Laʻau

Laulaina lanu i totonu o le togalaau: 30 ata o le talosaga mamanu

O faʻatoʻaga faʻatoʻaga, o loʻo i ai meaola matagofie, e masani lava ona lauiloa i tagata e fiafia i mea totō. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le nuʻu moni i Aferika, Asia ma Amerika i Saute.

Ua vaevaeina Alalaina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le fausiaina o faʻafitauli:

  1. totoa - o loʻo faʻaogaina se moligao;
  2. selu - o le fugalaau e foliga mai o se fusi;
  3. cirrus - o loʻo i ai mea faʻaletonu.

Spikelet lelosia

Spikelet lelosia

Faʻasolo le malosi

Faʻasolo le malosi

Cirrus cirrus

Cirrus cirrus

O le tele o ituaiga o lenei laau thermophilic, ma e tusa ma le 60 oi latou, o loʻo faʻaaogaina e avea ma tausaga taʻitasi i le fausaga faʻafanua a Roma. O le taimi vavalalata e tele lava - mai le masina o Iulai ia Oketopa.


I le togalaau laufanua, o lenei lalelei e fiafia tele i le faaaogaina i ni ituaiga mea eseese ma le nofo toatasi. Ma e leai se mea e ofo ai! O ituaiga eseese ma lanu eseese o inflorescences e mamao mai laau uma lava. Yellow, coral, mint, afi mumu, piniki, paʻu, lanumeamata moli ma papae. E le o lanu uma ia o lenei matagofie matagofie. I le faaopoopo atu i ai, e le faigata tele le togalaau ile tausiga, lea o le a fiafia ai le amataina o fai togalaau.



O foliga o Celast e sili ona lelei i naturgardens ma isi sitaili natura, o mea e lelei ai togavao "vao".



I luga o fugalaau teuteu ma fugalaau, o lenei fugalaau manaia e faigata ona sui i se isi laau.



E faigata le le matauina o le "mumū" i luga o auala o le togalaau i tuaoi ma faaitiitia - o le auala lea ua faaliliuina ai le upu faamalosia mai le gagana Eleni.



O le teuteuina o auala o le aai, paka ma nofoaga e faafiafia ai, e toto ai laau i fugalaau ma atigi fugalaau. I lenei tulaga, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vailaau e leai ni fale.




Faʻafefete fuālaʻau fugalaau e alu lelei ma faʻamalo ma teuteu teuteu, ma maʻa.

Lamea siliva lanu


E masani ona faʻaaogaina lelala i faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasiga e mafai ona i ai fugalaau o se tasi ituaiga poʻo nisi.



E mafai ona faʻaaogaina lelala i le vevete i le taumalulu e teuteu ai se fale e ala i le tuʻuina o ni laupapa mumu laʻau i totonu o se fagu.

O fugalaau matagofie ma le masani ai o le malosi o le a tosina atu i ai taimi uma, po o fea lava oi ai.