Maota, fale mautotogi

O le a le mea e foliga mai ile falebugs: ata, auala e faʻaumatia ai i le fale? E faʻapefea ona suʻe, pe o fea e lafi ai ma pe faʻapefea ona togafitia lelei

Pusa i totonu o le fale e aofia i le faasologa o le pipili. Latou te le felelei, ae e mafai ona vave alu vave mai le tasi tulimanu o le fale ma le isi.

E masani lava latou nonofo vavalalata ma tagata. I le uma, o le toto o le tagata na o le pau lea o punavai o meaʻai mo nei pamu.

I la matou tusiga o le a matou talanoa pe faʻapefea ona vaʻaia e fale fale ma pe faapefea ona faʻaumatia i latou i le fale, faʻapea foi ma le mea e sau mai ai ma pe mafai ona puipuia lou fale mai tagata e leʻi faatalitali.

O fea e sau mai ai ni maiki?

A maua e se tagata i totonu o le fale ni pusi, e vave ona ia fafaguina le tele o fesili. Mai fea ma pe aisea, o le a le ituaiga o latou e lamatia ma le auala e faʻaumatia ai. Muamua, seʻi o tatou talanoa pe o fea e mafai ona maua mai ai pine i totonu o le fale. O le mea muamua, muamua lava e taua le matauina o lena mea leai se tasi ua inisiua e faasaga i foliga mai o moega i le fale.

Ma e le afaina poo le a le mama ma le masani ona e aveeseina lapisi. O le mea autu mo nei toto e le lelei le toto - o le i ai o meaai ma le vevela. O le mea lea, o le fale o mea faʻalemalie ma se faletalimalo masani e mafai ona avea ma sulufaiga mo i latou i le manuia tutusa. Ma i nofoaga o le tele o tagata ma le i ai o le tele o potu, e sili atu ona faigata le feagai ma bedbugsaua e mafai ona latou faimalaga.

Mo se taimi umi na i ai le talitonuga o le mailei i totonu o le fale e afaina mai palapala, ae le saʻo lenei mea. Soʻo se tagata e suʻesuʻe i mea tau inisinia o le a taʻuina atu ia te oe e le mafai e iniseti ona faʻanoanoa i totonu o se fale, lea e taua o "mai le ea". O lea la ei ai auala o le latou ulu atu i fale. O le a tatou talanoa e uiga ia i latou.

E tele mafuaaga mo le faʻaalia o ogalaau i totonu o le fale ma e mafai ona e faitau atili e uiga i lenei mea i se isi mea. I le taimi nei, o le a tatou lisiina auala sili ona faigofie o le maua o fale i totonu o fale o tagata:

  1. Malaga masani O le faʻaleleia o le faitau aofaʻi o tagata o loʻo ulu atu i totonu o nofoaga lata ane e ala i le faʻaleleia o le faʻaleleia o masini, paipa paipa ma isi mea faʻaaoga.
  2. E aumai e se tagata iniseti poo ni mea na ia lava, i totonu o se potu na pisia, i luga o ona lavalava poʻo totonu o ato.
  3. Mauaina o meaafale ma isi mea na faʻaaogaina ma pisia i siama.
O nisi taimi e faʻatau ai se fale atonu e te le matauina le i ai o ni taga i totonu, aua o loʻo i ai le malosi e sulufaʻi ai ma sili atu ona malosi pe a aliali mai meaʻai.

Ina ia malamalama lelei i mea o loʻo i ai ma pe faapefea ona taulimaina, e mafai ona e aoao atili e uiga i laasaga o le atinaʻeina o parasite ma faʻamaoniga o lo latou i ai i totonu o le potu i ni mea eseese i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi.

Faʻafefea ona iloa iniseti?

Eseesega o 'aiga e taʻua o moe poʻo le lino. O le toto suckers o loʻo nonofo i fale ma fale ma fale mautotogi e le eseese tele le tasi i le isi. O latou ia i ai se tino lapotopoto ma foliga pei o se faamau. Sisi o se pusa fale mai le 4 i le 8 mm. O le foliga paʻu e puipuia mai le faʻamaʻi.

I le lanu e paʻepaʻe, mumu lanu enaena ma toetoe o iniseti uliuli. I le tulaga muamua, e uiga i tagata talavou, i le lona lua - e uiga i tagata matutua, ae fiaai, ma i le lona tolu - e uiga i tagata matutua ma faʻamaonia meaʻai. O le tino tino e leʻi umi ae faaumiumi pe a uma ona tumu i le toto.

E tele taimi e fenumiai ai moega i le pefu ma e taʻua o pefu. O nei iniseti eseese, ma o le pefu o moa e le mafai ona vaaia i mata le lava. Latou te le fafagaina tagata, ae mafua ai se faʻafefe o le faʻafefe. O le feutagaʻi ma i latou o le a fesoasoani i taimi uma e fufuluina ai susu, o le faʻaaogaina o se masini faamama, leai ni 'ie puipui ma kapeta.

I le vaega e sosoo ai e mafai ona e vaʻaia i le ata pe faapefea ona vaʻai pusi i tua, o mea e mafai ai ona maua i totonu o fale.

Ata

I le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻavaʻai po o le a foliga foliga o fale, pe o fea oi totonu o le fale e mafai ona latou ola ai:

O foliga mai o le pusa

Ituaiga ituaiga talo

Nofoaga i totonu o le fale e mafai ai e 'anuʻai ona nonofo

Bedbugs ma a latou meaʻai i meafale

I le faʻaopoopoga i luga o moega, o le tele o faʻafitauli e tuʻuina atu i se tagata e isi meaola faʻapitoa.

Faitau faʻamatalaga auiliili o la matou 'upega tafaʻilagi e uiga i mea o moa, anufe, moa, faʻapea ai ma le pefu, moa ma laupapa.

Meaʻai ma le toe gaosia

Iniseti masani ona osofaia le tagata manua i le po. Sa mafai foi e le au suʻesuʻe suʻesuʻe ona iloa i le taimi o le taimi sili ona latou galulue ai - mai le 3 i le 6 i le taeao. I le tasi taumafataga, e inu e le toto sucker le tele o le toto lea e faalua ona mamafa o lona tino ma faia ai ni mea e tele. Parasites e fafaga tasi i aso uma 5-10.

FESOASOANI! E le afaina ai tagata, e mafai ona afaina ai le tino, ma i tamaiti - o se mea e le afaina. O le mea lea, e tatau ona faʻaauau.

Faitau foi e uiga i le auala e foliga mai ai le moega i foliga iinei, ma o lenei tusiga o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga i le auala e faʻateʻa ese ai le meaʻai ma puipuia mai ai.

O fafine latou te tuʻu fua o fua e pei o le araisa i le foliga ma le lanu, e laʻititi laʻititi. O latou umi e le sili atu ma le tasi le millimita. O le vaai atu ia i latou i se talaaga malamalama e toetoe lava a le mafai.

E tofu tamaitai ma le sili atu ma le 300 fuamoa i lona olaga. O pepe e fanau mai pe a mavae le 6 aso, ma a mavae le 4-5 vaiaso latou te liliu atu i se iniseti matua.

O le tele o taimi e mafai ai ona e faʻalogo i le fesili lenei: "E faʻafefea ona ola fale o le fale ma e manogi?". O latou faʻamoemoe o le ola mai le 8 i le 12 masina, faʻalagolago i le vevela vevela. Ma o le manogi e mafai ona lagonaina pe afai e tele naua. E foliga tutusa ma fua oona.

Nofoaga

Bedbugs e masani lava ona i ai i tafatafa ane o le moega. E mafai ona avea ma se sofa, se moega poʻo se avanoa foi i lalo o le paʻu. E le gata i lea, ei ai isi nofoaga masani.

O taliga e tatau ona sailia:

  • i totonu o papa i tua o paʻu;
  • tuatusi ata, aemaise lava i nofoaga na latou o mai ai;
  • i pusi o pupuni;
  • i luga o le moega o le moega ma luga o fata i le va o tusi;
  • i lalo o kapeta ma tua o ata vali i puipui o potu moe;
  • i mataupu o meafale fale;
  • i totonu o soʻo latalata i le moega;
  • i lalo o faamalama ma faamalama.

Afai e te faʻafuasei ona maua ni mumu mūmū i totonu o lou fale mautotogi, aua e te popole, atonu o nei fitafita fitafita. Latou te le afaina i tagata ma e le mafai ona latou fafasi ia te ia. O le fitafita e 'ai le sap o laau. Afai e te feiloai i lenei pusa i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina. O le a le toe foʻi mai ia te oe.

O a mea matautia matautia?

O nei toto sucking parasites ua lauiloa e le o ni faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi ola. Ae e le mafai ona le amanaiaina a latou meaʻai.

I fafo atu, e ese mai laumei ona e foliga mai o se auala o nisi o punctures. O latou nei:

  • mafua le afaina ma le ita i luga o le paʻu;
  • taitai atu i le popole ma le leai o se moe;
  • aafia ai le mafaufau;
  • faaitiitia galuega;
  • faʻaosoina allergies.

O le faʻafefe o manu e mafai ona oʻo atu i pustules. I se tulaga e le masani ai, afai o se tamaititi e masani ona inu e ni taga, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le anemia uamea.

Matou te aumaia foi i lou mafaufau ni faamatalaga aoga e uiga i le fetogi o fuʻa, moa, mapu.

Saili pe o le a le mea e ono lamatia ai le ola o tagata ma mea o faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Metotia o tauiviga

Faatali seiloga o le a latou tuua le fale, e le aoga, e le tupu lenei mea. Le faʻamamaina poʻo le sui o meaafale o le a fesoasoani. E oʻo lava i iniseti uma e mafai ona faʻafetaiaʻia tagata faʻafefe, e ui o le auala sili lenei. Iniseti vave vave ona faʻafetaui i iniseti. O le mea lea, o loʻo faia pea e le au gaosi oloa se mea fou.

Faatasi ai ma auala e sili ona lauiloa e taulimaina ai moega moe:

  1. Lulu

    Pusi talo aua e te taliaina ni maualuga maualuluga. Mo le togafitiga o nofoaga ma fale e faʻaaogaina afi eletise malosi ma masini eletise. O le faʻavae e faʻavae i luga o le meatotino lava e tasi ma le fesoasoani o le vevela vevela poʻo le malulu.

  2. Insecticidal.

    O vailaʻau masini o ituaiga eseese e faʻaaogaina mo le faʻafanoga:

    • Gels: Faʻamalosi.
    • vai vaifofo: Tetrix, Geth, Zifoks, Fufanon, Cucaracha, Hangman.
    • pulu: Malathion.
    • penivali: Masha.
    • aerosols ma sprays: Clean House, Raid, Raptor, Faʻatau.
  3. Fofo faʻapitoa.

    Le lagona lelei o le manogi e puipuia ai iniseti mai le aumaia o manogi malosi. O latou aua le faʻafeiloaʻi i le wormwood, tansy. O fualaau aina e fesoasoani, ae mo sina taimi. Latou te le taofia se pusa fiaʻai. E pei foi o le vineka.

Bedbugs e le fefefe i le ultrasound, o lea o le faʻaaluina o tupe ma le faʻalagolago i tagata fasioti tagata ma mailei i le tau faasaga i 'ie o le moe e le aoga.

Ina ia ave i latou i le fale, e manaʻomia togafitiga faʻaeteete i tulimanu uma o le potu. E tele taimi e tatau ai i tagata e ona ona fai ni tautua faʻapitoa, faʻagasolo mo sina taimi, ona fai lea o se fufuluina o le tautotogo. Ma mo lenei faiga e tatau ona e saunia lou fale. E faʻapefea ona faia lenei mea, faitau i ai.

E vave televave le fafagaina o faletua, fafaga i le toto o le tagata (e ui lava o le leai o ia mea e mafai ona faamalieina i manu) ma e matua faigata lava ona alu ese mai se fale tumaoti, ma sili atu foi mai se fale mautotogi. A uma mea uma, afai e amata ona e inuina i totonu o le potu e tasi, e ono taufetuli i le isi.

Ma a mavae sina taimi latou te toe foi mai. I le taimi o le faʻavevesiina o parasite i totonu o le falemaʻi, lapatai atu i tuaoi, o lea na latou faia ai ni puipuiga.

I le tulaga lautele, o le filifilia o togafitiga mo moega i totonu o se fale mautotogi o le pipii atu i se tulafono se tasi - faʻaaogaina tutusa i le eseesega o mea ma auala e faʻaalia ai i mea oona.

Faatasi ai ma se aotelega o le autu, ua tuuina atu i le maketi a Rusia, e mafai ona e mauaina iinei. Na matou saunia foi se faasologa o tala e uiga i le sili ona aoga ma saogalemu.

O lea la, na matou talanoa e uiga i fale fale, o latou ituaiga, o loʻo i totonu o le fale, na faʻaali atu ia te oe se ata o meaʻai fale.

Faitau foi se faasologa o tala i auala e aveese ai pipi ma togafitiga faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau, o le a le auala e faʻafefe ai moa - auala faʻatauvaʻa ma iniseti, pe faʻafefea ona tulia ese mai le fale ma le mea e fai pe a lele mai ni vaʻa i totonu o le fale.