Tupe teu

Faʻaputuga ma tekinolosi ole fatu ole fatu

O le tausiga o le beekeeping e le o se mea faigofie, lea e aunoa ma se malamalama ma se poto masani e faigata tele ona ausia le maualuga o le gaosiga. E i ai auala eseese ma auala mo le fausiaina o nei iniseti malosi. O nisi oi latou e manatu e sili atu ona faigofie, ae o isi e na o tagata tomai faapitoa. Faatasi ai ma le aulelei o beekeepers, o le a faateleina le lauiloa o bees i le itu i sisifo, o lona uiga, i le tele o hives. O lenei metotia e tele mea lelei ma faʻaitiitia ai le tau o galuega, ioe, pe a lelei mea uma.

Avanoa Oloa Lautele: Faateleina le Malosi ma le Aofaʻi o Aiga

O le tele o mea e mafai ona e faʻamautinoa e malosi atili ai puleʻaga o pusi, ma o le numera o le numera e faʻateleina ai. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o ia tulaga e latalata i le natura masani o iniseti, o le mea lea, o la latou puipuiga faʻaleagaina e matua faateleina, lea, o le a avea ai le pi ma malosi ma sili atu ona lelei.

Siaki le aoga o le faʻaaogaina o le "Boa" faʻataʻitaʻiga ma le auala e faia ai se tele-hive i ou lava lima.
E sili atu le faʻaleleiina o fatu i le vevela ma le malulu, ona o le mea moni o lenei mea e mautinoa ai le lelei o le ea ma tatala ai avanoa eseese mo le vevela o le "maualuga-up house" mo le taumalulu.

Faʻafefea ona faʻatulagaina le tele o mea e aofia ai pi

E mafai ona fausia faʻatasi ni faleoloa e tele-iunite ma faʻatau faʻatau i faleoloa faʻapitoa; o mea uma iinei e faʻalagolago i mea tau tupe ma le manaʻoga o le tausi pipi.

E taua! Pe a filifilia ni fafie mo le faia o se ofagapi, e tatau i se tasi ona tuʻuina atu le mea e sili ona fiafia i ai laau mamanu, ae o le malūlū o mea e faʻaaogaina e le tatau ona sili atu i le 8%.
E fautuaina e faʻatautaia le faagasologa o le toe amataina i le amataga o le tautotogo. O lenei vaitau ua sili atu ona lelei, ona o le mea moni e leai se tele o se auivi ma le brood, ma e i ai ni nai pi i le selu. E tatau ona malamalama o le faagasologa o le felauaiga o le a tele se taimi e alu ai, talu ai e tatau ona faʻamaʻesea uma o latou foga ma saunia se fale fou mo aiga. E fautuaina le faia o le faʻagasologa pe a mafanafana i fafo, talu ai i le maualalo o le vevela o loʻo i ai le lamatiaga o le maua o le malulu.

Mamanu ma Ata o se Oloa Moapi

Latou te fausia se sulu o le 5-7 fale, o le fuainumera o fola e faalagolago sao i le vaitau. E tofu i latou ma luga o luga o laupepa e 10, o lona tele e 435x230 mm. O le fua o le tasi mataupu e 470x375x240 mm. Ina ia mafai ona saunia le faʻavaa mo se sulu, e vaeluaina i le 230 mm e faʻaoga ai se pulu ma se naifi malosi, ona tuʻituʻiina lea o le paʻu lalo ma le tufatufa. E pei ona mafai ona vaaia i le ata o loʻo faʻaalia i lalo, o vaega ia e taua mo le fausiaina o le fausaga: o le pusa lava ia, o le faʻaopoopoga mo le meli, o le mea vaʻavaʻa, o le tapuni ma le mea faʻalanoa, o le fale fesiitaiga, o le fola ma le laulau.

Tekinolosi ma faʻaaoga auala

I le amataga o le tautotogo, ae sili atu i le taimi e mafanafana ai i fafo, o le sapalai sauniuni ma faʻamaʻi pipisi o loʻo i le nofoaga o le fale lea e fuafua e aveese ai pi. I le ogatotonu o le faʻapusa o le tino ua tuʻuina i le fala, ma i autafa o le pito - le perga ma le meli. I totonu o le sulufaʻi seti 10 faʻapuʻupuʻu laupepa ma faʻanofo ai pi i ai.

E taua! E tatau lava ona ulufale le tuatotonu i le sulu fou, o le a le o se nofoaga e ufiufi ai i se pulou aʻo faʻagasolo le fata.
A maeʻa le faimalaga, o le fale ile pito i luga e ufiufi i laupapa faʻaloʻolo ma se paʻu vevela. O le tele o le notch, e faalagolago i le malosi o le aiga, e tatau ona 1-4 cm. A oʻo ina amataina le aoina o le nectar ma pollen, e mafai ona e amata faʻapipiʻi le tino lona lua, ua oʻo i le taimi e faʻateleina ai le avanoa e ola ai le aiga.

O le mea autu: Aua e te misia le taimi o le a nofoia uma ai laupepa e 10 i le pi, ma faapipii le fola e sosoo ai, aua o le tuai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaosoina ai le tuai i le atinaʻeina o le aiga bee. O le fale lona lua e tatau ona saunia i le taimi muamua e ala i le tuʻuina i luga o ni laupepa o loʻo i ai le meli ma e tatau ona 2-3 vaega ma le waxed wax. Afai e le mafai ona faʻamaeʻa le sulu i moli o le meli, e tatau ona saunia 6-8 kilokalama o sipuni suka i le fua faatatau o le 1: 1. O le matua ma le galue o pi o le a nofo i le fale lona lua pe a leai se potu e totoe mo fuamoa i le muamua. O lapisi e tatau ona sosoʻo pe a oʻo i le lona lua o laʻau uma e tumu i pi, o le mea lea o loʻo faʻanofo lalo le fale lona lua, ma o le mea muamua e tuʻuina i luga. O le tino lona tolu ua faʻapipiʻiina i le va o le lua tausaga talu ai, ma vavaeina i se mafiafia sulu. Ona o le mea moni ua vaevaeina le brood i ni vaega se lua, o le pi e amata galue malosi atili e toe faʻafoisia le faamoega ma e le faʻafefe.

E mafai foi ona faʻaeʻeina le "fogafale lona tolu" i le fogafale i luga, ae i lenei tulaga e tatau ona malamalama o le fale lona tolu o le a le faʻatumu vave. Pe a ma le masina, o le lona tolu o fale o le a faatumulia i le au, ma o le taimi e faʻapipiʻi ai le lona fa. I le taimi lenei, o le tasi o le matua o le ai ai i le lona tolu, o lea e ave i le pito i lalo, ma i tua o le muamua, lona fa, ma le lona lua o loʻo tuʻu i luga. O sea faʻaleleia o se vaega o le sauniuni o le sulu mo le taumalulu.

Tele o meaʻai o pi i le taimi o le taumalulu

O le tausiga o povi ile tele-hives, e masani lava, e le vavaeeseina ma le maeʻaeʻa fale mo iniseti, e tatau ona faʻamafanafanaina i latou i le taumalulu, faʻapea foi ma le saunia o meaʻai. E tatau ona faatumulia meli i totonu o le sulu e 10 laupepa ma aiga malolosi. Afai e leʻo uma ia faʻavae, e faʻatagaina le faʻafouina o aiga. I luga o le pito i luga o loʻo taatia 25 kilokalama o meaʻai gaʻo. O le meli ua manatu o le filifiliga aupito sili lea, ae afai e leai se avanoa faapena, ona fai lea ole sipuni suka poʻo le faʻafefe (galu suka ma le meli faaopoopo) o le a faia.

E taua! Ina ia mafai e le pi ona ola saogalemu i le malulu, e le gata ina latou saunia meaʻai, ae ia faʻamafanafana lelei foi o latou fale.

O se faiga faʻalelei faʻaleleia lelei e sili ona taua, talu ai, pe a iai, o le a puipuia le pi mai le vevela, lea o nisi taimi e sili atu ona leaga nai lo le malulu, o le ea vevela ile totonu ole sulu e le tatau ona sili atu ile +22 ° C. O le pito i lalo o le sulu, e pei o se tulafono, e ufiufi ai lau laʻau po o le vao.

Taimi o le tautotogo

Afai o le apiary ua saunia lelei mo le taumalulu, o le a leai ni faafitauli i le tautotogo, ae i se isi itu: o le fuainumera ma le malosi o aiga o le a faateleina tele. A maeʻa le taumalulu, ona faia lea o se asiasiga, ma o le a manino mai ai le tele o le pi na faateleina ma pe o le a le tulaga latou te i ai. Afai e maloloina le pi, ma o aiga ua taofi pe ua faateleina lo latou malosi, e tatau ona toe faʻaleleia le pou, faʻafefe i luga ma luga. E tatau ona faia le tausiga e faʻamautinoa ai e le faʻaputuina le susu ma le faʻasalaga i totonu o le sulu, mo lenei mea, pe a tatau ai, e tatau ona faʻateleina le puipui puipui.

O le mea e aofia ai pi i multicase hives i le amataga o le taumafanafana

I le amataga o le taumafanafana, e fautuaina e vavae ese le tasi, tuu le faasologa i le vaega pito i lalo o le sulu. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le pito i lalo ma le pito i luga o le ulu o loʻo sosoʻo. O faʻafanua uma e tatau ona vaʻavaʻaina e se faʻalapotopotoga, i tafatafa o laina e faʻapipiʻiina ai brood. O se taunuuga o le toe faʻaleleia, e tatau ona aliali mai o le tino ma le meli o loʻo i le pito i lalo, ona lolomiina lea ma tatala le ala, i le va o le ato tuʻuina, ona faʻapipiʻi ai lea o le fale. Ina ia mafai ona faʻaleleia le asaga, e faʻalauteleina ogalaau pe'ā tatau.

Ina ia mafai ona maua ni tusi lelei o le meli, e taua le i ai o le mutia meli i autafa o le apiary. Faʻafeiloaʻi masani, phacelia, coltsfoot, ufiufi suamalie (paʻepaʻe ma le samasama), linden, lemonium balm, sapalai e tuʻuina atu i laau maualuga o le meli.

E te iloa? Ina ia aoina le 1 kilokalama o le meli, e tatau ona lele ese le pi e tasi e suʻe ai le 60,000 taimi ma ao mai mai le silia ma le 100,000 fugalaau. Mo le 1 lona alu ese mai asiasiga asiasi i le silia ma le 1,000 oso.

Tele o meaʻai o pi i le vaitau o le fale matua o le meli

O le faʻamatalaga autu o le auala e tausia ai pi i le tele o sulu i le taimi o le togavao o le meli e tatau ona tuueseese le tino. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, afai e aumai e pi le 5-7 kilokalama o le nectar i aso taʻitasi ma faʻatumu le afiseti, e leai se avanoa e totoe i le honeycombs mo le faʻatauina o fuamoa. A maeʻa le seleselega o le meli, e tuʻuina atu ile tino e toʻa 1-2 mo aiga e iai le sua, ma aveese le meli ina ia mafai ai ona fufulu ese le meli.

Ina ia fufulu ese le meli, e te manaʻomia se masini faʻapitoa - mea e maua ai le meli. E mafai ona faia e le lima.

Faʻamatalaga tele o pi i le autumn

I le tau o le autumn, e faia ai togafitiga o le tumama i le sulufaʻi, ma latou amataina foi le fafagaina lelei o iniseti ma sauniuni fale mo le taumalulu. Malosiaga tino mama.

O le meli ua manatu e sili ona lelei mo le fafagaina o pi. Ae peitaʻi, afai e le mafai ona fafagaina pi i le meli, o isi mea e fafaga ai e sau i le laveaʻiina: fafagaina o le meli, lole, sufuga suka.

Tausia o pi o loʻo tuʻuina i le televave hives

Faafetai i le mamanu o mamanu, e faigofie ma faigofie ona tausia pi, ma o laʻau meli e fetaui lelei mo tamaʻi laiti ma lapoa, fale apia. Faatasi ai ma togafitiga autu mo tausiga e mafai ona faailoaina:

  • talafeagai lelei le fafagaina;
  • saunia mo le taumalulu;
  • suʻesuʻeina o le tautotogo;
  • vavaeeseina o le tagata matua;
  • aoina o le meli;
  • faʻaleleia masani o mataupu.
E te iloa? O pi, na fananau mai i le taumalulu-taumalulu, ola mo le 195-210 aso, ma o tagata taitoatasi na fananau mai i le taumafanafana e naʻo le 30-60 aso e ola ai, e mafua mai i le mea moni e vave ona amata la latou galuega galue, e le maua le taimi e malosi atili ai, ma o lo latou malosi e vave ona mou atu vave. Ae o le tino e ola umi lava pe a faʻatusatusa i le taloina o pi - mo le 4-5 tausaga.
E le mafai e le au atamamai i le vaega o le tausiga o beekeeping ona faia se maliega i luga o le auala e tausia ai pi ina ia sili ona aoga ma aoga, ma faamamafaina foi o le numera o fale po o le tele o le auivi e aafia ai le tele o le meli ma le malosi o le puleaina o pusi. O le mea pito sili ona taua, o le tuʻuina atu o iniseti ma meaʻai e sili ona lelei ma faʻavae tulaga lelei mo i latou i totonu o sulu, ma o le fea auala e tuʻuina atu ai le fiafia e mafai ona foia na o le faʻalagolago i mea tatou te mafaia ma mea mafai.