Laʻau

Barberry shrub - ituaiga, ituaiga, totoina ma le tausiga

O le lalolagi totō o la tatou paneta e tamaoaiga ma eseese. Laʻau e tutu i fafo i lenei matagofie. O le palaberry deciduous prickly e iloga mai i lanu samasama poʻo lanu moli vaivai. E ese le lanu o laʻau. O le togavao latou te fesuiaʻi ma le maualuga ma foliga o laulaau. O le natura na tuʻuina atu i ai le laʻau o le barberry ma ni uiga aoga. Fua o le manaia o le tofo ma meatotino faamalolo. O le vao e le lelei i eleele, faigofie ona tausia. O lenei mea totino o se meaalofa moni mo tagata nofo i le mafanafana, tagata e ona fanua.

Le amataga ma le foliga mai o le laau

Ua tupu Barberry i Asia, o lona itu tutotonu ma sasaʻe, faapea foi i Amerika i saute. I le teritori o Rusia, o le aiga Amur, Siberia ma tagata masani, ua totoina. Igoa e fetaui ma le vaega o le tuputupu aʻe. Amur barberry ua ola i Sasaʻe Sasaʻe, Siberia - Altai, Sayan, masani - avanoa Europa. O le natura ua maua ai tagata olaola e 170 o lenei matagofie matagofie, matala ma le afa o laau vao ma laau tuitui.

Faʻafiafia matagofie laufanua

O nai mea laiti e tupu aʻe i ni uiga ese o nei vao tuitui. O pepa i luga o le masini e pei lava o ni paʻu. O tamaʻi gaʻo e ufiufi i laʻau laʻau i se foliga lautele. Tuuina atu o mea teuteu o le barberry, o le laau e faʻaaoga i le faʻaogaina o fanua, o le mamanu o le taulaga i le taulaga i foliga o puipui.

O fualaau Barberry e mafai ona taumafa.

Faamatalaga o le fugalaau toto

I le taimi o le fugalaau, e ufiufi ai vao i fugalaau lanu samasama, lanumoana. Faʻasaga i lenei talaaga, e vaʻaia moli mumu. Fugalaau e aoina i mea e foliga mai e pei o pulumu poʻo talipupuni. O fugalaau laʻitiiti o laau lelei ia o le meli ma se manogi manogi. O peti taʻitasi e aofia ai ni paipa. O le taimi o le fuga o vao e fesoʻotaʻi ma le taimi o le faʻamaʻiina e pi o le meli.

O ituaiga sili ona lelei o le barberry mo le ola i le vaeluagalemu

Barberry Green Tape - faʻamatalaga o le vasega ma le tausiga

E sili atu ma le 50 ituaiga ma ituaiga o barberry o loʻo faʻaleleia, e faʻaalia i le tele o lanu, foliga ma le tele o lau.

Thunberg Barberry Golden Ring

O taʻavale o lenei ituaiga e paʻu (1 m le maualuga), faʻatasi ai ma le pale lanu lanu lanu violē lanu mumu. E oʻo atu i le autumn, o loʻo latou mauaina se lanu mumu sesega. I le ogatotonu o le taumafanafana, o se lanu samasama e aliali mai i laulaau. O le pana uma lava o loʻo teuteuina i mea mumu mūmū. I Setema, o vine e foliga mai na tupu ia Oketopa. O fua i luga o vao e leiloa laʻau e tusa ai ma suiga o vaitau e sili ona manaia.

Laʻau o le thunberg Prickly, o loʻo faʻasusu ai laau

Barberry o Thunberg Aurea

O lenei ituaiga laau toto e matagofie tele. O se togavao puupuu e tusa ma le 50 cm le maualuga ei ai lona lanu, samasama ma ata o laʻau. O le isi ituaiga o lenei ituaiga ua fesuisuiai laʻau ma vela ma lanu paʻepaʻe.

Thunberg Barberry Atropurpurea Nana

Mai Iapani na oo mai i la matou latituga o se laau e le o faamamaina (e oo i le 1.5 m), teuteuina i se pale ma ni lanu lanu meamata susulu. I le amataga o le autumn, e sui le lanu i se lanu mumu sesega. Fugalaau e oʻo atu i le tolu vaiaso. Ona fua mai ai lea, o fua ua teuteuina, ua fua. Ae o nei fua e le mafai ona faʻaaogaina.

Thunberg Barberry Pink Queen

Eseese "Pink Queen" e manaia mo lona valivali ese laulaau. E ola le vao i le tasi ma le afa mita le maualuga. I le tautotogo, ua teuteuina i le lanu mumu ma se fesuiaiga i le lanu mumu-lanumumu. O lanu mumu ma le lanu manulele e mafai ona iloa i laulaau. E tusa ai ma le faʻamatalaga mai se mamao, o foliga o le vao e pei o se lanu piniki pinuga o le natura.

Barberry masani Atropurpurea

O lenei meaola e iloga i se mea teuteu faapitoa. O laulaau o Atropurpuria barberry bushes grown in a open sunny area e valiina i le lanu uliuli. Ae ui i lea, o laau toto o lenei ituaiga e mafai ona aʻafia i le gasegase o le gase.

Faʻalogo lelei! O lenei meaola o se lamatiaga i mea totō; o le mea lea, o le barberry o lenei ituaiga e le o faia i totonu o le nuʻu.

Barberry Ottawa Superba

O Ottawa Superba barberry e iloga i le matagofie o se vao tele, lea, e pei o se laau, vave ona lautele ma lautele. E faʻaaogaina mo le teuteuina o laufanua faʻapitoa i autafa o vaega o faʻailoga e pei o se lanu lanu e faʻalautele ai le gauai. E talafeagai mo le faatulagaina o puipui.

Barberry common albo variegate

O laʻau o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe faʻapitoa i ituaiga o taʻaloga ma mea lanu. I luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe, o fua o le lanu mumu e foliga sili ona susulu.

Barberry masani Aureo-marginate

O lanu lanumeamata lanumeamata ma laulaau ma fuga auro ua teuteuina ai laau e tolu-mita i le taimi atoa o le taumafanafana. O laau toto e matagofie i le taimi o le fuga ma le matua. Used for planting. E i ai le lelei o meatotino o le meli.

Suʻeina pe a uma le faʻatau i fanua tatala

Barberry Maria - faʻamatalaga ma le faʻatoʻaga

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, latou te faʻapala i le eleele. E manaʻomia lou totoina o le barberry aʻo leʻi amataina matala, ae mafai ona e faia lenei mea i le tautoulu i le taimi o le laʻau. E le manaomia e le fale ni togafitiga faʻapitoa, manuia le ola i nofoaga tatala ma lau-paolo, e le fefe i le matagi matagi ma pepa.

Mai se fuafuaga mamanu, e sili atu le vaʻaia pe faʻapefea ona totoina laʻau o barberry o lanu eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau lanu violē e sili atu ona mataʻitusi i luga o le la o le malae.

O Barberry e faʻaaogaina i le mamanu

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

2-3 vaiaso aʻo lei totoina le togavao i le eleele, totoina le lua 40x40 cm le lapopoa ua saunia. O Barberry ua totoina i se auala e tasi ma i le foliga o se pa puipui. I le va o vaovao e tasi, o le mamao o le 1.5 mita i le 2 m tausia. O le totoina i totonu o pitonuʻu e fuafuaina i totonu o le pa, ma e na o le 2 laau toto e totōina i le 1 mita i le loloto o le lua kupita 40. Pe a uma ona saunia ia lua, e tuu i totonu ia laau ma manaʻomia le palapala. mamoe poa. Ona faʻateleina ai lea o le suāsusu ma o le poloka o le poloka e mulumuluina i le peat poʻo le faapalaga.

Laʻau lelei

O eleele eleele e sili ona talafeagai, ae o laau toto e ola uma i luga o le calcareous ma eleele faʻamalolo pe a maeʻa. E faʻafefiloi faʻamaʻi i totonu o le palapala aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, ae faʻaaogaina foi le eleele i le taimi o le totoina.

A o leʻi totoina, e faʻafefiloi se paluga kulimi i totonu o le lua, lea e aofia ai:

  • 100 g fugatini fugalaisa,
  • 200 g laupapa fafie
  • 400 g lime
  • 8 - 10 kilokalama o togalaau tuʻufaʻatasi ua faʻafefiloi ma le faapalaga poʻo le eleele humus.

Faʻalogo lelei! Mo le lelei aʻe o aʻa o le laau, o le pito i lalo o le vaieli e ufitia i le oneone.

Laasaga i lea laasaga taʻitasi

O le laasaga taʻitasi i le laasaga o le tuputupu aʻe o barberry mai fualaau e pei o lenei:

  1. O fualaau e faʻamamaina ma le faʻaeteete, ona faʻaeteete, ina ia aua neʻi paʻi aʻa, aveese mai pusa.
  2. Tuu le togavao i le lua e toso ai.
  3. Latou te faʻatumu ma fufula le eleele.
  4. Suavai, faaopoopo le palapala ma le vai.

Taua! E le tatau ona e moe i le moe, ina ia aua le faagesegese le faagasologa o le tuputupu ae, fuga ma fualaau aina. O se tupuga totogo e mafai ona mafua ai le totoina o fatu.

E faʻafefea ona faʻasaina le barberry i le fale

Barberry Bagatel - faamatalaga, totoina ma le tausiga

O Barberry o loʻo faʻaleleia lelei e fatu ma laau.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Totoina o laʻau, tuʻuina i le taimi o le autumn poʻo le tautotogo. O le gaosia e ala i tipi e faia pe a uma ona maua. O laumei greenhouses e faʻaaogaina mo le togavao.

Faʻapenaina e ala i togalaau e faia i le tautotogo ma le tautotogo.

Fatuina o fatu

Mo le faʻaleleia e fatu, latou te faʻaaogaina le auala e faʻafeʻei ai le fatu. O le faʻataʻitaʻiga o tulaga taumalulu e maua i le ufiufi o fatu ma laʻau ma le kiona. I le taimi lava e tasi, e faʻamaluluina le ofutele o le pulu, e faʻafefe ai le susu ma elemene. I lenei auala, sauniuni mo le tautotogo amata, fafagu ma sauni mo le luluina amata. E mafai ona totoina fatu i le tautoulu i le taimi lava e uma ai le seleselega.

O totogo e tupu mai i le tausaga muamua talu ona toto. O le tuputupu aʻe i lenei taimi e faʻagesegese, e oʻo atu i le 10-15 cm i le vaitau, ma le tuputupu ae mulimuli ane faʻavavevave. Fugalaau ma fualaau aina faatoa tupu i le lona fa - lima tausaga. O fualaauʻai i le lua tausaga le matutua ua totoina i se nofoaga o le tuputupu ae faifai pea i lua, o lona tele e 40x40x40 centimita.

Barberry Care

Ua lauiloa o Barberry o se laau e le lelei.

Faʻalogo lelei! O ituaiga vao e masani ona ola lelei i totonu o le paolo, ma e tatau ona maua mai e le laumei se malamalama, a leai o le a le maua ai e le vao le fiafia, lalelei.

Tuʻua e aofia ai:

  • timuga fafaga;
  • laʻei pito i luga;
  • teu vine;
  • tatalaina le palapala;
  • puipuiga mai meaola faalafua ma faamaʻi.

Tulaga faʻatau

E le manaʻomia e Barberry le tele o vai. O le mea lea, e lava le vai 1 taimi i le vaiaso poʻo le sefulu tausaga. I le vevela o le taumafanafana, faʻaleleia le faʻatele. E manaʻomia e tamaiti laiti ni tausiga faʻapitoa. Ina ia puipuia le matagofie o le lanu lanu o laulaau, e tatau ona e fetuunai le vai inu.

Laʻei pito sili

I le taimi o le totoina, ua faʻalauiloaina ai se tele o mea faʻafefiloi. O lenei faleoloa e tumau mo le 1 le tausaga. I le taunuu mai o le tautotogo fou, e tatau ona faaopoopo le barberry i le faʻamaʻi faʻasaina i le ituaiga o urea i le fua faatatau o le 20-30 g i le pakete vai. Malosiaga atili o le toe faʻaleleia o le eleele i le eleele e maeʻa pe a uma le 3-4 tausaga.

Afai e totoina le togavao ina ia maua ai se fualaau, ona oʻo lea i le faaiuga o le fugaina o se faʻalavelave faʻafefiloi o le potassium ma le fuluuka ua faʻafeiloaia (15 g o le maika ma le 10 g o le potassium)

Faʻasoa lelei, e mafai e Barberry ona avea ma pa puipui

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

Busi e totogo i le taumafanafana, pe a manaomia e faamama le nofoaga o vao i se taimi talafeagai ma vaʻaia le eleele. Faaaoga le metotia o le mulching e puipui ai aʻa o laau.

Faʻalogo lelei! E mafai ona vavaeina vao tetele, faʻasao mai lala mamago. I totonu o le laufanua, e faaluaina ona fufulu laau i le taumafanafana (Iuni, Aokuso).

I le tau vevela, ua lelei ona faasusu vai.

Vaega o le tausiga ile malologa

O le sauniuni mo le taumalulu e sau i le faaopoopoina o le meaola (compost, humus) i lalo o le vao. Ua maeʻa le seleina o le autumn. O lala mamago, faʻapea foʻi ma nonoa ma lala ua faaleagaina e faʻamaʻi ma faamai, ua aveesea. Pe a paʻu le vevela, e ufiufi laau e laveaʻi ai i latou mai le maalili.

O le totoina ma le tausia o se togavao o le barberry e le manaʻomia ai se tele o taumafaiga. O ona uluai foliga vaaia, meaʻai ma mea teuteu e talafeagai mo le auai o tagata. Barberry togafiti teuteu o se fualaau aina foi. O se manaia manaia, le suamalie o le suamalie ma le manogi suamalie suamalie suamalie o fualaau suamalie ia o le laau o le barberry. O sauniuniga i le ituaiga jam, compote, jams e maua ai se tofo faapitoa ma le faaopoopoina o nei vine. O isi mea taua o le laau o ona vailaau togafitiga, antipyretic ma antibacterial. Mo le lelei o nei mea lelei uma, e aoga le totoina o nei vao i luga o lau 'upega tafaʻilagi.