Fua o le gaosiga

Hydrangea tree Annabelle - teuteuga kiona-paʻepaʻe o lau 'upega tafaʻilagi

Afai e te manaʻo e teuteu se fasi fanua poʻo se togalaau ma faʻaoga atili ai lona totonu, ona Hydrangea tree annabelle - o fualaau ia mo oe.

O lana fugalaau matagofie o le a teuteuina ai soʻo se laufanua ma e tusa ai ma tuutuuga o le tausiga, o le a faʻafiafiaina oe i lona matagofie mo le tele o tausaga.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Hydrangea Laʻau Annabelle - faʻasolosolo i le tasi ma le afa mita le maualuga, ae mafai ona oʻo atu i le lautele e oʻo atu i le 3 mita. O Hydrangea ei ai se laupepa faʻatusatusa ma se pulou paepae matagofie o fugalaau. E fuga mai le amataga o Iulai seia oo i Setema.

O le upu faaliliu hydrangea o lona uiga o le "vai", o lona atunuu o Amerika i Matu.

O le togavao e matua le lelei lava i le tuua, e matua tupu lava i soo se eleele, e seasea ona maʻi ma vave ona atiina ae. Soifua i luga o le tau 45-50 tausagaE manatu o se uumi i le va o vao.

Hortensia - ogaoga ma le malulu ma o se tasi o sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O loʻo i ai foi se isi ituaiga o laau hydrangea - Pink Annabel, ese lanu piniki ma sili atu le tetee atu i le malulu.

Toto ma tausi

Filifilia se nofoaga

O Hydrangeas o le a fiafia i se nofoaga sili ona susulu, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma le susulu o le la. I le paolo o le a tuputupu ae ma atiina ae sina siʻosiʻomaga.

Eleele

E ola lelei i soʻo se eleele, ae e sili le fiafia i le palapala ma le palapala 'eleʻele, faʻapea foi ma le lelei alavai. I lalo o le togavao ua fautuaina e faia se tamai peʻa. E le mafai e le laau ona faʻafefiloi eleele palapala, e fiafia i humus. I le ono masina, e fautuaina e tatala le palapala i tafatafa o le togavao. Ma e manaʻomia, pe a mafai, ia vele le palapala mai vao.

O le pu mo le totoina ua faia lautele, e oo atu i le afa mita, talu ai o le hydrangea o loʻo i ai se faʻalauteleina o aʻa. Pe a totoina, e fautuaina e tuu le 40-60 kalama o soʻo se faʻamalaʻau o le mineral i totonu o le pu, ma tuʻu le mimena lava mo ni nai itula i se tuputupu aʻe tuputupu aʻe mo aʻa.

Faʻasa

E fiafia Hortense tele le suāsusuaua le faʻatagaina le faʻamamago atoa o le eleele.

Laʻei pito sili

Fertilizers mo le hydrangeas e fetaui lelei ma minerale, ma mea faʻalaʻau mo laau totō. Folasaga i le tautotogo ma le taumafanafana. E le gata i lea, o le eleele leaga, e mafai ona e faia lau laʻau, humus, peʻa ma oneone.

E taua: mo lenei togavao le mafai e aumai le lime ma le lefulefu i le palapala!

Tofiga

O le faʻaaogaina o le laau e faigofie lava, faʻavae tipi ma vaevaeina o vao, o nisi taimi o lala.

O seleseleina e aveesea mai lala o lenei tausaga, tipi ma mauaa i le palapala mai le humus, eleele lanu uliuli ma le faaopoopoina o le oneone ma le peat. E fautuaina le totoina o le tipi i lalo o le paolo ma ufiufi i se pusa tioata.

O le vaevaeina o le vao i le taimi o le gafa o loʻo mulimuli mai.

O se tagata matua hydrangea ua vaevaeina i ni vaega i se suo, ona vaevae ai lea o aʻa, ma taumafai e aua nei faaleagaina. Ona totoina ai lea o laau toto i le eleele, ma e tele na faasusuina.

Teuteu

Laʻau o lenei ituaiga atoatoa lelei e teuteuina. Faʻafoeina e fai ai se pulou pulou o se foliga lanu.

O le teuteuga e faia i le tele i le tautoulu. Ave ese fugalaau ua mou ma ua mamago mama. O lenei mea o le a tuʻuina atu ai le malosi i le laau mo vaʻaau fou.

Ia Mati - Aperila, o le mea laʻau faʻapitoa o loʻo faʻaaogaina i le toe faʻafoeina o taualumaga. Filifili pe tusa ma le 10 togi ola ma teuteuina i latou 1/3. O fuā na totoe e tatau ona vaʻaia.

Ua fautuaina le teuteuina e taofi ao tupu le fugalaau.

Taua: laau totő e leʻi oʻo i le 3 tausaga le matutua, aua le faʻasao!

Togi

E mafai ona toleni Hydrangea i le taumalulu e aunoa ma se malutaga, ae i itu malulu matu ole itu ua fautuaina e ufiufi ai.

Maʻi ma faʻamaʻi


O le tausiga o se laau i le averesi e le mafua ai le tele o faafitauli, e tatau ona e mulimulitai i tulafono patino: faʻafefe lelei ma faʻafeusuaʻi taimi.

O le laau e seasea mafatia i se paʻu paʻu palapala (togafitia i le copper oxychloride) ma le chlorosis (e tatau ona faateleina le eletise o le eleele).

Tele lava hydrangea aafia i faʻamaʻi.

Latou te faʻalagolago i laulaau ma le ogalaau o le laau - o fua nei o iniseti ma pusi o le apogaleveleve, siaki.

Afai e amata ona mago ma lauulu samasama, ona ono foliga mai lea o se siaki.

Aveesea o meaola faalafua o le a fesoasoani sauniuniga faapitoa.

Togafitiga

Pe a faʻamaʻi pipisi i le Bordeaux vai, o le faʻafefiloi o le copper sulphate ma le susu o le lime. Ma mai pests fesoasoani i fualaau faasaina "Iskra-bio" ma "Fitoverm".

Afai e te fiafia i laau totō lauolaola e le manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete, ona lelei ai lea o hydrangea mo oe.

Faʻasusu ma faʻamalamalama lelei, o le a totogo le hydrangea mo se taimi umi ma o le a fiafia ia oe i lona matagofie!

Ata

Vaʻai atili i ata o le hydrangea tree Annabel:

Faamatalaga aoga

Siaki isi mea e uiga i le togalaau togalaau:

  1. Faʻafefea ona tausia lelei bobo paniculate hydrangea? Tuputupu ma saunia mo le taumalulu
  2. Faʻafefea ona tausia lelei Hydrangea Limelight?
  3. E faʻafefea ona faʻavaivaia le Duboliferous hydrangea?
  4. Frost-resistant hydrangea Pinky Winky i lau 'upega tafaʻilagi
  5. Hortensia paniculata grandiflora - uiga o le tausiga ma le toe gaosia i le togalaau togalaau
  6. O le hydrangea lapopoa e faʻafefe
  7. Hydrangea curly (petiolate, aʻea) - o se pa puipui i lau togalaau!
  8. Laʻau laau i lau togalaau - totoina ma tausi, faʻaleleia, taumalulu
  9. E faʻapefea ona faia ni uo i le serred hydrangea?
  10. Iapani hydrangea Kyushu i lau togalaau