Fualaau aina

O ia ituaiga laisisi laisi salati: Riga, Tatar, Northern llush ma isi ituaiga ma ituaiga

E iloa e tagata uma le igoa o le laau "salad", ae le o tagata uma e iloa o le lettu ua manatu o se synonym mo lea. O laʻau manogi o lenei fualaau faisua o le a faʻapipiʻiina ai soʻo se ipu lava ia, ma o lona tuufaatasiga o le a faʻapipiʻi ai le tino o le tagata ma microele ma vitamini. E fiafia tamaiti uma ma tagata matutua.

O le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga eseese o le a fesoasoani ia te oe e filifili le oloa e te fiafia i ai mo le kuka, vailaau poo le cosmetology. Matou te faʻamatalaina uma mea eseese, faʻaalia i le ata ma fefaʻasoaaʻi mealilo o le tausiga o le laau.

E fia ituaiga o ituaiga ma ituaiga o meaʻai uma e mafai ona gaosi?

Nofoaga e nonofo ai. Lettu e aofia ai ituaiga e 147, ma e tusa ma le 1000 ituaiga o ituaiga eseese ua lauiloa. E le o mea uma e mafai ona taumafa. E tatau ona faʻaeteete i ituaiga vao o le letus, pei o nisi o nei mea oona.

O ituaiga o meaola e ola i luga o auvai, vaitafe, ma laufanua valea o Rusia, Amerika, Aferika Sasae, Aferika ma isi. E faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, aʻo latou maua ni faʻamalologa.

E mafai ona vaelua ituaiga o letus i:

  • afa vaeluaina;
  • ulutala;
  • laulauina;
  • vao vao (vao).

Ma le isi, o le a matou talanoa e uiga i Tatarsky ma isi ituaiga o fualaʻau, faaali ata.

Half-capped

Mo ituaiga mea aina laiti, o se laulaau o laulaau ma se ulu matala i le ogatotonu o uiga taua ia.. O lanu lanu e mafai ona eseese lanu o le lanumeamata, lanu viole ma le mumu-lanu enaena. O laulaʻau o le laau e masani ona liʻo faʻatasi ma lamolemole, lagomalie poʻo le mafiafia. O ituaiga sili ona lauiloa o:

Riga

Faʻamautuina i le Faatoaga a le Setete o le Latvian "Faʻailoa". Igoa Latina e pei o le "Lactuca sativa Rijskiy". O le ituaiga o loʻo faʻamatalaina e se lapisi lapoa e tuʻufaʻatasia ma laulaau o se lanu lanumeamata lanumeamata. O le lau e telē tele, faʻalelei-foliga ma pito i luga.

O fualaau aina e manatu vave ua matua ma sauni e 'ai i le 50-60 aso. Tetee i le maualalo o le vevela ma le faʻamalosi.

Gentellina (Gentilina)

O lenei ituaiga meaola e matagofie ona foliga ma e le tosoina le meaʻai mo se taimi umi., tutusa ma le vasega "Azart". I luga o se roetette ua ola e ola ai le lanu lanumeamata, laʻau manogi ma lauusiusi.

E amata ona seleseleina le seleselega tele-numera amata i le vave i le 30-40 aso mai uluai mama.

Northern Blush

Lafoaʻi ma se paolo paʻu ma le pito i lalo maaleale i le tofo ma matagofie i foliga vaaia. Ae o nei uiga e faalagolago atoa i tulaga ma nofoaga o le galueaina. I totonu o le penumbra ma le lanu meamata o le a sili atu ona maaleale ma matagofie, ma o la latou lanu o le a moli lanumeamata ma se pulumu piniki, o le mea e taua o le susulu.

I se nofoaga manaia po o le la, o le laau o le a matua maumea lava i lanu ma laupepa vevela ma faigata. E masani ona faʻaaoga fualaau aina mo le teuteuina o ipu.

Klavir (Klavir)

O le ulu ulu e iai lona foliga faʻalelei. O laulaau lanumeamata lanu meamata ua paʻu i lalo i le pito i tua. O le letus o le vaeluagalemu o le vaitau, ma o le matua matuʻaiga e tupu i le 50-70 aso.

Grand Rapids (Grand Rapid)

Faʻateleina le faʻatupulaia o laau tetele ma lau lanu meamata.faʻaauau i fafo. Lea, faʻapipiʻi i tafatafa ma vaʻai i totonu ia i latou lava, malie ma le maoaʻi. O le laau e puipuia i le fuga, fiafia i le la. Ma i totonu o le paolo na te tosoina ma tuu ai laititi lau.

A mavae le masina e mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina ma le teuteuina o ipu ma meaʻai. Ona o le tele o lona tuufaatasiga, o le salatisi o se tasi lea o aoga aoga.

Azart

E mafai ona oʻo atu le rosette i luga aʻe o le laʻau i se maualuga e oʻo atu i le 27 cm. O le laau o loʻo i ai ni laupepa lapopoa lanu o lanu lanu meamata. faatasi ai ma pito i luga. O le saladi o le vaitau ua maeʻa atoa i le 64-70 aso i le maeʻa ai o le mama muamua. O le le lelei o le ituaiga o le vave faʻalauteleina o le aū ma se ola ola pupuu pe a uma le seleselega.

Blizzard

O le televavave o ituaiga meaʻai e fafagaina i le filifiliga Rusia. O lau o loʻo tuʻuina i luga o le pusa, laʻititi i le lapoʻa ma pito i luga o lanu lanu meamata. Tuputupu ae i totonu o se nofoaga lelei, i le mavae ai o le 30 aso, e mafai ona e tosoina ma selesele.

O le laasaga o le a mafua ai le paʻu o le mamafa, o lea e fautuaina ai i taimi o taumafa ma taaloga.

Ulu ile

O le kapisi e foliga foliga tutusa ma kapisi, ae sili atu ona manogi ma gaʻo.. Mo ituaiga o loʻo faʻaalia e se ulu mafiafia poʻo le ulu. I le taimi muamua, e aliali mai se laupepa ma e na o le 45-60 aso e faia ai se ulu. E mafai ona e toto faʻatasi ma le fesoasoani a fatu i le lauʻeleʻele matala poʻo le toto. Ua fautuaina le vaega mulimuli mo nei meaola. O le mea taatele e.

Buru

I luga o se rosette, e iai lau lanu meamata lanu meamata. O le ulu o kapeti e lapotopoto ma pala, e tupu i le 50-70 aso pe a uma le fuʻa muamua. Faʻailoa i luga o le gaosiga.

Etna

I le Latina, e fai mai "Aetna". O le salati ei ai lona lauulu ulu; o laulaau e lanu meamata ma mataʻetaʻe.

O le mamafa o le fualaʻau e oʻo atu i le 600 kalama. O le matua atoa e tupu i le 70-90 aso.

Taitai

O loʻo i ai lona lauulu lapopoa ma laʻau manogi ma lauusiusi. E mafai ona e totō vave ile lauʻeleʻele poʻo auala. E mafai ona aoina le seleselega i le afa i le lua masina.

Asoa

O le umi o le taumafataga o loʻo i ai le manaia ma foliga matagofie.. Lanu lanu meamata ma laʻau moa-violet ua i luga o se ulu ulu. O le soʻo e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 20 cm, ma e mafai e le ulu ona oʻo i le 500 g. O se fualaʻau tuai (85 aso mai le lūlūina), faʻasaʻo i le tupu aʻe ma se faʻaitiitia o le vevela.

Pirate (Pirata)

O le ulu lapopoa o le letusi e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 300 g. O laulaʻau o lanu lanumeamata ma le mumu, lanu piniki po o le lanu enaena.

O le uiga ese o le uluaʻi fua (40-45 aso mai le fana) o lona lanu e le masani ai, o le tofo lelei ma le maualuga o fua.

Ice Queen (Glacies Regina)

E le amata ona tupu le ulu pe a uma ona foliga mai e 8 lau. O laulaau e lanu meamata lanu lanu ma lapopoa, o loʻo i luga o laʻau ma o latou mata.pei o sulu, e mafua ai le igoa. O le faʻaleleia e tupu i le 45-55 aso, pe a oʻo atu le fualaʻau i se maualuga e oo i le 500 g

Rosemary (Rosmarinus)

Faʻaauau ma faʻamaeʻa, e oʻo i le tele o le laʻau. Lau laʻau o le lanu lanumeamata ma le anthocyanin (red-maroon) i pito.

O le matua atoa e tupu i le 63-75 aso i le maea ai o le lulu.

Mowgli (Mowgli)

Lapoʻa lapotopoto tetele "ulu" ma lanu lanumeamata lanumeamata. Ua latou togitogiina itu ma le manaia o meaʻai. E mafai ona aoina le seleselega i le 70 aso mai le luluina. O se vaega o le ituaiga o le atinaeina o le taʻi tausaga.

Pepa

O ituaiga o laʻau e fai ni afifi ma 5-10 leaflets. E sili atu le totoina i le tautotogo, aua o le taumafanafana e tosoina ai le tootoo ma o le salati e avea ma mea oona. O nei ituaiga o meaola e vave ona matutua, lea o le a mafai ai ona selesele muamua muamua nai lo isi meaola.

Kritset (Kricet)

O lanu lanumeamata lanumeamata po o lanu samasama ma pito uʻamea ua fusifusia. O le laau e tupu i luga o le 30-45 aso mai uluai mama. Faʻamalie ma fiafia i le tofo.

Fualaau aina e puipuia i le maualuga ma le vevela.

Paʻa (Lactuca sativa Balet)

Rosette faʻataʻitaʻi ma lau lanu meamata e sili ona faʻauluina. E manatu o se ituaiga tuai ona fua. Ripens i le 34 aso. Faʻafaigofie ona faʻasaʻo le maualalo o le vevela ma le leai o se malamalama.

Rosella (Rosella)

O le seleselega muamua e selesele i le maualuga o le 30 cm o lau lanu lanumeamata ma lanu mumu mumu. O le vao ma le aano o le tino e tupu ile 40-45 aso.

Merlot (Merlo)

O le ituaiga o loʻo ola i totonu o se pupuvao vaʻavaʻai ma laʻau tetele o lanu samasama ma lanu mumu-lanu piniki.

Ua sauni le seleselega e seleseleina mo le 50-55 aso, o le mea lea o le laau ua manatu o vave vave.

Faamaumauga

Malamalama lanu lanumeamata ola i se tamai togavao ma maua ai foliga foliga. Maturation e tupu i le 60-70 aso. O laau toto na fanaina ai se aū ua leiloloa a latou meatotino aoga uma.o le mea lea, e le mafai ona faʻaaogaina.

O ituaiga ma ituaiga o letus, e aofia ai vao

E i ai ituaiga o letus e tupu i vaomatua, i luga o le auala poʻo i luga o auvai o vaitafe. E taua i latou o vao. O nisi oi latou o mea oona.

Siberia (Sibirica)

O lenei laʻau e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 70 cm. O loʻo i ai lau laʻau uma ma lanu lanumoana lanu moana.

E mafai ona e faʻafeiloai i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto, i laufanua eleele, i vaomatua vaomatua ma luga o auala. E taua o se laau e seasea, o lea ua puipuia i le tele o teritori.

Tatar (Tatarica)

O fualaau Strugovidnye ma lanu-paauli-fugalaau e totoina i luga o se lalao lona maualuga e mafai ona oʻo atu i le 100 cm. E tupu i luga o itu o auala, i luga o otaota vale ma luga o auvai. O le laau o se mea taua.

Wild, poʻo le tapasa (Lactuca serriola)

I luga o le aʻa, lea e mafai ona oʻo atu i le 120 cm, tupu lau laʻau ma lau fugalaau lanu samasama.

E faapefea ona tausia se laau?

E ui lava e le manaomia e le laau se tausiga faapitoa, ae i le faasologa Ina ia maua se seleselega lelei, e tatau ona e manatua ni nai tulafono:

  • taimi e tatala ai le eleele ma faʻafefe ese le salati;
  • toso vao leaga uma;
  • vai.

E tatau ona faia le tele o le vevela i le vevela, i se taimi manaia, e oo atu i le 2-3 taimi i le vaiaso. E fautuaina e fai lenei mea i le taeao. E le manaʻomia le fafagaina o le laau. O le salamata o se mea aoga tele, lea e tele vitamini ma microelements.

O ituaiga eseese ma ituaiga eseese o le a fesoasoani ia te oe e filifili ai e le gata i fualaau aina e te manao e tofo, ae o se mea matagofie foi e mafai ona faaaoga e teu ai ipu eseese. Letu e mafai ona faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa pe faigofie ona ola i luga o lau 'upega tafaʻilagi ma luga o le windowsill.