Laʻau

Faʻatau Rusia: o le a le fugalaau

Soʻo se togalaau taʻitasi o lana fugalaau ua totogo mai le amataga o le tautotogo ma ua fuga mai i le amataga o le tautotogo. E le faigata le filifilia o togafitiga matagofie ma le faigofie-faʻapitoa mo le vaitau o le taumafanafana, ae i le vaitau o le togalaau e tele lava ina leai sona malamalama. Faatumu avanoa i le tautotogo faatasi ai ma ituaiga meaola e fuga vave pe a uma le kiona. O se tasi o nei fugalaau muamua o le fritillaria.

Faʻaaliga

O Fritillaria, o se vao masani, e fuga i totonu o vaomatua ma i togalaau fai togalaau i le tautotogo. O ona fugalaau e pei o le logo e tu malosi agai i tua o nisi nofoaga e le o le suauʻu atoa le kiona ma uluai lanu lanumeamata lanumeamata o le mutia.

Faatasi ai ma le fafaguina o le natura, e tasi le ituaiga laau o lenei laau e faapitoa lava le iloa - o le Russian hazel grouse. O ona fugalaau e valiina i ata pogisa, ae, e ui lava i lea, ua tumu i latou i lauʻeleʻele tautotogo.

O le tele o fritillaria

Faamatalaga o le Botanical

O le tupua Rusia o le tele o laau laʻau o le aiga Lileiny, o se vasega o monocotyledons. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 20-50 cm, o loʻo i ai laʻau mumu lamolemole ma laʻau uʻamea e pito iʻu i pito. Ole lautusi pito i luga e puupuu nai lo le pito i lalo, e masani ona feliuliuai i ni pine i pito.

Fugalaau fugalaau: totoina ma tausi pe a uma ona fuga

O ona fugalaau e aoina i le racemose inflorescences o 1-5 pcs. a le o le pito i luga o le ala. O Perianth o foliga o se logo, mai fafo o loo valiina i le maroon e aunoa ma se mea e iloagofie. Mai totonu, o petals e sili atu ona lanu samasama, o se lanu lanumeamata e tosoina i luga o loka taʻitasi.

I totonu o le fuga o ni laumei ma se pistil, o lona koluma ua vaevaeina i ni mataitusi se tolu i le pollen. O fatu o le Russian grouse e faʻaputuina i pusa lapatai laiti (e oʻo i le 4 cm le umi).

Faʻalogo lelei! O le fuga o lenei ituaiga e tupu i le amataga o Aperila, ma faaiʻu ia Me. Talu ai e foliga mai e le mautonu le ulu o le hazel i le taimi muamua, e masani ona manatu faatauvaa tagata fai togalaau i le fugalaau. Ae o fugalaau fugalaau malamalama e mafai ona fetaui lelei i le tulaga atoa o le fugalaau ina ia mafai ona maua ai le lelei atoatoa o le laufanua.

O laulaau pito i luga o lenei fugalaau e masani lava ona avea ma se tendril.

Faʻasalalauga ma faʻaoga

O lenei fugalaau e maua i le natura i le vaega Europa o Rusia, e lata ane i le pito i lalo o le Caucasus, i Sisifo Sisifo. E mafai foi ona e feiloai ia te ia i Iukureini ma Kazakhstan. E ola le vao ile laufanua, i totonu o laau afu, tafatafa o vaitafe ma nofoaga papa.

Asera fugalaau - foliga foliga, valivali o laulaau

O le faʻatautaia o le faʻatautaia ma le atinaʻeina o fanua lafulemu na aʻafia ai le faitau aofaʻi o lenei laau i le natura. E le gata i lea, o afi afaina (ona o sese o tagata pe mafua mai i tulaga masani) e masani lava ona faaleagaina ai le tele o fanua e le i maua mai o le hazel grouse.

Tulaga ma tulaga faigata

O le fagota Rusia o se mea e le masani ai o le vaega III. Faʻafeiloaʻi i meaola teuteu, faʻafefe i le fuga o le CIS. I le 1988, sa i ai o ia i le Red Council of Rusia. E le gata i lea, o lenei laau toto e puipuia e le Red Book of Ukraine.

Mo faʻamatalaga! O le isi mafuaaga mo le leiloloa o fugalaau e seasea ona tupu e faapea o le tautotogo e aoina ai i latou e fatuina ai uluai puna o le tautotogo, ona o fugalaau susulu e tosina atu ai le mafaufau mai mea mamao. Ina ia puipuia foliga o meaola, e tatau i tagata taʻitoʻatasi ona mafaufau e uiga i taunuuga o ia amioga.

Aiaiga saogalemu mo le saogalemu

E tusa ai ma le tulafono, ei ai tapulaa i le aoina mai o faiseni Rusia mo teu, o lona mafaufau ma le le mafaufauina, solia, totoina le togavao ma le laau aʻo lei amataina fatu, eli ai pulu.

Faʻalogo lelei! O lenei vailaʻau o le hazel grouse o loʻo aofia i totonu o le lisi o laau totō ola ma puipuia i le fanua faʻapitoa "Belogorye".

O le vaaia o se fugalaau e le masani ai i le natura, aua nei togiina

Fanauina o fatu

Monsterra fugalaau - o le a le mea e foliga mai ai le laau ma le lau

E tele auala e fafagaina ai hazel grouse. O le pito muamua o le fatu. O loo faatinoina e faapea:

  1. E aoina mea e seleseleina pe'ā uma ona pusa pusa.
  2. O fatu e totoina vave i le eleele na saunia muamua.
  3. O fagu e faia i le lautele o le 10 cm ma le loloto o le 1 cm, o le mamao i le va oi latou e tausia tutusa ma le lautele o moega.
  4. O fatu pe a uma ona totōina e faʻafeinu ai, ona 2 fuga ai lea i le fala. E ono tulaʻi mai i le tautotogo e sosoo ai.

Taua! O le auala e le talafeagai ma e le aoga i lena vavao e tatau ona faatali mai le 5 i le 7 tausaga. O le aoina o fatu e na o le mauaina o le tele o mea totō e totoina.

Faiga faʻapipiʻi

O auala faʻaleleia fua mo fritillaria e sili atu ona aoga. O se tasi oi latou o le vaevaega o le sipuni tele i ni vaega se lua. E pei ona faia:

  1. O se fugalaau matutua ua eliina, o lona pulou ua tipiina i ni vaega se lua.
  2. O vaega e togafitia i se vaifofo faʻapitoa, faʻamago ma faʻafefeteina i le efuefu.
  3. O pulu taʻitasi e totoina i ni pusa eseese ma palapala.

O le fuga o se laau fou e ono tupu i le isi vaitau, pe a uma le tausaga.

Faʻalogo lelei! E le o pupuni uma o le a tuʻuina atu i tamaiti. Ina ia faateleina le avanoa o le germination, o le nofoaga e tipi i le maea ai o le vevela e tatau ona ufiufi i ni mea e tuu i ai mea teu tupe. I lenei fomu, ua totoina le pulu i le eleele.

Totoina o teuga oloa

E seleseleina Hazel i le taimi o le tautoulu, o lona uiga o le taimi o le taumafanafana e tatau ona teu lelei.

E tatau ona teu pulu i totonu o se potu malulu ma lelei le ea. O le malulu o le ea e le tatau ona sili atu i le 30 ° C. I lalo o tulaga lelei e teuina ai, o le a tulaʻi mai avanoa o le popo.

O le a le foliga o fugalaau fugalaau?

Faʻaaogaina tekonolosi

Rusia hazel grouse o se togalaau malulu ma le vevela. E faigofie lava ona tausi ia te ia, ona o tulaga masani e naʻo ia na te pulea. Ae e taua le faia o ia tulaga i luga o le upega tafaʻilagi mo le tuputupu aʻe o le hazel grouse, lea o le a sili ona latalata i lona natura masani.

Nofoaga mo le tulaueleele e tatau ona:

  • malogo - vaipuna ma le eleele eleele e le tatau ona fatuina ai vai i le palapala;
  • malamalama - o le sili atu o le malamalama faalenatura mo se laau toto, o le lelei o le a tupu;
  • fugaina - o laei talafeagai e filifilia o le a fesoasoani e ausia le fugalaau galue.

O le fili autu o le hazel grouse o le vai o le palapala i le eleele. I lalo o ia tulaga, e vave lava ona pala le pulou o le laau, ma fugalaau.

Faʻaleleia eleele

O le eleele mo le faʻapupuina Rusia e tatau ona matua lelei, ae o le malamalama. E mafai ona manaʻomia se faʻalavai faʻavaivai ina ia mafai ai e le vai ma le ea ona faʻamalieina aʻa o le laau. O le eleele pH e tatau ona le faaituau poʻo alkaline. E le fetaui le aʻoaʻoga faʻapitoa mo le totoina o laau o lenei ituaiga.

Taua! I luga o le amataga o le eliina, o le humus poʻo le peat, faʻapea foi le efuefu po o le lime, ua faʻaofiina i le eleele. Ina ia faigofie le faʻapipiʻiina o le eleele, e faʻapipiʻi le oneone.

Tuputupu ae tuputupu aʻe

I le faaopoopo atu ile eleele susu, o isi mea e mafai ona faaleagaina ai le fua o le fugalaau ma taitai atu ai i le oti o le hazel grouse. Mo se faʻataʻitaʻiga, ata poʻo le matagi i matu. E taua le mataituina o le filifilia o se 'upega tafaʻilagi o le ai ai se toafilemu toʻafilemu (mo se faʻataʻitaʻiga, i tua o le puipui o se fale poʻo se puipui, i tafatafa o vaovao tetele).

O le isi mafuaʻaga mo le leai o se fua i le fafie a Rusia o le lipi kulipi e laʻititi lava. O aʻa e tatau ona faʻamalosi i totonu o le eleele e pei ona tatau ai, ma maua ai le malosi o le laau. Mo lenei, atonu e ono 1-2 tausaga talu ona totoina.

O le auala lea e foliga mai ai atigipusa fatu pusa

Tausiga

I le avea ai o se vaega o le tausiga, o le a manaʻomia ai le faʻaogaina o vaovao i le vaitaimi o le palapala, fafagaina ma le faʻamalosi.

Faʻasagaina o le laau e tatau ona na o le vevela vevela o le vaitau e le malolo le palapala. A maeʻa le vaitau tuputupu aʻe, e tatau ona e faʻamamaina le eleele 1-2 taimi i le masina, faʻalagolago i le saoasaoa o le faʻamagoina o le palapala.

Fertilizing e tatau ona amata i le afa lona lua o Aperila. Faʻaaogaina meaʻai taumafa taumafa. E mafai ona e faʻamalosia oe lava:

  • 1 pakete o le humus;
  • 1 tbsp. se sipuni o nitrophoska;
  • 1 tbsp. se sipuni o le faatoaga.

E tusa ma le 5 kilokalama o ia ituaiga paluga e tufatufa atu i le 1 mita o fanua.

Faʻalogo lelei! A maeʻa le faʻasolosolo o le Russian hazel, e tatau ona e faia le ofu pito i luga ile taimi lona lua. Ae mo lenei mea, o le paluga o le potassium sulfate ma le superphosphate (ia 1 tbsp. Sipuni) ua ave.

Maʻi ma meaʻai

I lalo o le lelei o le totoina o laau ma faʻamalosi le taimi, e mafai ona alofia faʻamaʻi ma meaola faalafua. Ae o nisi taimi e mafai ona aʻafia ai le ulu o hazel:

  • Namu e salalau i luga o pulu. E mafai ona e aloese mai le faʻamaʻi e ala i le vavaeeseina o mea totō uma e toto ai ma vavae ese le mai siama mai tagata maloloina. Ina ia mafai ai ona taofia nei ituaiga laau toto ese mai isi.
  • Lilybugs ma puʻu. Ua faʻaumatia i latou e iniseti. Ae o le tele o taimi e iai ni nai fugalaau i fugalaau, o lea e mafai ai ona latou potopoto i le lima, ona faʻaumatia ai lea.

I le taimi o gaioiga faʻaleagaga, e taua le asiasia o fugalaau taʻitasi mo le iai o nisi faʻamaʻi. E le mafai ona tupu vave ni mailei, o se faailo o se lanu lanu i totonu o laʻau po o lau.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O se fugalaau faapena o le a sili ona manaia i totonu o se togalaau poʻo se toga papa. O loʻo faʻapipiʻiina ma ni paʻu, pachisander, stonecrops. O le a foliga lelei e le ogatasi ma vaovao ma lauolaola lelei, i lalo o laau.

Mo fugalaau fugalaau masani, hazel grouse o isi ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pule faʻapitoa poʻo le fusi, e masani ona faʻaaogaina. O ituaiga Rusia e talafeagai lelei mo le faia o togalaau fugalaau masani. O le totōina, e le toe salamō le tagata e fugalaau.