Laʻau

Pachypodium - tausiga ile, ata

Ata toto

Pachypodium (Pachypodium) - Laʻau vao mai le aiga o Kutrovy. O le laau e taatele i vaega eseese o fesuiaiga, e atiina ae lelei i ituaiga eseese o eleele. Homeland Pachypodium - Ausetalia, Aferika. E sili ona taatele i le motu o Madagascar, lea e taua ai o le pama Madagascar.

O le maualuga o talo i vao vaomatua e oʻo atu i le 4 - 7 mlautele - 1, 3 m. I le fale, o le pachypodium e sili atu lona taua, e tupu mai i le 0.3 mita i le 1 m. Atiaʻe lemu. Fugalaau amata i le matua - mai le 7 tausaga. Pachypodium e fai ai fugalaau matagofie o lanu eseese, ma o le pulou pulou umi lanu lanumeamata teuteu lona pito i luga.

Tuputupu lemu.
E fuga i le autumn ma le taumafanafana.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele

Mea aoga o le pachypodium

Pachypodium e faʻafefeina ai le vevela electromagnetic leaga, o le mea lea e tuʻu ai le laau i tafatafa o mea komepiuta. O le cactus e pei o Paga e taua tele e pei o se laau e puipui ai le fale mai le leaga ma tagata lotoleaga. E talitonuina o le fugalaau e tosina mai le malosi le malosi ma faʻafefe ai. O aʻafiaga e vavalalata i tagata o le fale, ma le pachypodium, i le avea ai o se paʻi i luga ia te ia lava, ua le toe maua ai se "lauulu lauulu" matagofie.

Vaega o tausiga ile

Faʻasaʻo i le lamala, e lagona e Pachypodium lagona lelei i le fale. E oʻo lava i se vaovao e faigofie lava ona tupu pe afai e maua ai ni tulaga lelei mo le laau:

LuluI le taumalulu, e tusa ma le + 15 ° C; i le taumafanafana - mai le 20 - 29 ° C.
Faʻamamaga o le eaNa te taliaina le ea malulu.
MalamalamaLulu, ae i le aoauli na latou malulu i faamalama i saute; faamalama i saute ma sasaʻe.
FaʻasaWinter i lea masina; i le taumafanafana - i le tautoulu - tasi i le 21 aso.
SooFaʻapipiʻi saunia mo le cacti; paluga eleele o le tutusa laʻau o laulaau ma eleele palapala, perlite.
Fertilizer ma le faʻamaloloMai le amataga o le tautotogo i le amataga o le tautoulu, o le faʻamaina o le vai mo le cacti e faʻatatau i le masina.
SuigaTalavou cacti - i tausaga uma; matua - pe a uma le 3, 5 tausaga.
TofigaVegetatively (cuttings) ma fatu.

E ui lava i le faigofie o le tausiga, o loʻo i ai foliga o le tuputupu aʻe o le pachypodium. Cactus e fiafia e savali i le ea fou. I le taumafanafana, pe a mavae atu pupuni o po, e ave o ia i fafo i le faapaologa. I nisi taimi, o le potu e masani lava ona faʻavaivai (ao le cactus ua tuʻu ese mai le ata). A e faigaluega ma le laau, faʻaofuofu totigilima e puipui ai ou lima mai le oona manogi ma e le o le prick.

Pachypodium tausiga i le fale

Pachypodium - fale vevela-alofa ma lauʻeleʻelee peiseai ua faʻasaoina faapitoa mo le fausiaina o se fale. Ina ia fuga, tausi le pachypodium i le fale e tatau ona faʻatulaga saʻo.

Fugama pachypodium

O le cactus e amata lemu ma fuga mo le taimi muamua ua filifilia i le matua - i le 6 - 7. O le fuga o le pachypodium o se mea manaia ma puupuu. Faʻalagolago i ituaiga, o le laau e fuga i le tautotogo po o le mafanafana ma e le umi le umi, e tusa ma le 7 aso. I se taimi puupuu, o le cactus e manaia le maofa i ona fugalaau, e talitutusa ma fetu.

O lanu eseese e ese lanu eseese: kulimi, piniki mumu, lemoni, paepae. O lo latou nofoaga tutotonu e "teuteuina" ma se lanu samasama samasama. O faʻamalologa o nisi o ituaiga meaʻai e manaia lelei.

Tulaga o le vevela

Mo le pachypodium - o se atunuu masani o atunuu vevela - e taua tele le matauina o le puleaina o le vevela. I le taumafanafana, e teuina le fale i le + 20 - 29 ° C ma le maualuga, i le taumalulu - i le + 15 ° C.

E le mafai e le cactus ona talia le vevela. Latou te puipuia mai le suiga ma le vevela suiga.

Lafoaia

Fualaau pachypodium mataʻutia i le fale faigofie ona faʻafefe le ea. I le taumalulu, latou te tuʻuina i autafa o le pamu. O le totoina, e pei o isi metotia o le faateleina o le maualuga o le ea, e le manaʻomia mo le laau. Ae o laulaau e tatau ona fufulu ese mai le efuefu.

Pachypodium Lighting

Alofa i moli susulu. I le mafanafana, afai e mafanafana le tau, e mafai ona ave i fafo i le faletusi. O iina o le a ia maua ai le tele o le malamalama ma manava le ea. Pachypodium fugalaau i le fale o loʻo i luga o faamalama o le itu i saute ma sasaʻe. Ae afai o le aoauli e faia ai se ata lafoia i le faamalama i saute, e mafai ona susunuina le laau.

Faʻasa

Pachypodium - O se laau suamalie e mafai ona taofiofia le susu i totonu o se meaʻai. Afai o le taimi e tausia ai e mafai ona faapaleni le faʻamautu ma le eleele vevela, ona lelei lea o le ata o le laau.

Ituaiga o laʻau paʻu o le pachypodium e le faʻafefeina i le taumalulu seia oʻo ina amata ona tupu laulaau talavou.

Afai o le cactus e le faʻapalaina laʻau, e faʻafefe tasi i le masina i le taumalulu. I le taimi o le tuputupu aʻe, vai 1 taimi i le 21 aso.

Pachypodium pot

O le gafatia tatau filifilia e taua mo le atinaʻeina lelei o le laau. O se ipu mo se pachypodium sili ona filifilia lautele ma e le maualuga tele. O le cactus o le a tuputupu aʻe lelei i totonu o se ulo o lona limite e 20 mm sili atu nai lo le lapoa o le fagu muamua. O le aʻa e tatau ona i ai i se siʻosiʻomaga vaʻaia.

O se mamafa mamafa e manaʻomia ina ia faʻamautuina ai se laau faʻatasi ma se vaega eletise mafiafia. O le mea lea, e fautuaina le totoina o le pachypodium i ipu uʻamea, i le pito i lalo e tatau ona i ai ni alavai.

Pachypodium primer

Mo le pachypodium, o se paluga o le eleele ua saunia mo cacti e atoatoa. E mafai ona e saunia le eleele mo le pachypodium ma ou lava lima mai vaega tutusa o le perlite, laupapa ma le laupepa palapala. O le fale pachypodium e fiafia i se mea e gaogao ma foliga lelei. Siʻitia le eleele ma le malala ma le galu; faʻaopoopo pusa piliki, vermiculite.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia faatumauina le lelei o le laau ma faʻaleleia ona foliga vaaia, e manaʻomia le faʻamafanafanaina ma le faʻasusu. Pachypodium mai le afa lona lua o Me i le amataga o Setema tasi i le masina e manaʻomia ni faʻamalaʻau.

I le taimi lava lea e tasi, ua manatu o le tele o le eletise ei ai lona aafiaga leaga i le setete o le aʻa o le cactus. O le mea sili lava na te manaʻomia le potassium. Faʻamatalaga se faʻalavai faʻavaomalo mo le cacti, faʻaitiitia i le afa.

E taua le manatuaina: faʻasaina mo le pachypodium e faʻasaina.

Pachypodium transplant

Young cacti pachypodium totoina i tausaga taʻitasi. O le a totole lemu le laʻau, o le mea lea, i le avea ma tagata matutua, o le pachypodium transplantation e tupu i le 3, 5 tausaga. E tigaina o ia i le le gafatiaina, ma le fefe i ona aʻa. Ina ia fesoasoani i le laau ia ola i le mafatiaga, ia faʻaoga le metotia faʻafefe.

Ua aveeseina aʻa ua mamago ma ua faaleagaina, o mea ua tipi ua fufuluina i le koala. A maeʻa, ona tuu lea o le laau i totonu o se fagu fou e sili atu lona lautele. Faʻalauteleina le laulau po o vaega o piliki e tatau ona sasaa i le pito i lalo e puipuia ai le gaogao o le susu.

I le lua masina muamua, e le faʻamaina le pachypodium: i le taimi lea, e leʻi faʻaaogaina e le fugalaau meaʻai mai le eleele fou.

Pachypodium teuteu

Ina ia fausia se ata fou, e le o tagata uma o le a filifili e tipi le pito i luga o le pachypodium: e aoga le faamanualia o le laau ona o le faʻalautele? A maeʻa lenei taotoga, e maʻi le pachypodium mo se taimi uumi, o ona lau lanu e lanu uliuli. O le teuteuina e faia pe a tupu le cactus ma o lona pito i luga ole luga ole taualuga poo isi mea faʻalavelave.

Ina ia faʻaitiitia le tiga o le laau, o le faʻatinoga e faʻatino vave ma manino, e faʻaaoga ai se naifi mama maamaai. O le manua e faʻafefeteina i le paʻu o le koala, o le sili atu o le sprinkles e faʻamalūlūina lemu pe tiʻetiʻe malie foi ma se pulumu siliva. Fafaso i luga le efuefu fulafula i luga. O le taimi sili e teu ai le tautotogo.

Taimi e malolo ai

Mo le pachypodium ia tumau malosi ma mataala, e manaʻomia se taimi malolo. O le malologa e amata i le afa lona lua o Oketopa ma faaiuina i le amataga o Fepuari. I le taimi nei, e le fafagaina pe fafagaina le cactus. O le maualuga o le vevela e + 15 ° C.

Faʻailoga pachypodium

Faʻapenaina le pachypodium o loʻo faʻatinoina e faʻaaogaina ai fatu po o tipi.

Faʻapenaina o le pachypodium e ala i le tipi

Afai o le ogalaau o le cactus na amata ona pala, o le pachypodium e faʻapipiʻiina. O le auala e mafai ai ona laveaʻi le pachypodium. O se naifi maloloina e tipiina i se naifi malosi. Faʻasaga le meaʻai ma se solo pepe ma fufulu i le pefu. Mumu mo sina taimi seia oʻo ina aliaʻe se ata puipui. Ona totoina lea i totonu o se meaʻai poo oneone. E i ai i le + 26 ° C, o nisi taimi e inu ai.

Tupu mai pachypodium mai fatu

O le filifiliga autu mo le mauaina o se cactus fou. O fatu muamua aʻo leʻi totoina ua faʻafefeteina i totonu o se vaifofo mafanafana o le potassium. A maeʻa le 2 itula, e lūlūina i le eleele i le mamao e 40 mm le tasi i le isi, faʻalautele e 10 mm. Ufiufi ma se ata. O fualaau aina e gaosia i aso taitasi, e seasea ona susu - pe a mu le meaʻai. Pe a aliali mai laau, ua aveese le ata. Pe a aliali mai muamua le 2 muamua, ona toto lea o laau i ni pusa eseese.

O le mauaina o se pachypodium fou o se faagasologa uumi. Aemaise lava le tele o le taimi e faʻaalu i le faʻavaeina o ni mea. E taua le matauina o le faʻaleleia o le suavai ina ia le pala le pito o le ogalaau.

Maʻi ma meaʻai

E tele lava taimi e le talafeagai ai le tausiga, o le pachypodium e maua i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O lenei mea e mafai ona vave vaaia i le suiga o ituaiga laau toto:

  • lau pau pachypodium - vailogging (faʻaleleia lelei);
  • e faʻapogisa ma paʻu - mai le faʻavaivai faʻatasi ma vai malulu e le maluelue; leai se malamalama (lafoaia laulaau ua aveeseina; fausiaina o vai ua fetuutuunai, toe faʻaleleia i se mea malamalama);
  • pito i lalo laulau pachypodium - le lelei o le susu (suavai lelei);
  • solo le ogalaau - sili atu le suavai i le maualalo o le vevela (aua nei faʻafeinuina mo ni nai aso ma toe faʻaleleia i se nofoaga mafanafana);
  • o le a mou - le lelei o le vai (suavai lelei).

O nisi taimi o le cactus e aʻafia i iniseti: aphids, moli vaʻavave, atigi iniseti. O loʻo faʻaaogaina iniscticides faasaga ia i latou.

Ituaiga fale pachypodium

I le siosiomaga masani e sili atu ma le 20 ituaiga pachypodium. O nisi oi latou na maua aʻa i le fale.

Pachypodium Lamera / Pachypodium lamerei

O se laau e iai le laʻau vavalalata, e tumu i vao tuitui tetele. O le vaega pito i lalo o loʻo faʻamalu. Faʻafeiloaʻi-pei o vavave e pasia i totonu o le ogalaau. O le pito i luga o loʻo teuteuina i se rosette o laulaʻau faʻasalaga faʻaloloa ua tuʻuina i le pito i lalo ma petioles umi. Fuga i totonu o fugalaau lanu mananaia ma se lanu piniki piniki. O le ata o fugalaau e iai sona lanu samasama.

Pachypodium Jayy / Pachypodium geayi

O se laau e iai se ogalaau eletise. Spina gray with black finish. O lanu lanumeamata lanumeamata ma se lanu mumu lanu-mumu i le ogatotonu o loʻo ufiufiina i se mea faʻapipiʻi. Fugalaau papaʻe-papaʻe ma se lanu samasama i le ogatotonu. Laʻau maualuga - e oʻo i le 0, 5 m.

Pachypodium short-stemmed / Pachypodium brevicaule

O le pupuʻu faʻatalanoa, o lona lautele e oʻo i le 0.6 mita. A leai ni laʻau, faʻafeiloaʻi foliga ma valivali faatasi ma maʻa o siomia ai. Fuga i fugalaau lanumeamata samasama o foliga tutusa.

Pachypodium saunders / Pachypodium saundersii

O le maualuga o le aʻa i luga o le laufanua e oʻo atu i sina mea itiiti nai lo le mita. E toʻaitiiti Spines. O laulaau e faʻasalaga le lautele ma sina faʻamalosi i le pito. E susulu vave i fugalaau paʻepaʻe ma pipisi lelac.

Succulent Pachypodium / Pachypodium succulentum

O le maualuga o le laau e oo i le 0, 5 m. O le maualuga o le vaega vaeluaina e oʻo atu i le 0, 15 m. E tele ona itu laau, o lona umi e oo i le 0, 9 m. Fuga i le taumafanafana i fuga lanu piniki ma se uila lanumumu. Fugalaau e pei o logo.

O se laau prickly ma se malosi siliva siliva e tu malosi i totonu o se fugalaau. O se paluga matagofie i le pito i luga e aumaia ai se paʻi mata i lona foliga, ma o fugalaau susulu e faaopoopo atu i ai le matagofie. Pachypodium o se laau totō muamua, faʻaleʻaleʻa ona tuʻuina atu i le tagata le fiafia ma le lagona o le saogalemu.

Faitau nei:

  • Prickly pear cactus - tausiga o fale, ata o meaola
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Oleander
  • Stefanotis - tausi fale, ata. E mafai ona tumau i le fale
  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata