uma mai le 'ai faʻatasi ma manu felelei uma, aemaise lava le pala, mo se faʻataʻitaʻiga, ituaiga o moa a Andalusian, ma o le a puipuia ai meaʻai mai le faʻasalalau i totonu o le moa moa.

Fautuaga

I le manulele o loʻo faanatinati ma le le gaʻo, e le tatau ona e faʻafefe tele. Ina ia le manua le manulele ma ia i ai pea i se tulaga sili ona manaia, e tatau ona mataʻituina ana meaai talafeagai. Le aso O loʻo i ai le tele o ituaiga o meaola moa..

O meaai o le a suamalie ma vaivai, ma o fuamoa o le a lelei ma maloloina micronutrient pe a fai e maua e le manulele meaai lelei ma maloloina. E taua tele le mataituina lelei o taumafa i manulele. E ui lava e tatau i taimi uma e fafaga ai le manulele, ae o loʻo i ai pea tulaga e tatau ai ona faʻapulaʻa le fua o le meaai i moa. O le tele o taimi, o le manaʻomia mo se ituaiga o taualumaga e tupu pe a fua mai fuamoa i moa.

E le faatagaina le tuʻuina o fuamoa i moa moa, talu ai o nei manulele e mafai ona i ai ni faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Afai o loʻo i ai i le moa ni faʻafitauli i ponaivi poʻo o latou fausaga, o lona uiga o lona meaʻai e le lelei pe lelei.

Faaiuga

Faatasi ai ma le faifaatoaga o faifaatoaga, o le fafagaina o le fafagaina vave o meaai ua avea ma se lauiloa tele ma le alofa mo se taimi umi. E sili atu pe a le faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga taugata tele i atinaʻe pisinisi laiti, talu ai e mafai ona latou le toe faʻaaogaina.

E le tatau ona vave le fiafia. E masani lava ona mafai ona fai se fafaga faʻanatura mo au manulele i le fale, ma o lenei mea e matua faigofie lava. I le fausiaina oe lava ia, e lua tulaga lelei: e mafai ona e faia i lou tofo, valivali ma faʻaalu sina tupe i luga.