Puleaina o pest

Pests ma faʻamaʻi o yucca: puipuiga, faʻamaʻi ma togafitiga

Yucca o se vailaʻau vevela e ola i le vevela e tupu aʻe i tulaga masani ma le malulu malosi ma e mafai ona avea ma se laʻau tele. E faigofie ona tupu lenei laau i le fale, ae o uyuks o loʻo i ai faʻamaʻi e mafai ona afaina ai, ma e taua tele i tagata fai togalaau uma ona iloa auala e taulimaina ai.

Malosiaga o Yucca: puipuiga ma togafitiga

O le yucca laau e le o se mea e manaʻomia ai le taua o le eleele ma le masani ona faʻasusu, talu ai o le tele o le susu e masani ona oʻo atu ai i le faʻaalia o faʻamaʻi i totonu o le laau. Sei o tatou faamasani i auala e foia ai le tele o latou.

E le fuga a Yucca

I le natura, o le laau e totōina Yucca e fuga i taimi uma mafanafana faatasi ai ma paʻu o laʻau o lanu eseese. Ae ui i lea, e le o le au faifaatoaga tomai uma e mafai ona ausia le alualu i luma o yucca., ma e oʻo lava i greenhouses, e seasea ona fuga, talu ai e taua tele mo lenei laau toto ona fatuina latalata i tulaga masani e mafai ai. Ae talu ai ona o le falemautotogi e le mafai ona tatou mautinoa se aso umi umi ma le vevela lelei, e na ona tatou faamemelo i pale matagofie o lenei laau.

E te iloa? E masani lava ona foliga mai o fugalaau e tausi le yucca mo le 4-5 tausaga. Ua fautuaina le au faifaatoʻaga tomai e aua neʻi aveeseina laulaau lalo ifo mai le laau, talu ai o le tausiga tele, lea e le masani ai mo tulaga masani, e le mafai ai ona lagona le mafanafana ma le olaola.

Fuʻa paʻu

E le masani ona mu le pala o le yucca, ae mafai ona aafia uma le laau atoa. Faatasi ai ma lenei faamai, e maua ai ni mea laiti i luga o le yucca, lea e muamua ona i ai se lanu samasama, ae iu lava ina liuliu.

O le salalau o le patho o lenei maʻi e tupu pe a sili atu i le 70% le susu ma o le vevela e sili atu ile 18 ° C. Ae ui i lea, o le tetee a Ieucca i se siama siama e tumau pea i tulaga e mama, togafitia togafiti ma ipu e faʻaaogaina e totō ai, faʻafesoʻotaʻi ma isi laau toto ua faʻaitiitia. E tatau ona malamalama o iniseti e mafai ona avea ma punavai o le mu, ma e mafai ona pisia le yucca e ala i laʻau ma aʻa.

E toetoe lava a le mafai ona gafatia se vevela matautia, o le mea lea, ma le malosi o le salalau o lanu samasama-enaena i laulaau o le yucca, e tatau ona lafo ese. Afai e iai ni laulaau i luga o ni laulaau, ua aveesea, ma o le laau atoa e lueina i le bordeaux vai poo vailaau mo le faʻamalosi, lea e mafai ona e taofi i streptomycin.

Brown i luga o laulaau

Afai o laulaau i luga o le laau e amata e le na o le lanu samasama ma e paʻu ese, ae o le samasama e aliali mai i luga o foliga ma e vave ona maua ni nofoaga fou - atonu o se lanu enaena i le yucca. Afai o le taimi e le togafitiga i togafitiga, o le a amata ona liu lanu ma paʻu. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi i luga o se laau yucca o le leai o se vaiinu. E le fiafia le laau i le soona fai, peitaʻi, afai o le eleele e lūlū i totonu o le ulo e matuā matutu, o le yucca o le a amata ona magoto.

O le puipuia o lanu enaena i laulaau o le yucca, o le potu e tu ai le laau e taua tele i le ea i taimi uma ma aloese mai le faateleina o le susu, ae o le faasusu e tatau ona matua tele, e ui lava e le masani. Ia mautinoa o le vevela i totonu o le potu e le suia. Afai ua uma ona aliali mai le mea, ona faaopoopo atu lea i le suia o tulaga tuputupu ae, o le yucca o le a manaʻomia ai togafitiga faʻapitoa i fomaʻi, e aofia ai E mafai ona e faʻaaogaina fualaau nei:

  • Oxyh (20 g vai i le 10 lita);
  • Alirin-B (mo le 1 l o le vai 2 pusa o fualaau faasaina);
  • Vitaros (2 ml o mea e faaaoga mo le 1 l o le vai).
O faʻafofo o fofo o mea oona e faʻaogaina mo le susulu o le eleele o le yucca ua aafia. E fautuaina e toe faia ia togafitiga i taimi e tolu, ma le momoe o le 10 aso. O mea leaga e fai mai se laau e tatau ona aveeseina.

Brown ma pito i lalo

O se tasi o faailoga faapena e masani ona atiae i mataupu pe a maeʻa le ea i totonu o potu ona o le faagaoioia o masini eletise. O nisi o ituaiga o yucca e mafai ona onosaia se tulaga malosi, ae o le tele lava o ia mea e amata ona malogo. Ina ia aloese mai laulaau samasama o yucca i pito ma fautuaga, ia taumafai e faateleina le vevela o le ea ona o le taina masani o le laau. I le taimi lava e tasi, e le aoga le faʻaleleia o le vai, aua o le susu-e mafai ona mafua ai le pala.

E taua! O le isi mafuaaga mo le faʻamagoina o pito ma fautuaga o laulaau o le yucca e mafai ona avea ma mea sese, lea e faʻaalia ai le laau i taimi masani, ma le le lava o le susu. I lenei tulaga, taumafai e toe fetuunai le fagu i le yucca ma suia le masani o le susu.

Fuga o laulaʻau

O faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi e matua maitauina lava, e ui lava ina latou tuputupu ae malie: i luga o laulaau o loʻo i ai se mea e tasi o le necrosis, pe o loʻo i luga o pito o laulaau o le yucca. I le taimi lava e tasi, o lanu uliuli uma ei ai ona uiga lanu enaena. O mea lanu enaena sili ona taatele o laʻau tuai o loʻo i le pito i lalo o le laau.

Talu ai o le sui faʻamaʻi o le lanu manu o se mea malie, e toetoe lava a le mafai ona faʻafetaui i ai i le tulaga o se liona ogaoga. O laʻau e ufiufi lau laʻau e aveeseina, ma o le fale atoa e togafitia ma Fundazol. Ina ia aloese mai lenei mea, o togafitiga faʻatasi ai ma lenei fungicide e mafai ona faia i taimi uma, ae e taua le aloese mai le suaina o le yucca i se vai manino.

Laʻu ma aʻa le pala

O le togafitiga o nei faʻamaʻi o le yucca e pei o le aʻa ma le aʻa e le mafai, ona o le faʻaalia o le laau ua matua afaina ma e le mafai ona toe faʻafoʻisia. O faailoga iloga o le pala o le tino o le faamaluluina lea o le laau, e pei foi o le foliga mai o moli lanu mumu mumu.

A aʻafia le aʻa o le vai i luga o le aʻa o le laau, faatasi ai ma le taunuuga e amata ona pala le fatu o aʻa. O lenei faʻamaʻi e aliali mai i luga o le pito i luga o le laau, i luga o laʻau o loʻo i ai ni mea, o loʻo ufiufi i paʻu pogisa. O le mea e lelei ai, e le masani ona tupu lenei mea, ma o le a gasegase le laau i taimi o felauaiga.

Mo le puipuiga o aʻa ma le aʻa e fautuaina:

  • pe a totoina ma toe totoina yucca, faʻamamaina le faʻafefiloi palapala ma ipu;
  • puipuia le taofiofia o le eleele;
  • ia saunia i le pito i lalo o ipu ma yucca suavai lelei.

E faʻafefea ona taulimaina meaola faalafua o yucca?

Yucca fungus ma siama faʻamaʻi - e le o se mea sili lea ona leaga e mafai ona e feagai pe a tupu aʻe lenei laau. E masani ona faʻaalia foi i meaola faalafua e le mafai ona na o le faʻaumatiaina o le matagofie o le yucca, ae e oʻo atu ai i lona faʻaumatiaga.

E te iloa? O Yucca o se laau e fiafia i le vevela, e oʻo lava i le taumalulu e tatau ona mautinoa le lelei o le vevela i totonu o le potu, ae i le taimi e tasi e faʻaititia ai le tele o le suāvai ina ia le faʻaleagaina.

White fly

O loʻo matou talanoa e uiga i se iniseti lea e fafagaina i laulaau lauulu o yucca, poʻo le, na o latou suamalie, lea e tau atu i foliga o nofoaga mate i luga o le laau. Afai e te vaʻavaʻai i lenei laau, e mafai ona e vaʻaia ni lanu paʻepaʻe laititi, o le whitefly lea.

E tele auala e tau ai lenei iniseti:

  1. Taulalata vavalalata i laau lanu samasama mo le mauaina o lago masani.
  2. Faʻaaogā mo le faʻapipiʻiina o le iniseti o le iniseti, o le faʻataʻitaʻiga lelei lea o le totika o Aktara. Ina ia maua se vaifofo i le 5 lita o le vai, faʻaalu le 4 g o le vailaʻau.
  3. Taulimaina le laau ua aafia i Akarin, Iskra-Bio, Inta-Vir, Fitoverm. O le faʻamaʻaʻaina atoa o meaʻai o le a manaʻomia ai le itiiti ifo ma le 4 togafitiga, o le vaitaimi e le tatau ona sili atu i le 10 aso.

Seta-pan

E masani foi ona fafagaina le pelletizer i luga o le selu o le yucca, o le mea lea ma le toe gaosia o lenei parasite e mafai ona faʻaumatia atoa ai le laau. E mafai ona e mautinoa o le yucca na matua taia lava e le talipupuni sese, e mafai ona e faia i luga o fatulaʻau ma patalaʻau mafanafana i luga o le laau, faʻapea foi ma le suʻesuʻeina o vaega ua afaina.

E sili atu le faigata ona tau faasaga i le pepelo, e pei o talita-ie talipupuni o loʻo i luga o le tino o le pest, ona o lea latou te talia lelei togafitiga ma iniseti. O le mea lea, i le taua faasagatau i lenei meaola, ua fautuaina le yucca e faʻaaoga:

  • ava masani;
  • suauu-suauu manogi;
  • sui o le pito i luga o se ulo ma yucca.

Spider mite

O le apogaleveleve e fafagaina foi i luga o le sua o le fale, ma o lenei itu e sili ona manaia ia yucca. Afai e aliali mai lenei parasi i le vaega pito i lalo o laulaau o le laau, o le a aliali mai ni fualaau mama, ona fai ai lea o se upega tafao. I le gasologa o taimi, o laʻau e aʻafia i le vaʻavavelevele, e leai se lanu ma amata ona faasolosolo lava ina ufitia i lanu samasama.

O se tulaga uiga ese o le apogaleveleve o le aʻafia ai lea o aʻafiaga o laau totō e ono mafai ona iai faʻamaʻi. O le mea lea, o le puipuia lelei o lenei meaola o le tausiga lelei lea o le fale ma lona tausiga i tulaga lelei.

Ae afai o le apogaleveleve ua uma ona aliali i luga o le yucca, e tatau ona fufulu le laau i le vai malulu e fufuluina ai le meaola. E manaʻomia foʻi togafitiga faʻatasi ma acaricides - Vertimek poʻo Fitoverma. Ole numera maualalo o togafitiga - tolu, e tatau ona faia faʻatasi ma se malologa o le 10 aso.

E taua! Afai e tausia le yucca i tulaga sese, o togafitiga faʻasolosolo e puipuia mai i le apogaleveleve o le a fesoasoani e faʻaumatia le anufe mo sina taimi.

Mealybug

Mealybug foi e aʻafia i meaola faalafua o loʻo faʻavaivaia ai le laau, suʻe uma le sua mai fafo. Faatasi ai ma le toilalo o mealybugs e mafai ona faigofie ona vaaia i laulaau ma e oo lava i ogalaau, e masani lava ona ufiufi laulaau ona o latou fugalaau totogo. E toetoe lava a le mafai ona faʻaumatia lenei meaola ma le fesoasoani o sauniuniga faʻafesoʻotaʻi, ona o loʻo i ai se mea e pei o se mea e pei o se mea e pei o se mea e puipuia ai. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, pe a aliali mai se mealybug, e taua le tauivi ma le tala faʻatusa ma se talipupuni sese.

Slugs

I le maualuga o le timu, e mafai e yucca ona paʻu i luga. E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i lo latou i ai i ni lanu samasama i laulaau, lea e masani ona aliali mai pe a mavae le taumalulu. E mafai foi ona e aveeseina slugs i ou lima, ae peitai, ina ia taofia lo latou foliga fou, e taua le togafitia o yucca ma iniseti.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi o loʻo taʻua i luga e foliga mai o taunuuga o le le talafeagai le tausiga mo yucca. O le mea lea, o le puipuiga aupito lelei o le tausiga lelei, filifili le nofoaga sao ma faʻainu vai masani.