Laʻau

Phlox: totoina ma tausi ile eleele

E tele tala e uiga i phloxes. I totonu ia i latou, o fugalaau e fagua ai lagona, e te alofa ai ma inoino, lagona lelei ma le tele. Latou te fai mai o le a latou aumaia moni le fiafia pe afai e tupu aʻe io latou lava lima. Ma o tagata faʻatau togafitiga faʻapitoa e fautuaina le inu o se mea teuteu mai peti o paʻepaʻe paʻepaʻe, ina ia mafai ona aoina ma toʻa.

Faamatalaga faʻatau

I le aganuu, e tusa ma le 40 ituaiga o phlox ua tupu aʻe e avea o ni tausaga taʻitasi pe matagofie foi le fuaina ma le matagofie o laau afu ma laau talatala. O i latou o le aiga Polemoniaceae (Cyanosis). O le tagata fomai o Suetena C. Linney, o le sa suesue i le seneturi lona 18. faʻamatalaga o fugalaau vao, tuʻuina atu ia i latou le igoa Igilisi φλόξ, faʻatusatusa i se moli susulu.

Multi-colored phlox

Mo faʻamatalaga! O fugalaau Phlox e mafai ona valiina i ata eseese: mai le paʻepaʻe ma le paauli. Valivali o le monophonic ma faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o sima, tafaʻi, togitogi, mea e lanu ai.

O fualaau o fugalaau e aoina i faʻalapotopotoga eseese - panicles, pyramids, cones. O laau totō o loʻo i ai aʻa malolosi, faʻataʻoto pe alu aʻe i luga, pe tusa ma le 30 cm i le 1.8 m. Laʻau aʻafia e loloto i totonu o le palapala. Talu ai ona o lea mea, o palakalafa manaia e masani ona faapalepale i le taumalulu i le eleele tatala. O nisi o ituaiga o phloxes e totogo mai le amataga o le tautotogo, i le ogatotonu o le taumafanafana o fualaau o laau o laau toto o lau fugalaau, i Aokuso o loo oo mai ai le tele o ituaiga meaola.

Mea e tatau ona e iloa e uiga i le toe gaosia o phlox

O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau latou te le faʻaleagaina le phlox i laau toto, lea e mafai ona mafua ai nisi o faʻafitauli pe a toe gaosia. O le mea moni, o nei fugalaau, ma le faʻaeteete faʻaeteete i le mataupu, e mafai ona fafaga i le tele o auala, ma o latou uma e maua ai ni taunuuga lelei.

Fanauina o fatu

Phlox mamalu: totoina ma tausi ile eleele

O lenei metotia e faʻaaogaina e le au faʻatoʻaga e totoina ai laau totoa ma uiga fou, aua o loʻo i ai se suiga i le lanu ma le foliga o inflorescences. O fua e aoina mai fualaau aina suamalie fua ma i le tausaga lava e tasi ia Setema-Novema ua totoina i totonu o koneteina na eliina i le togalaau mo le taumalulu. I le taimi o le taumalulu, o fatu e maua ai le mafutaga (moe i le malulu), i le tautotogo latou te ola ai. O laulaau ua totoina i totonu o le eleele pe a oʻo atu laau i le maualuga o le 8-10 cm.

Faʻalogo lelei! I le va o fualaau, e tatau ona fai avanoa ole 10-15 cm.

Bush division

O le auala e vaevaeina ai le vao e faʻaaoga pe o le tautotogo i le amataga o le atinaʻeina o le vao, poʻo le amataga o le autumn. O le mea lea, o laau e faʻaleleia i le ono tausaga o le 5-6 tausaga, e iai ni aʻa tetele. O le ploxx rhizomes ua olo faatasi ma se faaputuga eleele, lea o le a puipuia ai laau mai ogaoga leaga. Ona e manaʻomia lea e lulu ese le eleele ma vaʻavaʻai vaʻaia ia aʻa o loʻo alu i vaʻaiga eseese mai le tasi ma le isi.

Bush division

I vaega taʻitasi taʻitasi e tatau ona i ai ni mata, faʻavaega o fualaau ma nisi o aʻa. O vavalalata vavalalata e sili ona totoina i le eleele i le taimi nei. Afai e le mafai, ona saunia lea o le mash mash. Delenki e tu i totonu mo le 3-5 minute. ma tuʻuina i totonu o se pusa paʻu poʻo le faʻafefeteina i le eleele susū, o le a faʻatagaina aʻa ia aua nei faʻamago.

Felaʻau vao

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Mo le faʻavaeina o tipi, e faʻaaogaina pine e aunoa ma ni faʻailoga o faʻamaʻi, faʻaogaina o meaola faalafua poʻo ni phlox leaves. O lanu ma laulaau e tatau ona lelei ona atiaʻe, e vavae ese mai laau ola maloloina. I le tautotogo ae leʻi amataina le fuga, o le auala e faʻaaogaina ai mea e faʻaaogaina; i le taumafanafana, faʻapena ona faia faʻatasi ma le fesoasoani o laulaʻau, o loʻo vavaeina faʻatasi ma le laʻau axillary i luga o se fasi vaega o le aʻa. O laʻau o loʻo totōina i totonu o le eleele malulu ma le faʻafefiloi o le oneone ma le vermiculite i le loloto o le 1.5-2 cm. O pusa o loʻo faʻapipiʻiina e ufiufi i le tioata, lea e faʻafefeteina i aso uma ma faʻamamaina ile palapala.

Stalk Phlox Shanks

Mo le seleselega, lanu meamata, lanu malolosi e filifilia ma e na o laau ola maloloina. Ua tipiina le tipu i ni vaega ina ia tofu le la ma le fa laupepa e faafesagai ma isi, o lona lua, lua. 2 cm o le ogaumu o loʻo totoe i luga aʻe o laulaau pito i luga, o le pito i lalo e faia saʻo i lalo o le nonoa. O laulaau pito i luga ua uma ona aveeseina, o lau o le pito i lalo e vaeluaina. O aʻaʻaiga e mauaʻa i le eleele lafulemu. Faʻaaogisi meaʻai po o fagu i luga o le eleele. Laʻau e fai ai ni lauʻeleʻele.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O lenei metotia e faigofie lava. E masani ona faʻaaogaina mo le tuputupu aʻe o le phlox fou. O vaega pito i lalo o le laau ua lilo i le eleele susu i le 1/3 o le maualuga o le vao. O le eleele e susu i taimi uma. A oʻo mai aʻa i luga o le 'ie, ona faʻasaʻoloto lea o laulau mai le eleele, tipi ese mai le vao ma totoina i se nofoaga tumau o le gaosiga.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Auala e filifili ai le nofoaga saʻo e tau ai

Phlox awl: totoina ma tausi ile eleele

Faatasi ai ma ituaiga eseese o meaola, o loo i ai pea le tele o ituaiga vao. O le tasi oi latou e ola i Siberia, o lenei fugalaau mauga e faaigoa i le nofoaga o le amataga - Phlox Sibirica. O lenei mea moni ua toe faamamafa mai ai le ala e le lelei ai phlox, totoina ma le popole i luga o le eleele avanoa mo i latou e le manaomia ai le tele o taumafaiga, tau o meafaitino ma nisi tulaga faigata.

Manaoga fatu

O le eleele i totonu o le togalaau fugalaau e tatau ona faʻaleleia ma malamalama i le maualuga o le eletise. Afai e manaʻomia, o le lime ma le oneone e faʻapipiʻiina i vaomatua mo le faʻasao. Le faʻaleleia o fualaʻau, peʻa, fugalaʻau o minerale, faʻavavega faʻamalolo, ma faapalaga.

Le aafiaga o le susulu o le la

E manaʻomia lava e Phlox se malamalama tele. E naʻo le faʻapupulaina o le eleele o le phlox o le ai ai ni aʻa malolosi, ma o le susulu o ave o le la o le a faatelevaveina ai le faiga o photosynthesis, puipuia mai mai i le vevela ma le faaloloa, ma faatagaina ai laau e nonoa i le tele o mea laiti o lanu susulu.

Lulu

O ituaiga uma o phloxes (e le gata i tausaga ma perennials) e le fiafia i le paolo, o lea latou te faia ai ni mea laiti laiti, ae latou te taliaina lelei le vevela. Fuga o Phlox seia oo i le tau o le tautotogo - ia sulu. O le a leai se mea e mafua ai ona totogo laau toto, ae o le phlox o le a tumau pea le lanumeamata.

Faʻamamaga o le ea

O le faateleina o le malulu o le ea o le a leai se aoga i le foliga mai o laau totogo pe afai o aʻa o laau e le mafatia ona o le le lava o le susu. I lenei tulaga, e mafai ona faʻapipiʻilalalalalalalalala i luga o laulaau, aua o le phlox i le vao e tupu i le mea e tele ai le malamalama ma le susu. Ina ia faʻamafanafana fugalaau i totonu o le togalaau, faʻamautinoa le maualuga o le susu, pe'ā tatau ai, faʻatautaia le taina o laau.

E faapefea ona toto

Ipheon fugalaau - totoina o fafo ma tausi

O faʻatatauga faʻavae e faʻalagolago i le tau o le mea e tupu ai. Phlox e faatatau i fualaau malulu, o lea latou te lauiloa ai i vaega e ese ai le tau ma aso uumi. I itulagi ma vaitau malulu malulu, e le tupu aʻe palalolo i pito i matu o nofoaga ma lalo o le paolo.

I nofoaga o loʻo i ai se vaitau masani o le tau, o ituaiga eseese ma vaitau puupuu e faʻaaogaina mo le galueaina. I totonu o le Urals, mo le totoina ma le puipuia o le phlox i luga o le eleele, o loʻo puipuia malu mai le matagi. I le itu i saute, o loʻo faʻaagaogaina le phlox mo ni vaega malulu e avanoa mo le faʻaleleia o vai ma le tausiga masani.

Faʻafefea ona tausia le phlox

E pei o laau totō uma, e le mafai e le phlox ona fai e aunoa ma le auai malosi o se tagata io latou olaga.

Faʻafefea ona fafaga

O le pito muamua o laʻei e manaʻomia i le amataga o le tautotogo, pe a uma le malulu o le tau malulu - laʻau, mutia matutu poʻo mea puipui - e aveesea mai le eleele. Mo le tuputupu ae o laʻau ma le faʻavaeina o pulupulu, o le a manaʻomia ai le faʻamalositisi oona: nitrate, urea poʻo le fafagaina o moa, mullein. I le taumafanafana, mo le tele o fuālaʻau, e manaʻomia e laau tele superphosphate, boron ma le kalimagnesia. I le tautoulu, o le potassium sulfate ma le phosphate fertilizers o loʻo faʻaaogaina.

Taua! E faʻaaogaina le faʻaaogaina o mineral i luga o le susu ile eleele i le aʻa o le aʻa pe a uma ona timu pe faʻainu.

Tatalo ma mulching

O le pala o le eleele eleele, na fausia pe a uma timuga ma faasusu, e le faatagaina aʻa o le laau e manava ai masani, ma tafe ai le eleele. O le mea lea, o le tatalaina o le palapala pe a taua le phlox. I le taimi lava e tasi e faʻamalo le palapala ma aveese vao, e faʻaaogaina ai vaalele vavalalata ma tagata faʻatau.

O le faʻamamaina o le aʻa aʻa i le taumafanafana e mafai ai ona aʻafia le aʻa o aʻa ma le palapala - e le faʻagogo. O meaola faanatura ma mea laʻau e talafeagai mo le mulch: mutia mūmū, afifi o le tausaga talu ai, afu malogo, faʻapalapala palapasi e leai ni seed, maʻa, oneone, maʻaili, mea faʻapitoa plastics.

Faʻasalaga

Toto ma fusi le pale

Mo le lelei sili atu, o loʻo faʻapipiʻi phloxes i luga o le lima o paʻu lau. I le taimi lea, o laau e tatau ona totoina lelei ma ia le itiiti ifo i le ono laupepa. O le tufatufaina o le a faia ao lei amataina le tumutumu. O se taunuuga, ua tupu tetele laulaau, ua faateleina le sone fugalaau, ua faateleina le pale o le vao. A o latou fuga, ua aveesea fugalaau fugalaau mai mea e le maua.

I eria o loʻo i ai le vevesi, o le teuteuina o gaʻo tuai i uluaʻi ituaiga o phlox e amata mai i le faaiuga o Aukuso, o ituaiga o mea tuai e faʻapipiʻi ia Oketopa-Novema. O le galuega e faʻatinoina i ni mea maoaʻe ina ia le paʻu le 'au. Ina ia aua nei afaina ai fatuga o le faafouina, ia tuu le sefulu centimeters hemp.

Taua! I le itu i saute, e le aveeseina laau toto mo le taumalulu, o le teuteuga e faia i le tautotogo.

Stalk teuteuina

Faʻasa

O se aʻa malosi malosi o le phlox e mafai ona tele le susu i luga o laau, ae o lenei susu e tatau ona i totonu o le palapala. O le manaʻoga mo le faʻamalosia ma le malosi e faʻamoemoeina e ala i foliga vaaia o le laau: e aunoa ma le susu, o vaega pito i lalo o le aʻa e liua, o laulaau e lanu samasama ma feoti, o le a faʻaitiitia le faʻaleagaina. A maeʻa le eleele ile 1 mita, e oʻo ile lua pakete vai e faʻaaogaina, e tatau ona faʻamamaina le palapala i le mea e maua ai aʻa.

Taʻitaʻia ma fale

I le tau malulu ma i nofoaga e pauu ai le kiona i le taumalulu, ae e tafe mai gutu, o laau tetele o laau ua ufiufi i paʻu mamago, lau paʻu. O le mafiafia o le fale e oo atu i le 10 cm. I le tautotogo, ua aveese le puipuiga. O le mea e le faʻaaogaina ai e phlox le fugālālā, e faʻapipiʻi le kiona i le vao ma avea ma puipuiga faaopoopo o laau.

Pe a faʻapipiʻi le phlox

Mo le totoina o le phlox, o le taimi aupito sili ona lelei o le autumn i le lua i le tolu vaiaso aʻo lei oʻo i le gutu o loʻo faʻamoemoeina. E oʻo i le taimi o le gafa, e tatau ona tipi ese le phlox, ma o le palapala e le o mafanafana. Faʻapipiʻiina o le tautotogo pe'ā maeʻa le kiona ma faʻaliliu le eleele. I le tau mafanafana, o loʻo faʻaaogaina i le auala o le vaevaeina o le vao i le taimi atoa mafanafana.

Mo faʻamatalaga! Fugalaau totogo e le manaʻomia ona tupu i le nofoaga e tasi mo le sili atu ma le ono tausaga. A le o lea, o le tele o pathogens ma pest larvae e faaputuputu i le eleele.

Puipuia o Pest ma Disease

Phlox e mafatia i faʻamaʻi viral ma fungal ma iniseti laʻau. E tatau ona e tau ma i latou ma tausi lelei togalaau i le taimi atoa seia oʻo ina alu atu laau i totonu o le fale. E tele vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau faʻaaogā e faʻaaoga e faʻaleagaina ai meaola faalafua ma eseese togafitiga, teuteuga ma mea faʻaleagaina e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga masani e faʻaaogaina e faʻafoʻi ai iniseti.

O Felu o fugalaau sili ona matagofie. Ina ia totoina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ia e alofa i laau ma e mafai ona e tausia.