Laʻau

Saintpaulia - o viole matagofie i fugalaau fugalaau

O Saintpaulia o se tasi o laau e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau. O ona tamai lanumeamata lanumeamata e ufiufi i fugalaau matagofie. E mafai ona e faia se ata matagofie mai ia i latou, aua e matua faigata lava ona taofi i le tasi vasega. Uzambara viole, o le Saintpoly foi o le aiga Gesneriev. O lona lauʻeleʻele o le vaomatua o vaomatua o le konetineta o Aferika, i le mea e nofo ai i tafatafa o afā ma mauga. E faigofie le tausia o le Senpolia i le fale, e oʻo lava i se tagata e amataina le fale o le a taulimaina.

Faamatalaga o le Saintpaulia

O Saintpaulia o se laufanua matagofie e ola i luga o fanua ma fanua papaʻe latalata i Tanzania. O ona manifinifi manifinifi o loʻo i totonu o le eleele papaʻe luga ma e mafai ona pipii i maʻa laiti. I luga aʻe o le eleele o laʻau pupuu. O le ie e masani ona 2-20 cm le maualuga, ma 20-40 cm le lautele.







O laulaʻau lauʻese poʻo le lautele e vali lanu uliuli i le lanu ma e mafai ona ufiufi i ni mea e leai ni mea e mama. I le pito i tua o le lanu piniki piniki po o le mafiafia o le mafiafia. Petioles ma pepa lanu pepa e ufiufi i villi. O vela vevela e faʻaalia manino i luga o laupepa.

O fuga e mafai ona tupu i le gasologa o le tausaga. I le ogatotonu o le rosette laʻau, o le taamilosaga o le racemose, e aofia ai le tele o fugalaau o foliga, ua fuga. E tofu pupu taʻitasi pe 5 faʻanoanoa pe faalua. O le tele o fugalaau fugalaau e 3-8 cm. O latou lanu e mafai ona ese tele. O fualaau e pei o le pusa e aofia ai le tele o fatu lapopoa.

Meaola ma ituaiga

E tusa ma le 32,000 ituaiga ma ituaiga teuteu i le genus Saintpaulia. O nisi na maua mai ona o se suʻesuʻega faʻasaienisi umi, o isi o se taunuuga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tagata fai togalaau.

Saintpoly Duchess. O se rosette o lanu lanumeamata lanu meamata e teuteuina i se fugalaau fugalaau tetele. O paina paʻepaʻe papae o Terry e ufiufi i lanu o fugalaau ma fugalaau lanu.

Saintpaulia Duchess

Saintpaulia Mirror o le po. O le laau e laʻititi-lanu lanumeamata lanumeamata ma laumei fugalaau lapotopoto. O pulu lanumoana lanumoana e foliga mai i se pito matagofie ma foliga tutusa i fetu tetele.

Saintpaulia Mirror o le Po

Saintpaulia Carnival. O le ituaiga o meaola e faʻamatalaina i le tele ma le umi o le fuga. O le lanu o le petals i le pito i ai le lalac lanu ma faasolosolo malie ona suia i le lanu piniki.

Saintpaulia Carnival

Saintpaulia Madame Pompadour. O fugalaau lanu uliuli matagofie e fuga mai i luga ae o le teʻi o lau lanu lanu meamata. O petals ei ai se laʻau o loʻo faʻamatalaina e se laina auro manifinifi.

Saintpaulia Madame Pompadour

O Saintpaulia e manaia. O le laau e iloga i le aluga (20-50 cm) e tipi ma le tele o mea tuputupu aʻe. O le pau i lalo e teuteu ai fugalaau lush.

Saintpaulia le aulelei

Saintpolis mini. Se vaega o ituaiga ma ituaiga laiti (e oo i le 15 cm) le tele. I luga o laulaau laititi, o se ao atoa o fugalaau e faailoa mai e le mou ese mo se taimi umi.

Saintpolis mini

Saintpoly Chimera. O nei togavao e iloga i se eseesega i luga o petals po o lau. E pei o lua laau eseese eseese ua tuufaatasia i le tasi. O le vaaiga e sili ona lauiloa ma o se tasi o tau sili ona taugata.

Saintpoly Chimera

Faʻapenaina o violets

Tapuni violesite i se auala vegetative. Ina ia tupu le senpolia mai le ogaumu, e tatau ona e filifilia se laʻau ola maloloina ma faia se mea e faʻasala i luga o le petiole, ma tuʻu ai le 3-5 cm. E mafai foi ona e aʻaina le laau i le eleele. E tatau ona lanu ma susu. O le petiole e tanumia e le sili atu i le 1.5-2 cm. O le fatuina e ufiufi i se ata tifaga, e masani lava ona faʻaleleia ma faʻamamaina palapala. E tatau ona tuʻu le ulo i totonu o se potu mafanafana (ia le itiiti ifo i le 20 ° C) faʻatasi ai ma le malamalama. O le taina e 4-6 vaiaso.

Mo le aʻafiaina, e le mafai ona e tipiina se laulaau se tasi, ae o le laasaga - o se tamai pu ma le 3-4 laulaau. E vavaeese mai le tina faʻatasi ma se naifi ma aʻa i moa sphagnum poʻo le oneone ma eleele palapala. A o faagasolo le vaitau, e tatau ona ufiufi le laau i se ato poʻo se ipu fagu ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga mafanafana ma le malamalama. O le faagasologa e 1-1.5 masina.

O le vao vao senpolia tele ma nisi laʻau laʻau i le taimi o le gaosiga e mafai ona vaevaeina i se manoa maʻai ma totō i ipu eseese ma palapala mo laau matutua. O le masani lava o le violet e faigofie ona taliaina lenei faiga, ae fautuaina e faʻaitiitia le faʻavainuina i totonu ole vaiaso.

Tulafono Faʻaliliu

O Senpolia e sili ona fiafia i le malamalama, o le palapala oona i le fale. Ina ia mafai ona tuʻuina atu i le vailaʻau le avanoa i elemene talafeagai, o le faʻaopoopoga e faʻatino tasi i le 1-2 tausaga ma latou taumafai e sui se vaega o le lalolagi. E tatau ona filifilia ni pulu papaʻu ma lautele. Ua sasaaina le alavai i le pito i lalo. O vaega nei e faʻaaogaina e tuʻuina ai le faʻafefiloi eleele:

  • turf land;
  • peat;
  • vermiculitis;
  • pepa palapala;
  • oneone;
  • moss sphagnum.

Le loloto o se laau i totonu o le palapala ma le afaina o le eleele e le fautuaina.

Tausia Tulaga

O le tausia o le senpolia i le fale e faigofie lava. E naʻo le tatau ona mataʻituina nisi o tulafono ina ia fiafia le violet maaleale i fugalaau matagofie.

Malamalama E manaomia e le laau se malamalama pupula le malamalama. Ae ui i lea, o ave saʻo o le la o le aoauli e mafai ona mafua ai mumu i luga o le laʻau. E fautuaina le tuʻuina o fagu i luga o faʻamalama i sasaʻe ma sisifo, faʻapea foʻi ma luga o laulau i potu i saute.

Lulu Ua tupu le matutua o Senpolia i le vevela o le ea + 20 ... + 23 ° C. O teineiti violetiti ua fautuaina se mea mafanafana (+ 23-26 ° C). Ina ia mafai e le laau ona atiae masani, e manaomia le saunia o le vevela o le vevela o le 2-4 ° C.

Totogi. O Saintpaulia e fiafia i potu e maua ai le maualuga o le susu, aua i totonu o le natura natura e nofo i tafatafa ane o vai. O le fulufulu mata o laulaau e le faatagaina ai le totoina o le laau mai le pala. Afai ei ai se pusa tioata poʻo se punavai i le fale, e sili atu ona faʻalatalata le senpolia. Pallets ma laʻau susu poʻo le vai foi e talafeagai.

Faʻasa. E mafai ona e faʻauluina le violetiti i le faʻamamaina o vai vai i le vevela o le potu. Ma o le suavai e le faʻaputuina i tafatafa o laʻau ma laʻau, e fautuaina ai le suavai maualuga. E tatau ona faʻamamago le eleele i le pito i luga, a leai o le a amata ona vele le lau laau ma faʻafefe lau.

Fertilizer. E manaʻomia le fafagaina o Senpolia faalua i le masina i le tausaga atoa. A maeʻa le gafa, fai se malologa mo 4-6 vaiaso. E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalaʻau o minerale mo fualaau totō.

O aʻafiaga ono tutupu

O faʻamaʻi taatele o le senpolia e pala (aʻa pala, mumu paʻu, paʻu paʻu, gutu pala). I potu malulu ma susu, pe a faʻafefe le vai i totonu o se fagu ma oʻo atu i le ogatotonu o se laʻau lauulu, lauulu poʻo le lauulu e ono aliali mai. Afai, pe a paʻu, o le a avea le fana ma le manogi ma le manogi o siama, ona aʻafia ai lea o le viole i se maʻi pipisi. E tatau ona taumafai e aveese uma vaega ua faaleagaina, toe suia le palapala ma faia togafitiga o le fungicide.

E le taatele masani i le senpolia. E naʻo nisi taimi e mafai ona e maua i laupepa o se mealybug poʻo se siama cyclamen. O togafitiga e togafitia i vavave o iniseti.