Lafumanu

Ituaiga manu a le Jersey

O le togavao o Jersey o se tasi lea o laʻau laʻititi laʻititi e sili atu le matutua. O lona uiga e maualalo le mamafa - e oʻo i le 500 kilokalama, ma maualuga le gaʻo o le susu - e oo atu i le 6%. O mea taua o vaʻa o le Jersey e aofia ai mea e manaʻomia mo le gaosiga o meaai, lea e avea ai i latou ma tagata lauiloa i faifaatoaga i le Iunaite Setete, Peretania Tele ma nisi o Europa.

Faʻasologa o talafaasolopito ma faʻamatalaga

O vaovao o Jersey e matua usiusitaʻi ma suʻesuʻe. O le ituaiga e afua mai i le ituaiga susu, ae na tatala e Peretania se isi mea manaia - o le meli ma le beige o povi e faʻaaogaina mo le teuteuga teuteuga o paka tafaoga i nofoaga o atinaʻe tagata tafafao maimoa.

Amataga

O le nofoaga na afua mai ai le pepe e tusa. Jersey (UK), o le mea lea o le igoa. I le taimi nei - o le ulumatua pito sili lea ona matua o foggy Albion. E foliga mai o augatama o povi o Jersey o povi na aumai mai Normandy e tusa ma le 1700.

E te iloa? O povi i le tele o atunuʻu o le lalolagi o se tasi lea o elemene taua o se tau tupe poʻo se tau faʻafaifeau.

Faʻaalia fafo

Tulaga faʻavae:

  • sui o le ituaiga pepe e faʻatusatusa, faʻatasi ai ma tino lelei o le tino;
  • o le mamafa o povi - 520-800 kilokalama, o povi e mamafa itiiti ifo - e tusa o le 400-500 kilokalama;
  • maualuga i le mamae - 125 cm;
  • suti - lanu moana;
  • lanu moana e eseese mai le lanumumu mumu i le enaena, o povi e sili atu ona lanu uliuli nai lo povi;
  • Mafiafia foliga e pogisa ma lauulu lauulu, lea e foliga foliga ai o se tia;
  • o le pito i luma o le talatala o se mea e gaogao, o le ua e umi ma manifinifi;
  • fua o le kulupa ipu, lelei tele mo le suamalie;
  • musika i povi e le o taʻua tele.

Meaʻai ma meaʻai susu

Faʻatoʻa fuaina mai:

  • gaosiga o susu susu - 5000-5500 l;
  • susu gaʻo - 6-7%;
  • o le tofo o le susu e maualuga;
  • o le kulimi e vave ona tulaʻi ma faia ai se tuaoi manino ma le tele o susu;
  • protein i totonu o susu - e oo atu i le 4%;
  • o le ituaiga e afua mai i le matua: o tamaʻi fafine e mafai ona maua mai le fanau mai le 2 tausaga le matua
  • e lua tausaga, o sui o le ituaiga mauaina o le mamafa aupito mamafa, ma tamai povi, lea o le a le faʻaaoga i le ituaiga, e mafai ona vaʻaia;
  • manufasi i le fasiga e 51-55%;
  • talu ai o le ituaiga e le o se aano o manu, o le tofo o aano o manu o le avefeʻau.
E te iloa? O le sopoia o povi o Jersey na faʻaaoga lelei i le USSR e faʻaleleia ai le gaʻo o le susu o isi ituaiga ma faʻalauteleina le gaosiga o susu.

Malosiaga ma vaivaiga

O faʻamanuiaga o le faʻatoʻaga e aofia ai:

  • o nei povi e itiiti se avanoa mo fale nai lo sui o isi ituaiga;
  • maualuga uiga o le susu i tulaga o gaʻo gaʻo ma le gaosiga o susu, faʻapea foʻi ma le tofo;
  • le faʻasalaina o meaʻai;
  • manaʻomia le fafagaina o meaʻai nai lo o isi meaola;
  • amataga;
  • manua i le vevela e maualalo ifo nai lo isi, ona o le mamafa ma le tele o tamai povi;
  • taugofie tausiga ma tausiga;
  • ona o le fausaga o le tino e le mafai ona aafia i faamai pipisi.

Faatasi ai ma vaivaiga e mafai ona matauina:

  • i le teritori o le CIS latou te le masani ai;
  • o tamaʻi povi e faʻamalosi;
  • Ua manatu i latou e le talafeagai mo tamai faatoaga e faapitoa i aano o manufasi ma susu ona o lo latou mamafa maualalo.

Tausiga ma le tausiga

E le manaomia e vavi o Jersey ni tulaga faapitoa o le taofia ma le savali. E lava a latou masani masani mo le ola lelei ma tausia le gaosiga o susu. O masani masani masani o se povi e masani ona aofia ai:

  • taeao luluina;
  • savavali;
  • toe foi atu i le fale;
  • afiafi e suamalie.
E taua! O manu e faʻafeiloaʻi lelei le vevela o le vevela, o lea e mafai ai ona latou i luga o le avanoa i le gasologa atoa o le avanoa o le vao.

Savaliga o le taumafanafana

Vaʻa faʻaaoga e povi le taina. Ona o lo latou mamafa, latou te le solia le mutia ma faʻaalu la latou savaliga savali, e tusa ma le 24 itula i le aso i le taimi mafanafana. O le 'apamemea o se nofoaga faʻamalosi e mafai ona tuʻuina ai meaʻai ma meainu. E faʻaaoga nai lo le savali i le taumafanafana po o le taumalulu, ina ia le pala le manu i totonu o le fale o manu, aua o lenei mea e afaina ai o latou maso. O le i ai o se pupuni i luga o sea faʻavae e tatau ai ina ia mafai ona puipuia malu o povi mai le timu poʻo le vevela o ave o le la. Vaega o le savali e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 sikuea sikuea. m i le 1 ulu.

Siaki foi ituaiga ituaiga o povi: Holstein, Ayrshire, Dutch, Red Steppe, Kholmogorskaya, Yaroslavl ma Black-and-White.

Faʻatulagaina o le fale

I totonu o le fale o manu, e teu ai manu i tuʻu eseese. Taʻiala tafaʻi: vaega - e tusa ma le 2 sikuea mita. m, umi - e le itiiti ifo i le 1.7 mita, lautele - e le itiiti ifo i le 1.1 mita, le maualuga o le pa - e le silia le 1.5 m. O le loloto o le loloto e tusa ma le 10 cm, lautele - 20 cm O le numera manaomia o feeders - 2. O se tasi oi latou ua mamanuina mo vaomatua, le lona lua - mo meaai fafaga. Mo tagata inu, e mafai ona faia i le uamea, laupapa poʻo le palasitikiti. O le fola o le fale e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga e 2: sima ma laupapa. E lua uma a latou faʻasologa: o le faʻailoga ua maeʻa pe a mavae le 2-3 tausaga, ma o le sima e malulu tele i le tau malulu ma e mafai ona faʻafefe. Mo lenei mafuaaga, o nisi o faatoaga ua tuufaatasia uma ia ituaiga: o laki e tuu i luga o se faavae mausali, ma ua faapipiiina se fola o le fola i luga ia i latou faatasi ai ma le solo o le sua i totonu o se tane.

Tulaga faʻamafanafana

O vaovao i Jersey e faʻafefe se tau malulu, o le mea lea e le manaʻomia ai le faʻamafanafanaina o le fale, e lava le lelei o le mafanafana mafanafana ma le mafanafana. O le susuluina o le fale o manu e faia i le faʻaaogaina o moli uila i le ogatotonu o le potu. Malamalama faalenatura e mafai ona oo mai i luga o le moli malamalama i luga o le taualuga o le fale. O le fofo masani mo le faʻaleleia o masini, o le tuʻuina atu lea o le paipa paipa i luga o le taualuga ma le faʻaaogaina o alavai i puipui o le potu. I totonu o falesa tetele, e mafai ona faʻaaogaina faʻamalosi e faʻafefe ai vaalele malulu ma faʻavevevave ai le fesuiaiga o le ea. O totonu e le tatau ona avea ma ni faʻataʻitaʻiga, aua e fesoasoani i se faʻaopoopoga o mea e tutupu.

E te iloa? O le povi pito sili ona tele i le lalolagi, e igoa ia Big Moo, e nofo i Ausetalia. O lona maualuga e 1.9 m, ma o lona mamafa e sili atu nai lo le ton.

Faamama

I le taimi nei, e tele telefoni feaveaʻi mo le fufulu mama. O le tino-alloy system o se paipa faʻatasi ma se mea faʻapitoa paʻu masei ma o loʻo i lalo ifo o le mauga. E fufulu le otaota pe a fufulu le fale i totonu o le paipa ma tuʻuina atu i totonu o se vaʻa faʻapitoa. E mafai foi ona faʻaaogaina le fufuluina o le vai, ae faʻapena foi ona faʻaleleia ai le susu i le potu, e ui lava e matua aoga lava.

E fautuaina e fufulu le fale mai le manua 2 taimi i le aso ao leʻi faʻamalosi. Ua suia le fola i le mea e palapala ma pala. Fafagaina ma faimamaina meaʻai ma le inu i le itiiti ifo ma le 2 taimi i le masina. O le faʻaleagaina o loʻo faʻatinoina 1 le taimi i le masina pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻamaonia manu.

Talosaga taumafa ma fafaga

O le faavae o le lafu povi o le lau, ma i le taumalulu vaovao ma le silasila, o se laumei lanumeamata faapitoa, "faasaoina" i le taumafanafana. O le tuufaatasiga o silo e mafai ona aofia ai:

  • mutia;
  • fualaau faisua;
  • sana;
  • mata matagi
E le gata i lea, o fualaau faisua ma aʻafia fualaʻau, concentrates ma fatu e aofia i le taumafataga. E manaomia foi e manu ona faaopoopo ni vitamini ma minerale ia latou meaʻai. I le averesi, o le fafine e tatau ona taumafa e tusa ma le 3 kilokalama o meaai mama i le 100 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso. O le suavai e oo atu i le 60 lita i le taumafanafana ma le 40 lita o le vai i le taumalulu. O se povi e tatau ona oʻo atu i le 3 lita o le vai i le lita o le susu ua gaosia.

Aoao pe faapefea ona fafaga se povi siliva.

Faʻatauga faʻaleleia o manu laiti

O le feusuaʻiga i feusuaiga i jersey vaʻa e oʻo mai i le 2 tausaga. O le povi muamua e mafai ona fanau i le 2.5-3 tausaga. O le taimi o le fulafula o loʻo faʻaalia i popolega o le povi: e na te momoe, faʻalavelave, e maua se tulaga lelei, o le labia fulu, o se mea lilo faalilolilo e tu mai fafo mai le augavale. Mo le faʻaluaina o le povi podlinkayut i le povi mo le 2 itula ile taeao ma le afiafi. Afai o le povi ua faʻamaʻaina, ona oʻo lea i le 10-15 aso o le a mou atu le setete.

E taua! O le ituaiga o le Jersey o le sili lea ona fetuunai i soo se tau o le tau ona o lona talafaasolopito anamua. Latou te maua foi le malosi malosi e faʻatusatusa i isi aiga.

O le maʻitaga i le povi e 265-300 aso. Aʻo leʻi faʻapipiʻiina, tuʻuina atu i le ogaumu, e faʻaitiitia le fua o susu ma faasolosolo lemu ao sauniuni le povi mo le lactation ma le fananau. O lenei vaitau e 60-70 aso. I le taimi lea, o meaʻai suamalie e le aofia ai le taumafataga, tuʻu ai le vevela ma le vevela. Aʻo leʻi faʻapipiʻi, e amata ona laa le povi mai le vae i le vae, e ai sina mea inu ma inu. Mai le vaʻa na natia faʻamalamalamaga mucous, faʻafeiloaʻi ai le uila. A o lei fanauina se povi o loʻo taoto i le itu. I le faagasologa o le galue, o le fetal vevela e aliali mai mai le vaʻa, e afaina ai lava. Ua vavae le ufiufi, o loʻo faʻapipiʻi le faʻailoga a le tamaʻi povi ma faʻamau i totonu o se povi mo le faʻasaina. O le tamai povi na fanau mai i le tele-siʻitia - e tusa ma le 25 kilokalama. E pei o tamaʻi povi uma, e manaʻomia le lanu e fufulu ai le manava pe a uma ona fanau mai.

O le uiga ese o le "jersey" o se le lava lea o le colostrum, o lea e mafai ai ona tuu le tamaʻi povi mo se taimi le tumau i le isi povi ua maeʻa. O le masina muamua o le tamai povi e inu tele pei o le susu pe a fetaui. Mai le 10 aso e mafai ona tuʻuina atu ia te ia sina vaovao, mai le 1.5 masina faʻamaʻaina fuaina o fualaʻau faʻafefiloi i totonu o le taumafataga.

Pe tusa ma le 3 masina, e talitonuina o le tamaʻi povi ua uma ona faʻaogaina i le fafaga ma mafai ona 'ai e pei lava o manu matutua. Faʻasoa lelei, o le tausiga o povi Jersey e aoga mo le faatoaga. O povi e le atoatoa, e le manaʻomia ni tulaga faʻapitoa o le taofiga, ae aumai le tele o susu ma susu.

Faʻamatalaga:

Jersey ituaiga o povi, lelei tele !!! Sa ou faatauina mai se tamaʻi povi, mai se faioloa tumaoti, na o ia na te tausia lenei ituaiga. I fuainumera i luga o le gaʻo susu o susu o le a ou le fai atu, ae o se 3-lita le afa o le kulimi ma le susu o se mea lelei tele. O laʻu tama teine ​​1 tausaga 2 masina. Ou te manatu e vavalalata ia Me, ma o le fatu na faatonuina e Jersey, ou te fia alu foi i lenei ituaiga.
Svetlana Klimova
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=10158.msg768560#msg768560

O le gaʻo gaʻo o susu mai ia i latou, ioe, e maualuga (pe a ou le sese, e tusa ma le 6% e lelei). Ae o le mea e manaia ai, ina ua amata ona tatou talanoa i le tusitusi e uiga i povi ia tatou lava faatoaga, na iu, ma o la tatou ituaiga o povi e le o se mea e sili atu ona leaga. O le mea autu e le o le sasa ia i latou i luga o le tumutumu ma se suo (e pei o, taʻutaʻu atu, na tupu i totonu o a tatou faatoaga), e fafagaina i latou, e pei ona tatau ai ma ia tausia ma le agaalofa.
I.Gorbunova
//fermer.ru/comment/53818#comment-53818

Vitio: Cowsey Jersey - Dairy Queen