Laʻau

Le taimi e totō ai laau: totoina i le tautotogo po o le tautotogo

O le ulu o Hazel o se fugalaau lea e amata ona fuga mai i le faaiuga o Aperila. Mo lenei mea, e masani lava ona filifilia o ia e fai togalaau o se tasi o mea teuteu i luga o le saite. O le tusiga sa iloiloina auʻiliʻili le fesili i le auala e totoina ai le hazel: mai le filifiliga o vaomatua ma le totoina o taimi i foliga o le tausiga ma le totoina.

Totoina o Mea

A o lei totoina se vao, e taua le malamalama i uiga o lona galueaina.

O nisi nei o fautuaga taua mai i tagata e fiafia i fugalaau:

  • O nei fugalaau e le tatau ona totō i moega. E mafua lenei mea i le mea moni e amata ona fuga mai le amataga o Aperila e oo atu i le faaiuga o Me. A uma ona fuga, o le a leai se moega. O le mea lea, pe a totoina, e tatau ona fefiloi ma isi laau.
  • A maeʻa ona totogo le laau, e tatau ona eli le pusa, ona toe totoina lea i le faaiuga o Aokuso. A leai, o le fugalaau o le a fuga ma e ono pala. E le mafai ona eliina le pulu mai figota vao, ituaiga Caucasian ma Saina.

O le a se mea e foliga i ai se foliga o se hazel?

  • E i ai ituaiga meaola e faʻateleina e pulu, ae o le tele lava o na mea e gaosia e fatu. E sili atu ona lelei le faʻaleleia o fatu, o laau totō e sili ona fetuʻutuʻunaʻi i tuutuuga o le pito i totonu e maua.
  • O ituaiga fugalaau uma e manaʻomia ai le palapala lelei. E le gata i lea, e le mafai e le hazel grouse ona faapalepale ile malo. O le totoina o pulu e sili ona lelei i totonu o pusa. E mafai ona avea ma koneteina e faia i palasitika poʻo ipu. Latou te manaʻomia le faia o alavai ma faʻafefete i le eleele.
  • E na o fagu faʻatau e faʻatau atu; e leʻo faʻatau atu fatu.

O ituaiga e sili ona taʻutaʻua o le hazel grouse: imperial, chess.

Taua! Faatasi ai ma le totoina o fatu, e amata ona ola le laau pe a uma le 3-5 tausaga.

Faiga Palota

A e totoina le phlox i le tautotogo i le laufanua

A o lei filifili pe o le a le taimi e totō ai hazel, e aoga le filifilia o le pusa saʻo. O pusa vavave e ese lava mai isi laau toto.

A e faʻatau i ai, e tatau ona e gauai i mea nei:

  • Tele. O lapisi puʻupuʻu tetele. O se kopi lelei e sili atu i le lima selau kalama. I nisi ituaiga, o le mamafa e oʻo i le tasi le kilokalama.
  • Faʻafiafia tele. O se sisi lelei e faigata tele i le paʻi. E le tatau ona i ai ni mea vaivai, pala po o isi mea leaga.
  • O le pulufana e maua i le pu. O le magogogogo i totonu o le ogatotonu o le pusa e le manaʻomia ona aveeseina.
  • O eleni e totogo mai aʻa e faatagaina.

Fafao faʻasoesa

E fautuaina e le Faatoaga le faatauina mai o bulbs i luma o le fuafuaina o le totoina. Afai e faatauina mai i le tautotogo, ona e manaʻomia lea ona teuina saʻo.

A uma ona totogo le laau, ona eli lea o fatu. Afai o lapisi e tele, e tatau ona eliina i tausaga taʻitasi. A maeʻa ona aveese, e tatau ona e faʻasaoina seia oʻo i le isi atunuʻu.

Laʻau totō e teuina i se nofoaga pogisa e le sili atu i le luasefulu tikeri le maualuga o le vevela. I le maualuga tele o le vevela, o le mea e toto ai le mea e mamae tele ma ua le maua ai le susu, ma e le tatau ona faatagaina lenei mea. O le filifiliga sili ona lelei e teu ai i totonu o pusa na ufitia i le oneone.

O le a se mea e foliga i ai se foliga o se hazel?

Filifiliga ma le sauniuniga o se faufauga mo le faʻatau

O afea e eli ai le gafa pe a uma ona tupu ma pe faapefea ona teuina seʻia oʻo ina totoina

A o lei totoina le fale i le tautoulu, e tatau ona e saunia se nofoaga. E tatau lea mea ina ia mafai ai e le fugalaau ona ola maloloina ma atiae sao.

O laau e pei o se ata lafoia, e ui i lea, e mafai foi ona tupu lelei i le la. I lenei itu, e mafai ona filifilia le fugalaau i se nofoaga avanoa, aemaise lava talu ai ona o tuutuuga o le ogatotonu o lenei vaega o le a avea ma faamuamua. I le tautotogo, o le pupuʻu e vave ola ma matua i le taumalulu. I nofoaga i saute, e mafai ona totō le pulu i se paolo malulu.

O le eleele mo le gaugau o manu e tatau ona matala ma fua. O le pulou o se laau e mafai ona tupu i le nofoaga e tasi mo le silia ma le lima tausaga.

Auala e saunia ai se nofoaga

Ua saunia le palapala e pei ona taua i lalo:

  1. Ua faaopoopo le oneone i le eleele, lea o le a atili ai ona tatala. I le sikuea mita m. lua pakete oneone e manaʻomia.
  2. E le gata i lea, o le palapala ua faʻamaoaigaina i fugalaʻau. E fautuaina e faʻaopopo le humus, palapala laʻau, faapalaga.

Afai e lelei le saunia o le togalaau, ole lumanaʻi ole a le tatau ona faʻaopopo nisi mea faʻalaʻau poʻo mea mineral i le eleele ile autafa o le laau.

Taua! O le mea e sili ona taua, o le nofoaga o le a tupu aʻe ai le hazel, o le susu ma le faʻafefe o le vai e le tatau ona paʻu.

Taimi faʻaleleia

E faʻafefea ona fafaga lili i le tautotogo ma le tautotogo ae leʻi oʻo i le va

Mo le amataina o faifaatoaga ma fai togalaau, o loʻo i ai se faʻafitauli pe a totoina vine, aua e amata ona fugalaau i le tautotogo. O le tali i lenei fesili o le a avea ma vaomatua e tatau ona totō i le amataga o le autumn.

Afea e tau ai

Mo vaega eseese, o le taimi o le a fesuisuiaʻi, e pei o le tau e faalagolago ile tau. O le filifiliga sili lava o le amataga lea o Setema, o le masina ao le i amata le kiona muamua.

E tolu, fa vaiaso e fai ai le riki e mauaʻa. Afai e te faʻaleleia le totoina o se fugalaau, ona le mafai lea ona fetuunai ma oti i le taumalulu.

Mo se faʻamatalaga! E i ai le tuai o ituaiga o le fugalaau e mafai ai ona toto i le tautotogo. Ae sili atu mo le au fai togalaau e filifili ituaiga eseese.

Faiga sauniuni

A o le totoina se vao, e manaomia le saunia tatau o le pusa mo le totoina. Ina ia faia lenei mea, o taga nei e fai:

  1. Ua aveese faʻamalosi tuai ma aʻagogogo.
  2. O le pusa e togafitiga e faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi i le fungicide. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faigaluega e faʻatau i totonu o se faleoloa poʻo le faʻaaogaina o se vaifofo o le potassium.

Taua! O le totoina o pulu e tatau ona faia pe a amata ona aliaʻe aʻa talavou.

Faʻamasinoga faʻapitoa

O le totoina o lenei laau mo nisi meaola e mafai ona faia i le tautotogo, ma mo nisi i le tautoulu. O le pa'ū ua faʻapitoa.

Toto laau i le autumn: o afea ma le auala e toto ai

O le laasaga o le tulaʻi mai laʻasaga i lea laasaga e pei o lenei:

  1. Pulu e tatau ona totō i le loloto e tutusa ma ona maualuga e tolu. Pulu pito sili ona telē e faʻalauteleina i se mamao e 20 cm, ma tamaiti laʻitiiti - e oo i le 10 cm.
  2. O le faʻafefe o vai e tatau ona tuʻu i le pito i lalo o le lua. O lona laulau e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.
  3. Amu totō totō. Aua e te faʻaaogaina. Afai ei ai ni aʻa, e tatau ona faʻasaʻo.
  4. O se mamao o le 25-30 cm e manaʻomia i le va o pulufana. E mafua mai i le mea moni e faapea, o galu e tele laau totō ma e tele avanoa e manaʻomia mo lo latou atinaʻe.

A o lei totoina, ia mautinoa o le susu e le faaputuputu i totonu o le moega. Afai e latalata tele le laulau o le eleele, ona maualuga lea o le moega fugalaau.

Totoina o le toto

I le tautotogo, e na o na ituaiga mea e fuga mai i le leva o le toto e totoina. O le faʻaleleia o le faʻagasologa o loʻo faia i le faasologa lenei:

  1. Saunia o se pu mo fugalaau. E le tatau ona avea ma susu. E mafai ona faʻaaoga oneone e pei o le faʻavaivai.
  2. Pulufana e tatau ona faʻamago lelei.
  3. Ma le faʻaeteete, e tuʻuina i luga o le pu le puʻupuʻu.
  4. Ona fufuluina ai lea i oneone.

Mo se faʻamatalaga! O le taofiofia o le totoina o le tautotogo e na o na tulaga lava pe a iloa tonu le tele o le fuga o le fugalaau.

Fale - tausi pe a uma ona toto

O pulu o lenei laau e mafai ona lelei le vaitau o le taumalulu. E faʻavasegaina e pei o le malulu. Ae peitai, o tamaiti ma aniani laʻitiiti e manaʻomia le malutaga. E tatau ona faʻatino e tusa ai ma tulafono uma, aemaise lava pe a vaʻai le taumalulu ma sina kiona.

O le mea e talafeagai e talafeagai mo lālā laʻau poʻo vaovao. Aua nei faʻaaoga peʻa pe humus. O le mulching layer e tatau ona itiiti ifo ma le 25 cm.

Moega faʻapitoa ma fanua e faia pe a maeʻa le tau ma e paʻu le vevela ile lalo ifo o le 5 tikeri. O lenei mea o le a fesoasoani i le puipuia o aʻaʻese mai le amataina, ona latou te manaʻo e faia ni pu i le mulching layer.

Faʻafefea ona tausi

A oʻo mai le tautotogo, e aveese le mulch ma o le nofoaga na totō ai pupuvaga e faʻasaʻolotoina. O lenei mea e mafai ai e le palapala ona mafanafana vave ma amata ona tuputupu ae.

O nisi togafitiga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o hazel e le manaʻomia. E taua le mulimuli i tulafono faʻavae mo laau uma:

  • pulufana e fufuluina ile faalua i le masina. O eleele vevela o le a afaina ai le ulu o le ulu;
  • a maeʻa le fugalaau e amata ona fuga (Iulai) e tatau ona vavae ese le pito i luga o le laau;
  • faalua i le vaitau, e tatau ona faʻaaogaina le tonisi. O luga o laei e faia i le vaitau o le vavao. Mo lenei mea, e tatau ona faʻaaoga le faʻalavelave faʻalavelave ma humus. O le mea na mafua ai, o loʻo faʻasalalau solo i le nofoaga o le fugalaau, ma faʻafeinu.

Taua! I le tau malulu, ua faaopoopo atu minerale (potassium, superphosphate) i fugalaʻau.

Faʻasoʻoto le totoina: o fea e sili ona lelei e fai ai

E masani ona mafaufau le au fai togalaau pe afea le gaosiga o le gaosiga pe a uma ona fuga. E mafai ona faʻaaogaina se laau i se tasi tulaga, pe a sauni le pusa mo lenei mea. O le sauniuni e mafai ona fuafua i le samasamaina o laulaau, pe a faʻapea o loʻo ola maloloina le fale. E tatau ona vave totoina pulu laiti, ona o le mea moni e mafai ona latou le toe maua le susu.

E le tatau ona suia le afu pe a susu le eleele. E mafai ona taʻitaʻia ai le aʻa o le aʻa.

Faʻafefea ona vaʻaia

<

Soo se mea e faʻaaogaina e manaʻomia ai le faʻaeteeteina lelei o aʻa o le laau, aua e matua faigofie lava ona faaleagaina.

O le ulu o Hazel o se laau tulagaese: e le gata ina matagofie, ae aoga foi. O le fugalaau e mafai ona vavao iniseti ma toʻi. O le tuputupu ae ia te ia ma tausi ia te ia e le faigata. O le mea taua o le mulimuli i tulafono faavae o le totoina ma le tausiga: totoina o aso, teuina o mea totō, tapenaga o le eleele ma laʻei pito i luga, le nofoaga saʻo o tubers, auala sauniuni mo le taumalulu. O le tausisia o nei tulafono, e mafai ona e totoina fugalaau o le a fiafia i o latou foliga vaaia.