Laʻau

Iapani japona - totoina ma tausi ile fanua

Euonymus (Eynomus i le Latina) o se vailaʻau masani. Ua tupu i auala masani ma pusa. O se laʻau matagofie e fiafia moni i soʻo se avanoa. Ae o le a na ona na o le tausiga lelei o le togavao e maua ai le fiafia.

Faʻamatalaga o le omiomi

O le vasega atoa lenei o laau toto, e sili atu i le 200 ituaiga. O le nofoaga masani o le konetineta atoa o Eurasia. I Rusia, o le gaosia o le 10% o ituaiga eseese o ituaiga o meaola e masani ona lelei. Ae o le natura e iai foi laau ola uma e sili atu nai lo le 3 mita le maualuga. O nisi o nei mea ua lamatia i le leai ona o lo latou le mafai ona faia galuega a le tagata.

E na o sina aotelega puupuu o nisi ituaiga o meaola ma fesuisuiai:

  • Europa - o se laau malulu e oʻo i le 6 mita le maualuga. O foliga mai o lenei musika o se vao. E le gata i le malulu, ae faʻapea foi i le lamala i le gaogao o le gaosiga o aai. I totonu o le togalaau faʻatoʻaga o atunuu Europa o loʻo faia ai se puipui. E vaevaeina i le tele o mea faʻapitoa: fetagisi, uila, ma isi. E eseese i lanu o laulaau ma le tele o le vao. Laititi-faʻaleleia e maua i faʻamatalaga o togalaau faʻatoʻaga i le salafa o le lalolagi, e aofia ai Nikitsky i Yalta;

O le matagofie o le mumu e paia i le tele o atunuu

  • winged e maua i Asia i Saute. Na maua aʻa i Rusia, i Sakhalin. Na ia maua lona igoa mo le tutusa o lala ma apaau. O le laau e manaia i le tele: o se laau po o se vao e le sili atu i le 4 mita le maualuga. E maualuga le taumalulu i le taumalulu, ae i le malulu o le malulu o le lala o le lala, e tatau ona malolo ma manaomia le teuteuina i le tautotogo. E le lelei le nofoaga e tulaueleele ai, ae e sili atu ona fiafia i nofoaga e sili ona susulu. O le totōina ma le faʻaleleia o lenei ituaiga o lemoni i Urals e le mafai;
  • talimalo manuia. O le ituaiga, seia oʻo nei talu ai nei, na mafaufauina o se mea leaga. E ola i le itu i saute ma matu i sisifo o Saina. O le Fortune e matua ese lava mai ona uso. O le taumalulu-faigata, i le natura o le fulufulu o loʻo fetolofi i le taumalulu e ufitia i le polo o le kiona. Na te taliaina le teuteuina ma le felauaiga. Fortune Emerald Gold - o se tasi o ituaiga o meaola mo le totoina ma le tausiga i itulagi o Siberia ma Urals.

O se musika faʻafeiloaʻi ua maeʻa le filifiliga. O lona lauʻeleʻele ua susulu Iapani. O le tuputupu ae o se fiafiaga ma e le tele se taimi e alu ai. Na ia mauaa aʻa i Rusia, aemaise lava i le Siberia. E sili atu i le limasefulu ituaiga e mafai ona seleseleina e le au faʻatoʻa ile 7 mita le maualuga.

Mo faʻamatalaga! Na o le tasi lava le tuusaunoaga o le pseudo-laur, lea e tupu i totonu o le greenhouse environment ma e le taliaina le agaga o le maualalo o le vevela.

O nisi o ituaiga o meaola - fetolofi pe fesuisuiaʻi - e aʻafia ai i la latou eseesega. O mamanu ma foliga o fugalaau e sui. O lanu o laulaau e masani lava lanu meamata ma mumu.

Euonymus i se fagu

Beresklet: tulaʻi ma tausi i luga ole saite

Folau siamu - totoina, tausia ma galue i totonu o le togalaau

Euonymus o se laau laʻau e le o se mea e uiga i le totoina o tulaga. O mea e taua ia te ia e le o le tuufaatasiga o le eleele poo le i ai o le paolo, ae e talafeagai le fafaga. E talafeagai le totoina o se laʻau e ufiufi ai le vao i le malulu o le tau. O le taimi sili mo le tulaʻiina o le tautotogo tutotonu ma le lelei o le tau poʻo le amataga o le tautoulu. Ona maua lea e aʻa o le laau le taimi e nofo ai i le amataga o le po.

Mo faʻamatalaga! O se nofoaga lelei e totoina ai se laau o se nofoaga e malamalama lelei i le la ma se laumei laumei. O le eleele e tatau ona faʻamaua muamua ma meaʻai ma oneone e faaopoopo i ai. I lenei tulaga, o laʻau paʻu o laulaʻau o le a faia i luga o lanu moli ma lanu samasama-samasama poʻo se faʻavaa.

E faʻafefe lelei le fulufulu, ae e nofouta i le faʻaleleia o vai. E mafai ona susu o ia.

E faʻapefea ona totoina se faʻafefiloi o faʻalelei:

  1. Fua le umi o le aʻa o fatu.
  2. Lua lua.
  3. Faatumu le pito i lalo o le lua ma se alavai faʻavaivai o piliki piliki pe faʻalautele le palapala.
  4. Faʻamauina se vaega o le lua i le faʻasusu, humus poʻo le faapalaga.
  5. Toto se vao o se faʻato. Faamau le eleele faataamilo i se laau papaʻu.
  6. Vai.

Tausiga o togalaau

E taua le pipii atu i ni nuances.

  • Suavai le tele o le laau, ae le masani. Ina ia taofiofia le susu ma puipuia le mimiti mai le faamamaina, o le eleele e tatau ona fafagu ma mulumulu. O le mea lelei, o se faailo mo le suāsusu e avea ma se suiga i le amio a le laau: e amata ona mamae, pe i luga o le eleele i luga o le vaomatua.
  • Ina ia mafai ona taofia le pule o le togavao ma le faafesootaia o lala i le eleele, e tatau ona fusiina a latou fautuaga. A aunoa ma lenei mea, o le avanoa i le meaola o meaola faalafua ma faamaʻi e mafua mai i le palapala eleele e faafaigofieina.
  • Mo le alualu i luma lelei, o le a manaʻomia e le laau luga o laʻei. E faʻaalua ona faʻaaogaina: i le tautotogo aʻo lumanaʻi muamua le fugalaau ma i le tautoulu pe a maeʻa. E faʻaaogaina fugalaʻau o le natura masani, ae i le tautotogo e fautuaina e faʻaopoopo mea faʻapitoa e pei o le paʻu.
  • Faatasi ai ma laʻei pito i luga, o loʻo togafitia le togavao ma le vai o Bordeaux. O le meafaigaluega o le a puipuia mai faʻamaʻi autu - paʻu palapala ma le pala o le ogalaau. Mo le faʻalagolago, o le togafitiga e faia i se vasega mo le masina: tolu vavave ma se va o le 10 aso i le tautotogo ma le autumn.
  • O le teuteuga e faia i le taumalulu aʻo lei oʻo mai le fatugaʻo. O lala tuai, gau pe faʻamaʻi faʻamaʻi o faʻamaʻi e mafai ona ave faʻatasi. O teuteuga lelei e fai ai se laʻau teuteu matagofie po o se laau.
  • E pei o mulch winter, laʻau, peʻa poʻo le vao vao e talafeagai. Toto i lalo ifo o le lua tausaga le matua e manaʻomia se malutaga faaopoopo.
Rhododendron: totoina ma tausi ile eleele

Ma le tausiga lelei, o le a totogo pea le vao i le tasi vaitau. O taamilosaga o le fugalaau galue ma le taotoga e ese mai i se vaeluaga o ni nai vaiaso.

Taua! Iapani faa-Iapani fugalaau e afaina, o le mea lea ia tausia ai e le mafai ona faatuatuaina i tamaiti aʻoga e aunoa ma le vaavaaia.

Faʻasologa o mea faʻavae

Pulu teuteu - totō ma tausi ile fanua

O le musika e masani ona lelei ona faia i ni auala eseese. Muamua, o fatu nei. O faleoloa faʻapitoa faʻapitoa e ofoina atu le tele o le totoina o faʻatau mo lenei mea totō. Mo le taimi muamua, e toʻatele e faʻatau mai, ona aoina mai lea mai latou lava vao pe a uma le pipi o pusa fatu.

A maeʻa ona aoina ma ave ese le atigi, ona togafitia lea i se vaivaiga vaivai o le pasela ma tuʻu i le eleele. Afai e fuafuaina le totoina o le tautotogo, ona totoina lea o fatu ma tuu i totonu o se mea susu. I lenei fomu, e faigofie ona teu fatu o le lumanaʻi i totonu o le pusaaisa mo le lima masina. O ia ituaiga auala e maua ai taunuuga - vaʻai faʻamaonia ma fatuga malolosi. Totoina i latou pe a uma le solomuli o le kiona e tusa ai ma le polokalame i luga.

Laʻau

E le gata i lea, e mafai ona faʻaleleia le vaomatua e ala i le vaʻaia. Mo lenei, kopi e le sili atu nai lo le 5 tausaga e talafeagai. O seleselega i le lumanaʻi e seleseleina ia Iuni-Iulai ma le maualuga maualuga o le 8 cm. O pito pito i lalo o le paʻu e togafitia i aʻa ma gamair, ona tuʻuina lea i totonu o se eleele lafulemu e tapunia, mulched with grass. Ona fufuluina lea i le oneone se vaega e oo i le 4 cm ma tuu ai na o le tasi ma le afa i le lua masina. A maeʻa lena mea, e totoina i se nofoaga tumau.

Laʻau

Le totoina o tipi e manaʻomia ona e saunia. O le faagasologa e lua tausaga. I le tausaga muamua i le tautotogo, ua lelei le togalaau i se suo ma faʻamaligiina i se vaifofo o le apocide e tusa ai ma faatonuga. Ona tatau ai lea ona ufiufi i se paʻu paʻu uliuli seʻia oʻo mai le vao. O le faʻataʻitaʻiga e toe faʻailogaina i le 4 taimi i le vaitau.

O le tausaga na sosoo ai, i le tautotogo, ua toe eliina le moega, folasia o le 50% paioane poo le 5-7% karbofos ma ua faʻamaligiina i se solution 10% o le apocide, saunia e tusa ai ma faatonuga i le afifi.

Mo faʻamatalaga! A o lei totoina le va, ua ufiufi le eleele i se ata uliuli. I le taimi lava lea ao le i totoina, o le palapala ua matala ma aveese tasi vao.

Fuga fatu

I le taimi lava e uma ai le kiona, o le Japanese euonymus e mafai ona faʻasalalau e aʻa. O le umi o le fautuaina mo se ituaiga o taualumaga e 20-30 cm. O le faiga pito sili lea ona faigofie, ae fatufatu. E tatau ona fufulu ma le faaeteete le laau i se puʻu ma faʻafeiloaʻi i se pu poʻo se pusa ua saunia.

Iapani lemoni: totoina ma tausi i le fale

O lenei metotia e fetaui mo tagata uma e ola aʻe i luga ole faʻaogaina o lenei aganuu i fale mautotogi. O le a ia fesoasoani foi ia i latou e ola ae ese mai le taumalulu-hardy euonymus i Urals ma Siberia.

  1. E manaʻomia se fagu po o se pusa. I le pito i lalo, e fautuaina e faia ni alavai pe afai latou te le oi ai muamua.
  2. Ona sasaa lea o se vaega o le alavai - piliki gau, faalautele le ele.
  3. Faʻapena se kulimi eleele e faʻafefiloi i luga ole vaega ole 3 vaega ole eleele, 2 vaega o le peat ma le vaega o le oneone. Toto i totonu o se laau mai laau toto, o se aʻa po o se aʻa. Le vai.

O le tausiga o togalaau e aofia ai laasaga tutusa e pei o fanua tatala. Mo le faʻavaivai faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai i le vevela o le potu. O le faʻafia ona faʻalagolago i le tikeri o le faʻamamaina o le coma. I masina vevela vevela, e faʻanatinatiina le suavai ma faaopoopo ai laulaʻau mai le fana fana. Mo lenei vaitau e sili atu le sui i le ea fou, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le faletupe. E le gata i lea, e tasi i le vaiaso pe a uma ona faʻavaivai, e faʻapena ona faʻalauiloa se laʻei pito i luga.

Faʻalogo lelei! I totonu o le euonymus e manaʻomia ai se mea faʻapipiʻi. E oʻo atu i le 4 tausaga, e faia lea i tausaga taʻitasi, ona faʻateleina lea o le faʻaitiitia i taimi taʻitasi i le lua tausaga.

Totonu o le Iapani i fafo

<

Suʻeina pe a uma le faʻatau

E le tatau ona tuu ese. Aganuʻu manaʻomia eleele malulu, e le o se mea e faʻaaogaina ai fale gaosi oloa. O le gaioiga e faia e tusa ai ma se fuafuaga e pei o le tulaʻi mai masani mai le vevesi. Ma le isi, e tatau ona e tausia o ia e tusa ai ma masani masani o loʻo faamatalaina i luga.

Sauniga o le taumalulu

I luga o le fesuiaiga i se setete malolo i le tautoulu, o le teuteuina muamua o lala tuai ma le fausia o se pale. E le tatau ona lafoina. E taua le faʻapipiʻi sao i totonu o le fale ma paʻu paʻu. O le tausaga mulimuli o le tausaga e sili atu le lelei e le alu, ae ia faʻafeiloaʻi i le faapalaga, moe ai se mea fou. O le mafiafia o le mulch layer e tatau ona sili atu nai lo le 10 cm. Ona tatau lea ona ufiufi i ni vaega se tolu o mea e leai ni mea e pei o le agrofibre. O le tuufaatasiga ua maeʻa e ala i le fusifusia ma le twine ma le faʻapipiʻiina o lala paʻu. Lelei malosi tau taumalulu ua saunia.

I lenei faʻamatalaga o le aganuu ese na oʻo mai i le iʻuga. I le faitauina o le tusiga, ua latou iloa nei mea uma e uiga i uiga autu o le ola o lenei laau manaia: o fea e ola ai le musika, pe faapefea ona totoina, aemaise lava pe a uma ona faatauina, faapea foi le tausiga.