Fua o le gaosiga

Auala e tausi ai peonies i le tautotogo i le fale

Tagata faʻatau falemaʻi o le taumafanafana - e manaʻomia e tamaiti le tausiga i le amataga o le tautotogo. O le tausiga o le soifua maloloina o le lush bushes should start immediately after the retreat of winter, as soon as the soil thaws.

Faʻaaogaina o le fale

O lenei mea na tupu o se "fua" lautele: aveese le fale mai le pions, pe a maeʻa le kiona mai le saite, o le a alu le kiona i le "leai" ma o le a tumau le malulu lelei. Tatala le pipi ma faasolo maliee ala i le faʻataga muamua ia latou faʻaaogaina i le vevela.

Ina ia mafai ona susunuina pepe, e le masani i le la e le mu, taofi le faailoaina atu i le timu, ma mo le taimi muamua e teu ai vao.

Asiasiga o vao pe a uma le taumalulu

E ala i le aveeseina o le mea e ufiufi ai, o le a e vaʻai ai i lanu mumu lanumumu, lea e matua vaivai lava. E mafai foi ona tumau pea togi mamago i le tausaga talu ai pe afai e te tipiina le vao e le maualalo. E faapena vaʻaiga matagogo e faʻapipiʻiina ia mafai ai ona tupu saoloto fualaʻau fou. E tatau foi ona faʻamamaina lelei mai vao ma eleele faʻamaʻafia i le togalaau.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga o peonies, o le mea e masani ona taatele o le suavaia, laau-pei ma le vaapiapi. E lauiloa foi le peony, o ona meatotino e masani ona faaaoga i vailaau masani.

Tatalo

O le aʻa o le mutia ma le peony o loʻo taoto loloto, ma fesoasoani i le vai, okesene ma le faʻasusu e faigofie lava ona oʻo i le mea e taunuu ai, e tatau ona maeʻa maeʻa le eleele aʻo leʻi faʻamaʻa.

E tatau ona faia ma le faaeteete, e pei lava o fatuga e afaina ai e sili ona vaivai i le itiiti ifo o le faaleagaina o masini. O le faʻaleleia ma masani ona tatala i luga o le taimi, o le a fesoasoani i le fausia o se palapala e faʻamama ai le palapala, lea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le masani o le faʻavaivai.

E le gata i lea, ia mautinoa e faʻamalo le palapala pe a uma timuga, o le mea o loʻo i ai i le taimi e tasi, e le faʻalavelave ai le maua o le okesene i aʻa.

Faʻasa

I le taimi lava e uma ai ona aveese le fale, e manaʻomia e gaʻo se suāsusu sili ona lelei. E tusa ai ma tulafono o togafitiga o laau, ao le i muamua le laei i le tautotogo, o le eleele i lalo o le lumanaʻi lumanaʻi o le pions e tatau ona vaʻaia lelei muamua. DO isi vaiinu e faia, e ui e seasea, ae tele., e pei ona i ai i le laasaga o le tuputupu aʻe o le vegetation e manaomia e le laau le tele o vai mo le tuputupu aʻe.

E taua! I le taimi o le vai, ia mautinoa o loʻo tafe le vai i luga o le aʻa, ae le o laulaʻau.

Laʻei pito sili

O le pito pito i luga luga o pions i le maeʻa o le taumalulu e aofia ai le faʻaaogaina o fomaʻi i le nofoaga lata ane. O oe e filifili le faʻamalo o se togavao, aua o le filifiliga e lautele: manu o manu, mullein solution, humus, faʻapea foʻi ma vailaʻau faʻasaina eseese. I le foliga o le suavai, e mafai ona e faia se vaifofo o le potassium i taimi uma.

A o leʻi fugaina, e tatau ona fafagaina peonies i le ammonium nitrate i le fua o le 15 g o le nitrate mo le 10 lita o le vai, ma a oʻo ina tupu le laau, faʻafefe le lau o le peony ma le faʻamalaʻau. Aua le fafagaina fafaga faatasi ma laʻau saʻo i totonu o le eleele e fesoasoani i le faaopoopo atu i fofo o le tasi sipuni sipuni o le fufuluina o paʻu po o meaʻai fasimoli.

E te iloa? Peonies e masani lava ona tuuina mai i le 12 tausaga o le faaipoipoga.

Tala

Peony bushes during flowering crouching under the weight of the buds, o le mea lea latou te manaomia ai le tausia lelei o fesoasoani mo le vao i le vaitaimi lea. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina laau laupapa i totonu o le faitotoa, faʻamalosi poʻo le faʻamalosi faʻamau. Afai o oe o se faʻatoaga togalaau ma ua e fetaiai ma lenei mea mo le taimi muamua ma faʻafuaseʻi, ona faʻapipiʻi lea E mafai ona e fusu i se taimi le tumau.

A maeʻa ona toto, e tatau ona teuteu ia puni.

Faʻasalaga

E ui lava i le mea moni o le peony o loʻo i ai se vao vao ma o laʻau e faia ai se ata lafoia latalata ane i le aʻa, e manaomia e le laau talavou se mulch mulch. O le puipuia o le susu e matua talafeagai lava pe a uma ona faʻaaogaina mea faaopoopo. E pei o le mulch, e mafai ona e faʻaogaina le paʻu laau, vao, vao, maa tetele. Mo talo, e sili ona lelei le faʻaaogaina o maa: o le a avea foi ma mea teuteu.

I le taimi o le tau mafanafana, o poloka, fulufulu, armeria, gladioli, logo, fugalaau Peretania, fuga vine, clematis, gypsophila o le a teuteu lau fuafuaga ma o latou fuga.

Togafitiga puipui

E masani lava, 2-3 togafitiga faʻasolosolo e faia i se vaitaimi o le tasi ma le afa i le lua vaiaso: o le mea muamua e fafaga pe a oʻo mai fatugaʻo; O le lua o loʻo sosoo ai o le totoina o laau faʻatasi ma se tasi o fofo o loʻo i lalo. E masani lava, o laʻau ma laulaau e afaina i le ele, o le pala, o le lanu enaena ma le paʻu paʻu, ma o nei faamaʻi e mafai ona faaleagaina ai se laau toto i se mea o aso.

E mafai foi e le anatela ona mafua ai le tele o le faaleagaina o pions: o le aphid latou te salalau e mafai ona faaleagaina e le gata o le bud, ae o le seleselega foi o fugalaau fugalaau. Mai faʻamaʻi ma pions o pions masani ona faʻaaogaina auala nei.

E te iloa? Peony - o se faailoga o Indiana (USA) talu mai le 1957.

Mai faʻamaʻi:

  • copper sulphate solution (50-70 kalama i le 10 lita o vai);
  • Bordeaux vai (100 g o le copper sulphate ma le 75 g o le vave vave i le 10 lita o vai);
  • Paʻu o le Burgundy (100 g o le copper sulphate ma le 75 g soda i le 10 lita o le vai);
  • pulupulu i le 0.6-0.7% vaifofo o le copper oxychloride.
Mai pulu:

  • o se paluga o le apocidic acid ma le meli (2 sipuni tele o le meli ua faʻafefeteina i totonu o se atigipusa ma se sipunipuni o le apocic acid) o loʻo tuʻu saʻo i lalo o le togavao;
  • tipi lapisi i tala ane o le vao;
  • se faʻafefiloi o le lime, soda ma le efuefu (pa'ū le moe);
  • vailaau vailaau sauniuni.

E taua! Soo se mea e faʻaaogaina ma faʻafefiloi i totonu o le vai e tatau ona faʻaaoga i se eleele ua maeʻa faʻamamaina, a faʻapea o le a mafai ona susunuina le ogalaau i aʻa.
A uma ona faia saʻo uma ia gaoioiga, a maeʻa le masina ma le afa o le a e vaʻavaʻai pe faapefea ona fuga matagofie le talo, faafetai i au taumafaiga.