Puleaina o pest

Auala e faʻaumatia ai aphids i le meaʻai: vailaau faʻasolosolo ma le le faʻaleagaina

O le tele o fai togalaau e masani i lena lagona ita pe a latou iloa le tele o iniseti e tu moni i autafa. O i latou na taumafai e faoa faʻamalositisi, iloa foi pe faapefea ona le faigofie lenei mea. I lenei tusiga tatou te manatu ai i metotia lelei o le auala e taulima ai aphids i le dill.

Mafuaʻaga o aphids in dill

E faʻamalieina alii i togalaau vao. O le mea moni o lea e lafoina ai se mea manaia, sua suamalie - lalo poʻo le honeydewe fiafia le 'au e' ai. O le mea lea, o le mafuaaga autu o le faʻaalia o lenei parataiso i lau togalaau o le osofaʻiga o vao. Ma afai e te le maua le mafuaaga, o le a le mafai ona e ausia ni taunuuga i le aveesea o aphids.E tusa ma le 4,000 ituaiga o aphids. O fusi faʻatasi ma apaau e mafai ona feoai i le ea. E mafai foi ona aumai le aphid i ni laau fou ua uma ona pisia. O se numera telē o loʻo ola i nofoaga e leai ni mea. O mafuaʻaga mafuaʻaga atonu o le le lava o le maumalama poʻo se faasiliga o le eletise i le palapala.

E faʻapefea ona fuafua lena mea i luga o le aphid apill

O le mea moni na osofaʻia e lau au osofaʻi aphid le tele o mea e faigofie ona matauina. E ui i le mea moni e laʻititi lava (2-5 mm le umi) iniseti parasitic, e faʻateleina vave vave ma malosi - i vaiaso uma e lua, o se fanau fou o le 150 o laʻau e aliali mai.

E te iloa? Mo le tasi vaitau e mafai ai e aphid ona toe gaosia mai le 12 i le 18 augatupulaga.
O le mea lea, o le mea moni i se mataupu o aso o le ae maua i luga o puʻu, pulupulu ma laulaau o le otaota le tele o manulele lanu meamata po o uliuli. O le iniseti e mafai ona leai ni apa ma apaʻau. O lona tino e pei o se fuamoa, e mafai ona nutimomoia e ala i le mama le patipati o tamatamailima. Lo aʻa ma faamalu o le laau ua afaina ua leaga, mulimuli ane ua le toe tupu ma ua mou.

E fafaga i luga o laau toto, suʻe uma meaʻai i ai, o le mafuaʻaga lea ua taʻua ai foi o lice. Ae ui i lea, o ia foi o se tagata e taofiofia faamaʻi matautia. E mafai ona nofo i luga o le laau se manua uliuli po o isi togafiti. Faʻasalaga parasitic e faʻalavelave ai le gaosiga o laau.

Vaavaai vaʻavaʻai i lau meaʻai. O totonu o le lau o loʻo ufiufi i se mea totino?

O nei mea o mea gaogao o aphids. Afai e masani ona e vaai i luga o moega e ola ai le pi, "auala aloese", e mafai foi ona avea ma se faailoga ua osofaia au laau e aphids. E le gata i lea, o le mea moni o le greens na filifilia e le laau toto, o le i ai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe i lalo o le laau - o se fausaga tuai ma le moli.

Auala e faʻaumatia ai aphids i luga o le pi

Afai e te maitauina soʻo se tasi o nei faailo, ona vave loa lea ona e filifilia metotia o le tagofia o aphids on dill, a le o lea, e le o toe mamao ae mafai ona e leiloa le fualaau aina atoa, ma o le a 'ai le aphid i ou luma.

O le a sili ona manaia le asiasia o laau i le tele e mafai ai, ma i le uluai siakiina o meaola faalafua po o oloa o la latou galuega taua, vave ona faaumatia i latou.

Ae ui i lea, o le mea e leaga ai, i le tele o tulaga, ua tatau ona faʻataʻateleina se faʻamaʻi pipisi. E mafai ona fesoasoani i vailaau vailaʻau faʻasaina ma faʻamalolo tagata togafitiga.

Vailaau faʻasaina e faasaga i aphids i le dill

O se tasi auala e sili ona lelei e laveaʻi ai le otaota mai aphids o togafitiga faʻapitoa ma vailaau faʻasolosolo. Ae peitaʻi, o lenei fuataga e tatau ona faʻaaogaina i se faʻasalaga tulaga ese, pe afai o isi metotia e le aoga pe pe a totoina laʻau i fatu, ae le mo meaai.

A uma mea uma, pe a faʻaaogaina le kemisi mo le lanumeamata o loʻo faʻaaogaina i meaai, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a faʻaaogaina nisi mea leaga i le tino o le tagata.

E taua! O le faʻaaogaina o le iniseti mo le fufuluina o le dill e le saogalemu.
I le amataga, tatou te taumafai e le o faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasalalaʻau. E aofia ai, aemaise, "Fitoverm". E tasi le faʻasusu i lenei mea (5 ml) e tatau ona faʻafefe i le 1 lita o le vai. A maeʻa togafitiga, e tatau ona oti le aphid i totonu o le 2-3 aso. O le aoga o le fualaau faasaina e tumau mo le vaiaso. Ona toe faia lea o le taualumaga.

Ma se manatu lelei foi "Enterobacterin". Ae ui i lea, o le umi o lana gaioiga e itiiti ifo lava - o le maualuga o le lima aso. Aua o fualaau o lenei gaioiga e aoga ma "Biotlin".

Faʻaaoga vailaʻau faʻamaʻi talafeagai. "Malathion" (1 tbsp. sipuni mo le 10 lita o vai) ma "Sauniuniga C-30" (300-400 ml i le 10 lita o vai).

E taua! Pe a togafitia togavao ma iniseti, e taua le aua neʻi galo e uiga i le tausia o le saogalemu o le tagata lava ia. Ina ia aloese mai le faʻaaogaina o vailaʻau i luga o le tino ma lavalava e faʻaleleia ai, e faia i le toʻafilemu o le tau. O lima e tatau ona puipuia e totigilima, mata - tioata, isu ma le gutu - ile masini.
O metotia o le tagofiaina o aphids in dill e aofia ai laei fusi o se paluga o le 10 g o le potassium chloride ma le 20 g o le superphosphate, ua faaitiitia i le 10 lita o le vai. Na te faia le tua o laʻau ma le aʻa aʻa. O togafitiga e toe faia pe a uma le vaiaso.

E faʻafefea ona faʻaumatia aphids i auala e le faʻaleagaina

E tatau ona malamalama o le lūlūina o lauusiusi e faʻaaogaina i meaʻai ma iniseti e mafai ona i ai ni aʻafiaga le lelei ma matautia mo tagata ma le siosiomaga. O le mea lea, o auala e le faʻaleagaina o le a sili atu ona lelei auala e faʻaumatia ai aphids. E tele nisi. E aofia ai metotia ma masini. Matou te tuʻuina atu le sili ona taatele ma aoga.

Metotia Metotia. O le metotia muamua o le tino o le faʻaumatia lea o vailaʻau. Latou te manaʻomia eli se suo, aʻo faʻaumatia fuamoa o pipi. E mafai ona e sasaaina vai inu i totonu. Faʻaaoga foʻi ni mailei pipisi mo iniseti.

Faaaoga le pulutalaina "Biotlin", "Fitoverm", o le faʻaaogaina o mea teuteu ma mea faʻafefiloi.

Afai o le aphids e amata ona nofo i luga o le otaota, o le tau faasaga i ai e mafai ona amata i le fufuluina o le palu faatasi ai ma se vaitafe malosi o le vai malulu mai se togalaau i ni nai vaega. I lenei tulaga, e mafai ona faʻamoemoe o le a faʻavaivaia vae o le aphid, mo sina taimi o le a tapeina le igoa mai le punavai ma o le a oti.

Faʻasalalau laititi o le meaʻai, o loʻo aʻafia ai laau mamaʻi ma faʻaumatia e le lima poʻo le aoina o iniseti.

Faʻatau auala. I togafitiga faʻale-aganuʻu e faʻafefe ai aphids e aofia ai vaifofo, mea faʻafefiloi, mea faʻafefete ma teuteuga o meaʻai i le fale, o lefulefu ma laau.

O le auala pito sili ona faigofie e manatu i le gaosiga o le pi se vaifofo o le fasimoli ua afaina (200 g / 200 l vai). E mafai foi ona avea ma paluga paluga po o le sipisi. O le fofo o loʻo faʻapipiʻiina pe olo i luga o laulaʻau ma 'au.

I le auala lava e tasi e mafai ai ona e kuka lanu meamata moli. Sa faʻapipiʻi le fasimoli lanumeamata i le fefiloi:

  • 9 lita o le vai, 20 g o le vaimamama paʻu, 200 g suauu lanumeamata. Faafefiloi lelei, faaopoopo le copper sulphate (20 g / 1 l);
  • 1.5 kg o le vao ma 50 g o le suauu lanu meamata ua solo i le vai vevela ma tumau.

E tele suʻega ma le faʻaopoopoga o le vai e fufulu ai le vai, ae tele taimi e faitio ai le fai togalaau o ia fofo e tau atu i le mu o laʻau.

E taua! O metotia faʻalautele uma e tatau ona toe faalua pe tusa ma le tolu taimi ma le va o le 5-7 aso.
I le avea ai o se tagata e puipuia ma togafitiga mo aphids i le dill, faapea foi ma le suauu, ua faamaonia ai lava ia lava laupapa fafie, lea e fesoasoani i le aveesea uma o iniseti, ma puipuia ai o latou foliga. Mai i lea mea ua saunia sauniuni mo le pefu: Suauʻu 300 g o le pefu mo le afa itula, faʻafefe i le 10 lita o le vai.

E iloa e uiga i mea iniseti o le tapaa, o lea e mafai foi ona e faʻaaogaina e faʻaumatia aphids. Ina ia faia lenei mea, sauni tapaa tapaa ma teuteuga.

Faʻauu: E tatau ona sasaa le pefu o le tapaa i le vai i le fua faatatau o le 1:10, faʻafesoʻotaʻi mo le lua aso, faʻafefe i le vai 1 i le 3 ma faaopoopo le fasimoli (40 g / 10 l).

Afe: asu peʻa asu le vai i le fua o le 1:10, faʻafei mo le afa itula, tuʻu mo se aso, vevela, faʻafefe i le vai 1 i le 3, faaopoopo le fasimoli.

E i ai le manatu e fesoasoani le aphids vineka, sinapi ma le suamalie. O vailaʻau o loʻo saunia mai le vineta mo le pulumu (1 tbsp / 10 l o le vai). O le fualaau vavalalata ua salalau solo i luga o vailaʻau ma faʻaaoga e saunia ai se vaifofo (100 g / 10 l o le vai). O le sua o le paluga o loʻo faʻapalaina i totonu o le vai (75 g / 10 l) ma faʻaaoga e fufulu ai le vao.

O laau e puipuia ai le salalau o vaʻa, faʻaaoga garlic, aniani, tamato, pateta.

Paʻu mata: 200 g suauu totini le 1 lita o le vai mafanafana mo le 5 aso. Mo le fufuluina o le suavai i le vai (100 g / 5 l).

Faʻauʻau o le sipisi peel: 200 g o le paʻu e sasaa i le 10 lita o le vai mafanafana, faʻasolosolo 12-15 itula, faʻafefe. O le isi fua o loʻo i ai faatasi ma le faʻaopoopoga o paʻu o paʻu: sasaa vai inu i luga o le paʻu ma le citrus pele, alu mo aso e 3, faʻafefe, faleoloa i se nofoaga pogisa, faʻafefe i le vai aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻataunuʻu o tumatumu tumatumu: suamalie mamago sasaa sasaa le 10 lita o vai, faʻapipiʻi mo le 30 minute. Aʻo leʻi sasaina le vai i le vai i le fua o le 1: 5 ma faʻaopopo le fasimoli (40 g / 10 l).

Faʻasaina o pateta: 1.5 kilokalama o le fou poʻo le 0.8 kilokalama o tapulaa faʻagogo sasaa le 10 lita o le vai, faʻasolosolo 3-4 aso, faʻafefe. E mafai ona e faʻaopopo le fasimoli (30-40 g).

Mo sauniuniga o antiparasitic decoctions ma tinctures, e mafai ona e faʻaaogaina nei laau: celandine, pepa mumu, upega, wormwood, marigold, yarrow, solofanua solo, chamomile, tansy ma isi.

Faatoaga o loʻo mafatia mai i aphids on dill, i tausaga uma e tele auala e tofotofoina pe faapefea ona faʻaumatia. O nisi oi latou e fai mai o le totoina e aoga. vaifofo o le iodine ma le susu. Mo lana tapenapenaga, faaopoopo le 0.5 lita o le iodine i le 100 ml o susu, faʻafefiloi lelei ma faʻafefe i le 1 l o le vai.

E taua! O togafitiga faʻapitoa e le faʻaaoga i le timu. A maeʻa ona latou faʻaaogaina, e le tatau ona faʻafeinuina laau mo le 2-3 aso.
O se vaega o metotia uma o loʻo lisi atu i lenei vaega, e tusa lava pe latou te le fesoasoani e faʻaumatia aphids, o le a latou le afaina ai oe poʻo laau.

E ui lava, ina ia saogalemu, matou te fautua atu ia muamua ona e faʻaaoga soʻo se tasi o nei metotia i luga o se laau e tasi. Afai e leai ni aʻafiaga, pe a maeʻa le aso e mafai ona faʻaauau pea le faʻagasologa i isi laau.

Auala puipuia: auala e taofia ai foliga mai o aphids in dill

Ae e sili atu le aua nei feagai ma aphids, ae ia gauai atu i le puipuia o lona tupu. O le laasaga muamua lava o le tausia lea o metotia faʻatautaia saʻo. E aofia ai taimi e puleaina ai otaota; loloto eleele e eli i le autumn, fufulu maeʻaeʻa maeʻa ma le faʻaleagaina o toega o le seleselega.

O le fertilizing dill o se vaega taua foi o le puipuiga, aua o meaola faalafua e masani ona nonofo i luga o laau ma se fua maualalo maualalo.

Pe a totoina le kulimi, e tatau ona amanaʻia tulafono o le fua o le seleselega (suiga o fualaau aina) - leai se mea e tatau ona totō ai laʻau i le mea na latou ola ai muamua kāloti, pasesa, seleni.

E te iloa? O le puipuia o fualaau o laau e le gata na o fualaau oona, ae o laau toto foi e ola latalata mai. E aofia ai elela, aniani, chamomile, mite. Mai mea teuteu - kosmey, mallow, begonia.
E le fautuaina le totoina o fafie lata ane viburnum, manulele manu, linden - o nei laau totō e fiafia ma fiafia le aphid ia i latou, ma mulimuli ane tuʻuina atu i aganuʻu vavalalata.

E iai foi ni fili e masani ai - tamaʻitaʻi, mantis tatalo, paʻu, manulele. O le mea lea, o se tasi o togafitiga puipuia e mafai ona avea ma faatosinaga o manulele i lau togalaau faatasi ai ma le fesoasoani a tagata fafaga, mea inu ma nofoaga e tafe ai. O iniseti e mafai ona tosina i ai e ala i le totōina o laau vavalalata latou te fiafia i ai.

O le puipuia o aphids i luga o le otaota e faʻaaogaina ai togalaau faʻatoʻaga.

O lea la, matou faʻalauiloaina oe i le tele o auala e faʻafetaui ai aphids i luga o le pi. O le sili ona mataalia o le a faia nisi o gaioiga i le faʻalavelave. Matou te faʻamoemoe o le a talafeagai mo oe ma au laau i totonu ia i latou, lea o le a fesoasoani ia te oe e galo ai lenei faafitauli mo se taimi umi ma e na o mea e faʻaleleia e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o meaola.