Laʻau

Chlorophytum - ituaiga Green Orange, winged, green, Laxum

O le laʻau lanumeamata lanumeamata lanumeamata o laʻau uumi umi o le chlorophytum. O lenei laau e mafai ona maua i soo se mea, i tausaga talu ai nei e masani ona teuteuina ai moega o fugalaau i le taulaga. Ia iloa ona ituaiga i le umi o le mustache, i luga o le pito i luga o le paʻu o nai tamai vao o tamaiti.

Faamatalaga faʻatau

O le lanumeamata lanumeamata o le aiga o Liliaceae, o loʻo ola i meaola uma, ae o Aferika i Saute o lona laufanua moni. O vao tetele na tutupu iina i luga o auvai o vaitafe ma vaituloto, oi latou o ni tagata fiafia tele i le susu ma le la.

I le taimi lava e tasi, o nei laau totō e faʻaalia i le teteʻe muamua i tulaga lē lelei o se taimi le tumau: latou te le fefe i suiga o le vevela ma lona faʻaitiitia i le 8 ° C. Faʻafeiloaia ma le fiafia le lamala, taofi le susu ile aʻa. Latou te tuputupu ae uma i faamalama ma i luga o laulau malulu poo laulau.

O se teuteuga lelei lenei o totonu, e fiafia i lona lalelei ma le lanu lauusiusi.

Mo faʻamatalaga! O le laau na muamua faamatalaina i atunuu Europa i le faaiuga o le 19 seneturi.

E mafai ona tausia le chlorophytum i le fale

O le fugalaau e mafai ona iloa, ua maua ai le lauiloa ona o lona le mautonu. E faigofie ona tupu ma faʻaleleia. O le a avea o se amataga lelei i le fausiaina o sui faila mo se tagata e amataina le fale, teuteu ofisa, aoga, falemai.

Euonymus Winged, Fortune, Europa ma isi ituaiga

O nisi taimi latou te fesiligia se fesili e uiga i le chlorophytum mo le fale: e lelei pe leaga le tupu i totonu o le fale. O le e ona le pito sili ona matutua, faatasi ai ma le fern, chlorophytum totonu o se faamama sili ona lelei o le magnetic ma le biological fields, e faatumuina ai le potu ma se maliliega lelei ma puipuia mai i le komepiuta ma le masini feaveai.

O le tagata e ona lau lanu meamata e fufulu le ea ma susu, ma e le oona, e pei ona tusia e le tele o tagata i le Initaneti. Faatasi ai ma le tele o vaiinu, o ona lau laititi e faʻasaʻo le sili atu o le susu. E i ai le malosi e gaosia ai carbon dioxide e afaina ai tagata mai le ea. O ia o se fesoasoani e le mavaaia i fale e teu ai fanua e lata ane i auala, faapea foi i so o se fale mautotogi lata i ogaumu ma afi mafanafana.

Taua! O laulaau o le laau e faʻamalosi le faʻaogaina, faʻamaʻi le ea. O le laau e aʻafia ai mea leaga o loʻo i totonu o le ea, faʻasaʻoina o le okesene mama aʻiaʻi i le taui.

Chlorophytum: ituaiga

O le aiga chlorophytum e tusa ma le 200 ituaiga. E toetoe lava o foliga uma i foliga ma tausiga. Ae o loʻo i ai foi ituaiga mea teuteu e iloagofie e lo latou matagofie ma le auala e toe gaosia ai.

Green orange

Fuchsia - ituaiga Pinto De Blue, Dollar Princess, Orange King, ma isi.

Laʻau teuteu teuteu e ese mai le foliga mai ona itu. O ona lau lanu enaena e sili atu ona pogisa ma lautele, ma o le lau o le lau o loo valiina i se lanu moli manaia, lea e sosolo malie atu i le ogatotonu o le laulaau. O le fugalaau e leai sona aʻafiaga; o ona fafie e fai ai se galugani uani. Ole laulau laulaau e le o se uumi, o le togavao e oʻo i le maualuga e oo i le 35 cm.

O le tausiga e le lelei ma manaʻomia tulaga tutusa o le taofia e pei o ona aiga. Pau lava le mea e mafaufau i ai pe a faʻaauau pea lenei vaaiga o le tuʻufaʻatasia. O lenei meaola e matua nofouta lava i le susulu o le la, e mafai ona latou tuua ni mumu i luga o ona laulaila pupula. I le tau mafanafana, e sili atu ona lelei le toe faatulaga i tua o le potu, ae le o le paolo.

Mo faʻamatalaga! Faatasi ai ma le leai o se malamalama, ei ai se tulaga lamatia o le aveesea o le fugalaau o se lanu moli.

E le umi se taimi umi o gafa i luga o le laau. Fugalaau paʻepaʻe, faʻaputuina i totonu o se vailaʻau vaʻai, faʻasalalau i se lau lanu meamata. Fugalaau e foliga ese lava.

O le laau e lauiloa mo le matagofie o ona lau ma la latou lanu e le masani ai.

Faʻalogo lelei! I faleoloa, e mafai foi ona maua Chlorophytum Green Orange i lalo ole igoa Chlorophytum Orange poo Orchidastrum.

Uo

O le igoa kerupi na fai mai lau laʻau matagofie e le umi le umi masani o chlorophytum, e lautele ma i luga o le umi. Chlorophytum o le tupua kerupi o Orange, ae na o ona tipi e le gata o moli. O nei sui mamalu e faʻamafanafanaina a latou tagata faʻatoʻaga i se palanikeke eseese. O le tipi ma le pito o le lau e samasama samasama i le ulaula uliuli i lau lanumeamata lanumeamata.

O se laʻau manaia manaia e manaʻomia ai le tele o le faʻasalalauina, lea e faatumauina ai le susulu o le lanu tele. O ona laulaʻau e susulu, matagofie le alofa i le tele o le faʻamafanafana ma le faʻaleleia masani. I le taumalulu, e taua le aua neʻi fufulu pe vevela le eleʻele. Fugalaau e le masani ai e pei o mea na muamua - o se laʻau faʻapitoa ma mea faʻapitoa ua faʻatulagaina i se taamilosaga.

Faʻalogo lelei! O se ituaiga e le masani ai e tuufaatasia ai le auala o le tuputupu ae o le apaau ma le valivali o ituaiga meaola - Charlotte - chlorophytum ma se lanu paʻepaʻe i luga o se laulau laulaau.

Green

Cape chlorophytum o se laau lanu meamata e leai ni afaina. O ona lauʻau e umi ma paʻu, vaapiapi, faaluaina.

E mafai e le chlorophytum green ona ola i le lamala mo le tolu vaiaso

E ola lelei i fugalaau ma faʻafeiloaʻi suiga o le vevela i le taumafanafana i luga o le faapaleo ma le terrace. E masani lava ona mafai ona vaaia i le matafaioi o se ampel laau i totonu o se ulo poʻo puipui. O le tele o lona togavao e masani ona oʻo i le 80 cm le maualuga ma 50 cm le lautele. E mafai ona tu i le taumalulu uma ma luga o le faamalama. Ma i le tau mafanafana, ma le susulu o le la, e mafai ona susunuina i luga o le faamalama. I lenei tulaga, o vaega o laʻau o le a faʻaalia ma o le ai ai se lanu siliva.

Laxum

Laititi chlorophytum mo falemaʻi Rusia. E mafai ona faʻatau i faleoloa, poʻo meli e faʻatonu tuusaʻo mai greenhouse. Ma o iina sa le fiafia ai o ia, o le tele lava ina ia le manuia i taimi uma tulaga lelei o le fale. O le isi o ona tulaga e le sili ona faamanuiaina, o le le lava o tamaiti masani. O lona fugalaau e talitutusa ma le fuga o chlorophytum apaʻau - i le foliga o se pulou.

Mo faʻamatalaga! O le laau toto e na o le vavaeina o aʻa, e le masani ona tupu e pei ona tatou mananao i ai.

Peitai, e ui i lea, o le fugalaau e matagofie tele. O lona laupepa e aofia ai laulaʻau lanu meamata umi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. O lenei lanu e foliga manaia ma teuteu, lea e tatau ai le alofa o le au faifaatoʻaga. O le fugalaau e matagofie, e le masani ai, ma fugalaau paʻepaʻe e aoina i totonu o se totoa.

O le a avea ma mea alofa i le tausiga, talu ai e le galo le gaosiga o le greenhouse, o lona uiga o le a faigata ona lava le malamalama ma le susu

Pulu-lauulu

O se faʻafeiloaʻiga masani i aʻoga, falemaʻi ma isi faʻalapotopotoga a le malo, faʻapitoa foʻi ma pisinisi. O se fugalaau le lelei e mafai ona fatuina se aso malolo moni i luga o le windowsill. O lona lauulu felanulanuaʻi e manaia i mata, faʻamamaina le ea ma tuʻuina atu le filemu ma le malologa o le tulaga. E vave ona tupu, ma faʻatumu le tafaʻi atoa o le ulo ma ona pusa. E le o ni lau lapopoa e teuteuina i paʻepaʻe paʻepaʻe ma siliva i le ogatotonu o le umi o le laulau. O laʻau e felanulanuaʻi ma faʻalelei faʻalelei i se arc. O le mea moni lava o loʻo i ai faʻatasi ma ni paʻu, o loʻo i ai foi ni foliga taua.

O le igoa lona lua o lenei chlorophytum o le Bonnie e siaki. Ina ia ola lelei, e lava le gauai atu ia te ia i le vaitaimi o le tuputupu ae o le taumafanafana. O le tausiga o le chlorophytum o se mea inu ava ma malamalama. O le a ia faʻafetai mo le suʻeina o aso taʻitasi, ma faalua i vaiaso uma, taʻele ma fafaga. E manaʻomia le faʻaaogaina pe a maeʻa le afa o le palapala i totonu o le ulo. O le malamalama ua faataapeapeina, ae i le tele o le aofaiga, a le o lea o le a mou atu laulaau, ma o le a faaitiitia le teuteuina o mea paʻepaʻe.

Faʻalogo lelei! O le uso sili ona vavalalata, ma e masani ona fenumiaʻi le tagata lauulu lauulu lauulu o le chlorophytum komosum, poʻo le faʻafefe. O tagata fugalaau fugalaau e leai se poto masani e faatalitalia fua mai i lenei ituaiga, ae ia maua mai i luga o le faga o vao.

Crested

Penina

Mai le amataga o faatauga e ala ile faleoloa i luga o le initaneti, e tele lava ina mafai ona e feiloai ma le taufaasese. O le chlorophytum e le faʻafefeina e tagata maketi oe mananao e maua tupe mama e ala i faiga taufaasese. Muamua, o se ituaiga fou o Pearl Chlorophytum na faia. Ma o le taufaasese sili ona mataʻutia na mafua ai ona taʻua o ia o se fanua faʻapitoa - Pili lanumoana, lea o le ata o loʻo faʻaalia ai se lanumoana lanumoana o laʻau ma laʻau.

O le Blue Pearl ituaiga e na o se ata teuteu o se fuga lanumeamata.

O le mea moni, o le laau, lea e faatatau i le ituaiga o Pearl ma o le aiga o chlorophytums, ua taua o le aloalo a Rowley, poo le isi igoa o le filo lanu. Ioe, o le laau e mautinoa lava e tulaga ese ma matagofie. E foliga mai o pulu faʻatasi ma ona lau taamilosaga i luga o laulaau mūmū. Ae o le failautusi e le o se uso o le chlorophytum.

Taua! Chlorophytum Pearl o se fatu fatu fatu.

O afea ma faʻafefea ona fuga mai Chlorophytum

Chlorophytum - tausia ile fale ma toe gaosia

O le leai o fugalaau e mafai ona maua mo mafuaaga e lua:

  • le lava le malamalama;
  • faʻasolosolo le totoina.

O le vaitau laau o le laau e aoga, e seasea lava, pe a le fuga mai le fugalaau mo se taimi umi

E manaʻomia le toe faʻaleleia mo le faʻafouina o le eleele e ala i le faʻafefeteina i totonu o se ipu tele. I le taimi o le gaioiga, e taua le asiasia o aʻa ma aveese mea uma ua faaleagaina, talu ai ona latou faaputuputu le susu, o loo i ai se maualuga maualuga o le pala o le faagasologa. E le gata i lea, o nisi taimi e amata ona pogisa ai le lau o laulaau, o se faailoga foi lea o se laau toto.

E masani lava, pe a uma le faʻapipiʻiina o le tautotogo, lua vaiaso mulimuli ane, e faʻatuina ai e le laau le fuʻa muamua o paʻu. O se faailo o se laau ola maloloina o le mafiafia ma le uumi o lenei fana.

Faʻalogo lelei! Afai e maua e le laau le lagona lelei, e faʻamalolo ai fugalaau i le taimi atoa o le alualu i luma - mai le tautotogo i le taumalulu.

O ituaiga eseese e fuga mai i auala eseese, ae ua tuufaatasia i latou i le leaga o fugalaau. Chlorophytum o se laau teuteu teuteu e le o se tupuga matagofie.

  • Chlorophytum Cape e le fuga i le fale. E faʻateleina i le vaevaeina o aʻa ma tamaiti e ola saʻo i luga o le rosette o le fugalaau.
  • O klorophytums uʻamea ma faʻafefeteina e maua mai ai ni laulaau uumi lea e fuga mai ai fugalaau lanumumu ma samasama samasama i se taamilosaga. E manaia, ae e le mafaatusalia pe a faʻatusatusa i le lanumeamata lanumeamata o le lanu lauusiusi. A uma ona totogo, e aliali mai i luga o le fua o le mama o le chlorophytum. E le pine ae latou maua ni aʻa malulu ma e mafai ona ola i luga o ni mama mo se taimi umi. O ituaiga anufe e faafaileleina pepe mai le laulaau.
  • O meaola ese ma le masani ai o chlorophytum, pei o le Orange, Laxum ma le chlorophytum Ocean or Ocean, e fuga mai i taliga masani o le lanu mumu po o lanu lanumeamata.

O lenei manulele manaia e foliga mai e peiseai mai se laulaau fou lea e teuina seia oo ina oʻo ina tupu

<

Chlorophytum e lelei tele mo le au faifaatoʻaga amata ma e alofaina e faifaatoaga poto masani. O lona matagofie ma le teuteuina na manumalo ai i le alofa o tagata mamanu e faʻaaoga nei punavai lanumeamata i mea o loʻo i luga o le eleele. I le fale, o lenei uo-uo o le a aoga mai le faʻamamaina o le ea ma le itiiti ifo o le tausiga.