Superphosphate

Kizilnik susulu :: uiga o le totoina ma le tausiga o laau toto

Kizilnik susulu - o se laau manaia, o le aiga o Pink. E lelei tele le faia o ni pa puipui, o lea e tupu malosi ai i nofoaga tumaoti ma paka po o sikuea. I le vaomatua, e mafai ona maua i East Siberia, Saina ma Buryatia. O le tuputupu ae o le cotasal e mafai ona faigofie ona faia i le taulaga, talu ai e masani lava ona puipuia i le pefu ma le gas, le malulu ma le malulu. Sei o tatou sailia le auala e totoina ai le mafiafia o le cotonelor ma pe o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia e faʻamautinoa ai e fiafia le fale ma ona foliga vaaia.

Kizilnik susulu: faamatalaga ma uiga

O Kizilnik e susulu, o se laʻau laʻau, ogaoga ma le pala, ma oʻo atu i le maualuga o le lua mita. E laʻititi (pe a ma le 4 cm) lanu lanumeamata lanumeamata lanumeamata, tusi i le pito. E i ai se lamolemole lamolemole, ina ia mafai ona vavae le laau e pei o teuteu. O laʻau e aliali i le amataga o le tautotogo ma maua ai le lanu lanumeamata vaivai.

O se vaega taua o lenei laau o le gafatia e sui ai lona lanu: faatasi ai ma le taunuu mai o le autumn, o le cotonear fence becomes purple. O inflorescences e piniki, corymbose ma faʻaopoopo 5-8 fugalaau. O le fuga o le cotonear e amata ia Me po o le amataga o Iuni, pe a maeʻa fualaau aina, e tutusa ma tamai vine, e faia (e tumau pea i vao seia oʻo i le autumn). O le fugalaau fugalaau ia latou lava e le mafaamatalaina, ae pe a latou tatala i le taimi lava e tasi, o foliga piniki e sili atu ona matagofie nai lo le lanu lanu meamata, ma avatu ai i le togavao nisi mea teuteu.

O fua o le laumei susulu e faia mai toetoe o fugalaau uma lava. I le laasaga muamua o le matua, ua lanu lanumeamata, ae i le aluga o taimi latou te suia lanu ma avea ai ma mumu uila. A oʻo ina matua lelei fua (suia le lanu i le uliuli), o le suauu o lenei ituaiga o meaʻai e mafai ona 'aʻai atoatoa.

I totonu o le vaomatua, o lenei laau e masani lava ona tupu na o ia, e ui lava o le mafiafia o laau totoa, lea e masani ona tatou vaaia i togalaau totino, e taatele foi. A oʻo ina tupu aʻe i le vaeluagalemu, e lua mea e talafeagai lelei mo le la, ma o le a tatou talanoa e uiga i lenei mea mulimuli ane.

E te iloa? O Cornel o loʻo faʻaaogaina faʻamalolo o meatotino ia ua leva ona lauiloa i Tibet (na faʻaaogaina le laau i tulaga faʻapitoa ma i le dysentery).

Le lelei ma le le lelei o le pepa

Pe a fausiaina se fale e ola ai, e taua tele le mafaufau e le gata i le lelei o le tuputupu ae o lenei laau toto, ae tatau foi ona amanaia mea o loʻo iai nei. O le lelei o le i ai o se mea e faʻasalalau i luga o lona laupepa e aofia ai mea nei:

  • tausiga le lelei ma le mama;
  • lelei le tetee i taimi uma ma le malulu;
  • toetoe lava a uma le faʻamaʻiina o faʻamaʻi;
  • le mautonu i tulaga tuputupu ae (e lagona le manaia i nofoaga o le filogia o le ea i le vevela, pefu, fafie gas);
  • e le faʻasalaga i le tuufaatasiga o le eleele ma le maualuga o le malamalama o le 'upega tafaʻilagi.
O nei mea uma e mafai ai ona totoina ni fatu laau e susulu i paka ma luga foi o auala tetele. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona galo ia i tatou le faʻaogaina o filifiliga mo le faʻatupulaia o lenei laau totō. E aofia ai:

  • le manaomia o le teuteuina masani o le cotonear;
  • faʻatusatusa faʻataʻitaʻiga faigata.
O le mea moni, o le tele o mea e sili atu ona lelei, o lea, atonu, atonu e aoga le mafaufau i le faʻatauina o tipu.

O le faʻapipiʻiina o le faʻasalamalie e susulu i totonu o le togalaau

O ituaiga uma o cotonear oi ai i le taimi nei o loʻo tumau le toʻa i le tulaʻi mai ma aʻafia i le nofoaga fou toetoe a leai se faʻaletonu. Ae mo le faʻaleleia o le cotoperla e ala i le totoina o laau i le avanoa tatala, e sili atu le faʻatali seia oʻo mai le tautotogo (o le amataga o le tautotogo e fetaui foi ma le paʻu o le kiona ma le malulu o po e le toe maua ai le malosi muamua) pe faia le faiga i le faaiuga o le tautoulu.

E faʻafefea ona filifili se nofoaga mo le totoina o se faʻasalalauina o le moli, ma le faʻamalamalamaina o le malamalama

E sili ona lelei le tuʻuina atu o laʻau faʻasalalau i totonu o nofoaga lelei, e ui lava e tupu lelei i le penumbra. I soʻo se tulaga, o le nofoaga ua saunia e tatau ona puipuia lelei mai le matagi, faʻapea foʻi le iloga i le loloto o le vai. O le totoina o le cotonear e aofia ai le tuʻuina o laau i le mamao o le 1.5-2 mita mai le tasi (o fuainumera saʻo e faalagolago i le lumanai o le pale). O loʻo totoina togavao 70 cm i le palapala.

E taua! Pe a totoina so o se laau (e aofia ai dogy dogy), e taua le i ai o se paipa alavai lelei e oʻo i le 20 cm le mafiafia. O maʻa ma piliki maʻa e fetaui lelei mo le galuega o le alavai.

O mea e manaomia ole cotoper e susulu ile palapala

O le tuufaatasiga o le eleele mo le susulu o le cotonear e le o se vaega taua, ae i le taimi lava e tasi mo lona atinaʻe tatau ma vave E talafeagai le saunia o le faʻafefiloi eleele nei: Faʻafefiloi 2 vaega o eleele eleele maso ma le 1 vaega o le peat or compost and 2 parts of sand sandy. E aoga foi le faaopoopo o le lime i le mea na mauaina i le fua faatatau o le 300 g mo le 1 mita o le fanua.

E faʻapefea ona totoina se fale e faʻamalamalama i totonu o le togalaau: tekinolosi ma le totoina o togafitiga

Muamua lava, e tatau ona maitauina o le toe gaosia o le manaia o le cotonear e le faigofie. E masani lava o loʻo faia faʻaaogaina o fatu, ae masani foi ona faaaoga tui, vavae ma toso (faʻalauteleina o laau).

Fatu fua

Afai ua e filifilia le metotia o le fatu e fafagaina ai se falaoamata, ona sauniuni lea mo le mea moni e na o le afa o laau toto o le a vave ona tulaʻi ma o nisi oi latou e mafai ona siitia i le tausaga a sau. Ina ia faʻaleleia le germination o fatu, aʻo leʻi totoina, e sili atu ona lelei le faʻamalosiina i le gasologa o le tausaga. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona aoina mai ia Oketopa, o le fatu mea e tuʻuina i totonu o se fagu uʻamea ma auina atu e teuina i totonu o le pusaaisa poʻo le vaalele. O le totōga e faia i le tausaga a sau i le tautoulu.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le taimi o sauniuniga, e mafai ona e faʻatofuina le fatu i le sulfuric acid, tuu ai iina mo le 20 minute, ona faʻamalosi i totonu o le masina.
A o leʻi tuʻuina i le palapala, e tatau ona faʻafefete fatu i vai mafanafana, pe a uma ona faʻapipiʻiina ma faʻaaogaina mea faataitai uma, aua o le a le totoina.

O fualaau maloloina ma atoatoa ua tuu i le eleele i le loloto o le 4 cm ma fusi i luga o le palapala. E taua foi le matauina o le mamao i le va o laina: e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.

Aua neʻi faʻamoemoe vave, aua o le germination o fatu o le cotonear e matua faigata lava, ma e tusa lava pe tausia atoatoa tulaga uma o le totoina ma le faʻaleleia atili, o le germination e masani ona le sili atu i le 20-30%. A o faagasolo le tausaga muamua, o le totoina o laau ola e oʻo i le 30 cm le maualuga, ma le tausaga mulimuli ane ua amata le amataina o le pale. O le fuga e tupu e leʻi muamua atu i le 4 tausaga.

Ona o le mea moni o fatu e totogo ma le leaga, i le vao, kizilisa susulu e seasea lava. Ina ia faateleina ou avanoa o le manuia, E fautuaina e lulu le fatu i se mea e ese mai. Faʻatoʻa le vao pe a oʻo i le 1-2 tausaga.

Faʻaaogaina fua

O le auala sili ona taatele o le totoina o le cotitear e manaia - o le toe gaosia lea i le vavae. Mo le faapipiiina o le seleselega lanu meamata poʻo le faʻapipiʻiina. I soo se tulaga lava, e tatau ona lelei le atinaʻeina ma le tele o faʻataʻitaʻiga filifilia, pe a ma le 15 cm le umi. I le faʻaopoopoga, ia le itiiti ifo ma le lua ni vaalele e tatau ona i ai i luga o ia vaega taitasi. O le taimi sili e faatino ai le taualumaga o Iulai.

A o lei totoina le vavaega, e sili atu le tuʻuina i latou i se aʻafiaga o aʻafiaga mo le tele o itula, ona totoina lea i totonu o atigipusa i se mea ua saunia. E tatau ona aofia ai le suamalie, eleele masima ma le oneone, e maua i le aofaiga tutusa. Aʻo leʻi tuʻuina le vavaeina i le eleele palapala e tatau ona faʻamalie lelei ile vai. O vaega sauni o le laau e tuu i le eleele i le maualuga o le 45 °, faʻalauteleina le palapala i le 5 cm. Ona latou ufiufi lea i fagu tioata, lea e tatau ona faʻaaogaina i taimi uma i vaalele ma faʻafeinu ai.

E taua! Nai lo o kulupu, e sili atu le faʻaaogaina o le afifi palasitika, lea o le a faʻavaveina ai le aʻafia o seleselega totoina.
Afai o le a matauina tulaga uma mo le totoina ma le tausia o le vavaeina, e ala i le tautoulu o le a latou maua ai se aʻa malosi, ma e mafai ona toe totoina i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe. I le taumalulu, e tatau ona ufiufi laau talavou i nilala poʻo laʻau malogo.

Afai e te filifili e faʻaaogaina le faʻapipiʻiina o laʻau mo le toe gaosia, ona tatau lea ona vavae ese i le amataga o le kiona, mulimuli ane e tatau ona tuu le vaega tipi i le oneone ma teuina i se nofoaga malulu. I le oʻo mai o le tautotogo, e aveeseina ese mai le fale ma 'otiʻoti i ni vaega e oʻo atu i le 20 cm le umi (e tatau ona itiiti ifo ma le tolu togi i luga o ia vaega taitasi). I le lumanaʻi, o aʻafiaga e tutusa ma le mataupu muamua.

E te iloa? Lulu manaia - o se tasi o nai meaʻai ma fualaʻau suamalie. Peitai, e ui i lea, e seasea lava ona 'aina.
Ole fesuiaiga faigofie o le vevela laau o le cotonear e manaia o le toe gaosia e ala i le taoto. Pau lava le mea e tatau ona e saunia lelei le palapala i le nofoaga o le a taofia ai le sola ese. E faigofie le sauniuniga: latou teliina le eleele i le loloto o le 50 cm, pe a uma ona latou faaopoopoina le oneone ma le peat, lea e fesoasoani e mautinoa ai le maua o le ea i aʻa talavou.

O le ata lava ia e tuu i le loloto pe a ma le 10 cm mai luga o le palapala, faʻaputu i se uamea poʻo se laupapa ma faʻafefete i le palapala faʻafefiloi e saunia e tusa ai ma le fua faʻatatau. Fai le faʻataʻitaʻiga i le amataga o le taumafanafana, ma i le tautoulu e vavaeeseina le tuʻuina o le vao matua ma seia oʻo i le tautotogo i le nofoaga e tasi. I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, e mafai ona toe faʻapipiʻiina aʻa o aʻa.

Vaʻaiga o le tausiga e susulu i luga o le fale

O le tausiaina o se mea e susulu ai le fale e le mafua ai ona e faʻalavelave tele, ae peitaʻi, ia tupu se laʻau matagofie ma malolosi e mafai ona avea ma se mea teuteu lelei o le togalaau, e tatau pea ona e amanaʻia ni mea manaʻomia.

Manaomia o le faʻavaivai

Soo se ituaiga o cotonelar e maua ai le malosi o le lamala, ma e oʻo lava i le vevela vevela e faigofie ona fai e aunoa ma le fafaga. Vaʻaia e tagata matutua o latou fale e susulu malamalama e faʻafeinu i le tele o taimi i le vaitau, aumai i lalo o laau taʻitasi 8 lita o vai. O le mea autu i lenei pisinisi o le taofia lea o le gasegase, ona o le tele o le susu i totonu o le palapala e mafai ona faʻaumatia ai le cotonaster.

I aso vevela, aemaise lava pe a tupu le laau i nofoaga pefu, e mafai ona faafouina i lea taimi ma lea taimi e ala i le saluina o le pefu mai le lau o le laau. E moni lenei tulaga i le mataupu pe a avea le pa puipui e pei o se pa ma o loʻo i luga o le tuaoi o le nofoaga.

E te iloa? O Berries cotoneal e susulu, lea, e pei ona uma ona matou matauina, e lelei tele, e masani ona faʻaaogaina i le tapenaga o mea inu keke, faʻapea foʻi ma meaʻai ma vine. O le mea lautele, o mea taumafa o nei fualaau aina e mafai ona faʻaaoga e gaosia ai lole, marshmallow ma gingerbread, lea e taua tele mo le maʻisuka.

E faʻafefea ona faʻamalaina se laau

O le a le saoasaoa o le a ola ai le cotoneel e manaia, e tele lava ina faalagolago i le masani o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. O lea la, afai e te manaʻo e maua se pale matagofie ma le paleni, ua ausia le alualu i luma lelei i le vaitau, ona e talafeagai le fafagaina o le meaʻai i meaola faʻamalosi oona, ma aʻo le i faʻatuina saʻo (tusa o le ogatotonu o Me) e tatau ona faʻaaogaina se togavao i lalo o le vao, o loʻo i ai le phosphorus ma le potassium (mo se faataitaiga, superphosphate). E le tatau ona e le amanaʻiaina le mea faʻalepole (humus poʻo le manua). E faʻafefete le paʻu i totonu o le vai i se fua faatatau o le 1: 6, ma pe a faʻaaogaina le manulele manu, e tatau i le tasi vaega o le faʻalaʻau ona faʻapitoa mo le 10 vaega o le vai. O le mea na mafua ai le paʻuina o le palapala i le taimi o le tautotogo e eli faataamilo i le laau. O le auala lava lea e tasi e mafai ona faʻaaogaina e faʻafefiloi ai le palapala ma le fesoasoani o faʻatonuga faigata.

Faʻavaeina o mea e faʻamafa ai le susulu o le fale

Ina ia fausia ni pa ma ni foliga teuteu mai le cotonear, latou te masani ona faaaoga teuteu teuteu, mulimuli ane e vave ola vave laau, ae taofi pea o latou foliga muamua. Pe a faʻaaogaina lenei metotia, e teuteu uma aʻa i le tasi vaetolu.

E taua! O le cotuaaster e mafai ona tuʻuina atu i soo se foliga: sikuea, polo, kesi, ma isi. E ui i lea, e tatau ona amata amataina le pale pe a uma ona oʻo le maualuga o le 60 cm (i le averesi, e tupu i le lua tausaga).
E amata i le, o le faapipiiina o tumutumu, lea e mafua ai le tuputupu ae malosi o ni vaovao fou. O le taimi lava e te maua ai se pale e lava le mafiafia, e mafai ona e alu e teuteuina.

O fale faʻapitoa e faʻapitoa tele ma matagofie. A e ui i lea, ia maua se paʻu lamolemole ma le lamolemole, ma ia faia le faʻapipiʻiina i lalo o foliga faʻa-foliga, e tatau ona i ai ni seleulu faʻapitoa ma se maea faʻamalosi, e ui lava o le filifiliga e sili ona taliaina o se faʻataʻitaʻiga na faia i le laupapa. O lea faʻavaa poʻo le faavaa e mafai ona faia tutoatasi: mai faʻamau e fai ai foliga i se foliga o se trapezoid, ma o le pito i luga e 10-15 cm le maualalo. I soo se tulaga o le fomu mo le pa puipui e tatau ona fetaui ma lona faamoemoega ma le maualuga, i le amanaia o le vaega laitiiti e tuua mo le tuputupu ae o le pupu.

A o lei tipiina i le va o papa e lua, o loʻo tuʻuina i luga o le eleele, ua faʻalavelaveina le maea, o le faʻavasegaina o le faʻasalaga mo le tipiina. I le tulaga o loʻo i ai se tele o galuega e tatau ona faia i le teuteuina, ona sili atu lea ona faʻaaogaina se mea faigaluega faʻapitoa faapitoa - o se mea e gaosi ai le pulumu.

Mo laau laiti, o le maualuga o le seleselega faaletausaga e tatau ona faateleina i le 5-7 cm seʻia oo i le tele o le fua o le lanu lanumeamata. E te le manaʻomia le matua maelega i le aveesea poʻo le faʻapuupuuina o le pito i lalo o lala ma fautuaina e tuua i latou i le 10-15 cm le lautele nai lo luga o le papaʻe maualuga, lea e tupu atili ai le malosi, ma mafua ai ona faʻapogisaina vaega o laʻau mamago.

E tatau ona ou natia le cotaseta mo le taumalulu

E ui lava i le mea moni e faapea o le cotonear o se togalaau malulu, i luga o le malulu leaga e sili atu ona lelei le faʻafefe ia te ia. Mo nei faʻamoemoega, lau lauʻeleʻele po o peʻa e talafeagai lelei (o se vaega e oʻo i le 6 cm le mafiafia e faia). O lala o vao e matua maualuga lava le manaomia e punou i le eleele, lea o le a fesoasoani e faatumauina ai pea pepe i taimi o gutu. A pa'ū le kiona, e mafai ona e faʻaopopo nisi vao i latou.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e oʻo lava i le amanaʻiaina o faʻaaliga uma o le tausiga, o le tuputupu ae o se fale e le mafai ona fausiaina le tele o faafitauli, ae tuʻuina sina taumafaiga itiiti, oe mauaina le uluai mea teuteu o lau 'upega tafaʻilagi.