Fualaau aina

Faamaumauga o le taʻutaʻua o kapisi Taʻaloga. O le a le lelei o lenei ituaiga ma le auala e iloa ai mai isi?

Mo le tele o tausaga na faia ai e le au faʻatoʻaga ni ituaiga fou ma ituaiga o kāpeti paʻepaʻe. O le mafuaʻaga lea pe a filifilia se fatu, e tele mea e tatau ona amanaʻia: taimi faʻamaʻo, tiketi o mea e teu ai, tofo, mea faʻaaoga. O le kapisi paepae o se fualaau faisua e le taua i la tatou laulau. O le taumalulu matua e matua lelei mo le umi o le teuina. O le tofo o lenei kapisi e sili atu le lelei i le taimi. Growing Wintering, o fai togalaau faʻapitoa e maua ei latou lava lenei fualaau aina mo le taumalulu atoa ma le afa muamua o le tautotogo.

Faʻamatalaga

Faamatalaga faʻamalosi

O le soʻo e faʻapipiʻi, laʻititi poʻo le tele i le tetele (o lona maualuga e mai le 74 i le 119 cm). O laulaau e lapotopoto, feʻaveaʻi i pito, lauulu-lanu meamata, faʻatasi ai ma se ufiufi paʻu ua faʻauʻuina. Pepa lapoa o le lapopoa, ei ai le umi o le 40-48 cm, ma le lautele o le 32-46 cm.

O le ulutala i le Wintering o loʻo faʻasalaina. O le mamafa ole kapeti masani e ese mai le 2 i le 3.6 kilokalama, o taimi taʻitasi e ono sili atu le tele. E matua feteʻenaʻi ia tui, e toetoe lava leai ni va i le va o lau. O le ogalaau pito i fafo e umi ma o le pito i totonu e umi le umi.

Faʻaaliga

O le Cabbage Wintering o loʻo i ai le tele o laupepa lapopoa o le tele o laʻau. E lanu le lanu ma se paolo lanuuli i fafo ma lanu-paepae pe a oti. O le faʻaoga totonu e manifinifi. O laulaau o loʻo vaaia lelei le paʻu o solo, o loʻo i ai ni mea e leai ni maʻa.

Tala otooto o le filifilia

O le toa 1474 na atiae i le All-Union Scientific Research Institute o le Fausiaina o Fualaau aina ma Fatu-Tuputupu ae ma le fesoasoani a tagata taitoatasi ma le tele o filifiliga mai se faataitaiga o atunuu mai fafo.

I le 1963, na lafoina ai le vailaʻau, o le mea lea, na latou faʻatutuina nofoaga e galue ai - Central, Volga-Vyatsky, Middle Volga ma Sasaʻe Tutotonu. Fautuaina Winning foi mo Kazakhstan.

Faʻaaliga manino

O le manumalo o loʻo i ai uiga taua nei:

  • maualuga maualuga o le tausia lelei - e oʻo atu i le 7-8 masina;
  • maualuga tele o ulu;
  • faaleleia atili le gafatia i taimi o teuina.

Faʻatau ma faʻasoa

O meatotino lelei o lenei aganuu e aofia ai:

  1. malulu malulu (faʻafetaia le malulu ile -6ºС);
  2. le maaleale i le palapala palapala, afu;
  3. o gaioiga e maua mai i le 6 i le 7 kilokalama mai le 1 m2;
  4. taitai i le kapisi paʻepaʻe i le gaosiga o le acids ascorbic;
  5. maualuga maualuga o le tausia o uiga lelei, lea e maua ai se aofaiga itiiti o otaota;
  6. tetee i le osofaia;
  7. sili atu le mafai ona feaveaia;
  8. lelei le puipuiga, o ulu e toetoe lava a le mafai ona afaina i le necrosis ma le pala.
E na o sina oona o laulaau i le taimi o le seleselega ma i le taimi muamua o le tolu masina o le teuina e mafai ona mafua ona o meatotino leaga, ae o uiga o le tofo o loʻo faʻaleleia ma faʻaalia i le atoaga.

Tusa ituaiga

O ituaiga kalama ma ituaiga uiga tutusa e aofia ai:

  • Gingerbread Man.
  • Krumone
  • Matagofie.
  • Mamalu.
  • Moscow ua tuai.

E faʻapefea ona iloa mai isi meaola?

I le faʻaaogaina o fautuaga nei, e mafai ona iloa le vaʻaiga a le kapeteni mai isi ulu:

  1. E tatau ona gauai atu i le tele o le kapisi: i se fuataga tutusa, o le mamafa o le ulu e tatau ona 3-4 kilokalama.
  2. Faailoga le lanu masani o laulaau: ma se lanumoana lanu uliuli ma se pusa lapisi faalava.
  3. Iloilo laupepa i foliga: i Zimovka e siʻosiʻomagaina i latou i se vaimoe.

Faamoemoega o le faaaogaina

O le kapisi e aofia ai le tele o vitamini ma minerale, o lenei ituaiga e sili ona taua i le acid ascorbic ma sugars. O le mea lea, e fautuaina le faʻaaogaina fou mai le afa lona lua o le taumalulu mo le kukaina o soupeti, salati, pies, stews, kelu faila. O lenei ituaiga e fetaui lelei mo le suina ma le salting.

Faaiuga

O le Cabbage Wintering na faʻamaonia lelei lava o le malulu, faʻamaʻi faʻamaʻi ma talafeagai mo le teuina umi o le ituaiga. O le filifiliina mo le tuputupu ae i lau togalaau, e mafai ona e maua ai se maualuga maualuga o ulu o kapisi faatuatuaina maualuga.