Tomato ituaiga

Tomato "Persimmon": lūlū laau ma tausia i luga o le 'upega tafaʻilagi

E masani lava ona manaia le seleseleina o lau seleselega, lea sa ou totōina o se fatu i loʻu fale, ma, i le maea ai o le uluai vevela o le vevela o le tautotogo, sa ou totoina ai le ea fou, faasusuina, alofa, fafagaina ma fausiaina. O le tele o le seleselega o totoga matagofie ma le tofo sili ona lelei, o le miti a faifaatoaga uma. I nei aso, o nei fua e mafai ona 'aina fou, a taeao - e tapuni ai le faʻasaoina ma le suamati, ma tuʻuina atu i latou lava ma elemene aoga mo le taumalulu atoa. Mo se tulaga faapena, e tatau ona e filifili lelei ni ituaiga o tamato. E toʻatele tagata e faʻatau i le taimi e tasi, ina ia mafai ai ona latou tilotilo i latou lava, taumafai e filifili se tasi mo se tulaʻi mai i le lumanaʻi. Afai e te tuʻuina atu lou fiafiaga i fua tetele, ona e fiafia lea i le tele o tomato "Persimmon", tele mea e te aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Tomato "Persimmon": uiga masani

Na maua e Tomato lona igoa mo se mafuaaga. O foliga ma lanu o ona fua e le masani ona ese mai le fua, lea e taua o le "persimon". O le tamato e tu i fafo ma uiga nei:

  • tele lapoa;
  • moli lanumoana ma sina lanu auro laititi;
  • lapotopoto lanu foliga;
  • uiga iloga.
E ola lelei i totonu o se lauʻeleʻele, lea o lona maualuga e mafai ona oʻo atu i le sili atu ma le tasi le mita, ma luga o le laufanua avanoa. I lalo o tulaga alualu i luma lelei, o fua e ola tele ma vave ona faatumu. Latou te manaia le tofo suamalie ma le tele o aano o manu, o le mafuaʻaga lea e fiafia ai le au talimalo i le sauniuniga o salakeke fou.

E te iloa? O nisi taimi o le mamafa o le tasi tamato e mafai ona oʻo i le afa kilokalama.
O le mea lea, afai e te vaʻaia se uiga o se laau e ola vave, nai lo, fusi ma tuʻuina atu le lagolago, a leai o se mamafa mamafa e mafai ona faʻaumatia le tumato. E tatau ona matauina o le laau lava ia e le iloga ona o vaivaiga o lala ma fatuga - oi latou, i se isi itu, e matua mamana, ae o nisi taimi e le mafai ona teena le avega o fua.
Faʻasalaʻau oe lava i isi ituaiga o tamato, pei o le "Katya", "Bruin Bear", "Tretyakovsky", "Red Guard", "Bobkat", "Crimson Giant", "Shuttle", "Batanyan".
O le ausia o le tele o numera i luga o le fua, e matua faigata lava. O lenei mea e manaʻomia ai le faʻaeteete lelei ma fafagaina lelei. Ae i le averesi, faatasi ai ma le tausiga masani, o le ae mauaina mai le 200 i le 350 g mo le tomato, lea e tele foi. O le taimi o le matua e 120 aso. E afua mai i le vaeluaga o vaitau o fualaʻau. O le fua o le fualaau aina e umi lava: mai le faaiuga o Iulai e oo i le muamua malulu. E faigofie ona malamalama pe a sauni se tamato e selesele: o loʻo i ai se lanu meamata i luga o fualaau aina e le o fua mai ma a vave ona mou atu - ua mafai ona filifilia le tomato ma auina atu i le laulauʻai.

Faʻatauga ma meaʻai eseese

E pei ona e matauina, o tamato "Persimone", o lona uiga o ituaiga eseese o le a mautinoa lava le fiafia i le toatele o tagata nonofo i le taumafanafana, ei ai foʻi uiga le lelei. O se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona taua o le maualalo o faʻafitauli i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae afai e te lapataʻia i latou i le taimi, e mafai ona alofia le faʻalavelave.

E taua! I le maitauina o se tasi o laau ua afaina ai se faamai, e tatau ona aveese mai le saite, ma puipuia ai isi tamato uma.
O le fiafia i tomato "Persimmon", o se faʻamatalaga o se ituaiga o mea ua i ai nei uiga lelei, e mafai ona mafua i le moni o lona aoga o se oloa gaosia. E taua o se meaʻai, ma teuina se aofaiga tele o carotene poʻo provitamin A. O lenei vaega e tatau mo la tatou vaai, aoga mo le faasaoina o le talavou o le paʻu, malosi o fao ma lauulu. E taua tele le leiloloa o carotene aʻo faʻasaoina. O le mea lea, o lenei ituaiga e lelei mo tapenapenaga mo le taumalulu o se oloa aoga. E manaia tele o le mea lea e maua ai le tamato se lanu samasama-samasama. E taua le matauina o le ogatotonu, lea e mafai ai e le faagasologa o le aoina mai ma le felauaiga o tamato e talafeagai, e ui lava e le sili ona taua i le faagasologa o le faʻaaogaina o le oloa.

Totoina o tamato "Persimmon" e ala i fatu

Ina ia maua vave fualaau aina, lapoa ma matagofie, ma e tatau ona saunia ni laau. Ae ia faaeteete, aua e le lava le tomato mo le faasaoina - e matua suamalie lava.

E te iloa? Pe tusa ma le 90% o fatu na totoina o le a totogo ma o le a vave ona saunia e toe totoina i totonu o le eleele i le ea fou.

Le taimi sili ona lelei mo le lūlūina o fatu

O le taimi sili ona lelei mo le totoina o fatu i le eleele e pau i le muamua ma le amataga o le masina lona lua o le tautotogo.

Laʻau mo le totoina o laau

O fatu e tatau ona paʻu i totonu o le eleele lelei, ma mai i luga e tatau ona ufiufiina i se apa o laʻau, e pei o le peat poʻo le eleele lafulemu. O le palapala o sea ituaiga mea e le i lalo ifo o le 10 mm.

Ina ia maua ni tamato lelei i le masina o Iulai, e tatau ona lelei le fatu ma tausi lelei laau i le tautotogo. E taua le aveeseina o le eleele i luga o le faapaologa ao lei totoina ina ia tumau i le malulu mo ni nai aso. O lea la, e te faʻamamaina mai meaola leaga ma isi meaʻai.

Fualaau sauniuni mo le lulu

O le lumanaʻi o lau seleselega e faʻatatau tonu lava i le fatu toto. O le tele o lou tuʻuina atu o lenei fatu laʻititi, o le tele foʻi lena o le ae maua i le taumafanafana pe a seleseleina. E le gata i lea, o le sauniuniga lelei o fatu o le a faasaoina ai le laau mai faamaʻi, faʻamalosi. E mafai ona e amata galuega sauniuni mai le faaiuga o Fepuari. Muamua o le filifili "fatu" o fatu, lapoa ma mamafa. E faigofie le siakiina o le lelei o le fatu, na ona togi ifo fatu i totonu o se ipu vai ma se sipuniti masima masima. Faatali sina taimi: mumu, moli, e aunoa ma ni meaʻai, o le saito o le a lele. Matou te manaʻomia i latou na malilie i lalo. Matou te tuʻuina i latou i le kulimi ma faʻamafanafana i luga o le maa mo aso e tolu.

O lea ua matou tuu le puipuiga mai maʻi. O lenei faiga o le tafiesea lea o fatu o siama poʻo siama na tuʻuina atu ia i latou. Ina ia faia lenei mea, tuu le fatu i se vaifofo o le paseka mo le tusa ma le 20 minute. Sui le manganese e mafai ona sili atu le taugofieina - hydrogen peroxide (e le silia le 3%), lea e tatau ona vevela i le 40 tikeri. O lenei faiga e na o le 8 minute ma leai.

Matou te faʻaalia le faʻaogaina o le tuputupu ae mai fatu o pateta, sana, lapisi, kāpeti laʻau, cilantro.
O nei fatu o tamato "Persimone" e tatau ona faʻamaʻaina, ona o lona fua tele e faalagolago i le saturation o le laau ma le palapala ma mea aoga. E faia lenei mea ma le fesoasoani o fofo faapitoa e mafai ona faʻatau i le faleoloa. O le fatu ua gagau i le vaifofo sauniuni mo se aso, ona faataatia lea i luga o se pepa e mafai ai ona vevela lelei.

Laʻasaga taʻutaʻua - faʻalogo. E sasaa le vai i totonu o se fagu poʻo se tapuni ma o le uamea e tuʻu ai fatu i totonu, e le gata i lea, ina ia ufitia atoa i le vai. O le faʻatonuga e 12 itula, ao 4 itula uma lava e suia ai le vai. Germinate fatu ile fagu susu poʻo se pepa faʻamamā faʻapitoa. O lenei mea o le a fesoasoani i le seleselega i le lumanai e feʻaʻei vave ai.

E taua! O le Tomato e matua vevela lava, o lea e aoga ai le ita.
O le manatu o lenei faiga o se paʻu vevela mataʻutia. Mo lenei, o fatu e tuʻuina i totonu o se pusaaisa i le po, ma toe faʻafoʻi i le vevela i le aoauli, toe fai taga e 2 pe 3. O lea e te puipuia ai au laau mai le faʻamoemoe faʻafuaseʻi Me po. E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga i fualaau, faʻapipii i le faapaleniva mo le 14 aso ao lei tulaʻi i le palapala, pe afai e le maualalo ifo le vevela i le 12 tikeri. E tasi le vaiaso aʻo lei totoina, e mafai ona e tatalaina le faamalama, ma mo le 3 aso, ma o ese uma lava laau i le ea fou.

Lauina o fatu mo laau toto

Na matou aʻoaʻoina auala e saunia ai eleele ma fatu o ituaiga tomato "Persimmon", lea e mafai ai e oe ona amata la latou faʻatoʻaga. Malosiaga mo lenei gaioiga, e mafai ona e filifilia soʻo se mea, o le mea autu o loʻo i ai ni pu mo le tosoina o le suavai i lona vaega pito i lalo. O puipui o ia vaa, aʻo leʻi faʻatumu i se paluga susu, e manaʻomia ona ufiufiina i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. O le mamao i le va o fatu e 1 cm, loloto - 2 cm.

Tuutuuga ma le tausiga o mea toto

E tusa ma le 14 aso o le a mafai ai ona e matau pe faʻapefea ona toto lau fatu, ma e tatau ona faia ni tulaga lelei mo i latou:

  • ufiufi uma pusa ma soʻo se ata tifaga;
  • tuu i se nofoaga mafanafana;
  • aua le tuʻu i le la;
  • vai 2 taimi i le aso (na o le lavelave) ma le vai e le o lalo ifo le maualuga o le vevela i le +22 ° C, pe faʻapala.
E taua! O lau galuega e le o le sasaaina o le laau, ae na o le faʻamamaina o le palapala. Manatua, o se tamato e le fiafia i le tele o susu.
Taumafai e faʻaauau le mataʻituina o le tuputupu aʻe o fualaau. O le taimi lava e oso mai ai le la, matou te aveese le ata. E masani ona tupu lenei mea pe a mavae le 6 aso. I le taimi nei, e mafai ona e tuʻuina lau paluga i fatu i le la ma faʻatali mo lau laʻau. I lenei vaitau o le taimi e le mafai ai ona faʻamalosia le malosi o le laau: tasi le taimi mo le 5 aso ua lava. I le aso muamua, faʻaaoga le vai mafanafana, e pei ona e faia muamua. O aso nei e vavaeese. A uma ona faʻamaʻa, faʻamalosi le potu.

Tulaga tuputupu ae ma tausia togatogo tomato

Manatua le 3 tuʻu la latou laʻau laiti - filifili se taimi. O le faagasologa lenei o le vavaeeseina o laau ma totoina i totonu o pusa lapoa, eseese mo le atinaʻe atoatoa o aʻa ma le fatuina o fatu.

Aua e te fefe i lenei faiga, aua e tusa lava pe e te faaleagaina aʻa o laau totō, e mafai lava ona faʻaolaina le laau. Tuʻu i totonu o se fagu fou, e tatau ona e tanumia se laʻau e lua.

E te iloa? O nisi fai togalaau e filifilia faapitoa aʻa ina ia latou fefefe ma tupu vave ai.
E tatau ona faʻatinoina le taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi. A oʻo ina totoina fatu e tatau ona faʻatino ma fafagaina. E sili ona faia i vaiaso uma. I le aotelega, o loʻo i ai lau 3 feedings. Mo lenei mafuaʻaga, faʻamalosi tino ma mineral talafeagai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻalauiloa iloga mai le atigi o se fuamoa. Fua:

  1. O le lua vaetolu o le 3-lita cans ua tumu i lauulu.
  2. Sasaa vai.
  3. Faʻamalosia 4 aso i se nofoaga mafanafana.
  4. Fufulu 1 le vaega o le afu ma le tolu vaega o le vai.
O moli maloloina ma tumutumu ma laʻau matagofie o se ituaiga o tumato lelei e mafai ona totō i luga o se moega togalaau.

Suʻeina o laau totato o tamato "Persimmon" i se nofoaga tumau

Taimi sili ona lelei mo le faimalaga

Eseesega "Persimone" e fiafia i le vevela, e pei, ioe, isi ituaiga. O le mea lea, o le taimi sili mo le totoina i eleele palapala o le a oʻo i le faaiuga o Me, pe a maeʻa le tau. Mo latitudes i matu, e mafai ona ola i greenhouses poʻo luga o greenhouses.

Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai: moli ma le palapala

O lenei ituaiga o manaʻoga o le la ma le vevela. E taua le sailia o se avanoa avanoa mo ia, talu ai ona o le totogo o le toto e ola malosi ma vave i le gasologa o le vaitau. O le mea lea, e talafeagai le totoina o tamato mai le tasi ma le isi ma faʻapipiʻi pea.

O le matafaioi a le au muamua

O le tausia o tamato o lona uiga o le iloa po o fea e tupu ai. E taua le totoina o laau i le eleele mauoa ma le lelei. Afai o le tausaga na teʻa nei o lo o ola ai isi fualaau faisua i lenei nofoaga, ona e manaʻomia lea ona e iloa po o fea ma pe o latou fetaui ma a tatou ituaiga.

E te iloa? O le filifiliga a le 'au muamua e faʻavae i faʻamaʻi masani. O lona uiga, o le "Persimone" o le a tupu le leaga pe a tuu fualaau faisua i maʻi faapena.
Mo "Persimone" o le sili ona lelei o le a avea ma:

  • riki;
  • kukama;
  • kapisi;
  • sana;
  • taumalulu
Alu solo i nofoaga na alu ai le pateta, eggplants poʻo pepa. O le nofoaga filifilia mo tamato e tatau ona suia i tausaga uma, ma o le lona tolu o taimi e tatau ona toe faafoi atu i le nofoaga muamua.

Totoina laau totō

E tatau ona e totoina se tasi laau o se fatu. Tausia se mamao o le itiiti ifo ma le 30 senitimita mai le tasi. E pei ona maitauina, o lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi. Afai e te totoina laau vavalalata, ona mafai ai lea ona maua i se siama e pei o le vave ona paʻu, ma i le tulaga lea o le oti o le totoina atoa e le maalofia. O le loloto o le eleele e tusa ma le 15 cm.

Tomai Tomato Fesoasoani "Persimmon"

O le sili atu ona mataʻituina le tausiga o le laau, o le tele o fua o le ae aoina. O le faʻaumatia o se mea faigofie, ae le faigofie ona tupu.

Faʻasalaina ma faʻamalo le eleele

Ole totogo e le fiafia tele i le vai, ae afai e vevela le taumafanafana, ona tatau ai lea ona toe faafou le eleele. Tulaga masani, e mafai ona e faʻamalosi le laau i aso uma, tasi, faatasi ma oe e ala i le tatalaina o le eleele.

E taua! E le tatau ona maualuga le vai i le +15 ° C, faʻatonuina le vaitafe i le eleele ma faʻaeteete ia aua nei pau i luga o le lau. A leai, o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina e foliga mai.

Pulea vao

E tatau ona e taulimaina vao, ia o loo i ai se numera tele.

Pe a feagai ma vao, atonu e te manaʻomia foʻi fualaau faasaina pei o le eleele, Agrokiller, Roundup, Lontrel-300, Tito.
E mafai ona e tau ma i latou ma le fesoasoani o fualaau faasaina:

  • inisiua - "Tito," "Senoka";
  • eleele - o lona uiga o le "Stomp".
O le filifiliga lona lua o le felafolafoaʻiina o laau ao leʻi oʻo i le tau. O le taimi e faʻaaoga ai e tatau ona fuafuaina taitoatasi, faʻavae i luga o le tulaga o loʻo i ai nei o le laau ma le maualuga o le faʻalauteleina o vao.

Laʻei pito i luga o tamato

E taua tele le faia o le taina o laau. Na o le pau lava le ala e mafai ona e maua ai se seleselega tele. Aua neʻi galo e uiga i le faʻaleleia o le eleele. E tatau ona faʻaaogaina le faʻalaʻau faʻalaʻau i le tautoulu. I le faitalia, e mafai ona e faʻaopopo mea faʻapiiina o minerale: masima ma fuamosa. O lea ua e saunia le eleele mo le totoina o le tautotogo. I le tautotogo e tatau ona e faʻaogaina le eletise.

A o le totoina fatu i le eleele, e mafai ona e faʻafeinu i se fua faatatau 1: 1, ma se vaifofo o le paluga pati ma le vai. O lenei mea o le a puipuia ai fualaau mai maʻi. A maeʻa le 3 vaiaso talu ona maeʻa lau vaʻaia e mafai ona e faia le fafaga muamua:

  • vailaʻau oona - 25 g;
  • potassium - 15 g;
  • phosphoric - 15 g;
  • vai - 10 l.
Ua lava lena pe a ma le 16 patato. I le vaitau o le vavave, o le laʻei lona lua mai le faʻavaiaso o le faʻasolosolo o le faʻasologa o loʻo taua i lalo ua faia:

  • sina otaota;
  • manulele manu;
  • efuefu;
  • E mafai ona e faʻaopopo se faʻaoga o vao.
1 l o lea ituaiga faʻalaʻau e tatau ona pa'ū ile 1 laau.

Mo se faiga eleelea eleelea, e mafai ona e sosolo muamua vaega nei:

  • vai fufulu 1 l;
  • 100 kalama o le suka;
  • 2 g o le ava malosi.
A maeʻa le mafanafana, ona avea lea ma sina mafanafana - ua oʻo i le taimi e fufulu ai le laau.

A amata ona fua mai le tamato, e mafai ona e ulu atu i lenei fofo i le eleele (e taʻua i le aʻa):

  • 5 lita o vai inu;
  • 2 lita o le apa;
O le ae fia iloa le auala e fafaga ai tamato pe a uma ona toto i le eleele.
A maeʻa ona susulu, e tatau ona e faaopoopo vai (pe tusa ma le 4 lita), iodine (o le fagu atoa) ma le 10 g o le apocidic acid. 1 l o lenei paluga e tatau ona fafaguina i le 6 l o le vai ma mo laau taʻitasi e vaevae 1 l o lenei fofo.

Taʻu ma teuteu

O fua e mamafa tele, ma o le laau lava ia e maualuga lona maualuga, e ui lava e umi, ae e manaʻomia se pusa. E tatau ona faia lenei mea i luga o se tulafono faʻamalosia pe afai o loʻo i ai lau vaomatua, o lona maualuga i nisi taimi e oʻo i le 1.5 m. I le faagasologa o le totoina o tamato pipi, e tatau ona e iloa le auala e totoina ai, aua o lenei meaola e faigofie ona tuputupu ae lala. O le itu laau e ola i luga o le laau e matua tele naua, lea e faaitiitia ai le fua. A maeʻa mea uma, o le mea lea e tuʻuina atu ai e le tamato mea uma aoga aoga e le o fua, ae i le toto fou. "Persimone" e aufaatasi i le tele o tamato.

O lenei faauigaga o loʻo fautua mai ai o le a le taofia le ola o le laau pe a maeʻa se vaitaimi. O le a faʻaauau ona tupu malosi ma agai i luga ma fafo atu.

O le mea lea, o taumafanafana uma, e masani ona manaʻomia le aveeseina o fanau fou o le a faʻaalia mai laulaau i le taimi e tasi. Mulimuli i tulafono:

  • e mafai ona e faʻavasegaina laasaga na o se malosi malosi;
  • o le umi pito sili ona lelei o lenei vaega e 6 cm;
  • faia lelei le faiga i le taeao;
  • e aveese laasaga e tatau ona e faʻaaogaina na o ou lava lima, ma leai ni mea e momotu ai.

Aiaiga puipuia e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Na o le pau lava le toe foi mai o tomato "Persimone" o loʻo i lalo ifo o ona aʻafiaga i faʻamaʻi, e pei ona faʻamaonia e iloiloga o tagata fai togalaau. O le mea lea, ina ia aloese mai le faaipoipoga, o laau uma lava e mafai ona puipuia togafitiga. O le faʻafefe o faʻamaʻi e tupu pe a vave tulia, faʻateleina le malulu po o le faaumiumi ile malulu i le tautotogo. O le fua mo le faʻaaogaina sili ona lelei o le a puipuia ai lau "Persimmon":

  1. I le vai ma le afa lita e susunuina ai le palapala (pe tusa o se pauna) ma faʻafefe.
  2. Faʻaauau le faʻafefiloi tagamea (50 g) i le vai (10 l).
  3. Faʻafefiloi meaʻai e lua ma faʻapipiʻi tamato i taimi uma, aemaise lava pe a le tumau le tau.
O le puipuia o le atinaʻeina o le anufe e faia i le fesoasoani o le 6 papalama "Trikhopol", lea e mafai ona faʻatau i se falemaʻi masani. E tatau ona faʻamavae i le 7 lita o le vai ma faaopoopo le 250 ml o susu. Ua saunia le fofo.

E pei ona e vaaia, o le tupuina o se tamato "Persimone" e matua faigata lava. Ae o ni fua matagofie, fuamalie e mafai ona e aoina mai Iulai. O lau galuega e le o le misia uma o nuances, aua o le lumanai o lau seleselega e faalagolago i mea laiti uma.