Laʻau

Vriesia - tausiga ile, ata

Ata toto

Vriesia (Vriesia) - faʻatoʻaga faʻamalosi o le aiga Bromeliad. O le lauʻeleʻele o Vriesia o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O le laau o se meaola, e manaʻomia aʻa ona na o le faʻapipiʻi i le meaʻai, ma vaʻaia faʻapitoa o loʻo i totonu o faʻavae o laʻau e faʻaaoga ai le faʻatinoina ma le faʻafefe o meaʻai.

I le faagasologa o le tuputupu aʻe, o vriesia e fai ai ni mea e pei o ni mea e pei o ni faʻavavega e pei o se faʻavave poʻo se paʻu paʻu e oʻo i le 1 mita le maualuga. O se laulau laʻau e mafai ona i ai ni lanu eseese: mai se maʻalati manino i se tig (i totonu o se lanu uliuli ma le lanu mumu) ma motumotu (faʻatasi ai ma le lanu po o le lanu enaena i luga o se pogisa). O inflorescences o loʻo i ai ni manoa mafiafia ma fugalaau laiti.

O le ae fiafia foi i isi laau mai le aiga o le gospel: bilbergia ma echmea.

Fua faʻatatau o le tuputupu ae.
Vriesia e mafai ona fuga i le tausaga atoa.
E faigofie ona toto le laau.
A maeʻa, e ola le vriesia i le 2 tausaga.

Mea aoga o vriesia

E tusa ai ma nisi o lipoti, o vriesia e galue e pei o se ea vaalele masani, tosoina mai le leaga o mea leaga (e aofia ai tapaa tapaa). A le o lena, o le faʻaaogaina o lenei laau e matua matagofie lava: o ona faʻailoga mataʻina e mafai ona teuteu ai soʻo se fale poʻo ofisa i totonu.

Vaega o le tausiga o vriesia i le fale. Faʻapuupuu

LuluFaʻaauau pea i le tausaga atoa: e le laʻititi ifo i le 17 ° C ma e le maualuga atu i le 25 ° C.
Faʻamamaga o le eaFaateleina, e tusa ma le 70%.
MalamalamaLulu, susulu, pe faailogaina.
FaʻasaI le tau mafanafana, o le eleele e teuina i taimi uma i le susu, i aso uma e sasaa ai le vai i totonu o le fale laau, faʻafeinu lelei i le taumalulu, faʻatagaina le eleele e faʻagogo sina va i le va o vai.
SooLena sauniuni mo falalemele pe saunia faapitoa mai lauuʻu lau, peʻa, oneone, paʻu paʻu ma le galu.
Fertilizer ma le faʻamaloloA o le fugaina ma se vaivaiga vaivai o soo se sauniuniga faigata, e leai se fafagaina e faia i le vaitaimi o totoe.
SuigaA maeʻa ona maua, ona sosoo lea ma le matagaluega a tamaiti.
TofigaLaasaga poo vaevaega o le vao.
Tulaga TutupuVriesia i le fale e le mafai ona tupu ae i totonu o se mea masani o le eleele, ae pei o se "laau o le belialia." O aʻa i lenei mataupu ua afifiina i le galu ma faʻavasegaina e le aunoa.

Tausia vriesia i le fale

Fuga

E faʻatatau i le taimi o le totoina, o fugalaau vriesia i le fale e mafai ona fuga mai ia Fepuari-Aperila poʻo Me-Iulai. O fugalaau lava latou e le o mafaufauina, e paʻepaʻe pe samasama.

O le teuteuga autu o le laau o ni mea manaia, e latalata vavalalata o le tasi ma le isi ma faia ai se uumi umi. I ituaiga eseese, e lanu mumu, moli, samasama pe tuufaatasia ni lanu i le taimi e tasi i la latou lanu.

Tulaga o le vevela

O Vriesia e vevela, o le vevela aupito lelei mo lona totoina e tatau ona + 22-24 ° C i le taumafanafana, + 18-20 ° C i le taumalulu

O le maualuga o le vevela e mafai ona tuʻuina atu i le + 16 ° C, afai o le potu e sili atu le vaivai, o le a amata ona afaina le laau ma atonu foi e oti.

Lafoaia

E mafai ma e tatau ai ona fufulu vriesia, ae tatau ona faia lelei ma le faaeteete, e puipuia ai le susu mai le ulu atu i le papa.

Mo le susunuina, e tatau ona e na o se vai mafanafana, mautu.

Vreezia Lighting

Malamalama manaʻomia se tele, ae o le susulu o le la mo ia e le manaomia: i lalo o a latou faatosinaga faifai pea, o le fugalaau e vave ona leiloa lona malosi teuteu. I le taumalulu, e sili atu mo le laau toto le tuʻuina o se nofoaga i le faamalama i saute, ma i le oʻo mai o le taumafanafana, lafo i le itu i sasaʻe pe, i ni tulaga ogaoga, faamalama i sisifo. O vriesia fale e masani ona faʻafeiloaʻi le "ola" i le paolo.

Faʻasaina Vrieses

Faʻamamaina vriesia tuusaʻo i laʻau laʻau, ia mautinoa o le susu e le toe faʻafeiloaʻi iina mo se taimi umi. Mo le faʻavaivai ave le vai mafanafana. I taimi o togavao faʻamalosi, e tatau ona susu le eleele (ae le lolovaia), ao malolo, o le meaʻai i le va o le vai e mafai ona faʻamago.

Vriesia potu

O le aʻa o le laau e matua tele lava, o lona uiga o le gafatia o le fugalaau e manaʻomia ona filifilia e le o se mea manaia tele - o aʻa e tatau ona "nofo" i ai i totonu, ae mafai ona atiaʻe. O se tulaga taua mo le tuputupu aʻe masani o vriesia o se alavai lelei o le palapala, o lea la o potaseti mo le totoina o laau totino o le tolu lea o loʻo tumu i le gaʻo lautele poʻo le piliki gau.

Faʻavae mo vriesia

O le eleele sili ona lelei mo le vreezia e aofia ai laʻau ma elefe palapala, peʻa, oneone, pine paʻu, malala ma gaʻau. Afai e le mafai ona e saunia le mea e sui ai oe lava, e mafai ona e faʻatau le eleele mo bromelia ma orchids i se fale fugalaau - o lona tuufaatasiga e talafeagai lelei mo vriesia.

Fertilizer ma le faʻamalolo

E leai ni "tagi" faapitoa a Vriesia i le taua o mea taumafa o le palapala, o lea e masani ai e le manaʻomia ona fafagaina. Fertilizers e masani ona faʻaaoga tasi i le vaitau - pe a oʻo ina fuga le laau. Fai lenei mea e ala i le fafaga i totonu o se laula poʻo le pulupulu i ni vaivaiga vaivai o tapenapenaga mo papalelia poo nila.

E le aʻafia aʻa i laau toto, o le mea lea e leai se aoga o laei.

Vriesia totoina

O le laau faatoa maua e tatau ona totoina i totonu o se eleele fou i le maeʻa ai ona faʻatau (pe a le fuga, e mafai ona faʻatoʻa le fugalaau ma faʻaleleia).

E manaʻomia le faʻafeiloaʻiga mo laau laiti i le 1-2 tausaga aʻo faʻasaʻo le palapala ile aʻa. E lava le matutua e gafa i le tasi tausaga i le 5 tausaga.

Taimi e malolo ai

O le taimi o loʻo totoe o Oketopa ia Fepuari. A o malolo le vriesia, o le tausiga i le fale e faaitiitia: e na o le tausia pea o le laulauina o laulaau, o le lalaga pito i luga e le aofia, o le ea vevela e tausia i le + 18-22 ° C.

E faʻapefea ona fuga le vriesia

O le stimulate o le fugalaau atonu o le gas ethylene. Ina ia mautinoa o loʻo i ai ma faʻamalosia i vriesia, tuʻuina le laau i totonu o se pusa paʻu, pe a uma ona tuʻuina le apu masani.

Faʻapenaina o Vriesia

E sili ona faigofie le faʻaipoina vriesia ma tamaiti mai le vao vao, lea e aliali mai pe a fuga le laau. E vavae ese pupuleʻale mai le 'auʻau autu, pe a oʻo atu i le tolu o le maualuga o le "matua". Ona faamago ai lea o tamaiti mo ni nai aso, mulimuli ane latou nonofo i ni atigi pusa eseese i se eleele faapitoa. E mafai ona ola fugalaau talavou pe a uma le 3-4 tausaga

O se faʻalavelave faʻalavelave ma le taimi e faʻaalu ai taimi o le faʻalauteleina o fatu. Lalagaina i latou i ni lanu-greenhouses i se paluga o oneone ma pulou sphagnum. O pamu muamua i le vevela tumau o + 25 ° C e aliali mai i le mavae ai o le 3 vaiaso. A totoina laau e 3 lau, e tatau ona totōina i ni ipu eseese. O le fuga i vriesia e tupu i lenei auala e na o le 5-10 tausaga talu ona uma le lulu.

Maʻi ma meaʻai

O faʻamaʻi vriesia, e fai ma tulafono, e mafua mai i le solia o tulafono mo le tausiga o le laau, o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  • laʻau matutu Vriesia - e le lelei le fugalaau ona o le maualalo o le maualuga o totonu o le potu. O le faafitauli e fofoina e ala i le faʻaleleia masani o le laau;
  • lanu uliuli Vrieses foi e talanoa i le ea i totonu o le potu, e mafai ona faʻamamaina e ala i le faʻaleleia e le aunoa o se fugalaau poʻo le tuʻuina o se fagu ma se laau i totonu o se fata lautele ma le lautele o le oneone ua faʻafefete i le vai;
  • laʻau mamago vriesia - atonu o le fugalaau o loʻo i totonu o se potu malulu mo ia. Ona o le umi o le faʻaaliga i le tau malulu o le ea, o le pala e mafai foi ona atiaʻe i luga o le laau, lea e matua faigata lava ona feagai, o le mafuaaga lea e tatau ai ona tausisi i le faigamalo o le vevela fautuaina pe a totoina laau;
  • aʻa o aʻa - o le aʻafiaga e mafua ai lenei faafitauli o le fuga o le fugalaau, o aʻa e aʻafia i le pala, e tatau ona vavaeeseina, o nofoaga o le tipi e tatau ona togafitia i le koala, pe a maeʻa ona totoina le vries i se mea fou ma i le lumanaʻi latou te mataituina ma le totoʻa le faiga faʻavainu;
  • lanu uliuli i laulaau faʻaalia le faʻamaʻi o le laau ma nisi ituaiga o faʻamaʻi. I lenei tulaga, aveese otaota uma ua faaleagaina, sui le pito i luga ma togafitia le fugalaau i se sauniuniga malie;
  • o lau e paʻu - e le lava le malamalama o le laau, e tatau ona toe fetuunai le fagu i se nofoaga e sili atu le la, ia mautinoa o loʻo faʻasese le moli.

O le fili sili ona matautia o le talipupuni o le talatala. E tele lava ina le masani i luga o se laau e mafai ona e mauaina se mealybug poʻo se apogaleveleve. I le tau faasaga i nei mea faʻavevela, o vailaau faʻapitoa faapitoa e sili ona aoga.

Ituaiga vriesia ma ata ma igoa

Vriesia matagofie (Vriesia matagofie)

O le ituaiga sili ona lauiloa i totonu o vaomatua i totonu. O se laʻau tele-tele, o loʻo i ai ni paʻu o laʻau vaivai o le lanu lanumeamata ma lanu paʻu lanu moli (felafolafoaʻi o le laulauina - e oʻo i le 80 cm). O inflorescences e tutusa ma foliga lanu mumu mumu ma fugalaau lanu samasama.

Kilevaya Vriesia (Vriesea carinata Wawra)

O le totoga o le laau e fai i laulaau lauolaola o le lanu lanumeamata e tusa ma le 20 cm le umi. O le tele o meaʻai e tusa ma le 6 cm le umi, e aofia ai mumu lanumumu ma fusi lauulu o fugalaau samasama ma fugalaau lanu samasama i vae pupuu.

Sanders Vriesia (Vriesia saundersii)

O se laau maualalo e fai ai ni taamilosaga manaia o laʻau felafolafoaʻi malosi e tusa ma le 30 cm le umi. O laulaʻau laulaʻau ei ai le lanu lanumeamata ma le tele o lanu enaena lanu enaena. O se mea e leai se mea e mafai ona fai, e aofia ai le lapisi samasama-lanu meamata, ua faapaleina i fugalaau fugalaau lanu samasama.

Vriesia zamorensis (Vriesea zamorensis)

O se laʻau matagofie e leai ni laʻau e iai ni laʻau matamata o lau lanu lanumeamata lanu meamata e tusa ma le 30 cm le umi ma le faʻafefeteina, e aofia ai papa lanumumu mumu ma lanu samasama ma fugalaau papaʻe.

Faitau nei:

  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Aloe Agave - tuputupu ae, tausiga ile, ata
  • Violet - tausiga ile, ata
  • Dieffenbachia i le fale, tausiga ma toe gaosia, ata
  • Aglaonema - tausiga ile, ata