Laʻau

Aso faʻaleleia mo le gaosia o fale

O e alolofa i totonu o laau ma fugalaau, pe a totoina pe suia a latou uarota, taumafai e faʻaopoopo lenei mea i le masina. O vaʻalele lelei mo le gaosiga o galuega e tuʻufaʻatasia ma le taimi e le fautuaina ai e paʻi i laau ina ia aloese ai mai latou maʻi poʻo le oti. O le kalena masina mo fugalaau i totonu mo le 2019, o le laulau o loʻo faʻamalamalama manino ai vaega o le satelite a le Lalolagi, e fesoasoani i le fuafuaina o ia vaitaimi.

Aso faʻaleleia mo le toe gaosia

E mafai ona gaosia se fugalaau i totonu i aso nei? O lenei fesili atonu o le a fesiligia e le tele o faletua, i le maitauina o la latou fagafao ua pupuʻu i totonu o le fagu tuai, pe ua ese foi. O aso, ituaiga ma vaitaimi i le va o le totoina o laau i totonu. Mo fatuga taitasi, e eseese. O nisi e mafai ona totoina i tausaga taʻitasi, aʻo isi e manaʻomia le suia o le ipu.

Moon ma le totoina

Taua! Ina ia aloese mai le fenumiai pe a galue i laau totō, e tatau ona i ai se api lea e tusia ai le aso toto, aso ma le ituaiga o laei pito i luga poʻo togafitiga puipuia mai meaola faalafua. O aso e gafa ai o loʻo tusia ai iina.

A o lei filifili i aso lelei o galuega, e tatau ona e iloa e mafai ona e fesuisuiai fugalaau i totonu o ipu i auala nei:

  • suia atoatoa o le eleele - o le aveesea o eleele uma ma le faasaolotoina o aʻa mai le eleele
  • sui sui - o aʻa e le faʻasaʻolotoina mai le eleele, o loʻo tumau pea le tele o eleele;
  • sui o le pito i luga - suia o le mea tuai ma se mea fou, 5-6 inisi le mamafa i luga.

O loʻo i ai se isi ituaiga o mea totino i se nofoaga fou - felafolafoaʻiga (faʻapipiina ma le eleele i totonu o se fagu tele, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le palapala ile aʻa). E mafai ona faia faʻasalalauga i le tele o taimi i le taimi o le vavao ma e le taofia le fugalaau mai le ola.

Faʻalogo! Afai e leai se aʻa o le laau, poʻo le pito i luga e le toe maua ai lona meaʻai, e fautuaina e sui le mea pito i luga. Ua aveese le pito i luga, ua sasaa mai se eleele fou lelei i luga o le avanoa.

Faʻafefe mo le totoina o laau i totonu ole masina:

  • mai le amataga o Mati e oo i le faaiuga o Aperila - o le tautotogo toto o sua i le pito i luga o fugalaau e fiafia i le suia o eleele;
  • mai le amataga o Setema e oo i le faaiuga o Oketopa - o le gasegase o suasusu o le a lemu, o loʻo faʻafefeina ai siama, o lea e mafai ai ona faʻavasegaina ma le itiiti ifo le gau ma faateleina ai le saoasaoa ola.

O aso faigata e valaʻau ona o le mea moni o le faaleagaina o fugalaau o le a faaitiitia.

Faaulu o le Orchid

E faʻafefea ona faʻapipiʻi saʻo se laau

E le lava le filifilia o le taimi mo ia galuega ma laau toto. O taualumaga nei mo le suia o eleele ma le gafatia e tatau ona tausisia:

  • filifiliga ma le sauniuni o se isi ipu mo le laau;
  • alavai faʻaleleia (pe'ā tatau);
  • sauniuni o se fugalaau mo se gaioiga;
  • sauniuni palapala.
Pests o vaomatua i totonu ma fomaʻi i totonu

Afai o le isi nofoaga e totoina ai le seleselega o se ipu fou, ona tatau lea ona lapoa nai lo le muamua. I le pito i lalo o le tane, e tatau ona e faia se pu mo le faʻafefe tele o le vai i le taimi o le timu. Afai o lapisi eletise tetele, e mafai ona e tuʻuina se fasi namu namu ile pito i lalo. O se lagolago - o se fata i lalo ifo, o se uiga taua. E tatau ona le mafai e le vai tafe ona faʻaleagaina le ufiufi o le fata lea o le a faʻapipiʻi ai le fagu. O mea fou e tatau ona fufuluina i le fasimoli.

A faʻaaoga se pusa faʻaaoga e avea o se nofoaga fou e nofo ai, e tatau ona fufulu, fufulu ma faʻagogo.

Lapataiga O le ipu ua filifilia e tasi le lapoa nai lo le muamua (4 cm). Toa tele le sao i le saoasaoa o le tuputupu ae o aʻa ma le tatuuina o fugalaau. A maʻi le fale, e le suia le tele o le tane.

Alavai, e ui lava i finauga uma o loʻo siomia ai, e manaʻomia pea. O pupu e le maua ai le suavai vave o le tele o le vai i le taimi o le timu. Ole alavai mai nai vaega laiti o mea eseese, o loʻo taoto i se papaʻu papaʻu i le pito i lalo, o le a laveaʻiina mai aʻa. Afai e faʻaitiitia le mamafa o le galuega o le palapala, ona faʻamalosia lea o le faʻafefeteina o laau.

Mo faʻamatalaga. I le avea ai ma alavai, e mafai ona e faʻaaogaina piliki piliki, pebbles, faʻalauteleina o le kele, paʻu mafolafola o papatusi gau. O le suavai e seleseleina e tatau ona faʻamaʻi i le 10% o le fofo.

Laasaga mo le sauniuni o fugalaau mo se faʻaopoopoga atoatoa e faapenei:

  • tele faʻamata muamua faʻamalosi i le tasi aso ao le i faia le galuega ma se itula ao le i taʻalo;
  • aveeseina o le laau faatasi ai ma le palapala, faamama o aʻa o le eleele tuai.

O le paluga eleele ua vaʻaia muamua e lima, sina susu. Afai e le mai le faleoloa le eleele, ona manaʻomia ai lea o le faʻapalapalaina ma le faʻaopopoina o le vitamini B1 (lua i le tolu mataʻu i le ipu). O le le faʻamaʻiina o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaputuina o le paluga i totonu o se paluga faʻafefeteina, tuʻu i luga o le afi. I tulaga ogaoga, o le suamalie o eleele kuka ma sua vai e talafeagai. A maeʻa lena, o le eleele malulu e tatau ona faʻagogo i le tulaga manaomia.

Faʻasalaga i totonu o se tane fou:

  • alavai e tuu i le pito i lalo;
  • eleele ua sasaaina i luga o le alavai ma se pyramid;
  • o se fugalaau ua tuu i luga o le eleele, ua faasaʻo aʻa;
  • o le eleele fou ua sasaa faataamilo, i le maualuga o le faailoga tuai i luga o le ogalaau, e pisi laitiiti.

Ina ia mafai ona totoina le fugalaau ua uma ona totoina, e tatau ona mafanafana le potu, e faʻafeololo le faʻafefe. E le manaʻomia le faʻaauau ma le fuafuaina o le faʻatulagaga ao leʻi oʻo i le amataga o Aperila. E faʻamaonia aso ma folauga i luga o le masina ola aʻe o ni soa lelei a le tagata faʻatoʻaina i lenei tulaga. O faʻataʻitaʻiga, o le susulu o le la i luga o le fugalaau o mea leaga ia e puipuia ai mai le aʻa.

Totoina o se fugalaau i totonu o se ulo

Taimi sili mo le tausiga o fugalaau

Faʻasalaina o totonu ole fale i le leai o ni tagata e 2 vaiaso poʻo se masina

E le o taimi uma e tatau ai ona suia tulaga tuputupu aʻe o fugalaau i totonu ma laau toto. O nisi nei o faʻailoga e faʻamaonia ai le manaʻomia mo lenei faiga:

  • pe a uma ona faʻasusu, o le palapala e le susu le susu ma vave faʻapala;
  • aʻa e mafai ona iloa e ala i alavai pe oʻo mai i luga;
  • o le lanu lanumeamata o le fugalaau e toe faʻafoʻi ai le ulo, pe foliga mai e faʻaaoga se foliga lautele;
  • atinaʻe faʻasolosolo i lalo pe taofi atoa;
  • sili atu ma le tasi ma le afa tausaga talu ona mavae le gaioiga mulimuli.

Faamatalaga. Ina ia mautinoa o le malamalama o le po e le faʻaitiitia, ma o le a amata le masina, e mafai ona e tilotilo i le faasologa o le aoauli. Aʻo tausia le fugalaau, latou te suia le eleele i le taimi tonu o le tuputupu aʻe o le satelite ile lalolagi.

O le taimi aupito sili ona lelei mo le suia o le palapala i totonu o fugalaau i totonu o fale, ma maua ai ni faʻamanuiaga lelei:

  • tautotogo - Mati ma Me;
  • taumafanafana - Iulai ma Aokuso;
  • autumn - lelei atoatoa mo lenei;
  • Winter - Tesema.

I le sefululima tausaga, na faia ai suʻesuʻega i lenei itu. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai, i nei vaitau vaitau, o suiga o le eleele mo fugalaau e le afaina. O le faateia o laau e laiti, ma latou te faaauau ona teuteu le fale ma fiafia i le foliga ma o latou foliga vaaia.

O le a le taimi e sili atu ona lelei i le totoina o laau totō

Fitosporin mo totonu ole vaomatua: faatonuga mo le faʻaaoga

O le fea masina e faʻaaogaina ai fugalaau: i Iuni, Fepuari? Afai matou te talanoa e uiga i le taimi sili ona lelei mo se gaioiga, ona tatau lea ona e filifilia le taimi mai le faaiuga o Fepuari ia Aperila aofia ai. O le fafaguina o le laau, o le tuputupu ae o ni vaovao fou ma laʻau e saofagā i lenei mea na tupu ma faʻamautinoaina togalaau masani i le gasologa o le vaitau.

Sprout alafaʻi

Suʻeina o Fugalaau i Totonu o le Autumn

O le amataga o le autumn e masani lava ona fesootai ma se faaitiitia o le vevela o le vevela. Setema ma Oketopa o ni masina e le manaomia mo le gaosiga. E tatau ona faia na o se toe mulimuli. Laʻau o loʻo sauniuni mo le taumalulu, ma o la latou auala taua o loʻo faʻaitiitia. Ae peitai, afai e tatau ona e faia lenei mea, e tatau ona e siakiina le faasologa o le masina.

Polokalama mo masina taʻitasi

Pe a mafaufau i le kalena o le masina mo le totoina o totonu o fale, ia faʻalogo lelei i ata i le isi itu o le masina. E mafai ona faia i foliga o se lio o loʻo i ai le lanu lea:

  • kino uma lava (o le masina ua susuluina e le la) - masina atoa;
  • le pouliuli atoa (o le Lalolagi e ufitia le masina mai le La) - E leai se masina;
  • o le vaega laititi i le taumatau o le disk o le masina tuputupu aʻe;
  • o le vaega laititi i le itu tauagavale o le disk o le masina vaivai.

O nei igoa e tutusa mo kalena uma ma mo se fetu o loʻo i totonu o le lagi moni.

Suiga i se aso faapitoa

Pe a totoina pe toe totoina fugalaau i se aso patino, ia gauai atu i laulau. I le mauaina o le numera o le aso, latou te mafaufau i le faailoga lea o lo o lolomiina iina. Afai e maua i luga o le lipine, lea e faailoga ai le selesa i le itu taumatau, ona faʻatagaina lea.

Faailoga o vaega o le masina i kalena

Faʻafefea ona fuafua aso e sui

O aso faʻaleleia mo le totoina o fale o le fale o le a makaina i luga o le siata o le masina ma faʻataʻitaʻiga o le tuputupu ae ma le faʻaitiitia o le masina. O le vaega tuputupu aʻe e faʻatagaina ai oe e faʻavasegaina fugalaau uma e fiafia ile pito i luga: fugalaau poʻo lau. I le taimi lea, o aʻa e malolosi ma e mafai ona tatalia soʻo se faʻaogaina. I le lona 3 ma le 4, e pei o se tuusaunoaga, e mafai ona faʻatagaina le gasegase o laau toto.

Taua! E le gata o le laau lava ia, ae o le eleele foi i lalo ifo e le tatau ona paʻi i le masina atoa. Soʻo se mea e faaleagaina ai aʻa poʻo aʻa e mafai ona faaleagaina ai fugalaau.

Vaʻa masina

I le masina o Setema 2019, o le Moon na maua ai suiga nei:

  • mai le aso 1 e oʻo atu i le aso 13 o le masina - e tupu le Moon pe a oʻo i fugalaau i totonu, o vaega o teuteu ma deciduous e mafai ona totoina;
  • Setema 14 - masina atoa, leai se mea e totoina;
  • mai le aso 15 e oo i le 27 - le loloto o le masina, latou te galulue ma fugalaau ma fugalaau faʻafefe;
  • Setema 28 - le masina fou, e le paʻi fugalaau.
  • I le 29 ma le 30 - o loʻo faʻalauteleina le satelite ile lalolagi, e mafai ona e taulimaina totoga o mea totino teuteu.

E le gata o se fugalaau fugalaau, ae o le taimi foi e totō ai, pe a totō fatu, pulu po o fatu toto i le eleele, e faalagolago i le malamalama o le po.

O se matafaioi tāua e faia e faailoga o le zodiac (e tusa ai ma le vateatea) lea e tu ai le satelite:

  • Setema 1, 2, 3, 4, 8, 9, 13, 18, 19, 22, 23, 24, 30 - faailoga iloga - Taurus, Libra, Capricorn, Pisces, Scorpio, Cancer;
  • Setema 5, 6, 7, 20, 21, 26, 27 - pepe - Sagittarius, Virgo, Gemini;
  • Setema 10, 11, 12, 15, 16, 17, 25 - Pale - Aries, Leo ma Aquarius.

Moon Calendar mo 2019

Moon Calendar mo Mati 2020

O se aso fiafia mo le toe totoina o fugalaau i totonu e le tasi. O nei aso e mafai ona alu i le tasi ma le isi, ae o loʻo iai se vaega o le masina. Mo Mati 2020, o vaega nei o le masina e mafai ona iloga, faailogaina i le kalena.

O le mea lea, ia Mati, o aso e te gauai atu i ai e tufatufa atu faapenei:

  • Mati 1 - 8, 2020 - ua tupu le masina;
  • Mati 9 - masina atoa;
  • Mati 10 - 23, 2020 - o le masina o le vaivai;
  • Mati 24 - masina fou;
  • Mati 25 - 31 - le masina tuputupu aʻe.

O aso sili ona lelei o Mati 1, 4, 5, 6, 27, 28. O le masina o loʻo i ai faailo nei:

  • Mati 1, 27, 28 - i le faailoga o Taurus;
  • 4, 5 ma le 6 - i le faaputuga faamaʻi Cancer.

O nei aso e lelei mo soʻo se galuega.

Faʻalogo! E tatau ona manatuaina o le aso o le aoauli e 24.5 itula, ma o latou numera i le masina e 29-30, e ese mai se kalena faigofie. Afai, pe a fuafuaina le aso o le galuega, o loʻo i ai se faʻaeseesega i le va o le masina ma le faailoga sikolasipi, o loʻo taʻitaʻia e le faʻailoga.

Palena masina mo Mati 2020

<

O le faʻaaogaina o se kalena e mafai ai ona e puipuia oe lava mai mea sese pe a e galue ma laau toto, o mea e fesootaʻi ma le luluina, totoina ma le totoina. O laulau e taʻu mai ai mea e mafai ona faia i tekinolosi tau faatoʻaga. O faʻamatalaga atoatoa o le masina ma faailoga o le zodiac e faʻatatau taʻitasi mo aso taʻitasi ma le masina o le vaitau.

Vitio