Laʻau

Laʻau faʻasoa mo le togalaau - o igoa o laau teuteu

Ina ia fatuina se fale uiga ese o se togalaau poʻo se fale mafanafana, ia faʻaaoga foliga vaaia e pei o vao vao. E taua foi i latou i le ata o paka ma alalaupapa. I le faʻaopopo atu i foliga matagofie, o laau faʻamalosi e fai ai nisi o galuega: latou faʻamamaina le okesene, tuʻuina faʻasamaʻi palapala o le palapala ma mea faʻasaina, ma nuʻu lanumeamata.

Auala e faʻaaoga mo le togalaau

Mo togalaau ma toga vevela, e mafai ona avea laau toto ma mea moni. O tagata o loʻo faʻaaogaina le totoina o fualaʻau ma fualaau faisua, faapea foi ma fualaau faisua, faatasi ai ma le fesoasoani o ia laau toto o le a mafai ona aveesea le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ole apalai e aofia ai mea aoga ma minerale aoga, e pei o se faʻamaʻiina e mafai ona faʻaaoga uma ma fou ma avea o se teuteuga ma le faʻafefete.

Faʻavaeina o laau vao i totonu o le togalaau

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

O le tele o conifers ma laau talatala e tele sona sao i le mamanu o se fale vevela. E tatau ona faʻaleleia, e le gata ina latou maua le foliga ma le lalelei, ae faʻapena foi le togalaau i totonu o atunuʻu. Afai e le fuafuaina le 'upega tafaʻilagi e faʻaaogaina mo le totoina o fualaau faisua ma fualaʻau, ona faʻatasi ai lea ma le fesoasoani o vao vao e mafai ona tuʻuina atu i le fale se foliga matagofie faʻapitoa, ma e mafai e le tamaititi ona saogalemu i se savaliga i le vaomatua.

Faʻalogo lelei! Laʻau lelei atoatoa e matamata pe a teuteuina le taʻaloga taʻavale ma le pitonuu. O le fausiaina o auala poʻo se vai teuteu e fetaui lelei ma le mamanu o se fale mafanafana. O le gazebo, o loʻo siosiomia e vao vao, o le a maua ai le lagona o se tafaoga i le vaomatua.

Tulafono lautele mo le totoina ma le tausiga

O laau afufe ma laau talatala e le lelei tele, faigofie ona maua aʻa i soo se itulagi o Rusia: i saute, Urals, ma Perm Territory. Ae e oo lava i le taumalulu e valiina i lanu lanumeamata lanumeamata, e tatau ona mataʻituina aiaiga faavae ma tulafono mo le totoina o laau faʻasalalau, faʻapea foʻi ma le tausiga lelei mo i latou.

Fugalaau ma laau teuteu mo le togalaau

O se togavao ma se laau e iai ni pulumu pipi e mafai ona totō i soo se taimi o le tausaga. Ae ui i lea, o laau totō e iai aʻa ua eliina i le tautoulu po o le amataga o le tautotogo. O le nofoaga mo le totoina e filifilia e tusa ai ma le laau toto. O le tele lava o ituaiga o laau faʻamalosi e le lelei, ae o nisi ituaiga e maaleale i le susulu o le la ma mafai ai ona mu, tuputupu ae i se nofoaga e le maluelue.

Faʻalogo lelei! Pe a totoina, e tatau ona faatumauina le amio saʻo o le lalolagi lea o aʻa o le laau. A maeʻa ona momoe i le palapala, e tatau ona faʻafefete le eletise mo le lelei o fetuunaiga o le vao.

Afai o le palapala lea e fuafua e totoina ai le laau coniferous ua faʻafefe, ona tatau lea ona sasaa atu se alavai i le lua. E le gata i lea, pe a tulaueleele, e tatau ona e faia saʻo le tele o le lua. O le mea autu o le faʻamautinoa o loʻo maua ai aʻa i totonu. I totonu o se potu na saunia talu ai, o le fafagaina o loʻo faʻapipiʻi mai (sili atu nai lo le tuufaatasiga o minerale).

A totoina laau toto i le tautoulu, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai e mafai e laau toto ona faʻafefe malulu malulu. Mo lenei mea, ua afifiina laau ma ufiufi mea, ma, afai e tatala le laufanua, ia maua le lagolago.

Totoina o togafitiga o conifers ma vao

I le tausaga muamua talu ona totoina, e le manaʻomia e le conifers le teuteuina ma le fetuunaiga o paranesi. Mai le tausaga lona lua, e manaʻomia e conifers ona aveese lala tuai ma faʻapena. A e faʻasolo, e tatau ona e manatua tulafono masani:

  • o le meafaigaluega e tatau ona maamaa ma mama;
  • e tatau ona tipiina lelei, e aunoa ma ni fagu;
  • fasi pepa e togafitia i le togalaau poʻo le fofo manganese e aloese ai mai faʻamaʻi.

Faʻalogo lelei! E le gata i lea, e tatau ona e manatuaina o conifers ma mea manogi e faʻamamaluina le palapala. O le mea lea, e tatau ona e totoina ma le totoa laau e sosoo ma fualaau faisua po o fualaau aina.

Ituaiga o laau afu

Laʻau teuteu mo le togalaau ma le togalaau
<

O le ituaiga o laau faʻamalosi e mafai ona vaevaeina e faʻalagolago i le aiga ma le kulupu. O nisi laau talatala e mafai ona faʻafiafiaina mata i le lanu lauusiusi i le tausaga atoa, o isi, mo se faataitaiga, o le tele o laau, pauu pe a oʻo i le tau malulu. O se laau teuteu teuteu teuteu, e oo lava i se tasi lomiga, o le a avea o se teuteuga o le togalaau. Ae, ina ia iloa ai mea taua o le totoina ma le tausiga, e tatau ona fuafua po o le a le ituaiga o laau totino o le. I le faʻatatau i le fanauina, o faʻasalaga faʻasalalau e:

  • pine;
  • uila;
  • outou.

Lalo o se lisi o conifers masani na totō i togalaau ma fale mafanafana.

Pine pine pine pine auro

O lenei mea e le o se mea e faʻaaogaina ai le faʻasalaga faʻasalalau i le togalaau ma togalaau aina. O le pine auro lanu e oʻo atu i le maualuga o le 130 cm, o lala e ola i le lautele o le 180 cm. E aunoa ma le teuteuina, o le vao e tutusa lona foliga. Faʻateleina lemu, e le faʻasalaga i le ituaiga o palapala.

Spruce maxwell

O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo faʻasalalauga mo nofoaga faʻasao ma paka. E ausia le maualuga o le 150 cm, o le lautele o le 200 cm. O le vailaʻau o le malulu ma e le lelei mo le tuputupu ae i ituaiga uma o eleele. Ole televave o le alualu i luma, e manaʻomia ona teuteuina e tuʻuina atu ai foliga tutusa.

Juniper Blue Chip

O le tagata e le faʻavaivaia o le aiga o le perosi. O lenei mea o se laau olaola e fetolofi i le eleele. I le maualuga e le sili atu i le 30 cm, o le lapoa o le pale e oʻo atu i le 1.5 mita. E le lelei le laau ma le malulu. E leai ni mea e fiafia ai le eleele. O le pale e le manaʻomia ona faʻataʻitaʻiina e ala i le teuina, ae ui i lea, ina ia sili atu ona matagofie, e tatau ai ona fusi lala laiti.

Juniper Blue Chip

<

Cypress Aurora

O le tele lea o laau laʻau faʻatasi. O le tuputupu ae o le tuai. E oʻo ile maualuga ma le afa mita. O fualaau e foliga foliga, o le foliga e tutusa. E sili ona fiafia i itu o le la, e tumau i matagi. O le lanu o le pale o le auro.

Microbiota cross-Jacobsen

Laʻau vavalalata le lelei, ae fiafia i nofoaga malulu, e mafai ona puipuia mai le matagi. O laulaau e lanu meamata, ae o le faʻaitiitia i le vevela tumau, e maua mai ai se mea enaena. I le maualuga, e mafai ona oʻo i le 60 cm, o le lautele o le pale e oʻo i le 1.5 mita. Faʻafeiloaʻi lelei le fetuunaiga. Fua i totonu o tamai pusa.

Microbiota Jacobsen

<

Mountain pine Gnome

O le malulu, faʻafefe o le mauga pine e oo i le matua 200 cm le maualuga. I le lautele, o lala e mafai foi ona oʻo i le 2 mita le lautele. O manua maʻai mafiafia e iai lanu lanu meamata. E faasolosolo malie lemu, o le tuputupu ae faaletausaga i soo se itu e le sili atu i le 5 cm.

Spruce Glauka Globosa

O lenei vaovao o le lāmala ma le malulu. E mafai ona ola se laau e oʻo ile 500 tausaga. O uluai tausaga talu ona totoina, o loʻo i ai lona foliga tutusa ma se fausaga e le o manino. Le lanu o le nila e lanu uliuli. Cones e oo atu i le 3 cm, o le taimi muamua lava ina ua toto le toto e aunoa ma le faatali mo le matua.

O se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa i le mamanu o malls. O se fale e iai ni pa laau o le a foliga matagofie.

Spruce Glauka Globosa

<

Juniper Saina Mint Julep

Coniferous shrub Mint Julep - otaota le lelei. E oʻo atu i le lautele o le 300 cm. E manaia le manogi manogi moa. O lala e ola i le maualuga o le 45 ° mai le eleele. Sili atu i le susulu o le la, faatasi ai ma lona i ai, o le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le togavao ua faatelevaveina. O le pale o le talo, o nila e susulu le lanu meamata.

Uila popup Rashahiba

O le laʻau faʻasalalau o loʻo i ai le fua o le tuputupu ae ma e oʻo ile 1 m i le taimi e oʻo ai ile 5 tausaga. O le foliga e masani ona fai. O nila o loʻo vaivai. O paina ma pupuʻu lanu samasama samasama, ae faʻapouliuligia i le matua ma maua se lanu lanumeamata. E fiafia le laau i le susulu o le la ma e mafai ona tumau le malulu ile -30 ° C.

Yew Elegantissima

O le laʻau faʻalelei e ola e oʻo i le 3 mita le lautele, e oʻo atu i le maualuga o le 150 cm. E tali lelei i se lauulu, e fiafia i nofoaga paolo. Le lelei ma talafeagai mo soʻo se ituaiga palapala. I le faʻasologa o le laufanua, e faʻaaogaina e fausia ai pa puipui ma faʻatulagaina ai vaituloto teuteu. E le fua mai i totonu o pusi, ae faʻapupulaina le pericarp mumu.

O le mamanu tulaga ese o le togalaau poʻo le fale mafanafana o le a fesoasoani i le fatuina o vaovao faʻasalalau, o latou igoa e eseese. Faatasi ai ma le talafeagai lelei ma le faʻaleleia, o le togalaau o le a foliga matagofie ma matagofie mo le tele o tausaga.