Fualaau aina

Totoga maualuga o tamato e ala i le totoina o fuālaʻau i aʻa e lua

O a togafiti e le o alu ai le au fai togalaau ina ia maua ni fua maualuga i luga o la latou fale! Vaavaai mo ituaiga o tamato e sili ona aoga, ia faia i latou i sauniuniga eseese, fafagaina i taimi uma i latou ma fesuisuiai eseese.

O nisi e filifili i se laasaga ogaoga ma le agavaʻa - faʻatupulaʻia le 1 laau ile 2 aʻa, lea e maua mai ona o le tui. O loʻo faʻamatalaina i le tusiga le lelei ma le le lelei o lenei metotia, faapea foi ma le totoina o tamato ma tausi ai.

Metotia Faamatalaga

O le auala e totoina ai tomato i le 2 aʻa e fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli. I lenei auala, e mafai ona sili atu le taua o le ola i laau e leai se malamalama, ma o lea na amata ai ona vevela, umi ma vaivai (e uiga i metotia o le totoina o fatu ma tulafono mo le tausiga, faitau iinei). Po o le totoina o laau e tele naua, ma faatasi ai ma le fesoasoani o lenei metotia, e mafai ona e faʻaaoga uma laau toto, totōina i luga o se nofoaga laʻititi.

O le uiga o lenei auala o le faʻapipiʻiina lea o laau e lua i se meaola e tasi, lea o le a aʻafia ai le tulaga o le togavao ma le fua, aua o le aʻafiaga e lua o le a fafaga ai se vaega pito i luga.

Faʻatau ma faʻasoa

O lenei metotia o le totoina o tamato e tele ona lelei:

  • siitia le siitia o le gaosiga e 30 - 40%;
  • fiafia i le saoasaoa o le fuaina o fua, o lo latou matutua;
  • faateleina le tele o fua (e uiga i faigata ma foliga o le totoina o tamato tele e mafai ona maua iinei);
  • faaleleia le tetee o tamato i maʻi eseese;
  • faaumiumi le vaitau tuputupu ae.

O mea le lelei e itiiti ifo: o mea autu o le taimi tele lea na faʻaaluina e le tagata e teu vine, o le i ai o nisi tomai i le totoina. Afai o le totoina o loʻo faia i luga o fualaau, ona o le leaga o gaʻo, e mafai ona e faʻaleagaina se tele o mea toto.

O le faʻaaogaina o se tasi lea o auala o le faapipiiina, lea e faʻapipiʻiina ai pine e latalata ane i se tasi se tasi. O se faʻatauga o se laau ua faapipiiina; fusi o le vaega lea e faapipii ai le rootstock e avatu ai ni meatotino fou.

Galuega sauniuni

Fusi

O fai togalaau faʻapitoa e faʻaaogaina fasi pepa o mea e leai se mea e lalagaina 0.5 mm lautele e pei o le faʻamalosi. Afai e leai se mea faʻapitoa, e mafai ona sui i fasi pepa gau, ofu faʻapipiʻi mo le faʻapipiʻiina o le fusi o le orchid, fagu malulu, na o se maea uʻamea poʻo se twine. O nisi tagata faifaatoaga latou te faʻaaogaina le tifaga taʻalo poʻo le lipine tape, ae ei ai o latou fili e talitonu o le a maua se aʻafiaga i lalo o le ata, e fesoasoani i le faʻavaeina o aʻa i le nofoaga o le inoculation.

O ituaiga eseese

E lelei tele le lactate o ituaiga o tamato (Astrakhan, Riddle, Raja, Fale talitalia ma isi): o le mamafa o fua o mea e le taua i le pito i lalo e mafai ona motusia.

E faapena foi E mafai ona e fufuluina tamato o ituaiga eseese, o le tasi o ia mea e sili ona lelei lona tofoina o uiga taua (Gina, Petite, Waterfall, Family, Immortal, Aphrodite ma isi), ma le isi e teteʻe i faamaʻi (Alaska, Firebird, Boheme, Blitz, Sensei ma isi).

Fatuina sauniuniga

A o leʻi lūlūina, o le fatu ua vave ona faʻafefiloi i le 1% o vaifofo o le palatini, i se vaifofo o le aloe (1: 1 i le vai), i se fofo o Fitosporin. O lenei mea o le a mafai ai e fatu ona faʻamalosi le faʻaoga o le tino, ina ia sili atu ona puipuia i faʻamaʻi, ia maua ai se seleselega tele mulimuli ane.

Faitau atili e uiga i le auala e gaosia ai fatu tomato aʻo lei luluina, i se mea ese.

Faʻamaumauga talafeagai

O le suavai o le a manaomia ai se aofaiga tele o tane mo vaomatua. Mo nei faʻamoemoega, e mafai ona e faʻaaoga vaʻa susu, tipi pusa palasitika, fagu fugalaau e iʻu ile 11-12 cm, ma isi. Mo le faʻasalaga, o le a e manaʻomia foi le lauulu, o le fulufulu mamoe, ma le ava malosi.

Totoina ma le faʻamavae

Tulafono faavae

  1. E mafai ona totoina tamato ua uma ona totō ile laufanua, ae e sili atu le faia o le taoto e tusa lava pe o le totogo.
  2. O nisi o fai togalaau o loʻo mulimuli i le kalena o le masina e maua ai na o manipulations tutusa i le masina o le masina.
  3. Ole taimi o le tui ole afiafi, ma e sili atu le lelei ile faia o se faʻataʻitaʻiga faapena ile tulaga o le timu.
  4. E mafai ona faaititia le palasi o laau toto e ala i le le faasusuina mo ni nai aso ao lumanai le taimi o le faʻamalolo.
  5. O le nofoaga o tui e tatau ona 10 i le 12 cm mai le palapala.
  6. Aʻo tupu ma totō le 'au, e tatau ona faʻagasolosolo malie lava le vavae.

Taimi

O fatu Tomato e tatau ona toto i le ogatotonu o Fepuari - amataga o Mati. A maeʻa le 2 - 3 vaiaso, ona faia lea o se meaʻai (pe faʻapefea ona totoina totō tōmato mai fatu e aunoa ma se filifili ile fale e mafai ona maua iinei). O le masina ao le i totoina fatu i luga o le eleele (pe tusa o le ogatotonu - faaiuga o Aperila), faʻaaogaina le faʻaogaina. E masani lava ona tupu i le 10 i le 15 aso.

E faʻapefea ona totoina tomato ma aʻa faʻalua: taʻiala i lea laasaga taʻitasi

  1. Lauina ma le totoina o fualaau o tamato na gaosia i le auala masani.
  2. A maeʻa le laʻau moni lona lua i luga o laau totō, tuʻu le tamato i ni pusa eseese. O toto laau e totoina i ni paga i le manava o le tasi i le isi i se mamao e 2 - 3 cm.
  3. A oʻo le oʻo atu o le fuamato i le mafiafia o le 4-5 mm, e mafai ona e amataina le faagasologa o faʻamatalaga. I le taimi muamua, e tatau ona fufulu lima ma meafaifaʻaili i le sipuni o le sipuni o loʻo tuʻu i totonu o le ava malosi.
  4. I luga o laau taʻitasi, faʻaaoga lelei le lau, tipi ese le paʻu (pe a ma le 1,5 - 2 cm) i le nofoaga o le a faia ai le taʻavale.
  5. Ma le isi, o le lau e faia i le maualuga o le 45 tikeri incisions i nofoaga na aveese ai le paʻu. I luga o le faʻatauga o le tipi ua faia mai le pito i lalo, ma i luga o le fusi - mai le pito i lalo. O le loloto o le faʻavae o le 1/3 o taʻitasi taʻitasi, o lona umi e 6 - 7 mm.
  6. E tatau ona sopoia ia tipi e ala i le faʻaoga tasi.
  7. O le nofoaga o le sopoia e tatau ona faʻamautu lelei i le nonoa, faʻapipiʻi faʻatasi ia laau e lua.
  8. A maeʻa ona tupu faʻatoʻaga, e tatau ona aveeseina le faʻasalaga e ala i le tipiina i se laititi e maualuga atu le maualuga mai le nofoaga o le faapipiiina.
  9. O le tipi ua toe faʻatulagaina e ala i le fusi, lea e mafai ona aveʻesea pe a uma le matua (pe a ma le vaiaso).

Faatonuga tausi

I le taimi lava e uma ai tui, e tatau ona faʻaaogaina laau toto mo le 4 i le 5 aso. O le vevela o le tulaga i le taimi o le taamilosaga e tatau ona tausia i totonu + 20 ° C - + 22 ° C. E mafai ona tuʻu ni palasitika i luga o tomato ua faʻapipiʻi mo le 2 aso e fatuina ai ni fale lanu meamata. O le faʻasusu e faia i le vai mafanafana i le aʻa aʻo solo le palapala. O le laau ua faapipiiina ua totoina i totonu o le eleele lanu po o le fale lauʻeleʻele, ma o le 1 i le 2 laulaau maualalo ua aveeseina (na matou faamatala e uiga i le totoina o tamato tupu i totonu o le eleele tatala iinei).

Pe a tulaʻi mai, e manaʻomia uma ona faʻalauteleina aʻa e lua aʻa i itu eseese, ma faʻateleina ai le nofoaga o taumafa. O le tausia o ia e tutusa lelei ma tomato masani. Ia mautinoa e nonoa le vao i le pua: ina ia le faʻaleagaina le nofoaga o le taamilosaga, o le uʻu ua nonoa faalua - i luga ma lalo o le nofoaga o le faapipiiina. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le fafagaina: e sili atu le faia i lea taimi i aso uma e 10. E mafai ona e faia faʻamalosi faʻasalalau ma faʻamaʻi.

O le a le taunuuga e faʻatali ai?

O le faamanuiaina o le taamilosaga e mafai ona fuafuaina ma le iloa: o le aʻa o se tasi o laau o le a faasolosolo malie lava, ma malosi ma malosi ona o le faaopoopoina o le sua mai le isi laau.

Fesoasoani O nisi o fai togalaau, o fai togafiti i se auala talitutusa e totoina ai se tamato ma le pepa po o pateta. E mafai foi ona e faataitai e ala i le totoina o pamu mai ituaiga eseese o tamato i le isi, mo se faataitaiga, i le piniki (Pink honey, De Barao, Pink Abakansky, ma isi) ma fualaau samasama (Honey Spas, Persimmon, Orange, etc.).

Mea masani masani

  • E manaʻomia le tuiina o laau laiti: o lo latou siʻosiʻomaga o loʻo siʻosiʻo pea, ma ao tuputupu ae e avea ma mea maʻaleʻale, ona le tupu faatasi ai lea o laau.
  • Aua nei faapipiiina i isi vaovao i le mea e le o faamamaina le uaea.

O le metotia o le totoina o tamato i luga o le 2 aʻa e manaomia ai se taumafaiga mai le tagata faʻatau. Ae faʻatasi ai ma se faʻamaʻiina saʻo, o taunuuga o le a sili atu nai lo mea uma e faʻamoemoeina: E lava tamato i luga o le laulau, luga o le mea faigaluega, ma luga o aiga uma ma uo.

O le totoina o fualaau faisua i totonu o se itulagi ma se tau vevela e matua faigata lava. O le mea lea, e tatau ona e faia le tele o taumafaiga ma le taimi e ausia ai mea maualuga. I luga o la matou Initaneti o le ae maua ai auiliiliga auiliiliga e uiga i le totoina o tamato i Siberia ma le Urals, faapea foi ma le mafai ona totoina pepa ma kukama i autafa o tamato.