Yarrow

Yarrow: togavao, toe gaosia, faʻaaogaina i le togalaau togalaau, mea tau vailaau

O Yarrow o se laau e le gata ina totoina i togalaau, ae e tupu foi i le vao i fanua, vao ma vaomatua. O le mea lena O le laau e faigofie ona fetuunai i tulaga eseese ma e matua le lelei lava. Talu mai taimi anamua, o ona vailaau faʻaleagaina ua lauiloa, i aso nei e masani ona faʻaaogaina ituaiga faʻaleaganuʻu i le faʻasologa o le laufanua. O le mea lea, o le tupu aʻe o se yarrow o le a le faigata.

Tuputupuina yarrow mai fatu

O le auala e toe gaosia ai yarrow o se fesili uiga ese. Ae o tagata atamamai e malilie e tatau ona totō fatu fou ma fatu, ona faʻasaoina lea e ala i le vaevaeina o le vao. O le mea moni o lena mea o le toe gaosia o fatu e ala i le aoina o a latou lava mea totō e le puipuia ai meatotino a le matua matua. E moni lava lenei mea mo ituaiga terry.

E te iloa? O tagata olaola malamalama e fautuaina le faatauina mai i faleoloa faʻapitoa teuteietal o le yarrow. Latou te tuʻuina atu le sili ona lelei o fatu fatu, e ese mai le kapeta lanu lanu eseese o fugalaau e sili atu ona mataʻina.
Talu ai o le laau ua leva ona tuputupu ae, Sowing yarrow i luga o fualaau na faia i le tau faaiʻele o le taumalulu, i le faaiuga o Fepuari. Ina ia faia lenei mea, e manaʻomia lou suʻeina o se pusa papaʻu ma faʻatumu i se faʻafefiloi oneone: oneone ma le meaʻai fatu lelei i tutusa tutusa. Talu ai o aʻa o le laau e manifinifi, e tutusa ma filo, e le manaomia le alavai.

O fatu, aemaise lava le laʻitiiti, e lūlūina i le loloto e le sili atu i le 2 cm, e sili mamao atu i le 3 - 5 cm mai le tasi. O vaieli e faʻafefeteina ile palapala ma faʻamamaina i se fagu moli. E tāua i le taimi o lenei faiga, latou te le fufuluina i luga ae aua le loloto le loloto. I luga o le atigipusa, e manaʻomia lou faʻalauteleina o le ata tifaga pe tuu le tioata e fatu ai se microclimate totonu. Ona tuu lea i se nofoaga mafanafana, lea e susulu lelei.

E le totogo mai Yarrow mo le umi, e tupu mai i fatu e tusa ma le 10 i le 12 aso. E tatau ona fufulu le laau, na o le auala lenei e faʻamalosia ai aʻa ma o le tuputupu ae o le yarrow e faʻaosofia. Ae o lenei mea e tatau ona faia ma le faaeteete, e pei o le fuʻa lava ia i latou lava e matua leaga lava. O le suavai e faia pe a uma ona tupu mai pamu i le lautusi moni muamua. O totogo taʻitasi e totoina i totonu o se ipu pi ma se moli malamalama. O le faʻasaina o laau e tatau ona tusa ma le lua taimi i le vaiaso.

I le pito o le masina o Aperila, ua sauni le yarrow mo le totoina o fanua, aua o laau toto e oo i le 10 i le 12 cm le maualuga. I le taimi nei, e tatau ona mafanafana le eleele ma o le a pasi le tulaga o le toe foʻi mai.

E taua! O le tele o ituaiga yarrow e sili ona fiafia e ola i nofoaga tatala, ae i totonu o le paolo ma le susu. I le vaomatua, e sili atu ona masani i laufanua ma vaitafe. E leai ni mea faʻapitoa mo le eleele, ae fiafia i le loam, eleele papa. Ae o le eleele mo ituaiga paluga o yarrow e tatau ona aofia ai le oneone ma e lelei le suavai.

Mo le toe totoina, e tatau ona faia ni pu e oo atu i le 10 cm le loloto, lea e tuʻuina ai taʻitasi i le tasi. O laau totō e tatau ona fufuluina i le eleele ma le vai.

Yarrow Bushes Division

Yarrow - o se laʻau faʻapitoa, o lea e masani ona fafagaina i le vaevaeina o le vao. Aemaise lava ona e mafai ona e faʻasaoina ona mea uma teuteu. E mafai ma e tatau ona vaevaeina vao ile 2 - 3 tausaga, a leai o le a paʻu le togavao, ma o le a vave ona ola le laau.

E faia le faʻatinoga i le tautotogo po o le tautoulu. I le mataupu mulimuli, e tatau ona faia lenei mea e le sili atu nai lo Setema, a le o lea e le mafai e le vao ona nofo i lalo. I le taimi o le tulaʻiina o vaega vaevaeina, o loʻo faʻaloloto atili i le eleele e faʻatusatusa i le auala na latou ola aʻe muamua ai i se vao vao.

E taua! I le tau mafanafana, e mafai ona faʻaleleia le laau i laulaʻau lanu meamata, lea e totoina i le paolo ma ufiufi i se vaʻavaʻa seʻia oʻo ina aʻafia.

Taumafai e aloese mai le fatuina o le tagata lava ia, aemaise lava ituaiga mea teuteu. I le aluga o taimi, latou pereopolyatsya ma le faʻaleagaina.

Le tuufaatasiga o yarrow ma isi laau

O le le fiafia ma le tele o fugalaau e talisapaia e le aufaʻataʻaga o le lauʻeleʻele ma fiafia e ola i totonu o togalaau, faʻaaogaina i ni fatuga eseese. I aso nei, ua tele ituaiga o laau toto ua atiina ae, e eseese e le gata i le leo o mea leaga, ae faapea foi i le maualuga. O le faʻaaogaina o le yarrow i totonu o le togalaau o le tuʻuina lea i totonu o mixborders, faʻapea foʻi ma fausaga faʻapipiʻi. Ua tupu mo le seleseleina, magogo ma faʻaaogaina i ni tuufaatasiga o fugalaau mamago.

Ua totoina foi mo le faamoemoe o le faamaloloina o laau tuaoi. E mafai e Yarrow ona aveesea le efuefu mai le eleele, faʻaleagaina meaola faalafua ma avea o se mea puipuia mo faʻamaʻi eseese.

E te iloa? Ua faʻamaonia e le mafai e le laau ona taofia le tuputupu aʻe o siama faʻamaʻi ma i le taimi lava lea e faʻateleina ai le toe gaosia o le aoga. O lenei meatotino e faʻaaogaina i le totoina o togalaau, faʻateleina le mutia vao o le yarrow i le faapalaga ina ia vave ona fausia. E le gata i lea, o le laau e faʻapipiʻiina i le sulfur, tuufaatasia ai le konisini ma le potassium. O le faʻaaogaina o lea faapaologa e faʻaleleia ai le tetee atu o isi laau totō i tulaga leaga o le tau ma meaola eseese.

Laʻau samasama o laau faʻafefiloi lelei i ni mafana mafanafana ma uʻamea, faʻapea foi i latou o laʻau siliva. Afai o lau yarrow ei ai se lanu lanu o fugalaau, ia totōina i laau totō tutusa ma le paʻu apamemea o laʻau. O laau susulu e faʻapipiʻi lelei i lanu violē ma le lanu violē ma le siliva po o le lanu violē.

Yarrow ile tausiga

E pei ona faʻamatalaina Yarrow - o se togalaau le lelei, o lea e faigofie ai ona tausia o ia. O le a le manaomia ai le fafagaina faifai pea, fafaga soo, faʻamalolo le palapala ma veleina. Pau lava le mea o aso vevela vevela e le mafai ona faʻamalo le palapala, o le mea lea e faʻamalūlūina ai le eleele faʻataʻamilo i le ogalaau.

E te iloa? O le laau e fai ma sui, o lona uiga, o le fulieseina atoatoa o anufe, lago, anufe, anufe, namu, aphids. I le taimi lava e tasi, ua manatu o se fale lelei o le meli ma e tosina ai iniseti faamanuiaina e tatau mo le faʻafefeteina o laau i le togalaau.

Afai e tatau ona totō le yarrow i luga o eleele leaga, poo le filifilia o se nofoaga e toto ai, e le manuia, e mafai ona taʻitaʻia e ia fautuaga mo le tausiga o ia:

  • e fafaga, ae le sili atu i le 1 - 2 taimi i le vaitau;
  • aveese otaota i le faaiuga o le fugalaau, o le a faʻaleleia ai uiga teuteu o le laau;
  • i le vevela vevela ma i aso vevela e tatau ai ona faʻafefete le yarrow i le vaiaso, i isi tulaga, e itiiti lava le tele;
  • pe a oʻo mai le tau malulu, o le a vavae ese le laau, ma tuʻu ai le gaʻo 10-15 cm le maualuga, ma i le malulu malulu latou te ufitia ai aa ma lau vevela.

Faʻasoifua maloloina faʻaleagaina o yarrow

I le faʻaopopo atu i uiga teuteu matagofie, o le fale o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina ma nisi o faʻasagaga. O le mea lea, o le faʻaogaina o lea mea e faʻamaonia ai galuega a le loto, faʻaititia ai le toto maualuga. O le pati ona o le vevela oona oona e faaosofia ai le salivation, o le vevela o le talo, e faʻaumatia ai le afaina. O le vao vao e faʻaaogaina e avea o se siama, antihistamine, ma le sui o le fomaʻi. E mafua lenei ona o le i ai o le chamazulene ma suauu taua i lona tuufaatasiga.

O le tele o flavonoids, azulenes ma tannins ua maua i le mutia, lea e maua ai le faʻamalolo manuʻa. I le auala, masani ona fesiligia le fesili, o le a le aoga aoga mo tamaitai. Achilles i lona tuufaatasiga e fesoasoani i le toto coagulate, maua ai se aafiaga maualuga, lea e taua tele i le mamafa o le faʻataʻitaʻiga. E ui lava faatasi ai ma aʻafiaga matuia, e fesoasoani i le faʻaititia o le matua. Achilles e faʻapupulaina foi le pulefaʻatasia o le manava.

O sauniuniga e faʻavae i luga o le yarrow e faʻaaogaina e faʻafilemu ai musele malie ole intestine, biliary ma le urinary tract. O le mea lea, latou te faamamāina ai le masima i totonu o le manava, o se vaega o le faamamaina o le tiga, faateleina le diuresis ma le pule faasee. E moni, e le mafai ona faʻaaogaina i taimi o maitaga, faʻamaʻi maualuga toto.

Yarrow o loʻo faʻaaogaina mea aoga ma faʻailoga mo alii. O le faaopoopoina o se laau i le lauti masani e fesoasoani i le faamamaina o tiga i le prostatitis, ma i se foliga malie, e oo lava ina faaitiitia ai le pala.

O le tele o mea aoga o le yarrow faatasi ai ma le matagofie ma le matagofie o foliga teuteu O lenei laau e taua tele i totonu o togalaau uma.