Laʻau

Ruellia - togafiti ile tausiga ma fuaina o fua

O le fualaau teuteu teuteu o le gaellia ruellia e matagofie lanu meamata ma lanu susulu. Afai e te ola e pei o se mea e maua ai le eleele, ua saunia e faʻaaogaina i totonu o greenhouses ma florariums.

Faamatalaga o meaola

O se tagata e fiafia i tulaga vevela o le a fiafia i ona laulelei matagofie mo se taimi umi. O le olaola i totonu o ni nai itula, o nisi fugalaau e vave ona suia e isi ma, o se taunuuga, o le ruellia e fuga mai pea mo le tele o masina.

I totonu o fale mautotogi, o Ruellia e tupu mai e pei o le lauiloa pe o loʻo faia e se tamai togavao

O fugalaau e lapotopoto, e lima-faʻailoaina i se telē tele, e tele lanu lanu - lanu piniki, lanu viole, violē. O laupepa o nisi o meaola e iai foʻi lanu lanu matagofie pe o le pito o se laulau lau. Greens ruellia vine mafiafia lanumeamata.

Ruelia o le aiga o le acanthus ma e na o le lima ituaiga meaola.

O mea taatele o le:

  • Ruellia Portella. O se tagata nofomau i Pasila e tele ona laʻau ma ona faʻalavelave. O fugalaau e piniki, ma le lapotopoto o le 2-2.5 cm. O laʻau lanu moana e lanu meamata ma laumei paʻepaʻe, o le pito i tua e lanu lanu-lanu.
  • Rowell Blue - Britton. Laʻau malosi, ola e tusa ma le mita le maualuga ma le lautele. O aʻa e amata mai i luga o le taimi. O Britonne ei ai se laʻau lauulu matagofie - vaʻititi ma umi, valiina i le lanumeamata lanumoana. I le la, e maua ai e le lauusiusi se manulele lanumoana, e foliga manaia. O fugalaau e lapoa, 5 cm le lautele, paʻu, lanumoana ma le lanu violē.
  • Caroline ruellia. O fugalaau o lenei tamai togavao e oo i le 2.5 cm, valiina i le lanu violē, ma sina lanu vaivai. O le pepa e pouliuli, faʻatasi ma le mata, ovoid. O Carolina e sili ona le lelei i le faʻaleleia o le ruellia.

Vaaiga a Portella

Roullia: tausiga ile

O se tagata nofomau o le vaomatua e fiafia i le vevela, susu ma le malamalama. Afai o le tausiga ile aiga o Roullia, e fuga tele, o ona lau o le pogisa mafiafia, e vave ona ola le vao. O mea uma e te manaʻomia mo le tuputupu ae o fugalaau ola maloloina o loʻo lisi atu i lalo.

E faʻapipiʻi se orchid pe'ā uma ona tupu: o filifiliga i le fale

O le malamalama o se tasi lea o mea sili ona taua i le fuga o lenei mea. O le tele o le malamalama e oʻo mai i totonu, o le lauulu o laulaau o le a sili atu ma o le sili atu ona aoga le faʻasaʻoina o fou fou. I le taumafanafana, e taua tele le puipuia o laʻau laʻau mai le la susulu. Talu ai o le fugalaau e masani lava ona tupu i le amataga o le tautoulu, e manaʻomia e le fugalaau se malamalama faaopoopo.

O le fale ulu ruellia o le a lagona le mafanafana i faamalama sisifo ma sisifo. Afai e faasino le faamalama i le itu i saute - i le taumafanafana e tatau ona e puipuia mai le la susulu. Afai e filifilia le faamalama i matu, e manaʻomia le faʻalauiloa atili o le malamalama i le vaitau o le taumalulu-taumalulu.

E manaʻomia e Roullia le tele o le suāsusu i le taimi vevela - mai le tautotogo i le autumn. Ae o le suāsusu e tatau ona na o le taimi lava e mu ai le pito i lalo. I le taumalulu, o le suāsusu e laʻititi ona faʻaititia, faʻalagolago i le vevela ma le susu. O le faailoga autu o le le lava o le susu i totonu o le eleele o le a vaivai lau. Afai o le faʻavaivai o loʻo faʻaogaina atoa - Ruellia o le a amata ona paʻu le lau.

E taua le iloa! O le laau e matua pagatia le faʻafefeina ma le faʻaleleia o le eleʻele, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le tulaga o le lalolagi.

O Ruelia e fiafia tele i le susu, ae ona o ona laulaau e masani lava ona tupuga mai, ma veleina o latou foliga vaaia. O le suavai e lagolagoina e masini eletise lautele. Afai o le fugalaau e le lava le susu i luga o le ea, o lau laʻau e amata ona magumago ma paʻu. I taimi faapitoa vevela, e tuʻuina le laau i totonu o greenhouses ma florariums, i le mea o le a faʻateleina ai le susu.

E taua le iloa! I le taumalulu, e tatau ona tuu ese le ulo mai mea afi, e pei o le ea vevela e afaina ai le laau.

O le matagofie o le vevela e fiafia tele, o le vevela lelei i le taumafanafana e 23-25 ​​tikeri. I le taumalulu, a itiiti ifo ma le 18 ° C, sili atu ile 20 ° C.

E manaʻomia lou suʻeina o se laau talavou i punavai uma. E manaomia le palapala ma le malamalama. O le faʻafefiloi o vaega tutusa o le turf, laʻau o lau laʻau ma le peat e tatau ona faʻaitiitia i le 0.5 o le oneone.

O luga o laei e manaʻomia ile amataga ole fuga. Fualaau faʻapitoa talafeagai mo laau totō teuteu. Faʻaopoopoga meaʻai pe a uma ona faʻamaʻa, faʻavaʻa i vaiaso uma.

O le matagofie o le vevela e alofagia e le aufaipese e le gata mo pepa teuteu, ae faapea foi mo le tele o fuālaʻau ma fugalaau uumi ma tetele.

Aisea e le fuga ai ruellia

Poinsetia: tausiga o fale ma le faʻaleleia o fale

O nisi taimi e tupu mai i le tausaga e tasi ua totogo ai le laau, ona amata ai lea i le amataga o Setema e le mafai ai ona tafe.

O mafuaaga e le tatau ona sailia i le fugalaau, ae i tulaga o ona mataupu:

  • O le malamalama laitiiti o le mafuaaga autu lea. O le faʻamaoniga o lenei mea o le lanu mūmū o lanu meamata ma laulaʻau mumu eleni.
  • Laveʻa vevela - o le ruellia e matua vevela ma afai e maualalo le vevela, o le a le mafai e le laau ona fuga. Afai o se tamaitai lalelei e tu i luga o se faamalama lea e tatala i taimi uma, o le mafuaaga e ono malulu ma po o suiga o le vevela. I le taumalulu, o le malulu e mafai ona sau mai le tioata poʻo se faʻatalama, pe afai e leai se auala e aveese ai le ulo, e mafai ona e tuʻu i luga o le pulu.
  • O faʻataʻitaʻiga e sili atu ona fefefe ai Roullia. O le leai o se fugalaau, o le leai o se mea teuteu, o lau paʻu o taunuuga uma o se ata.
  • Tuputupu ae i totonu o se ipu tele. Afai ei ai le tele o coma, o le fugalaau o le a pisi i le fausiaina o aʻa. Na o le taimi lava e faatumuina ai e le ruellia le fagu ma ona aʻa o le a totogo lelei.

O le faʻapipiʻiina o laʻau moli e faʻaolaina ai laau iti e taʻavale ma togi ai. O fugalaau olaola e sili atu ona manaia.

Roullia totoina

E faʻafefea ona suia le aloe: filifiliga i totonu o se isi ipu ma faʻataʻitaʻiga i le fale

Talu ai o le laau e ola vave vave, e foliga mai o le fuga o le laau, o le a le toe faʻaaogaina. Tuna o loʻo faʻaalia, pala, lanu samasama ma paʻu. Mo le faafouina o le laau, e masani lava ona tipi ese mai ai.

Laʻau

Mo le faʻalauteleina, talavou, vao mamago e tatau ona tipi. E mafai ona tuʻuina fasi pepa i totonu o le vai poʻo vave ona maua i se paluga o peat ma oneone. O le tulaga autu mo le tuputupu aʻe malosi o le aʻa o le tino o le vevela. O le vai poʻo le vevela o le eleele e le tatau ona laʻititi i le 22 ° C. O aʻa e foliga mai i totonu o le vaiaso.

E tatau ona e tausia togalaau laiti, faapea foi ma tagata matutua, puipuia mai le vevela vevela ma tusi

E taua le iloa! Ina ia maua se togavao susulu ma matagofie, e tatau ona e totoina ni nai meaʻai i totonu o le ipu e tasi.

Fatu

I le fale, e mafai ona e maua fatu pe'ā uma ona fuga ma le faʻavaeina o se pusa fatu. E taua le afifiina o le atigipusa ma se ato poʻo se ie, talu mai le tatalaina, o le fatu laau o loʻo ola i itu eseese.

O fatu o le sunflower ua totoina i se faʻafefiloi o oneone ma le peat. O le vevela e le tatau ona maualalo ifo i le 22 ° C, o le ipu e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga lanu.

E mafai ona e palu le palapala ma se biostimulator mo le lelei o le germination. O fualaʻau ua saunia mo le faʻafeiloaʻi i totonu o ipu eseese pe a uma ona foliga mai ni lau laʻau se lua.

Ruelia - o se fugalaau manaia ma le le lelei, talafeagai mo le fale, ofisa poo se togamalulu. O le pele o florariums ma phytowalls, o le a mafanafana i le mafanafana oa latou fugalaau, pe a paʻu atu isi fale i totonu o le fale.