Laʻau

Totoina o laau i le tautotogo, matagofie laau teuteu

Muamua, e tatau ona e filifili le vaitau tatau mo le totoina. E toatele tagata e manatu o le tautotogo o le filifiliga lelei lea, ae i nisi o itulagi o le Rusia, e taua le totoina i le tautoulu, mo se faataitaiga, i le itu i saute. Afai e vevela le tau, o le mea lea o le a maua e le fatu laau se taimi e aʻa ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o laau i le Moscow Region e mafai ona totō uma i le autumn ma le tautotogo, talu ai ona o le fesuiaiga o le sone e talafeagai. O laau i Siberia e manaʻomia ai le tele o taimi e aʻafia ma atiina ae ai se fatu. Ole tele o faʻataʻitaʻiga atonu e le ola i le taumalulu. O laau i Urals, e pei o Siberia, e sili ona totoina i le vaitau o le tautoulu. I le faaopoopo atu i le fuafuaina o le vaitau sao, e tatau ona e iloa, pe o a laau e totoina ma tausia lelei.

Totoina o laau i le tautotogo

E i ai le tele o tulaga lelei o le totoina o fatu laau. E mafai ona e matauina le atinaʻe ma fuafua pe aʻafia le fatu ma leai. Ina ua mavae le taumalulu, o le eleele e lei totoʻaina, o le mea lea e sili atu ona lelei. E i ai ni faʻailoga - o se filifiliga itiiti i le maketi, e tatau ona e fafaga le fale i le tele o taimi i le taumafanafana.

Fautuaga lautele pe faapefea ona toto laau i le tautotogo lelei:

  • Le filifiliga o le nofoaga. E sili le tuʻuina o le laau i le itu i saute poʻo saute sisifo. E taua le mafaufau i le fesoʻotaʻiga i le va o ituaiga eseese o laau ma faia se mamao o le 1.5 m.
  • Saunia le eleele. Lua vaiaso aʻo lei totoina, e tatau ona e faia le palapala - filifili vao mai le eleele ma faʻamalolo. Mo le 1 mita, faʻaaoga le 5 kilokalama o le compost poʻo le 6-8 kilokalama o faʻasamala o le sulfate, peat (e mafai ona aumai mai le vaomatua). Faʻalu le vaega ma alu e malolo.

Totoina o le toto

  • Saunia le lua. Faʻasolo le suo. E tatau ona lapotopoto le lua. O le telē e fuafuaina e pei o loʻo mulimuli mai, o le loloto ma le taamilosaga e tatau ona 1.5-2 taimi sili atu nai lo le aʻa o aʻa.
  • I le pito i lalo o le lua o loʻo taatia ai se palapala vela o le palapala lea na ave i le faagasologa o le eli. I le ogatotonu o se fatu laau o loʻo faʻasusu i mea na saunia muamua. Faʻasaʻu le eleele i se mea itiiti, faia se pu.
  • Faʻamauina vave le laau. E fautuaina le faʻaaogaina o le suāvai ina ia le fufulu le aʻa i le vai. Lava 10 lita. E tele isi faʻasusu e faia e tusa ai ma le manaʻomia o le laau ma le tau.

O le auala lenei e toto ai laau i le tautotogo e tusa ai ma tulaga masani. Afai e te filifilia se ituaiga faapitoa poo se ituaiga o laau, ona mafai lea ona sui tulaga ma faaopoopo iai i ni mea fou. O teuteu ma laau e le o ni tulaga masani e filifilia e teuteu ai le eria latalata i le fale, ina ia lelei mo le malologa.

Faʻalogo lelei! E naʻo le lua vaiaso talu ona totoina, e mafai ona e faʻafefeteina le eleele pe faʻafefe faʻatasi ma se vaifofo faapitoa e faaosofia ai le tuputupu ae.

Laʻau matagofie mo le togalaau

O fualaau o fualaau aina, faʻamaʻi o laau fualaau aina

I le faaopoopo atu i le totoina o laau aina, e taua tele le vaaia lelei o foliga vaaia o le saite. E i ai le tele o ituaiga o ituaiga e iai o latou lava uiga faʻapitoa. O le mea taua o le matagofie o fugalaau, laʻau ma foliga o le ogalaau. O laau lalelei e mafai ona olaola, fugalaau, pe laiti. E tatau ona faia le filifiliga e tusa ai ma manaʻoga a le tagata lava ia ma le manatu lautele o le 'upega tafaʻilagi.

Laʻau faʻamaʻi

O laau faʻamaʻi e mafai ona avea o se teuteuga matagofie o se togalaau poʻo se fale mafanafana. E masani lava faʻataʻitaʻiga ma "mea teuteu" e maualalo le tuputupu aʻe ma se pale pale. E tele ituaiga filifiliga.

Maple Decorative ma Faaulu

O le suamalie ma le faʻamaʻavaleina o Amerika o se faʻataʻitaʻiga o le cultivar na aumai i Europa i le silia ma le 300 tausaga talu ai. E vave ona salalau le faafetai i fatu o vaalele, lea e aoina i tautaliga. E tele lava mamanu tutusa e eseese lanu lanu o laulaau. Faatasi ai ma le eseesega, e mafai ona e filifilia se aganuu e mafai ona teuteuina. I le faaopoopo atu i ai, e mafai ona e totoina se ituaiga o laau pupuʻu. O se filifiliga lelei o le a avea ma birch.

Laʻau mumu

O le tele o laau e mafai ona avea ma fofo i se faafitauli masani pe a itiiti se avanoa mo le totoina. Faʻafetai i le filifilia, o le tele o ituaiga eseese e eseese i le tele o lapisi ua fafagaina. E faigata ona fuafua le igoa tonu o se fesuiaiga faapitoa, talu ai e mafai ona avea ma fualaau suamalie ma lau laau. O le avanoa e le gata o le tulaga tupito, ae o isi uiga foi.

Faʻalogo lelei! E masani lava o mini-laau e malulu-faapalepale, faigofie ona tausia. O le isi itu, o nei laau e vave ona tutupu, ae e le o vaaia.

Laʻau lanu mumu

Ina ia eseese le lanu uliuli o palealii, e mafai ona e filifili ituaiga eseese o laau ia o lanu mumu. O ituaiga e sili ona lauiloa o mumu mumu ma pusi mauga. O le filifiliga muamua e manaʻomia le gauai faʻapitoa, tausiga, ma le tau fatuga e taugata. Mountain ash o se filifiliga sili ona faigofie ma sili atu ona lelei, ae le o se mea mataʻina. Laʻau faʻauʻu lau lanu mumū e tu mai fafo o le mamanu masani o le laufanua ma e le o se mea e fiafia tele e tausia.

Laʻau vao

E sili atu ona lelei le totoina o laau vao i totonu o le togalaau poʻo luga o le 'upega tafaʻilagi. O le a fiafia i mata i le taumalulu ma le taumafanafana, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e leai se mea e manaʻomia e fafagu ai lau paʻu. I le tulaga masani, e vaevaeina i latou i le faʻasalaga, pala, fua. O le sili ona lauiloa o:

  • sulu ma ona ituaiga;
  • vine ma le vao vao;
  • fir;
  • tele
  • arasi;
  • pine pine.

Evergreen laau i le togalaau

Faʻalogo lelei! O nisi laau toto e mafai ona eli saʻo i totonu o le vaomatua (spruce, pine). E sili atu ona seasea, e faatatau i ituaiga teuteu, e fautuaina e faatau i fale tausi maʻi faapitoa.

Laʻau

O laau mamago e talafeagai mo le mamanu o togalaau laiti, alalaʻau ma moega fugalaau. E i ai la latou laʻau mumu lamolemole, o le pale e mafai ona faasolosolo, sikuea, tafatolu. O le fafie e lamolemole e aunoa ma gusts ma snags, o lala e amata ona fausia i le pito i luga o le ogalaau.

O laau i luga o le au e mafai ona avea ma fualaau aina po o laʻau masani. E mafai ona maua se fesuiaiga o le laau tutoatasi e ala i le faapipiiina poʻo le faia o se pale e ala i le teuteuina. E mafai ona e pikiina se kopi ma ni uiga. E i ai ituaiga o mea e lafoaʻi i le lāmala, o laau malulu e mamago ma fuga papaʻe ma le tele o isi lanu.

Filifiliga tetele fatuina

Vaʻaia o laau i le tautotogo, metotia o le faapipiiina o laau fua mo le amataga

Afai e te le manaʻo e faʻatali seia oʻo ina tupu le laau mai se fatuga laʻititi, ona avea lea o le fofo ma fualaʻau tetele. O le mea lenei e toetoe lava o le fatuina atoatoa laau e mafai ona faʻatusalia soʻo se ituaiga poʻo le ituaiga o laau.

I le avea ai o se kamupanī, e mafai ona e filifilia se tagata tumaoti poʻo se vasega pepe lelei. O mea e tatau ona e gauai i ai i le faagasologa o le faʻatauina:

  • aʻafiaga aʻa e tatau ona faʻamaopoopo. O aʻa i totonu e tatau ona tu i luga e aunoa ma ni paʻu, pipi malosi;
  • le ogalaau e le tatau ona faaleagaina i se auala faʻanatura, ma o lala e fesootaʻi lelei i le ogalaau;
  • o le umi o le laau e tatau ona le itiiti ifo i le 2 m;
  • o fatu taitasi e tatau ona ola, o le mea lea e le mafai ai ona filifili ni faʻataʻitaʻiga na tu i le faapaologa mo le sili atu ma le tolu masina;
  • eleʻele omea e tatau ona fetaui i laina o le ogalaau 2-3 m = 1.2 mita le lautele o le coma.

Laʻau o le Krupnomer

Taua! O le lapoa tele o le laau e le talafeagai foi ma le vaega o laau lapopoa. I le faagasologa o le eliina o se laau tetele, e mafai ona faaleagaina le aʻa, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le tele-siva pe a uma ona toto.

Auala e filifili ai se nofoaga e tau ai

O le nofo ai i le mafanafana e mafai ona avea ma nofoaga lelei mo le totoina o lapoa, ae e taua le filifilia o le nofoaga sao. I lenei tulaga, e aoga le mafaufau i ni faʻaaliga:

  • e manaʻomia lou siakiina o le 'upega tafaʻilagi mo le maualuga o le vai;
  • afai e tatau ai, e mafai ona faia se alavai i lalo o le lua;
  • e leai se mea e tatau ona faalavelave i le tuputupu ae o le laau;
  • mamao mai isi laau toto e tatau ona le itiiti ifo i le 1.5 m.

O isi tulaga filifilia e faia e tusa ai ma manaʻoga taʻitasi, mamanu o le laufanua, manaoga tulaga ese o le ituaiga laau.

Oliina le lua

O le laasaga e sosoo ai o le sauniuni lea o le lua. O lapoa e tatau ona fetaui ma laina o le coma - e 2 taimi sili atu nai lo le aʻa. E fautuaina le faia saʻo o puipui. E le fautuaina le faʻaaogaina o le eleele mai se lua e eli i le aʻa.

Faatulagaga o le pa

O le palapala i le pito i lalo o le lua e tatau ona faʻamaluluina, faʻapena foi ma le mea ua saunia. O se filifiliga lelei o le faʻafefiloi o peat ma oneone i se fua faatatau o le 9: 1. E le talafeagai le ufiufi atoa o le lump; pe tusa ma le 1/3 o le faʻavae e tatau ona i luga o le eleele. Ona tatau ai lea ona ufiufi i le palapala na aumai. E le aoga le vave faʻaaogaina o fomaʻi, e fautuaina e faatali se vaiaso.

Fualaau totō e totōina ai taimi ma faʻapipiʻi faʻamau ma totonu o pusa

Vaʻaia o laau i le tautotogo, metotia o le faapipiiina o laau fua mo le amataga

Ina ia maua se laau ola maloloina, e tele ni fale tausimai e totōina ni fatu i ni pusa faapitoa, ato poʻo upega. O lenei metotia e fesoasoani e fausia ai se aʻa maloloina o le laau.

O le koneteina e mafai ona tumau le aʻa mo se taimi uumi, o lea e le manaomia ai se taimi vave pe a uma le faʻatau. O ia totogo e mafai ona totoina i soo se taumafanafana, tautotogo po o le vaitau o le tautoulu. O le tulaga autu e faaopoopo atu i le vevela o le ea.

Pusa fatu

Laʻau Tausi I le Laʻauina

E le lava le totoina o se laau, e tatau ona e tausia lelei mo se taimi umi. Togalaau Tausi Algorithm:

  • e manaomia e le laau le suavai i aso uma, lea e faia i ni mea laiti, ina ia le lokaina le aʻa;
  • E tasi i le vaiaso, e tatau ona faia le laei pito i luga. E fautuaina le faʻaaogaina o fugalaʻau o le sulfate poʻo le fomaʻi. Ole fua e tatau ona laʻititi;
  • e aoga le pulupuluina o le pale ma meafaigaluega faapitoa o le a fesoasoani e laveai laulaau ma paʻu mai meaola faalafua.

E le gata i lea, o le fatuina e manaomia le alofaina ma tuuina atu le tele o le mafaufau e mafai ai: ia mataituina le tulaga o laulaau, paʻu ma le tuputupu ae o poloka. E mafai ona e totoina se vaomatua atoa o laau e le masani ai, pe afai e te mulimuli i tulafono o tausiga.

Toto ma toe totoina laau aina

A o lei totoina, e tatau ona eli lelei se laau. Laʻau totoina e amata i le faʻaaogaina o fatu:

  1. Toto se laau i se mamao o le 0.5 mita mai le ogalaau.
  2. Aʻo iloa lelei aʻa, aveese le laau, uuina i tafatafa o le ogalaau.
  3. Aveese le tele o fasi palapala o loʻo tumau i luga o le aʻa.
  4. Faʻasalaga faʻaleagaina e faʻaaoga ai le 'aufaʻatoto.

Mo faʻamatalaga! Afai o faʻalavelave faʻamaʻi poʻo faʻamalositino o loʻo i ai i luga o faagasologa, ona tatau lea ona tuʻuina le aʻa i se vaivaiga vaivai o le manganese. A maeʻa ona toto laau.

E faʻapefea ona totoina ni fua o laau fua

Ina ia maua se fua lelei, ma vave ona mauaa le fatu laau, e tatau ona e totoina e tusa ai ma nisi algorithm. E faʻapefea ona toto laau o le a mulimuli ane fua mai:

  1. Tili se pu e 40 cm le lautele nai lo le aʻa.
  2. Ave se siteki i le ogatotonu, lea e te manaʻomia e faʻapipiʻi ai se fatuga i le ogalaau.
  3. Faatumu aʻa i se paluga o humus, sulfates ma le pito i luga.
  4. Liligi le totogo e faaaoga ai 1-2 pakete vai.

I le auala lava e tasi, e mafai ona e faʻapipiʻiina se fualaau aina, o se vaega e naʻo le auala e maua mai ai se fatu.

E faapefea ona toto se apu

E mafai ona e totoina se togalaau aina e ala i le totoina saʻo:

  1. Saunia se pu e mafai ai e le aʻa ona faʻalelei i lalo e aunoa ma le faʻaaogaina o auala.
  2. Faʻapipiʻi aʻa i le vai e toe faʻaleleia ai le paleni.
  3. Ave le pi i le ogatotonu o le lua.
  4. Fusi se fatu laau i ai.
  5. E tumu i le eleele lea e fefiloi ma humus.
  6. Suavai le laau.

Atinaina o laau Apple

Ua maeʻa lenei faʻatoaga, ona tatau lea ona e tausia ma le totoʻa le laau fua.

Totoina o fualaau o laau aina ma laau toto i luga o le saite

O le mea lea e ola lelei ai laau, aua le faʻafefete le tasi i le isi, ma o le tulaga e foliga matagofie, e tatau ona e fuafua le eria:

  • laau e mafai ona tuu i ni laina;
  • o le mamao i le va o kopi e tatau ona sili atu ma le 1,5 mita, 3 m o le a lelei;
  • o le mamao i le va o fualaau aina e tatau ona sili atu i le 5 m.

O le faʻatulagaina o taualumaga i luga o le teritori e filifilia i se tulaga le talafeagai pe tusa ai ma tulafono o mamanu.

Laʻau Laiti Na Fausia i le Faatoaga

O le totoina o laau i totonu o ipu, e tatau ona e filifilia ni laau malu-laau e mafai ona atiae e tusa lava po oa tulaga o le siosiomaga. E fautuaina e tausisia ia tulafono:

  • o le ipu e tatau ona aofia ai aʻa;
  • i le pito i lalo o le atigipusa, e tatau ona e faia ni pu e aveese ai le susu tele;
  • e sili atu le filifilia o se laau laupapa o mea e faʻaaogaina mo le pusa ina ia le toe faʻapala le palapala;
  • sili atu le filifilia o le itu i saute o le 'upega tafaʻilagi mo le faʻatulagaga.

Laʻau mama

Faʻalogo lelei! I nisi o tulaga, o le tatalaina o le eleele e sili atu nai lo se ulo, e pei o le tele o ituaiga o ituaiga o loʻo i ai le aʻa aʻa.

Vaega o le totoina o laau ma laau toto i le autumn

O le totōina o laau i le tautoulu e sili ona taua. O le laau e lelei le aʻafia, ma o le tau malulu i lenei vaitau o le tausaga e sili atu ona lelei nai lo le tautotogo. O fai togafiti poto ua fautuaina lenei faiga faapitoa.

O a laau ma laau afu e mauaa aʻa i le totoina o le autumn

E le mafai e laau uma ona tatalia le taumalulu, o lea e tatau ai ona e mafaufau i lenei mea pe a fuafuaina se totoga. E sili ona manaia i le taimi o le tautoulu, o aʻafiaga teuteu e maua aʻa, faʻapea foʻi:

  • currants;
  • fugalaau;
  • kulupu;
  • Birch
  • fagu;
  • faʻatasi uma.

Laʻau toto

<

E leai ni ituaiga o laau aina e mafai ona totō i le autumn. Ae maise lava pe afai o nei faʻataʻitaʻiga lautele.

Aisea e sili ona totoina ai laau toto i le autumn ma laau i le tautotogo

O lea ituaiga togafitiga e sili ona talafeagai mo ituaiga eseese o laau toto. Ae e sili atu ona lelei le iloa o se laau e manaomia ona totō i le tautotogo, ma se togavao i le tautoulu. O le faʻamatalaga o le elemene: o laau iti e maualalo, ma o latou aʻa e manaʻomia ai le uumi o taimi o le faʻasologa, latou te malulu lelei le malulu. O laau e sili atu ona faigofie i le maualalo o le vevela, o lona uiga latou te manaʻomia le mafanafana.

Mea faʻapitoa ma faʻagasologa o le totoina o le autumn

Autumn e mafai ona avea ma vaitau lelei mo le totoina o laau. Ae o loʻo i ai foi ni faʻafitauli o lenei filifiliga. E mafai ona e amata mai le taimi na pauu uma lau laʻau (Setema-Novema). Faʻapitoa:

  • fualaau e taugofie;
  • leai se mea e tatau ona sauniuni mo le faʻaleleia mo se taimi umi;
  • E te le tau faaaluina le tele o le taimi i luga o le taualumaga;
  • o le laau e maua le avanoa e maua ai aʻa.

Mea le lelei o le totoina o le autumn:

  • e mafai ona mate le fatu ona o le malulu, ae le aʻa;
  • tulaga faigata e mafai ona faateteleina ai le atinaʻeina o se taimi;
  • iniseti e mafai ona aʻe i lalo o le paʻu ma faʻaleagaina le ogalaau.

Vaega o le totoina o laau i le autumn

<

E fautuaina e aua le totoina ni masini i totonu o le paolo i le vaitau lenei, o le tau malulu o le a fesoasoani e mafanafana le fatu i le malulu.

Ina ia mafai e le fatu ona maua aʻa, e tatau ona toto lelei se laau, ia tausia lelei. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le tele o faʻamatalaga e uiga i le ituaiga filifilia. O fatuga taʻitasi e seasea ona manaʻomia se gaioiga faʻapitoa, lea e aofia ai le faʻamaʻaina, faʻamaina, totoina.