Faʻaleleia eleele

E faʻapefea ona totoina ma toto le suamalie

O le fesili e uiga i le totoina o suauu i totonu o le atunuu ua amata ona taua tele. O lenei fale o se faleteuoloa o meaʻai. O loʻo i ai vitamini ma elemene o loʻo aoga i le maʻisuka, faʻamaʻi o le cardiovascular system, ate ma fatuga, ae le o le taʻua o na o se fua lelei lava. E pei lava o isi mea uma, o le totipolo e tupu i luga o lau lava fuafuaga o le a sili atu ona aoga nai lo se faʻatau.

E te iloa? O le talipasi e le o se mea e sili ona lelei, o le mea tonu lava o se fualaau aina-fua o se fualaʻau manogi. O se faʻataʻitaʻiga o le fale e tasi o se tamato. O lenei fualaau aina o le tomato o fualaau faisua.

E faʻapefea ona toto le tilotilo

E pei ona e iloa, afai e te totōina fatulaʻau i luga o le eleele, e le mafai ona e seleseleina fatu - o le fatu o le a pala ona o le le lava o le eleele, ma afai ua tuai, o le a leai se taimi e tupu ai ao lei oʻo i le faaiuga o le taimi mafanafana. O le auala mo le tatou tau o le filifilia lea o se ituaiga laau talafeagai poʻo se kulupu, sosoo ai ma le totoina o laau.

Tuputupu ae i totonu o se fale koli

Talu ai e fiafia le suamalie i le malamalama, e le tatau ona i ai ni laau ma vao e lata i le fale koli. O fualaau o le a tumau iinei mo le tusa ma le masina ae leʻi totoina le suamalie i luga o le eleele. A o faagasolo lea taimi, e le tatau ona aʻafia ia laau toto i le ea malulu, o le mea lea, ia faʻaitiitia lenei avanoa i le taimi muamua. E taua le amataina o le galuega i le ogatotonu o le tautotogo. Saunia se mea talafeagai. I le fesuiaiga muamua, ave le fanua mo tipu ma humus (1: 3) ma faaopoopo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le nitrogen ma le potassium (afa o sipuni) ma tolu sipuni o faʻamaʻi faʻasamaʻi ma fualaʻau. I le kopi lona lua, faaopoopo i ai le ipu o le potassium sulfate ma se ipu fafie i le pakete palapala.

Ina ia lelei le ola o le tiloni, ia muamua filifili ni fatu talafeagai. Ina ia faia lenei mea, ia tuu i totonu o le suka. O fualaau suamalie e lelei mo le germination. Fufulu i latou i le vai, ona solomuli lea mo le afa itula i se vaifofo o le manganese ma toe faʻafefe i totonu o le vai. O le taimi nei mo le 10-30 minute, tuu fatu i vai vevela (vevela e tusa ma le 50-55 ° C), ona oʻo ai lea i le vaega "naklevyvaniya".

O le laasaga e sosoo ai o le latou tulaueleele i ni mea e eseʻese, o loʻo tumu i le afa-tumu (tusa ma le 10 cm i le tagata faʻasaga) i le loloto e 2 i le 4 cm. A o le germination, ia faatumauina le vevela manaomia: i le aoauli i le maualuga o + 23- + 25 ° C, ma i le po - + 18 ° С. A maeʻa ona vaʻaia pulu, mo le 4-6 aso e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le aoga tumau o + 18 ° C. I le lumanaʻi, ia faʻamautinoa le faʻaalia o le vevela i + 20- + 25 ° C i le ao ma le + 16- + 18 ° i le po.

Ia mautinoa o loʻo lava le avanoa i le va o atigipusa ma o laau e le paʻi i lau. Tuʻuina moli uila: faʻaaoga molī mo le 12-14 itula i aso uma. Vai suavai i na o le vai mafana, e le masani, ae i le tele o mea. Taumafai e aua le pau i lau.

Afai e 10-12 aso na totoe aʻo leʻi totoina, faʻaauau le vevela o fualaau aina ma tatala le fale koli mo le 1.5-2 itula, ma faʻaitiitia le faateleina o le aofaʻi o itula. A o lei totoina, e tatau ona tuua le fale kati mo se aso.

E taua! A toto i le eleele, taoto fatu i lona itu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le tupu mai o le siama mai le atigi, ae e te le tau faʻaosoina fatu. O fualaau e le faʻapipiʻiina.

Tuputupu ae i le fale

O le totoina o laau i le fale e toetoe lava a tutusa ma le totoina i totonu o se kiona. Matou te manaʻomia le mea lava e tasi ma le sauniuniga o fatu. A uma ona toto i totonu o ipu, e tatau ona tapunia i se ata palasitika, ma pe a uma le germination, e sili atu ona lelei le tuu o totogo i luga o faamalama a le itu i saute, i le mea e tele atu ai le malamalama. E leai foi se eseesega i le tulaga manaomia o le vevela ma le malamalama.

A o lei totoina ile lauʻeleʻele (mo le 7-10 aso), e tatau foi ona faʻamaʻaʻaina laau toto, o le mea lea e tatau ona e vavaveina laau ma faʻaitiitia le vevela i le 15- + 17 ° C i le ao ma le + 12- + 15 ° i le po.

Filifilia se nofoaga e toto ai suavai

E taua tele le lelei o le nofoaga mo le totoina o le suamalie. O le laau e sili atu le talafeagai o le malamalama, oneone oneone po o le oneone, e sili ona le paleni pe alkaline. O loʻo i ai le itu i saute, i saute sisifo ole saite. Talu ai ona o le tele o aʻafiaga o aʻa, e tatau ona loloto le loloto o le vai. Ia tausia foi le puipuiga mai matagi malulu.

E taua! Ia, pe a oʻo i luma o le suamalie, legumes, saito taumalulu, kapisi poʻo sana sa ola i le teritori. E le fautuaina e totoina i latou pe a uma meaʻai, tamato poʻo kukama.

E faʻafefea ona totoina fatu laau ile laufanua

O le tekonolosi o le totoina o nifo i luga o le malae vaʻaia e maua ai le faʻaleleia o le palapala talu mai le pa'ū, lea e faʻaaogaina ai le humus poʻo isi fugalaʻau (lelei-rotted). I le tautotogo, e tumau pea le eli i luga o le nofoaga (a itiiti ifo i le 30 cm le loloto). E mafai foi ona e faia ni moega i se malifa i le itu i saute, o le maualuga o le 15 cm. Itula e i ai le mita e tasi le mita, e tu i le mamao pe tusa ma le tasi ma le afa mita mai le tasi.

A oʻo mai le taimi e aunoa ma le po o le pulu (e masani lava o le faaiuga o le tautotogo), ma o le a maua e le laau 3-4 laulaau ua uma ona fausia, e mafai ona e toe totoina fualaau i luga o le eleele. E faʻamamā lelei uma lava pe a maeʻa lena nofoaga i totonu o se mea totō e iai se laʻau faʻapouliuli, pokopite, ae o laʻau cotyledon e tatau ona tumau i luga. Mo sina taimi, aʻo leʻi toe faʻafoʻisia, e tatau ona ufiufi paʻu.

O le tele o tagata atamamai e fautuaina le taimi muamua ina ua uma ona totōina, faapea foi i po malulu, e ufiufi ai le tilotilo i lalo o le ata, o lenei tekinolosi ua mafai ai ona e puipuia le mama maile mai le maalili.

Tulafono Faʻamalo Tausi

A maeʻa le faʻavasegaina ona mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o le laau, ona faʻamalieina lea o le seleselega tele.

Lulu ma moli

O le siloti o se fale afi vevela. Mo le ola malosi, faʻamaʻiina o ovaries, o le vevela e le tatau ona i lalo ifo o le 25 ° C. Ua oʻo nei i le + 15 ° C, o le alualu i luma lemu, ma i le manava malosi, e mafai ai e le laau ona maʻi ma oti. I ia tulaga, o le ata tuai na taʻua muamua o loʻo faʻaaogaina foi e puipuia ai le meloni. E tutusa le taua o le moli - aua le ufiufi laau. I le taimi o timuga, o le a sili atu ona faigata le palota. I se tulaga faapena, faigofie lava ona paʻi atu i isi meaʻai ma fugalaau.

Faʻamamafana ma fafaga

Ina ia lelei le tausiga o le suamalie, e le tatau ona e fafagaina i latou i taimi uma, ae o le faasusu e tatau ona tele. I le taimi o le fugalaau, o le faʻaofiina o le vai e tatau ona tupu e tusa ma le tasi taimi i aso uma e 3-4, ma le amataga o le fua o vine, e maua mai ai fua suamalie, e tatau ona faʻaitiitia le palapala ile 70-75% ma faʻasaina (sei vagana ai le leai o se vaʻalele mo le silia ma le masina). Faʻasaga i tafatafa o togalaau, e tatau ona mafanafana le vai.

Faʻaleleia eleele

A uma ona totō, faʻatali mo le lua vaiaso, ona fafagaina lea o laau i le nitrate ammonium, mullein vai poo le paʻu moa. O le isi taimi e faʻaaogaina ai le faʻasamala i le taimi o le faʻavaeina o pulumu. Ave le kaponi chloride, ammonium nitrate, superphosphate i se fua faatatau o le 1: 1: 1.5.

O afea e selesele ai?

E masani lava, o le silotila e tupu i le 30 aso talu ona faʻatūina ovaries. E tusa ai ma lona matua o le a taʻuina atu ia te oe le magoina o le gaioiga, le paʻu o lauulu o le au, le matagofie o le paʻu. Ia maitau foi le lanu o le pipi ma fatu. O le uiga o ituaiga eseese ma o le a fesoasoani e fuafua le setete o le matua matua.

E faʻaputuina fuamoa meli, ao latou matutua, ae maeʻa le fufuluina ao leʻi amataina le kiona.

E te iloa? O le faamaumauga mo le telelati lapoa na faatuina i le 1994. E tusa ma le 69 kg le mamafa o le fatu sa ola i Saina (Itumalo o Heilongjiang).

Fualaau suamalie, pe faapefea ona tupu se fagu sikuea

O sea ituaiga vavega na faia i Iapani i le 80 o le seneturi talu ai. Lotoa, po o le siloti kulimi e mafai ona faia mai fua o soʻo se ituaiga. Ina ia faia lenei mea, o le ae manaʻomia se paʻu fua 20 × 20 × 20, faia i se mea manino, e pei o le palasitikiti. I le itu pito i luga e tatau ona i ai se pu e tusa ma le 3 cm. E tatau ona aveese se isi itu tafatafa. I tulimanu foi e manaʻomia ni pu o le 5-8 mm.

A oʻo ina tupu le silotilo i le tele o se polo laʻititi - tuu i totonu o se pusa, ma pasi le ala i totonu o le pu i le pito i luga. I le faateleina, o le berry e tumu ai se atigipusa ma ave ai se fugala. Ae, talu ai e faigata ona vaʻai le tele o le fua, e masani lava e tatau ona aveese mai le fagu pe a le oʻo i le paʻu, pe mafai ona vave seleseleina ma o le a le atoa le sikuea.

I soʻo se tulaga, o se filifiliga sili ona lauiloa ma le faʻapitoa mo ni taimi faʻapitoa.

Ua uma ona e aoina faʻamatalaga lautele e uiga i le totoina o le siloni i le avanoa. E ui lava mo la tatou tau, e le o se galuega sili ona faigofie, ae mafai ona mafai. Afai e te feagai ma faʻafitauli uma, o le ae le mafai ona e fiafia i lenei fua matagofie mai lau lava fuafuaga.