Laʻau

Begonia laau e olaola i le fale ma totonu o le togalaau

Ona o le eseese o lanu eseese o fugalaau, e masani ona faʻaaogaina le begonia i le faʻasologa o laufanua. O loʻo faʻataʻavaleina i moega fugalaau, faʻaputu i totonu o pusa. I le fale, e lauiloa foi ona o lona vavao ma faaumiumi le fuga ma le le lelei i le tausiga. Ua tupu i luga o faamalama ma faapaleni. O le fugalaau e maua lona igoa ona o le "ola e faavavau" tupu, lea e toetoe lava a le taofia.

O lenei laau e oʻo i le 30 cm le umi. O se 'au e leai se mea e aofia ai le 11 i le 13 internodes (vaega). I luga o le muamua 4 - 5 oi latou o lau e ola, i luga o totoe o le 7 - 8 fugalaau e atiina ae. Laʻau faʻamalosi, ma petioles, tutusa. Le lanu o petals e mafai ona sinasina mai i le mumu mumu. E i ai se faʻaoga faigofie poʻo le tumau o le corolla.

Vaevaega eseese o peagonreen begonias

Evergreen begonia o le ituaiga o Begonia, ma ua vaevaeina i ni vaega se lua.

Semperflorence

O loʻo faʻaalia i lau lanu lanumeamata lanumeamata ma lanu enaena ma puʻu malolosi (e oo i le 35 - 40 cm le uumi) ma e lautele lava (e oo i le 5 cm le lautele), ae itiiti ifo le tele o fugalaau nai lo gracilis.

Sui o lenei vaega:

  • Lotto - lanu meamata, laʻitiiti o le corolla ile 5 cm;
  • O vaega o loʻo faʻamaonia e le eseesega o faʻasalaga o laʻau ma fugalaau; fugalaau e oʻo i le 4 cm le lautele;
  • Inferno e oʻo i le 50 cm; lanu piniki ma le paʻepaʻe;
  • Begonia Lucenec o se ituaiga muamua, e iai fugalaau paʻepaʻe e liu piniki i tafatafa o petals.

Gracilis

E ese mai lau lanu meamata poo le lanu violē ma sina laititi o le pubescence. E tele fugalaau, laiti i le telē. Laʻau 15 - 20 cm.

Sui:

  • Falemaʻi
  • Olympia - ituaiga vave o le fugalaau ma lanu uliuli;
  • Na lavea Erphody;
  • Bella Vista - faʻamalama lanumeamata;
  • Susuga - faʻafefe o le lamala, papaʻi, fugalaau tetele.

Evergreen begonia e faʻasalalau e fatu, e toʻatele e manaʻo e tipiina.

Fanauina o fatu

Lafana begonia tubrous i le togalaau ma i le fale

O se taimi lelei mo le luluina o aso mulimuli ia o Tesema i le amataga o Mati. E lūlū fatu ile luga o le eleele e aunoa ma le faʻalauteleina. Ona fufulu lea o le pusa mai le pamu moli ma ufiufi i le tioata po o le manino polyethylene. O mea e mafai ona tuʻuina i totonu o se nofoaga susulu, e le galo i le paolo i le la malosi.

O le vevela i le taimi o le germination e tausia ile 20 - 22 ° C. I le taimi o le germination, e tatau ona faguina ipu i aso uma mo le tusa o le itula. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai le faʻalelei ma foliga mai o se "uliuli". O le mea lea e le sau ai le afu, aʻo leʻi totoina fatu, ua faʻamaligiina le eleele i le 0.1% o vaifofo o le baseazole poʻo le 0.1% le potassium pati.

Pe a totogo fatu, e tatau ona tuu i lalo le vevela i le 17 ° C. Faatasi ai ma ni laulaau moni se tolu, e totogo ai laau.

Faʻalogo! Pe a faʻaitiitia le vevela, e faʻaitiitia le suavai, a leai o le ai ai le suavai o le eleele.

Soo o le begonia e tupu pea

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

Le faʻamalosi o le begonia e ala i le tipi, tipi i le amataga o le tautotogo mai laau ola maloloina. Mo le mea lenei, ua filifilia filifili apical ma nisi o internodes. Lafoaʻi laupepa mai le pito i lalo o le vavae. Tipi ese pito i totonu o le vai poʻo le eleele.

Mo le lelei sili atu, e mafai ona togafitia apa i se aʻa. E mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa ma faʻaoga e tusa ai ma faatonuga. O seleni o se auala lelei e vave maua ai ni nai laau.

Tiger begonia fugalaau (Begonia Bowerae, Bauer begonia)

E faigofie ona maua aʻago ile begonias pe a uma ona toto. O le taulaiga faapitoa e totogi i laulaau ona e le lelei. O le malosi mo le tulaueleele e tatau ona 3-4 cm le lautele le lapoa nai lo le muamua.

Faamatalaga faaopoopo! Afai o le fagu fou e telē tele, o le a tuputupu ae le laau ma fuga. Ma e naʻo le faʻaogaina o le aʻa e faʻatumu ai le tane i le maualuga aupito sili ona lelei, o le a amata ona tupu le begonia. E le gata i lea, i lenei tulaga, o loʻo i ai se avanoa e faʻafefe ai le fugalaau. Ona fano lea o ia.

E sili atu le lelei o le suʻeina i totonu o ipu masima. O loʻo faʻafeiloaʻi meaʻai i le siosiomaga ma faʻafefe ai le susu ma le ea. E i ai foi le faʻamautu lelei. E matua manaʻomia lava i se faamalama malulu malulu i le taumalulu ma le la i le faamalama i saute i le taumafanafana.

O le faʻafeiloaʻi i totonu o se isi ipu e manaʻomia pe a oʻo mai aʻa mai le lua faʻavaivai. O le tele o taimi, o le tulaueleele e faʻatinoina e ala i le faʻasalaga:

  1. Saunia se fagu fou.
  2. Liligi le alavai i lalo.
  3. Tuu sina vaega eleele o loʻo i luga o le vai
  4. Aveese le laau mai le tane tuai ma solo ese le eleele tuai i se mea itiiti. Faʻasalalauina ma le faʻaeteete pakiaka, taumafai e aua nei faalavelave i le aʻa aʻa.
  5. Tuu i totonu o se fagu fou ma ufiufi i eleele fou, faʻapouliuli faʻatusatusa le palapala.
  6. Lelei lele, sulu le laau. E mafai ona e ufiufi i se pusa paʻu i le po.

Faʻalogo lelei! O le itiiti ifo ile 1 cm e totoe i le va o le palapala ma le pito o le ulo e faigofie ai ona faasusu.

Totoina o le evergreen begonia i se fagu

Afai o le fanua ua tuai, e tatau ona suia atoa. Ina ia faia lenei mea, aveese le aʻa mai le pusa ma tuu i totonu o se pesini vai i le vevela o le potu. A maeʻa sina taimi, e mafai ona e faʻasalalau ma le faʻaeteete aʻa, fufuluina le eleele ile va. E tatau ona aveese mai aʻa ma leaga aʻa. Pe a totoina i totonu o se fagu, o le laau e faia i le maualuga o le ai ai. Ua ufitia le va i le eleele, e matua vevela, ma faasusu.

O le totōina ma le tausiga o le begonias e le manaʻomia tele ni faʻalavelave, ae mo le atinaʻeina lelei ma le faʻaleleia vave, o tulaga nei e ao ona matauina:

  • O lenei fugalaau fale e le fiafia i se malamalama mumulu, o lea e sili ai le tuʻuina i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. O Begonia ua paolo i le la i le faamalama i saute. Afai o le fugalaau e loloto i totonu o le potu, ona fautuaina lea o le malamalama.
  • O le eleele e manaʻomia le meaʻai, faʻavalea, mauoa, le faʻaituau poʻo sina 'eleʻele. Faʻavaeina o le eleele: eleele vavave (2 vaega), fanua lanu, peʻa ma oneone (1 vaega vaega taitasi). I faleoloa faʻapitoa e mafai ona e faʻatau ai le eleele faʻapena saunia "Begonia".
  • Faʻasalaga e faʻalelei, ae tatau ona faʻaeteete ina ia le matutu uma le eleele. Afai e mafanafana ma vevela le fale, e mafai ona e fufulu i le taeao po o le afiafi.
  • O le vevela i le tau malulu o le 18 - 20 ° C, i le taumafanafana - e tusa o le 25 ° C. A oʻo i tulaga o fale i le taumalulu e le mafai ai ona faʻaitiitia le vevela i le mea e manaʻomia, ona tuʻuina atu lea o faʻamalamalamaga faaopoopo.
Begonia teuteu laʻau ma teuteu teuteu

Afai e maua mai i le auala i le autumn timu vegonia, e tatau ona tipiina pine tele. I le tautotogo, o le a fuga mai. I le taumalulu, fafagaina i masina taʻitasi ma faʻamalaʻau. I le tau mafanafana, e faʻaaogaina ai le fafagaina tele mo le totoina o laau taʻitasi i vaiaso uma.

Faamatalaga faaopoopo! Laʻau e faʻamamaina i le faʻamaʻi vai i luga o le susu susu.

E masani ona faʻaaogaina le begonia Evergreen i le togalaauina o auala - i fugalaau ma totonu o pusa. I totonu o nofoaga mafanafana, e tumau ai pea begonia - faʻailoa. I se tau le lelei, o lona totoina e faia e pei o le tausaga.

O fualaau e fautuaina ina ia totoina i luga o le auala pe a maeʻa uma pulu. I le masina o Me, e mafai ona e tosoina ni koneteina ma fualaau aina i totonu o le kiona. I le aoauli, i le mafanafana o le tau, e fai sina avanoa e toto ai lau laau.

O Begonia e ola i le togalaau

<

7-10 aso ao le i totoina i eleele matala, o le begonia e faʻamaʻaina ma le potassium phosphate 5 g i le pakete vai. A uma ona totō, e mafai ona togafitia i le epin poʻo le zircon.

Toto i luga o le auala e tatau ona veleina, faʻamalo pe mulumulu, faʻafeinu ma fafagaina. Mo le mulch e faʻaaoga ai lau laʻau pepa, humus poʻo le peat. Latou te fafagaina faʻamaʻi faʻamaʻi.

I le tautoulu, maloloina, malolosi begonias ua totoina i totonu o fagu ma ave i fafo mai le togalaau. Pe a sui laau i totonu, o le a amata ona toe fuga mai.

Evergreen begonia tupu lelei i totonu o le potu ma totonu o le togalaau. E faigofie ona tupu mo le amataga ma fiafia e aoina i totonu o se aofaʻi o togalaau faʻapitoa.